Ako odnaučiť dieťa od nosenia na rukách?
Ahojte,malý bude mať 4 tyzdne a začínám být nevrla. Nechce spavat. Vie spát iba na rukach a začínám být z toho riadne na nervy. Ked ho polozim,hned začne plakát. Ako ho od toho odnaučit? :(
@maminalalala ked ta sekne, skus v posteli , k sebe. Nasa milovala, ked lezala na bruchu mne alebo manzelovi a hladkanie po chrbatiku. Ak inac nepojde, skus kupit to kresielko, co samo hojda a vibruje, je na nezaplatenie. Aj osobna skusenost, Bibka ho milovala a samozrejme, oslovit niekoho z rodiny, ze ked si vstave seknutia, ci by neprisiel pomoct. V tom stave asi vela nenarobis, tak si urcite zabezpec pomoc k babatku.
@maminalalala
no ked dietatko naucis na pravidelne nosenie, tak ho budes musiet nosit - seknutá, neseknutááá idéééš 😀 😀 😀 proste stane sa to pre neho standardom..
ale ak chces nosit za kazdu cenu, v prvom rade by si mala svoj zdravotny stav prediskutovat z lekarom, lebo problemy s chrbticou mozu byt take bezne haluze ale aj vaznejsie... kedy fakt treba veci zvazovat.
Inak, genialny na chrbat je pilates... ale musis ho cvicit PRAVIDELNE.
Osobne si myslim, ze je vhodnejsia pre teba ta ina moznost...fyzicka blizkost k dietatku, pohladenie... na hracej deke..v kresielku, ale je to na tebe.
@mima4 pri všetkej úcte, si veľmi múdra, schopná citlivá osôbka v 95% prípadov dokážeš pomáhať s citom a nadhľadom, ale napriek tomu, že iste máš okolo seba deti, sú to len deti susedov, kamošiek a príbuzných.
Kým nezažiješ, radiť ako sa "každé dieťa dá naučiť" je nesmierne ošemetné 😉
@domin9 cbapem ta,ak mas prve dieta,je to sok. Milujem rady typu- ako si ho naucila,tak mas. Ja som nikdy nemala plane deti vlacit v kuse na rukacb,kojit dva roky,spavat s nimi v posteli atd. Bohuzial,inak to neslo. Mala som dve moznosti- bud necham dieta revat do bezvedomia,alebo ho budem nosit. Takze sme sa nosili dni,noci. Mali obaja reflux,takze po kojeni aj hodinu nosit a potom zas kojit a tak dookola. Ja na to nemam nervy,nechat dieta do bezvedomia plakat. Tiez som bola na prasky,ale jedina moznost je vydrzat. Mozno ma tvoj maly reflux,preto sa chce nosit. Skus elasticku babysatku,kupis v bazari za 20e a viazat je jednoduche podla youtube. Mne pomohla prve tri mesiace. Potom sa maly uz nechcel nosit,davala som ho do kresielka.
Musis vydrzat, vzi sa do koze babatka- nosilo sa v brusku 9m a zrazu cuzdi svet, chce byt pri tebe.
...napriek tomu je na 95% pravda, ze ako si naučíš, tak máš...aj moja 7 mesačna len čo ju polozim na deku tak krivi usta....Čo ju budem vlačiť cely den? A čo som uz fakt prepnuta? Uz sa plazi, takze aj tak ide za mnou tam kde som, jasne ze ju beriem na ruky, ukazujem veci v byte, pozerame z okna....ale vlačiť cely den to teda nie. Kresielko ked bola novorodenec to som mala vzdy pri sebe ked som niečo robila, ked som nerobila nič tak som ju mala na sebe, na rukách, v posteli, neskor na deke aj tam sa da krasne spolu lezat..moznosti je x takých aby boli spokojné obe strany. A ked ideme niekde tak mame aj nosič pre pripad.
@mima4 Vďaka, nechcem nosiť za každú cenu. Najlepšie čo najmenej vzhľadom na moje problémy. Len sa musím modliť, aby som mala také bábo, ktoré nebude nonstop plakať. Cvičím pilates aj jógu. Jedine mám tú možnosť, ako si napísala /s čím úplne súhlasím/ iná fyzická blízkosť.
@jajka257 ďakujem..dúfa, že to kresielko zaberie v stave núdze 😉
@monikaparson krasne povedane. Hovoris mi z duse.
@sue no uvidim aka bude prax 😉 zatial viem co chcem a co nechcem 🙂
@maminalalala pilates je fakt super...a aj keby si sa rozhodla nenosit, urcite pokracuj v nom 🙂 vraj chrbticu drzia iba nase svaly...takze ich potrebujeme mat 🙂
@maminalalala načo sa dopredu obavať? čim viac budeš nad tym špekulovať ,,ake budeš mať babo,, tak tym budeš nervoznejšia...budeš mat normalne babo. Ja som si nikdy nepripušťala ine...jasne, ze bude aj plakat, pekne si lofneš na zadok na gauč, stoličku a mozeš mat aj na rukách. Tam si z bazara kup kresielko a šup tam ked budeš variť, ja som ho mala aj na linke, na stole aby ma videla, pohladila som, prihovorila sa. Jasne , ze deti plaču, ale tak to sa naučíš rozoznavať kedy plače lebo chce jest, spat, od unavy, neskor preto lebo plače lebo ,,nemoze ťahať žaluzie,, napr. naša a my na nu razne NONO ....tak sa otoči a plače....je mi jej luto, ale tiež si nenecham zničiť barak lebo ona chce to kmasať. Proste najdeš si systém, zosuladiš sa s dieťatkom, spoznáš jeho reakcie.
@domin9 ja len tolko,ze len ho nos a uzivaj si 😊😉 !!!! Tak rychlo vyrastie,ze ti za tym aj luuuto bude !!! A btw co by si chcela? Ved je to male miminko co sa nosit potrebuje,ved v podstate pozna iba teba a tam sa citi najbezpecnejsie 🙏
@maminalalala ono to ani tak nie je o tom ako si naucis......z duse tuto formulaciu neznasam. Tie deti take su. Jedny su kludnejdie ine placlive. Ja som si moju dceru neucila aby 6 mesiacov non stop plakala. Nikdy jej nic nezistili. Syn je od narodenia ako med. Nicim som sa o to nepricinila.
Matky "dobrych" deti si niekedy pripisuju zasluhy ze si tak dieta naucili.
Dieta je take ake je. Nie vzdy podla nasich ocakavani a je na nas ako si s tym poradime.
@marcelatje, krasne si to napisala, presne s tebou suhlasim.
No podla mna ho boli brusko.. mojho ked boli brusko je mu najlepsie na rukach .. ked ho jemne kolisem z jednej strany na druhu.. myslim ze je este velmi malicky na to aby nieco robil naschval..
@candii cvicit s nozickami tiez pomaha, aby si ,,poprdkalo,, ale aj lekari hovoria, ze nosenie pomaha. A skus davat aj na brusko, ked si pri nej. To uvolnuje crievka 🙂
@marcelatje presne tak!
Ak ide o uvoľnovanie plynov u nás jednoznačne pomohlo nosenie, do týždňa bolo po kolikách a teda maximálne odporúčam dávať nad misku, záchod, čo len chcete do kĺbka, dieťa sa vtedy riadne uvoľní a často aj vyprázdni. Určite to nie je o tom, že to treba aplikovať stále, ale maximálne to pomáha.
Ja, keď niekedy čítam ako sebecky a bez lásky píšete o tých drobcoch, je mi až do plaču za tých malých. Ja som deti nechcela, nikdy som si nepripúšťala, že by som nejaké mala, na čo aj, bolo mi dobre, tak ako som fungovala. Teraz by som to nezmenila za nič na svete. Byť matkou je mega ťažké, ale je to úžasné. Nikto, vás nikdy nebude potrebovať a milovať, tak ako to malé a to si opakujete, vždy keď bude najhoršie.
Dieťa sa naučí na ruky? Spamätajte sa už konečne. Dieťa bolo 9 mesiacov nosené vo vašom bruchu. Z akého dôvodu by to malo byť teraz ináč? Jasné, že je to ťažké, že je to únavné, že chcete chvíľu aj pre seba, ako som ja len po nej prahla, každý jeden deň. Upokojím vás, nič netrvá večne a to kvôli čomu som toto "preklínala" každý deň už je len minulosť. Čo som sa ja napočúvala, ako som jej mala dať dudel a mala by som pokoj, ako som ju mala dať do kočíka nech si poreve a zaspí tam. Jasné, že o nás sa tak starali bez lásky, bez nehy, plakať nás nechávali, lebo ich tým vydierame a oni by nás rozmaznali, bože také sračky. A teraz sme všetci neuveriteľné šťastné stvorenia. Do kelu s takýmito kecami.
@sardinka335 vobec to nie je pravda,ze ako si naucis,tak mas. Zalezi od dietata,jedno je take,druhe onake. Ked sa dieta pyta na ruky,nie je to preto,ze sa naucilo,ze idem posekirovat mamicku takymto sposobom. Je to preto,lebo to tak citi- lebo sa boji,citi sa neiste,chce byt blizko...Hovorim o babatkach,nie o detoch 2-3 rocnych. To,ci matka uspokojuje tieto jeho potreby je zasadna vec a ked dlhodobo nie,asi to prestane vyzadovat. Ale za aku cenu. Prekvapuje ma,ze ty ako ucitelka nemas v takychto veciach zakladne vedomosti.
@alicka850 myslím si, ze ja som sa dost jasne vyjadrila, čo sa naučiť dá. Ak pride dieťa ,,hopa,, na ruky, tak prečo ho nezobrat a nepomojkat. Kazdá normálna matka uspokojuje potreby svojho dieťaťa - nepoznám taku čo odlozi novorodenca a necha vyrevavat, ze by nezobrala na ruky a neriešila prečo plače - to sa deje dajme tomu v dojčenských ustavoch kde zial na tie deti je malo personalu a preto na ich plač nema kto adekvatne reagovať - v tom pripade je jasne, ze dieťa prestava vysielat tieto signaly. Normálnych a bezných rodín sa to vo väčšine pripadov netyka, pretože skor či neskor matka, otec reaguju. Citové potreby sa daju uspokojovať mnohými sposobmi - len tu na MK poznaju len jednu - na ruky a do šatky na cely den. Takze o moje vedomosti sa ty nestrachuj, v škole deti na rukách nenosíme...sme im blízko iným sposobom.
@sardinka335 my tu hovorime o mesacnom dietati. To sa ako da "naucit", pripadne "nenaucit" to co chces ty? Sama pises,ze nepoznas taku,co by novorodenca nevzala na ruky. Tak potom ako sa da uplatnit,ze ako si naucis ,tak mas? Uplne si odporujes
@maminalalala nemusis ho nosit, mozes ho mat na rukach a pritom sediet. Hlavne to moc neries. Ked bude plakat, hadam ho nenechas revat. Babatko nikdy neplace len tak, vzdy nieco potrebuje alebo mu chyba. Nechapem aka je dnes doba, ze sa matky boja nosit svoje deti, prejavit im lasku nehu len aby nedajboze si to dieta na to nezvyklo. Su deticky, ktore su od narodenia spokojne, nepotrebuju nosit, ale su aj take, ktore maju reflux, koliky....a tie potrebuju vacsiu starostlivost a aj nosenie. Takze hlavne to neriesit, brat to, ako to ide. Ked sa narodi babatko, vela veci budes robit instinktivne a samozrejme.
@maminalalala pokiaľ ide o zdravotný stav chrbtice môže to byť čokoľvek. Dokonca to môžu byť aj zuby, takže určite treba poriešiť aj zubára. Ambulancia Wodent má na FB stránke video, ako sa roznášajú baktérie cez zuby do celého tela. Úplne ma to dostalo. Všade sa dostanú aj do srdca. Neviem to zdieľať takto.
@marcelatje Je to tak ako píšete, sú deti plačlivé a sú deti priemerne citlivé a potom úplní pohoďáci, a je to aj vedecky podložené a je to o základnom nastavení mozgu od výroby 🙂 Mňa tiež vždy trošku škrie, keď si dakto povie, že "tak som si ho naučila". Nie je to tak, tešte sa, keď máte dieťa, ktoré je v pohode aj bez častého telesného kontaktu a neustáleho dojčenia, ďalšie môže byť úplne iné 🙂
Ja moju 10 mesacnu dceru nosim od narodenia, chrbat mam uz v p*deli, ale vacsinou chce byt len so mnou, plakat ju velmi nenecham, neda mi to ked ju pocujem, ved je to moj milacik 🙂 ale vyuziva to ze ju mam tak rada a place velakrat aj nasilu a to mi uz lezie ma nervy!
No my sme sa uspavali len na rukach alebo pri kojeni do roku a pol ☺ babatko ta chce mat len nablizku,ty si cely jeho vesmir. 💜
Ako zienky odporucaju-ergonosic je dokonala vec!
@dominikav123 a to maš odkial ze deti v decakoch tak spia no asi sotva bola som v jedno kdesaotu maličku starali ako o vlastne pekne ju uspali
@domin9 nijako
Nos ho koľko potrebuje
Tú lásku a starostlivosť čo do neho vložiš sa Ti vráti, keď bude väčši. Bude starostivý a citlivý aj v dospelosti.🙂

Ahojte, mám na Vás otázku. Čakám prvé bábo a tiež neviem, ako budem riešiť nosenie, či nenosenie dieťatka. Tak chcem poprosiť tie z Vás, ktoré máte rovnaký problém , ako ja, ako to riešite. Od detstva mám problémy s chrbticou, snažím sa zlepšiť stav cvičením. No občas ma strašne sekne, buď v krčnej chrbtici alebo v oblasti krížov a to tak, že aj dva týždne sa mi nedá pohnúť. Neviem si predstaviť, ako by som mala riešiť situáciu, keby som si naučila bábo nosiť a potom by prišlo "to seknutie", ako to bábu vysvetlím, že teraz nie. Preto som si myslela, že by bola najvhodnejšie, aby som sa mu čo najviac venovala, ale napr. pri spoločnom ležaní na posteli a pod. , aby to nebolo vyslovenie nosenie na rukách. Čo tiež nevylučujem úplne, v zdravej miere ho rada ponosím 🙂. Ďakujem za rady a prosím o rozumné rady /nie o osočovanie/ vďaka!