19 mesačná dcéra sa stále nechce odnaučiť od plienok
ahojte mala ma už rok a 7 mesiacov a stale nechce isť na nočník už som ju aj posadil naň a nič aj somnou bola na wc treba tento problem riešiť u lekára či ešte ma čas
@fopka No moj manžel by s mojim mladším synom nešiel na služobku tak do 2 rokov ani keby mu za to zvlášt zaplatili, lebo náš v aute vrieskal a nebol rád v sedačke, robil cirkusy. Nie každý si može dovolit zobrat dieta do práce, moj muž bol v zahraničí, ked sa náš malý narodil, videl ho raz za 2 mesiace na pár dní, ale čo už, ked sa inak nedalo, museli sme to vydržat. Ale ved nech si každý robí ako vie. 🙂
Viete si niekto predstaviť, že nepôjdete do roboty alebo musíte zobrať dieťa so sebou, preto lebo reve??
@zuzin78 Co dodat, nechat dieta sediet pol dna na nocniku.. z toho by som teda mala stress aj ja. Neviem si predstavit sediet pol dna na zachode. Rozumiem, urobili totalnu hlupost. Ja hovorim davat pravidelne. 3x denne napr. ked mama vie ze dieta bude asi kakat. A nechat tam, co javiem, vacsinou sa dieta aspon vypiska a ked sa aj vykaka pochvalit, ale max 20 min, naco viac, mozno aj to je vela. toto vsetko ma zmysel. Nasa sa uz tak naucila ze ked sa vypiska a nechce kakat tak sa ozve, a dots hlasno, takze ani 5 min tam nemusi byt. A jasneze este nosi plienky.. (ja si tu bezplienkovu metodu napr. neviem u nas v zime predstavit, zatial co ine mamy - sikovnejsie to v pohode praktikuju..)
@migely z takeho nam dieta nikdy nenachladlo.. za tu chvilku sup sup sa nic nestane. Aj ja ked piskam v prirode a moze byt aj -20 nenachladnem. hned das do tepleho takze je to v pohode. To je moj nazor.
@ivkadracova Aktívne sedí znamená, že sa dieťa posadí úplne samo, bez pomoci. 😉
@heni79 stale sme pri tej teme? o tom nikto nepochybuje. Dieta vie samo sadnut, samo zmenit polohu, alebo aj postavit sa napr., to staci, nemusi si na ten nocnik samo sadnut, kludne ho na ten nocnik posadim. Bez jedinej vycitky.
necitala som ostatne prispevky ale podla mna ma este cas, niekto zacne az v dvoch rokoch oducat, kazde dieta je ine. Hlavne nenutit, aby nedostalo z toho odpor.
U nas ked sa mala vycikala do nocnika tak si mohla nan nalepit nalepku, to sa jej pacilo.
Zacali sme v lete, ked mala necele dva roky , pobehovala si vonku bez pleny a lahsie sa ju suplo na nocnik🙂
@ivkadracova ale male deti maju ešte slabu imunitu
@ivkadracova 😀 😀 😀
Normálne si ma teraz rozosmiala.
Áno, všetci sa mýlia, ty jediná máš pravdu a jediná si pochopila zakladateľa témy. 🙂
@ivkadracova hmm zaujimave ale ako 8 mesacne dieta vam povie ze uz tam nechce byt??? mami uz tam nechcem sediet ? 😉 podla mna 8 mesacne hovori jedine ba , ma , alebo si blaboce vo svojej reci . Len nechapem ale je to vasa vec, ze ju davate na nocnik a este jej davate plienky . Bud jedno alebo druhe potom si len sede davate navyse robotu .. ale toto je naozaj len moj nazor , skor ako 23 mesacne nema vyznam davat ciakt na nocnik nakolko nechaoe tu potrebu. Jasne , ked tam posadite dieta , tak nieco do toho nocnika urobi ale co , ono samo netusi a tak malinke 8 mesacne to uz naozaj nic nechape. Mam dve deti obidve odplienkovane , ale do roka som netusila kedy budu kakat a nie este cikat, 🙂 a to boli so mnou non stop . 😀
@ivkadracova Á tak čítam medzi riadkami. Začni písať niečo o rituľi, prechladnutí a pod. Stavíme sa, že sa chytí?
@ivkadracova Pravidelne to riešia otcovia.
@zuzin78 normalne, ozve sa, zakrici na mna. Ja neviem, ludia ale vy nemate nuch, cit, usi pre svoje deti? jasneze presne viem, ze to mi ohlasuje, ze aha pisala som kakala som, uz tu nemusim byt! kuknem dnu cez stehno, a ano, je to tam, plny nocnik. Pochvalim ju, spolu ho vylejeme splachneme, umyjeme sa dame znovu plienku a hra sa dalej mimo nocnika.
Akokeby ludia stracali zmysel pre cit. A to ja som technik, no mam pocit ze netechnicki ludia sa uz viac riadia pravidlami nez sedliackym rozumom a pocitmi.
@ivkadracova Áno, závidia, všetky. 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
Tento "argument" tu veľmi chýbal.
Btw. ja to, že chlap prebaľuje dieťa, pokladám za štandard, nie za výnimočnosť. 😉

@migely dieta sa da velmi rychlo aj oducit . Jasne ze bude vyvadzat ale da sa to aj tak urobit , ze ta nevidi odchadzat prec a bude s mamou ,