icon

19 mesačná dcéra sa stále nechce odnaučiť od plienok

migely
11. jan 2015

ahojte mala ma už rok a 7 mesiacov a stale nechce isť na nočník už som ju aj posadil naň a nič aj somnou bola na wc treba tento problem riešiť u lekára či ešte ma čas

ivkadracova
12. jan 2015

@yanni na to neviem co povedat, pretoze ja tiez nemam dvor, aby mi decko behalo po vonku, pojde von vtedy ked pojdem von ja.. inac asi tazko. A neriesme tu ci chodim von kazdy den : ) ano chodim!
Plus nevieme ci sa tam trmaca cely den, ci dakde dlho stoja, a cestuje v skutocnosti iba 2-3 hod.. kedy sa napr. akurat dobre vyspi.. kto vie ako to je?

ivkadracova
12. jan 2015

@fopka Pytala si sa ci si to viem predstavit. Ano viem, nezrovnavam seba s deckom. Vravim ze mam kamosov, ktori tiez takto ziju, a deti su zdrave, zive, nic im nechyba, prosperuju. Tiez take male, ba dokonca este mensie cestovali (po amerike).

yanni
12. jan 2015

@migely jazdis s nou takto kazdy den? a kazdy den sa stravijete v Europe? A co tam kupujes malej? Brrrr tak ja by som sa takto ako dospela nemohla kazdy den stravovat. a nie to este male dieta. To bude mat ake stravovacie navyky.

natalym
12. jan 2015

Tak úplne by stačilo keby to sem napísal a nemusia byť dohady. Tak ja myslím, že sa dozvedel čo potreboval, že má ešte čas na odúčanie a pod. tak ani neni o čom.

liebling98
12. jan 2015

@ivkadracova predpokladám, že ju vozí v autosedačke (to som si domyslela), že ide o 4 hodiny napísal až neskôr, o DVD tiež písal on. Písal, že jedia v nejakom obchodnom centre, kde sa v drvivej väčšine nachádzajú prevádzky rýchleho občerstvenia.

matej815
12. jan 2015

ja si myslim že ju to prejde časom to vozenie ja som kedy si jazdil na kamione a tiež som malu braval ale tam je to lepšie tam ma aj postele a dá sa aj pohodlne prebaliť, ale teraz už robím inde migeli ver mi že sa to raz oduči 😎

ivkadracova
12. jan 2015

@yanni mozno denno denne to neni ok, tazko povedat.. na taky ucel by som zvolila superkomfortnu sedacku, a tak verim ze migel ju zoberie aj prebehnut sa : ) ak nie, tak uz si kritiky precital dost, hadam to uz urobi

ivkadracova
12. jan 2015

@matej815 prejde ju aj vozenie a aj tie plienky ... a ked smiem vediet, @migely, ako dlho uz takto chodievate?

yanni
12. jan 2015

@ivkadracova booooze, jasne, ze 8mesacne neposles same na ihrisko. Ale dieta sa ma vybehat kolko sa mu paci. My sme vonku niekedy aj cely den, podla toho aky program je. Ak sme nedaleko domu, tak na obed sa ide domov, ak sme niekde mimo, napr. lyzovat, tak jasne, najeme sa mimo. Ale nie, ze kazdy den, pre boha. Jasne, ak uz dieta cez obed nespi.
Ono je to trosku pofiderne. Ci si z nas tatko nestriela. Lebo to co on robi, nie dietatu prospesne. Ak je to raz za tyzden, ok, to sa da prezit, dieta sa ide previezt 4 hodky. Ale ak je to kazy den, tak by som sa chcela porozpravat s mamickou. To co je za zensku: Ale tak je jej dobre doma nie?

ivkadracova
12. jan 2015

@yanni no to ja netusim ci sa doma stara o babo, alebo si robi manikuru, ci si aktivne hlada pracu.. ja stihnem ist von iba 1x za den na par hodin. Ale napr. ked sme robili my tour de slovakia kvoli rodine, tiez bola dcerka 4 dni v aute peknych vela hodin. Ako ale inac tu rodinu pozriet? No nemozem to porovnavat, lebo mala 4 mes. ale v pohode to zvladla, a nebolo to raz, od narodenia sme na takych tour boli 3x. Aj v zahranici raz. Preto podpokladam, ze ak sa to nedeje nejak dlhodobo, a necha ju aj vybehat, tak malej to zatial asi nevadi.

migely
autor
12. jan 2015

@ivkadracova auto sedačku ma concord a áno zoberiem keď čakám na vykladku tak je kúsok ihrisko

migely
autor
12. jan 2015
ivkadracova
12. jan 2015

@migely tak to si mne ten obraz celkom spozitivnil. Ja by som este asi pustala dvdcka v anglictine aby sa jej vryval cudzi jazyk do pamate.. ked uz tak. Mam ale zly pocit ze sme od plienok uz sakra daleko 🙂 ako to vlastne budes dalej riesit? uz si si to premyslel? Pomohla Ti v niecom tato plodna diskusia? 🙂

migely
autor
12. jan 2015

@ivkadracova áno že ma ešte čas a že sa na to asi z manželko vykašleme

ivkadracova
12. jan 2015

@migely :D ;D

matej815
12. jan 2015

@liebling98 ale sú tam reštyki možno maju z domu niečo nabalene

barla5
12. jan 2015

matej815 má tiež záľubu v plienkových diskusiách, mám podozrenie, že migely a matej sú tá istá osoba. Alebo sa mýlim?

natalym
12. jan 2015

@barla5 Sú to len dohady.

yanni
12. jan 2015

@ivkadracova ved jasne, ale ono je to ine 2-3 razy do roky par hodin v aute a ine kazdy den. Aj my cestujeme a budeme aj s tym najmladsim, na SK to mame 8 hodin v aute, s viacerymi prestavkami este viac. ale je to tak 1-3 razy do roka. A chalani su z väcsi, tak aj viac znesu. Aj na dovcu v lete sme cestovali 6 hodin v aute, v zime do mame len 3 hodky. Ale to je oprodi jeho kazdodennym 4 rodin nic. Aj lietame 7-8 hodin v kuse aj viac krat do roka, ale v lietadle sa decka prebehnu, dokonca so uz aj v ulicke vykydnuti pexeso, clovece atd. hrali 😀 😀 😀 😀
A co sa tyka ist von, tak ak nie je nieco ine, tak stihame aj doobeda aj poobede. Cez vikendy, cez prazdniny: Ale velkaci su uz v skole a krpcek skolkar. Ale s mensimi ziadny problem.

migely
autor
12. jan 2015

@matej815 tak malej nosím z domu a ja si dam v reštike

liebling98
12. jan 2015

@migely ok, jedlo z domu je dobrá voľba. Ale Prepáč, mne v celom tvojom príbehu/probléme chýba matka dieťaťa. A asi nie len mne.
Ešte otázka, ako často takto s malou jazdíš po služobkách? Koľkokrát do týždňa, do mesiaca?

lorela
12. jan 2015

@migely Ehm, keby si riešil aj iné veci okrem "plienok, riťulky, zásypov"... Xy príspevkov tu na MK máš VÝLUČNE len na túto tému...
Ostatne, ako už niektoré tu naznačili.

ivkadracova
12. jan 2015

@yanni zas jednu vec musim uznat, ze ked sme s malou dcerkou boli x hod v aute uz 4ty den (samozrejme s prestavkami, navstevami, vybehnutim si na horu, do lesa atd..) tak bola nervoznejsia, a az doma sa nam znovu ukludnila. Hej lietadlo je vyhodnejsie, lebo nesoferujes a prebehnes sa. Len cim som starsia tym menej rada lietam.. Moja sestra ale ked mala 19mes, nemala s lietanim ani cestovanim v aute absolutne ziadny problem. Preto som to nepovazovala u migela ako hlavny problem. Chapes..

migely
autor
12. jan 2015

@barla5 určite sa mýliš 😀

migely
autor
12. jan 2015

@liebling98 každy deň

yanni
12. jan 2015

@ivkadracova tak ono deti s tym problem nemaju, ale zo zdravotneho hladiska potrebuju vela pohybu. Hlavne ked uz vedia chodit. A cerstvy vzduch. a nie len nejakych 10 minut, pokym mu vylozia naklad. A tiez aj ine deti ako spolocnost. Medziludske vztahy sa buduju uz v takom utlom veku.
Aj my budeme letiet na jesen s 4 mesacnym 7 hodin, ak samozrejme bude vsetko ok, ci uuz s babom alebo so mnou. A tiez nemam strach, ze to neprezije. Prezije tak isto ako aj ti traja. Skor prespi. Ale ine je mimino a ine 1,5 rocne dieta, ktore sa chce hybat, je zvedave, chce sa ucit nove veci-

fopka
12. jan 2015

ja si tu tak stale oddychnem pri tychto prazdninovych temach 😀 😀 😀 a poviem si,ze nie som na tom tak zle, aby som zakladala, resp,vymyslala nerealne temy 😉

ivkadracova
12. jan 2015

@yanni jak stihas aj doobedu aj poobede ist von? a kedy potom navaris? (to ja robim zasadne pred obedom, najlepsie ked dcerka spi) A kedy potom si porobis veci na nete, alebo pripadne nieco do prace? to si neviem predstavit, a to nehovorim o domacnosti este.. mozno sa len vyhovaram, ale to by som ja nestihala. Chapem ale, ze viacnasobna matka bude mat asi epsi casovy manazment : )

lorela
12. jan 2015

@fopka Keby to bola len prázdninová téma, ale toto vyzerá na problém už 😖 , ktorý ho evidentne drží...

natalym
12. jan 2015

Plienky sú problém.