icon

19 mesačná dcéra sa stále nechce odnaučiť od plienok

migely
11. jan 2015

ahojte mala ma už rok a 7 mesiacov a stale nechce isť na nočník už som ju aj posadil naň a nič aj somnou bola na wc treba tento problem riešiť u lekára či ešte ma čas

heni79
12. jan 2015

@migely
Prečo ju nezobrať? 😕
Pochopila som nesprávne, že máš problém s miestom, kde ju prebaliť?
Či si si to vlastne celé iba vymyslel, aby si sa mohol odprezentovať ako "vnímavý a obetavý" otecko?
Lebo ak nemáš problém, načo si vlastne vytvoril túto tému? Ak problém je - nemáš ju kde prebaliť - tak prečo takúto situáciu vyhľadávaš, pokiaľ nie je nevyhnutná. 😕 😕

migely
autor
12. jan 2015

no tak čo už no som moc citlivý ☹

zuzin78
12. jan 2015

@ivkadracova preco nie ? Poznam tri pripady co davali dieta na nocnik presedelo im tam aj pol dna , a prislo obdobie vzdoru okolo 2 rokov a dieta chytalo histericke zachvaty ked videlo nocnik . A od plienok ich potom doucili ked mali vyse 3 rokov .
Teraz uz chceme od deti aby v roku boli bez plienky , v 1,5 roku vedeli citat, a aj pisat a v 2,5 roku aby ovladalo 4 jazyky . Velke naroky na dieta netreba davat , ma si prezit svoje detstvo a nie stale aby pucuvalo pod ideme cikat, pod na zachod . Podla mna 19 mesacne je este male .

zuzin78
12. jan 2015

@migely ked uteka doma z nocnika tak vam dava najavo , ze to nechce .

zuzin78
12. jan 2015

@heni79 😀 sto bodov

migely
autor
12. jan 2015

@zuzin78

no tak čo už no som moc citlivý ☹

migely
autor
12. jan 2015

@heni79 nechapem čo si tym chcela povedať

natalym
12. jan 2015

To čo aj ja.

yanni
12. jan 2015

@ivkadracova nechcem sa hadat, ale asi si este ziadne dieta neoducala od plienky, vsak? Neprajem nikomu nic zle, ale tebe, aby tvoje dieta, ked zbada nocnik alebo zachod, tak uz len z toho pohladu spustilo vresk ako keby ho z koze drali. A v takomto zachvate vysvetluj 1,5 rocnemu dietatu, co este vsetko nechape, ze to ani neboli, ani to nie je nijake strasidlo.

Vsetci nasi chalani sa oducili sami. Najmladsi bol najneskorsi, presne v 3 rokoch na den a o mesiac uz bol suchy aj v noci. Kazde dieta je ine, Stredny uz v 2 rokoch bol uplne suchy, sam od seba. Nic sa mu neukazovalo. A vidis, najmladsi si dal este rok. A vo vsetkom je oproti strednemu trosku pozadu. Najstarsi bol taky zlaty stred.

zuzin78
12. jan 2015

@migely podla mna tyzden by vydrzala byt s maminkou a potom tyzden moze byt tvoje dievcatko , budete si uzivat jeden druheho v domacom prostredi .....

migely
autor
12. jan 2015

@zuzin78 ale mne to srdce nedá ju nechať doma som moc citlivý človek čo už 😅

zuzin78
12. jan 2015

@yanni dobre napisane .
dietatu treba nechat cas volnost a nie to co chce okolie, ze my sme uz ako 6 mesacne sedeli na nocniku ( bol tvrdy socializmus ) lebo sa to robilo . Vtedy bola ina doba teraz rozmyslame uz trosicku inak . A dieta o nic nepride ak bude nosit o rok dlhsie plienky , nestoja majetok A radsej mat vysmiate dieta ako vystresovane dieta a jasne ze aj mama je vystresovana , lebo dieta neplni to co ona chce ....

natalym
12. jan 2015

Ale Tvoja žena čo robí celé dni? Týždeň si doma a týždeň ju vozíš. Nechápem.

zuzin78
12. jan 2015

@migely s citlivostlu daleko nezajdes a bude to casom zneuzivat a potom prides na to , ze si niekde v minulosti urobil chybu ...
Dieta potrebuje mat nejaky rezim a nie byt stale v aute ...

domak2
12. jan 2015

@migely a co potrebujes ihrisko na prebalenie? Ved zober prebalovaciu podlozku a prebal ju na sedadle 😅

katarina644
12. jan 2015

@migely ahoj dceru som oducila mesiac pred skolkou a uplne bez problemov, oducala som ju skor, ale ked uz bola skoro oducena, zlomila si nohu a boli sme zase na plienkach. a maly ma doteraz plienky, sice ma kopec operacii za sebou a nejdem vypisovat a vsetci tlacia, ze ma uz dost rokov na oducenie, vsak a co ho mam na silu? vsak on zmudrie a pochopi, ze je to zbytocne.

yanni
12. jan 2015

@migely akoze nechat doma, ved ma tam mamu., ci nie. nepoviem, ked je niekde prec, tak to hej. ale takto? Ona ked je na materskej, tak sa ma starat o dieta. Ty zarabat a mas sa sustredit na tvoju robotu a nie pocas roboty este davat pozor aj na dieta. Tak si vymente ulohy. Nech ide ona robot a ty ostan doma. A budes mat aj cas v klude bez stresov malu odnaucit od plienok atd.

fopka
12. jan 2015

Citam temu, citam komentare... aj som sa stratila 😀 .... uz len pri tom,ze rok a polrocne dieta chodi s ocinom na sluzobky a mamina je na MD....no ale my ludia sme rozni... a ked je taky problem,vacsina miest ma nakupne centra a v nich wc aj pre matky s prebalovacimi pultami. Ci? No a mozno fakt ist k lekarovi,ale nie s dietatom 😀 :-P

heni79
12. jan 2015

@ivkadracova
6 -mesačné dieťa samo aktívne nesedí, preto sa nemá násilne posádzať nikde, ani na nočník!
Spýtaj sa ortopéda, ak mi neveríš. 😉

heni79
12. jan 2015

@migely
Ale chápeš. 😀

zuzin78
12. jan 2015

@heni79 😉 suhlasim

migely
autor
12. jan 2015

@domak2 a ako ked mam 2 miesten auto 😀

zuzin78
12. jan 2015

@fopka uz aj ja som sa tu stratila , tiez ma zaraza na tom , ze take malinke dievcatko chodi s ocinom prec a mamina je na RD ach jaj

domak2
12. jan 2015

@migely a co mas 2 metrove dieta? Nejak ju tam pokrc, urcite radsej chvilka nepohody, ako ju nechat v mokrom.

fopka
12. jan 2015

@zuzin78 tak moj ma 18 mesiacov,realne som sa zamyslela na takou situaciou a pride mi to pritiahnute za vlasy,ale ako som pisala,kazdy sme nejaky,ale neverim,ze normalna matka dovoli vlacit dieta po sluzobkach

migely
autor
12. jan 2015

@domak2 😀 že pokrčiť ale tak zas tu hodinu vydrži 🙄

natalym
12. jan 2015

@fopka Jedine, že by jej to bolo jedno.
ad. zamestnávateľovi je to jedno, však keby náhodou niečo a zabije sa v jeho aute dieťa počas pracovnej doby je to celkom v pohode. 😠

migely
autor
12. jan 2015

@fopka no čo mame robiť keď už sme si ju tak naučili ☹

ivkadracova
12. jan 2015

@heni79 nasa sama aktivne sedi od 5tich, nebudes davat dieta na nocnik ktore nevie sedie, vsak? Ked niektore dieta sedi od 7m tak ju das na nocnik neskor, to je uplne jedno.
Ide o princip, zvyky opakovanie, to dufam @migely pochopil, je chlap, takze verim ze ano.. nepotrebujeme tu riesit odkedy dieta sedi, a odkedy sa dava na nocnik, to je predsa ina tema.

ivkadracova
12. jan 2015

@yanni Blahozelam k uspesnym oducaniam samostatneho charakteru. Ked oducim napisem. 8mes je este skoro na oducanie. V tomto ale dam na rady nasich mam, vidim ako sme dopadli my, takze som s tym uplne v pohode.