icon

Aký máte názor na stavanie 5 mesačného dieťaťa na nožičky?

zojuskaa
6. jún 2013

Sam sa sice este nevie postavit ale manzel ho zacal davat na nozky a velmi sa to malemu paci aj ked ho chceme dat do sedu hned sa stavia na nohy je to vhodne alebo mu tym skodi na chrbticu, klbiky a pod...

Strana
z3
liz_lemon
6. jún 2013

skodite mu aj davanim do sedu aj stavanim, dieta sa samo posadi/postavi, ked ma dostatocne pevnu chrbticu/dolne koncatiny
@zojuskaa

norcima
6. jún 2013

@zojuskaa nedavat ani do sedu a ani na nohy 😒

daja015
6. jún 2013

podla mna je to individualne, moja tiez na pol roka uz behala sama v chodaku, potom zacala za ruku a na 10mesiacov sa pustala sama.. a nic jej nieje..mne tiez vraveli ze je to skoro, ale ona bola pevna od mala a mala silne nozky, az take ze na 6tyzdnov sa mi postupnym odtlacanim na posteli sa dostala az na kraj a spadla. vtedy mi vsetko jedno nebolo.. ale je zdrava, chvalabohu..

brumka
6. jún 2013

nedavat ho, ked sa sam zacne tak ho nechat a davat pozor aby nepadol ale urcite nepodopierat vankusmi a stavat, zle na chrbatik, najlespie nepouzivat choditka

laqeeesha
6. jún 2013

aj moja sa v 5 mesiacoch stavala na nohy, vtedy uz aj stvornozkovala jak drak a v 9 mesiacoch sama chodila...

lusinda1989
6. jún 2013

Moja mala sa mi ako 5 mesacna sama postavila v postielke takze kazde dieta je ine ale ani do sedu som ju nedavala kym si sama nesadla co bolo tiez skoro v 6 mesiacoch po styrich isla ako 4 mesacna samozrejme s padmi ale isla teraz ma 8 lozi stoji so slabuckym pridrzanim a co je horsie uz sa pusta ze chce sama ... Takze zalezi od dietatka ... Neni kazde tabulkove

soldi
6. jún 2013

@daja015
@zojuskaa

odporucam precitat a zamysliet sa nad tym 😉

http://www.poliklinikaprosek.cz/mapa-nejcastejs...

daja015
6. jún 2013

@soldi takze vychovavat dieta podla clankov...:(

soldi
6. jún 2013

@daja015 to nie je vychova, to su rady, ktore by mali byt prirodzene.
ci mas pocit, ze choditko je pre dieta prirodzenejsie nez jeho vlastne tempo???

usiko
6. jún 2013

@soldi dakujeme za odkaz, je vyborny...mali by si ho vsetky matky precitat....

daja015
6. jún 2013

@soldi no nie, ale keby si citala hore som pisala ze mala bola velmi pevna od mala, a na 6 tyzdnov sa mi odtlacila nozkami z polky manzelskej postele a spadla. mala som jej potom nozky viazat? a choditko mala, lebo som nevladala s nou stale behat za ruky. :( a nebola v nom cely den, stale len po troske. ja som pisala ze kazde babo je individualne, niektore sa nozky stavaju skor, to je vsetko. a ziadny clanok im v tom nezabrani

usiko
6. jún 2013

@zojuskaa skodi mu akekolvek pomahanie....vsimnite si prirodu...ktoremu mladatu matka pomaha sediet, alebo chodit? ziadnemu...sa to naucia same.////tak ako deti.....

soldi
6. jún 2013

@daja015 ale Ty pleties dve rozdielne veci 😉 pokial sa dieta postavi same, je to uplne v poriadku. pokial ho postavis Ty, tak uz to v poriadku nie je, lebo ho nutis robit veci, na ktore nie je pripravene.
a argument, ze to dieta bavi a tesi sa z toho, je uplne irelevantny- ked ho bude tesit v puberte kazdy den vypit liter slivovice, tiez mu to dovolis, lebo vsak jeho to bavi?

moj maly mal v pol roku 10 kil a ani by ma nenapadlo kvoli tomu kupovat choditko. stacila manduca 😉
a tiez bol velmi pevny aj pohyblivy, to s tym ale vobec nesuvisi.

asi si clanok necitala poriadne, ked si ho takto mylne vysvetlujes

moni244
6. jún 2013

a čo robiť, keď 5 mesačné dieťa nezabavím ničím, len sedením na kolenách rodičov? Nemôžem ju 3 hodiny v kuse nosiť na rukách, má cez 7 kíl, ukľudní sa len keď si ju posadím na kolená, aj keď ju dám do polosedu, tak sa mi ťahá do sedu, dvíha hlavu a vrch trupu a ťahá sa hore. A to má v kočíku stále ležať a nemám ju dať do športovej časti?

stanislavao
6. jún 2013

@zojuskaa
je to nevhodne. a naco ho davate sediet? pokial sa nevie same posadit, to znamena, ze chrbtove svalstvo nieje dostatocne silne. a taktie aj na nohy ho nestavajte, lebo bedrove klby, chrbticu, nohy nema na to vyvinute. jeto upne nevhodne a nespravne. a kedtucitam o tom choditku, tak to uz ani komentovat nebudem. preco davate pol rocne deti do choditka? - a este to tu aj zverejnuju na nete. naco?

liz_lemon
6. jún 2013

@daja015 bavime sa tu o tom, ked rodicia nasilu dieta stavaju/davaju do sedu, nie o tom, kedy sa ktore dieta samoposadi/postavi...nikto ti nehovori, ze mu v tom mas branit

fidka79
Odpoveď bola odstránená
daja015
6. jún 2013

ok,tak som ta nepochopila, ja som malu nenutila nic robit, ona to robila vsetko sama. a skoro.

moni244
6. jún 2013

@fidka79 @stanislavao napr. ja idem kúpiť chodítko, ktoré sa dá prehodiť na hojdačku a má dole plachtu, aby nedočiahla na zem, čiže v ňom bude sedieť a hojdať sa a ja konečne doma aj niečo urobím

daja015
6. jún 2013

@fidka79 ona tam tiez nebola hodinu, len ked som potrebovala nieco urobit. od mala bola velmi ziva a chcela neustale moju pozornost, takze niekedy som ju tam proste dala. ja som nepoznala take ze dam do postielky a dieta sa hraje, ja som musela byt stale pri nej. venovala som sa jej neustale a rada, ale niekedy som ten chodak vyuzila.

fidka79
Odpoveď bola odstránená
liz_lemon
6. jún 2013

@moni244 kup ohradku, tam sa dieta moze aj samo zahrat, moze lezat/sediet/stat, cokolvek

moni244
6. jún 2013

@liz_lemon ale keď kúpim ohrádku, nebude na mňa vidieť, lebo kuchyňa a chodba je malá a aj tak by revala, lebo ona potrebuje, aby som s ňou bola v jednej miestnosti 😉

daja015
6. jún 2013

@fidka79 vobec nebola chuda a pisala som ze tam nebola hodinu!! ale ty si asi najdokonalejsia matka na svete. ktora vedela urobit vsetko s dietatom na rukach. alebo si s tych stastnych, ktorym dieta cez den spalo po tri hodiny. to sa potom radi.

siska2027
6. jún 2013

@moni244 aj nas bol taky a potom som ho dala na deku rozne hracicky okolo neho a prebavil sa, potom som ho zase ponosila, alebo som si lahla ku nemu a hrali sme sa spolu. toto je prechodne obdobie len ho nasilu neposadzujte aj ked sa mu to paci

bagira89
6. jún 2013

@soldi perfektny clanok dakujem

moni244
6. jún 2013

@siska2027 ona sa vydrží hrať, to áno, ale musí byť niekto pri nej a trvá to možno pol hodinu a ona sa do sedu ťahá už sama

brumka
6. jún 2013

mne mala trpela silnym refluxom do pol roka, zvracala potokom nonstop, nosili sme na rukach den aj noc, a spala v noci horko tazko 4h a to bolo 5h uspavanie a cez den 3x po polhodinkach. nemohla som jest ani ist na wc ale predsa choditko som na 3t vytiahla az ked mala 10m a to uz sama chodila poprii nabytku. dala som ju tam na 5-10 min a nie kazdy den lebo vedela vyliest z neho, takze da sa to zvladnut. teraz si chcem kupit babysatku keby sa to opakovalo aj pri druhej.

fidka79
Odpoveď bola odstránená
andrejka1974
7. jún 2013

nedavajte ho , vsetko ma robit az vtedy, ked to vie sam, ja moju nevodim za ruky, pretoze este sama nechodi popri nabytku, vie stat , ale neprejde 🙂 🙂 🙂 a to ma uz 14 mesiacov , a sediet som ju tiez nedavala sama sa mi posadila, ked mala 13 mesiacov a stvornozkovat zacala ako 11 mesacna aj lekari rehabilitacni vravia dokial to dieta nevie, netreba ho nutit 🙂 🙂 🙂

Strana
z3