icon

Dieťa sa v 7. mesiacoch stavia na nožičky. Je to ok?

olivka26
3. máj 2014

Ahojte maminky,potrebovala by som poradit.Dcerka mala pred tyzdnom 7mesiacov,nevie uplne sama sediet,potrebuje este aby som ju istila ;) skusala som ju davat na 4 ale nemozem ju dostat do tejto potohy,nechce mi pokrcit nozky,rovno ich vystrie a sup na nozky.Ked ju postavim ku stolicke ci posteli,a ona sa drzi,vie na nozkach stat,dokonca napr. sekund aj sama.Nevim ci ju mozem takato davat stat,bojim sa ci jej to neublizi?pocula som od jednej kamaratky ze vraj nieje dobre ked dieta skoro stoji na nozkach,vraj je to velka zataz na klby.Mate s tym nejake skusenosti?pripadne zacali vase deeticky tiez takto skoro stat?a je mozne aby sme nelozili vobec?dakujem za vase rady

Strana
z2
olivka26
autor
3. máj 2014

@0silvia0 behak som ani nezvazovala,mamina ma prednim varovala uz daaavno pred tym ako sa mi narodila dcera,vraj som spadla na prahu....a inak mam kamosku ktora,ked potrebuje dieta odlozit-to znmema pozehlit,upretat,navarit,tak ho tam supne a ma pokoj-a este mi tvrdi ze akaaa to je super vec...ale toho ja niesom velmi zastancom

cikyta
3. máj 2014

@0silvia0 hej skúšala, no jediné, k čomu som dospela bolo, že som ju zbytočne nahnevala, až sa mi vždy rozzúrila, dostala jedy, plakala a potom dlho čkala (reflux) ... tak som to aj postupne vzdala .

0silvia0
3. máj 2014

@olivka26 super že nad behákom neuvažuješ, máš dobrý prístup, ja mať dnešný rozum a malé deti, uvažujem inak 🙂 v čase keď som ja mala malé deti všetky deti behali v behákoch po ulici 😒 a nikomu nenapadlo, že robíme niečo nesprávne pre svoje deti.

olivka26
autor
3. máj 2014

@cikyta inak ja som dceru skusala davat na4,aj my tam pekne stala a drala sa,,,ale chcela sa posunut tak ze zdvihla nozku a vyvratila sa nabok...odvtedy sa akoby bala..nepokrci kolena iba narovna nozky a sup uz stojime a tu je cely nas problem....nechat ju ci co teraz???ked uz na styry nechce?

olivka26
autor
3. máj 2014

@0silvia0 behak nieee mne sa to ani nepaci,mne to pride ako ked je dieta zatvorene v klietke,len aby mamina mala pokoj a klud...matka je pre to na maaterskej aby sa dietatku venovala a nie aby ho niekam odkladala,lebo potrebuje oprat ci ozehlit veci

euka210
3. máj 2014

kam sa ponahlat...moj prvy sa otacal na 6m, lozil az v 9m, ale hned sa zacal stavat na nohy, od 10m chodil okolo nabytku a na rok uz chodil sam.
Druhy je lahsi a aj trochu sikovnejsi, gula sa o 106 a uz skusa sa posunut dopredu ako sa len da...prvy bol v tomto lenivy. Vobec by som neriesila ze "este" nelozi...ma cas do 10m a na nohy ked sama sa stavia, inak jej to moze zbytocne ulbizit.

barcelona94901
3. máj 2014

@olivka26 syn chodil normálne,bez opory ako 8mesačný,nepoužíval nikdy žiadné chodítko,my sme ho do ničoho netlačili,na silu nikam nedávali,nie je to dobré..ani za ruky sme nevodili,
su rodičia čo daju už 4-5mesačné dieťa do chodítka ,či na silu ich dávaju sedieť,je to choré...skor to ublíži než pomože
náš štvornožkoval predtým ako dábel,som sa obzerala a už bol fuč,jak taká daždovka,niektoré deti lozenie preskočia..každé dieťa je iné ,no nič nesiliť
on aj hlavičku rýchlo dvíhal,otáčal sa,skoro sedel bez opory,v tomto bol rýchlejší a bolo to v poriadku ,ale cez den málinko spával a od roka už vobec .tak sa asi nudil .no neskor začal rozprávať 😉 a naše mimi ,myslím,že bude skorej rozprávať,než chodiť 🙂
treba dávať pozor aj na zubky ,ked dieťa skorej začne chodiť 😉

ivinka77
3. máj 2014

@olivka26 moja starsia tiez vynechala 4nozkovanie a v 7mich uz chodila okolo nabytku a za ruku, od 9 chodila sama a nema z toho ziadnu ujmu 🙂

luvika
3. máj 2014

@olivka26 necitala som ostatne odpovede, napisem len na zaklade toho, co moje deti robili. Dcerka sa v 7 mes. sama postavila a po 2 tyzdnoch chodila za ruku, nelozila vobec, ale ona uz v 6 mes. sama pekne sedela. Lekarka neriesila, ak sama sa dvihne, co uz. Syncek ma teraz 8 mes., lozit zacal koncom 7 mes., ale bol to boj, museli sm eho doslova ucit, lebo tiez chcel hned na nozky. Teraz lozi a sprintuje :D a uz sa sam hocicoho chyti, vytiahne hore a chodi okolo nabytku, taisto za ruku. Ale prevazne sa snazim nechat ho, nech lozi. No takisto sam uz sedi, vlastne do sedu dosiel, az ked zacal lozit, z tej polohy na styroch si sadne vzdy. Takze jedina rada, nechaj ho co najviac, nech sa tvoja bambulka sama nauci, co zvladne, nech robi, co nie, nepomahaj, iba ak, tak ju podporuj v tom lozeni. my sme okolo maleho lozili 4 nozky, mozivovali hrackami, niekedy aj dali na styri a pod bruskom ho istili...naucil sa 🙂

gretka2
3. máj 2014

Treba si uvedomit, ze je to VYVOJ, nie PRETEKY, kto co zacal skor. To, ze niektore dieta nieco zacne skor ako ine, neznamena, ze je kvoli tomu inteligentnejsie ako to druhe. Mamicky velmi lubia porovnavat. Na pracovnom pohovore o dvadsat rokov sa nikto nepyta "v kolkych mesiacoch ste zacali chodit?", "dokedy ste nosili plienky?"
Neznamena to nic (samozrejme, ak nejde o nieco patologicke). Niektore skor chodi, ale nosi cumel, plienku, ine skor rozprava, ale chodi neskor oproti rovesnikom, ine skor vita, ine skor....... NEVYPOVEDA TO O NICOM...Ziadny clovek nebude lepsim len kvoli tomu, ze skor chodil, sedel, ci mal vyssie IQ....

lulu369
3. máj 2014

@olivka26 malá pomoc občas neuškodí ani drobcom.no určite by som pomohla len v tom, čo sám drobec chce a nie ho nútiť na 4 keď nechce...ako už viacere poznamenali, nie každé dieťatko štvornožkuje. možno tvoja nebude 😉

kofoluska
4. máj 2014

@olivka26 Pytas sa, ci sa deti zacali tak skoro stavat na nozky. Ale zaroven pises, ze svoju dcerku stavias ty a ze aj sediet sedi len ked ju istis. To znamena, ze na taketo veci este nie je pripravena. Postavit sa musi sama, sadnut si musi vediet sama. Ked to urobi sama (bez tvojej pomoci), nebudes ju uz musiet ani istit. Nas maly si zacal sadat tak, ze sa pritahoval o cokolvek v dosahu, ked mal cca 4 mesiace - ale nebolo potrebne ho istit. O par tyzdnov neskor sa snazil stavat na nohy, ale este mu to velmi neslo. Asi od siestich mesiacov uz stoji na nohach tak ,ze sa postavi sam a stoji pevne. Od siedmych mesiacov cca chodi sam popri nabytku, vie si nazad sadnut na zem, vie spadnut tak, aby si neublizil (mimo ine aj vdaka tomu, ze sme nikdy nepouzivali choditko a za ruky ho vodime minimalne, len ked uz to naozaj intenzivne vyzaduje). Stvornozkuje tiez cca od pol roka. Vsetko sa ale v principe naucil sam, my sme s nim len denne cvicili, aby sme mu pomahali posilnovat svaly.
Takze - Tvoja kamaratka ma pravdu. Pokial na to dieta nie je pripravene (t.z. robi to SAMO bez pomoci), je to velka zataz na klby aj chrbticu. Kam sa ponahlas, naco ju nutis stovrnozkovat a podobne? 🙂

zienkalenka
25. okt 2014

Je to ok. VIem o babetku ktore v 8 mesiaci zacalo chodit. a aj o takom co malo rok a pol a nic 🙂
My sme statie a presuvanie sa na nohach podporovali takto:
http://montemother.wordpress.com/2014/09/21/kni...
je tam aj video

Strana
z2