icon

19 mesačná dcéra sa stále nechce odnaučiť od plienok

migely
11. jan 2015

ahojte mala ma už rok a 7 mesiacov a stale nechce isť na nočník už som ju aj posadil naň a nič aj somnou bola na wc treba tento problem riešiť u lekára či ešte ma čas

fopka
12. jan 2015

@ivkadracova ja som odpovedala 😀

ivkadracova
12. jan 2015

@fopka no vidis aka si sikovna : ) a ja som zas komentovala odpovedanie

matej815
12. jan 2015

@ivkadracova to si myslim aj ja

yanni
12. jan 2015

@migely a preco chces ist k lekarovi? Ze sa neda este odplienkovat. No tak to skus, ta posle kade lahsie.
A inak, na donovaloch ti nemusi vynehnut len diva zver. tam sa jazdi na divoko tak ci tak. Predbieha o 106. Ty mozes byt opatrny a iny ta zabije. alebo tvoje dieta. Potom si len budes buchat hlavu o stenu. viem ako ja na donovaloch. Ten kopec z a do BB. Pochadzam odtial. tam bolo vzdy zle, lebo je plno "ohladuplnych" vodicov, co nemaju cas. A tych kamionov. A moj otec jazdy hore dolu kazdy den. ten by ti mohol narozpravat pribehy. Tak nechaj dieta pekne doma. To tvoja zena neviem ako to tam je? Co je to preboha za matku.

yanni
12. jan 2015

@migely a preco chces ist k lekarovi? Ze sa neda este odpienkovat. No tka to skus, ta posle kade lahsie.
A inak, na donovaloch ti nemusi vynehnut len diva zver. tam sa jazdi na divoko tak ci tak. Predbieha o 106. Ty mozes byt opatrny a iny ta zabije. alebo tvoje dieta. Potom si len budes buchat hlavu o stenu. viem ako ja na donovaloch. Ten kopec z a do BB. Pochadzam odtial. tam bolo vzdy zle, lebo je plno "ohladuplnych" vodicov, co nemaju cas. A tych kamionov. A moj otec jazdy hore dolu kazdy den. ten by ti mohol narozpravat pribehy. Tak nechaj dieta pekne doma. To tvoja zena neviem ako to tam je? Co je to preboha za matku.

ivkadracova
12. jan 2015

@yanni myslim si, ze nie sme kompetentni riesit ich rodinnu situaciu, alebo si domyslat ostatne fakty na zaklade zopar poskytnutych informacii, mozno by bolo vhodnejsie sa ho opytat, ze ako to je, ked vobec bude mat chut o tom vobec hovorit, inac je to nic len domyslanie, co si napisala (ten mega dlhy prispevok myslim)

lorela
12. jan 2015

@migely No a o.i. 🙂 si myslím, že ľúto by ti malo byť hlavne to, že tak malé dieťa sa krčí v autosedačke a vedie život "kamionistu" pomaly...

natalym
12. jan 2015

@ivkadracova Si slušná baba. 🙂

zuzin78
12. jan 2015

@ivkadracova ja cit, nos cuch mam super . Teraz mas cas pri jednom dietati ale ked budes mat dve a viac som potom zvedava ci budes mat cas davat polrocne dieta na nocnik a potom ho cely den sledovat ci nahodou nepotrebuje kakat alebo cikat . 😀

fopka
12. jan 2015

@ivkadracova mas dcerku, vies si to predstavit ze ju budes o par mesiacov davat na sluzobky? s tym,ze budes vediet,ze ju niet ani kde prebalit?

migely
autor
12. jan 2015

@lorela ja nie som kamionysta a vracam sa vždy domov a dnes som bol napr v TT

yanni
12. jan 2015

@ivkadracova ved sa ho uz pytali. Tak ked nechce jeho rodinnu situaciu rozoberat, tak nech sa ani nepyta, ze ako odnaucit, kde prebalovat. To uz je ich problem. jeho a jeho zeny. Ako odnaucit a kde prebalovat, na toto ja mam odpovet. a velmi jendoduchu. Nechat dieta doma. Prebali ho matka, odnauci od plienok matka, popripade v urcitom veku odhodi plienky dieta aj same. ale ked ju bude vlacit stale v aute a kto vie kolko hodin su v kuse na cestach, tak po prve, to je aj pre dospeleho vela, tiez vela cestujeme aj sukromne aj sluzobne, tak viem o com hovorim, a po druhe, za takychto odmienok dieta od plienok neodnaucit. A nepomozu mu ani stovky doktorov.

matej815
12. jan 2015

@fopka NEMYSLIM SI

natalym
12. jan 2015

Ale veď jej dajte pokoj, tu ide o niečo úplne iné.
Má pravdu, že je to len domýšľanie, veď sa ešte porozprávajme o plienkach a pod.

ivkadracova
12. jan 2015

@yanni ale no, neprehanajme zas, plno "ohladuplnych" vodicov je na celom SR, v BA, v KE, v BB, v PP, pochadzat mozes z odkial chces, ale kazde miesto ma svoje uskalia, napr. lad na ceste na juhu ked by to nikto necakal? aj to som zazila.. atd, a debila na ceste najdes aj na ceste 3tej triedy, riesit kade jazdi a ci je tam bezpecno, je irelevantne

lorela
12. jan 2015

@migely Či si alebo nie, pointa je rovnaká, a to síce, tak malé dieťa, resp. žiadne dieťa nemá tráviť pravidelne čas na cestách.
Koľko hodín denne ju trmácaš autom?

liebling98
12. jan 2015

@fopka a že bude celý deň priviazaná v autosedačke, čumieť na prenosný DVD prehrávač, jesť bude "jedlo" z vývarovní alebo rýchleho občerstvenia....
to len na doplnenie... Pre @ivkadracova

matej815
12. jan 2015

@natalym NEMA

liebling98
12. jan 2015

@migely Ty môžeš byť neviem ako opatrný vodič, blbcov a polovodičov je na cestách viac než dosť.

migely
autor
12. jan 2015

@liebling98 Nechodime do vyvarovni

ivkadracova
12. jan 2015

@fopka viem si to predstavit, sama som bola x rokov na sluzobke, a z toho som bola 6 mes tehotna, lietali sme kade tade, najazdile sme tisice km (pocas vykendov akoze vylety). Uz nie je ziadne babatko, ktore potrebuje mamku kazdych 5 min, a ked sa jej to paci, a ockovi a zamestnavatelovi to nevadi, tak je to dobra zmena. Moznozeee, ked pritvrdim, lepsia by bola aj skolka/jasle, kolektiv, zahradka, ale toto je azda lacnejsie riesenie, a co-to dieta uvidi. Zatial som nenasla negativum. Neviem teda ako dlho tam je, ale hadam nie su vkuse iba v aute.. Taktiez v zahranici mam kamosov, ktori tiez chodia po sluzobkach a rodiny si beru so sebou. Toto je len ina implementacia.

migely
autor
12. jan 2015

@lorela 4 hodiny aj z vykladkov mám malu dodavku wv caddy či že vykladka trva max 2 min

yanni
12. jan 2015

@ivkadracova ved ano je, zabit sa mozes aj na rovnej ceste. Ved pozname staru cestu pri Zlatych Moravciach 😠
Aaaaaale vo vysokohorskych tranzitnych oblastiach je to o to nebezpecnejsie, ze tam nie su dialnice ako take, uzke cesty, same zakruty, vela kamionov atd. A ja hovorim ako dennodenny vodic za vlastnej skusenosti. A veim porovnat. Tak ako sa jazdi napr. na donovaloch a v alpach, kedze tu zijeme. Cesty ca. rovnake, rovnako upravene. Ale ti soferi. Ako den a noc.
ale to je uz jeho vec. Denno-denne trmacat tak male dieta pokrcene v autosedacke hodiny niekde po krkolomnych cestach. a aj na dialnici to nie je bohvie co. chudak dieta. Take dieta ma behat cez den po vonku, hrat sa, vyblaznit sa, vybehat si tu energiu, spoznavat rovesnikov, ine deti a nie sediet cele hodiny zavreta s otcom v aute, ked to nie je nutne. takto to dieta nicomu nenauci. Ani neoduci, ked uz men pri tych plienkach.

fopka
12. jan 2015

@ivkadracova no ked zrovnavas rok a polrocne dieta skrcene v autosedacke so sebou,tak potom ani nic neriesim

ivkadracova
12. jan 2015

@zuzin78 idem mat dve, uz sa to pecie ; ) nebojim sa toho, max manzelovi vlasy vytrham, ale kazde decko bude statocne chodit na nocnik, odkedy bude normalne sediet a normalne jest s nami pri stole.

migely
autor
12. jan 2015

@ivkadracova v aute sme 2 hod tam a 2 hod z 5 + ešte sa zastavým na obed v oc europa

lorela
12. jan 2015

@migely 4 hodiny? No pekne!

ivkadracova
12. jan 2015

@liebling98 A to vies odkial? povedal Ti to sukromne migel? alebo je to opat len domyslanie? : )

liebling98
12. jan 2015

@migely tak ju prebaľ vzadu v kufri, potom čo vyložíš tovar (alebo jeho časť). Stačí Ti podložiť pod ňu hrubú deku a za pár minút idete ďalej.

yanni
12. jan 2015

@ivkadracova aj my sme v zahranici. Boli sme aj za ockom na sluzobke. ale on ked robil, tak robil a my sme obehli co sa dalo. ked mal volno tak vsetci spolu. deti neboli cele hodiny zavrete v aute. Deti potrebuju "vybeh", cerstvy vzduch, samozrejme podla pocasie, pohyb....Poriadnu stravu.
Tiez cestujeme velmi vela, ale denno-denne? Ale to je uz ich vec.