icon

Ako odnaučiť 3 ročné dieta kakať do plienky

lucika7682
9. aug 2018
babatkoo
9. aug 2018

Nam pomohla osoba mimo rodiny-sused starsi pan. Maly stal pred domom, sused ho zdravil a maly mu hovori ze kaka do gati (do plienky). A sused mu zacal so zvysenym hlasom hovorit ze taky velky chlap a do gati kaka, ze hrozne smrdi, bude mat prdek z toho cervenu ako opice. No dobre mu nalozil ujo sused 😆..... ina autorita, chlap so zvysenym hlasom a hned prve kakanie po tom sa sam maly pytal na zachod lebo ze nemoze kakat do gati lebo ujo mu povedal.... 😉 dovtedy sme nevedeli ako na neho. Este obcas zabralo Kinderko za kakanie do zachoda. Mali sme 1 postavene na policke aby na neho videl a mal ho ako motivaciu. Inak sladke nejedava

fabrika
9. aug 2018

to je už celkom dosť a to si začala riešiť až teraz? neskúšali ste hracie nočníky, alebo nejako zaujať dieťa hračkami keď tam sedí? to ako pôjde do školky?

vlasica19
9. aug 2018

Mojmu krsniatku pomohol ten nocnik, ktory zacne hrat ked dieta do nho vykona potrebu. Velmi sa jej to pacilo, sedavala na nom nonstop aj ked sa jej kakat alebo cikat nechcelo a cakala pokial bude zasa hrat :D :D

ollako
9. aug 2018

@lucika7682 Ked kaka neschovava sa niekam pri tom? Moj prvy syn tiez nechcel kakat do nocnika. Vzdy niekam zaliezol a prisiel pokakany, ked som nezbadala, ze sa zasil. Ked som zbadala posadila na nocnik, tak to zadrzal a nevykakal sa. No potom som prisla na to , ze on jednoducho potrebuje byt pri tom sam, tak som ho zacala v zachode na nocniku zatvarat, aby mal pri tom sukromie a to pomohlo ....potom uz sam chodil, privrel dvere a len zavolal, ked bolo hotovo 😉. A

sorciera24
9. aug 2018

moj maldsi to robil do 3,5 roka.....mudre mimcky a rodina ti budu hovorit ako ahdam bude do 18tky s plienkou......a pri tom, sa to moze stat aj im ......niektore deti to maju....a co som sa rozpravala aj s ucitelkami zo skolky, do 4r. to vacsinou rpejde.....halvne netlacit....a je tot ak......my sme tiez boli zufali (ale halvne z reci okolia...rada, nevnimaj.....ak budes tlacit, moze sa ti dieta seknut a bude mat problem sa vobec vykakat......u ans to prislo tak, ze ani enviem ako sme rozpravali o vodnikovi a že mu ože posielať hovienka a tak sa vykakal zrazu do nočníka a posielali sme do kanála vodníkovi.......po 3mes. si sám sadol aj na záchod a šlo to a dovtedy aj sedel, aj nviem aké finty a proste blok......vykakal sa len v kúte do plienky.....chce to cas, daj mu ho.....tie, co to nezazili a machruju nepocuvaj.....neboj sa, do skoly s plienkou nepojde;)

lucika7682
autor
9. aug 2018

Tak s cikanim nemame problem, chodi pekne na zachod uz vyse roka, ale to kakanie, nie a nie...uz vsetko mozne slubujeme...no do skolky moze ist aj nemusi, s tym problem nemame...len nechcem, aby mala z toho traumu alebo ju koli tomu zapieklo

lulu0123
9. aug 2018

Toto sme riesili s mojou 2,5 rocnou.Dohovaranie nepomohlo.Tak som skusila slubit jej za to kusok horkej cokolady ked sa vykaka do nocnika alebo zachoda.Normalne sladkosti neje.A vykakala sa.Este asi 2krat za odmenu a potom uz bez.Strasne sme ju zalazdym vychvalili aka je velka a sikovna ze kaka do zachoda.A odvtedy uz ziadne plienky.Nic ine nefungovalo.