Koľko sa venujete 8,5 mesačným deťom?
Ahojte maminy, chcela by som sa Vas opytat kolko sa venujete 8,5 mesacnym drobcom. Nas maly je zlaty, od 6 mesiacov stoji aj stvornozkuje, teraz uz nas chyta za ruky a chce chodit. Moc ho nebavi byt v stolicke, ale v postielke sa zabavi. Problem je, ze si tam casto ublizi, takze pri nom musim byt. Ma tri denne spanky tak vtedy co to postiham. Otec mojho dietata mi ale vravi, ze nie som normalna, ze by som mala ist ku psychologovi, lebo cely den sa venovat dietatu je chore. Zevraj dieta v jeho veku by malo byt denne tri hodiny same. Nechavate deti tolko? Lenze co ho mam nechat si ublizit v postielke? Ja fakt neviem. Strasne ma mrzi, ze ak si ublizi jeho otec ho nikdy nepolutuje, povie iba tak Ti treba, aspon sa poucis. Nie je na poucenie este malicky? Maly k nemu preto ani nechce ist, malokedy mu povie tak ako ja, nono, zvycajne po nom velmi krici a nadava mu do zasranov. Robia to aj Vasi chlapi? Ja som z toho nestastna, velmi ho lubim, a o to viac ma boli ked malemu nadava a mne hovori, ze som pripad pre psychologa.
Jéj, pán 11lubos. Mala som 3 detičky. Stihla som veru aj navariť, vždy bolo ako z cukru upratané aj vo vnútri, aj v záhrade. Pri láskavom zaobchádzaní sa na nejaké plače ani nepamätám. A zvyšovať hlas? No jedine, že by na ulici chcelo vbehnúť pod kolesá. Dieťa nie je zasran, na tom trvám. Je to poklad. Naše dieťa, naše pokračovanie. 🙂
sa smejem ze 3 hod same. moja ma skoro 5 rokov, a neostala by sama okrem telky vobec. a ked mala 8 mes. tak sme boli stale pri nej. inak tvoj muz ma velmi divne spravanie, neviem si predstavit, ze by moj muz nadaval malej do zasranov, asi by som mu ja do niecoho ineho vynadala
@11lubos prepac, ale svojim detom nehovorim maly zasran ani ked robia zle, ani ked su dobri, ani v stave mojej maximálnej nasratosti, proste nikdy. deti maju svoje mená, predpokladam ze aj to vase. ak som uz nahnevana, oslovim menom bez zrobneniny, ale "nezasranujem". ved tak oslov nejakého kolegu, cau ty zasran, jak máš...a podobne, ale nie dieta.
neviem ani kto nosi dieta na rukach 8-10hodin, je to fyzicky narocne, to mozes tak par dni, nie 8mesiacov. je kopec deti, ktore su chore, mama ich ma takmer nonstop napríklad v satke a div sa svet, dokaze si doma aj navarit, aj porobit, aj ist s dietatom na prechadzku.
mimochodom, detom sa treba VENOVAT, podla veku, podla ich povahy, schopnosti, vlastnych moznosti. nestaci "len" lubit.
a vychovat zo syna tvrdého chlapa...jooooj, to mi pride viac ako vtipne...predstavujem si muza, ktory ma syna, chce z neho chlapa ako skalu...a trt, zo syna sa vekom/časom vykluje bud nejaky prehnane citlivy clovek, alebo hanblivka alebo homosexual. lebo aj to je mozne. a co potom urobi ten muz, ktory chcel tvrdého syna? lebo predsa od mala ho viedol k tomu, ze neplaceme, nenosime sa na rukach (aj ked sme dieta do roka), a podobne.
nik z nas nie je dokonaly, nik z nas nie je od narodenia podla predstav. deti mame chranit, vychovavat, milovat - take ake su. nie prevychovavat podla svojej predstavy.
@11lubos stihame... Ked mala mala takmer 4mesiace koliky a skoro stale teda plakala nic mi neostvalo. A k tomu 2r.synator. Na to su nosice,satky a pod.,aby sme mali volne ruky a aj porobili. Neraz som vysavala s malou v nosici.
A take male babatko nevie robit umyselne zle. Co take robi,ze si to myslis?
Nevidim dovod nan zvysovat hlas. Ine je to pri uz takych skolkaroch,aj to nie casto,lebo si na to zvyknu a budu to ignorovat. Treba najst ine sposoby.
Pri takychto reakciach sa necudujem,ze dieta nechce ist k otcovi..ved sa ho boji! A ani sa necudujem.
@11lubos to si fakt myslíš, že také malé dieťa vie robiť úmyselne zle? 😕
Tie 3 hodiny same hadam nebolo myslene v kuse, ale dokopy za den. Aspon dufam 😅 A nemyslim si ze 8 mesacne dieta vie robit zle umyselne, mam presne tak stare doma a je to este motovidielko.
@11lubos co ta konkretne stve? Ze nemas teplu veceru a ozehlene kosele kazdy den, alebo nieco ine? Vyznelo to tak z tvojho prispevku totiz...
@libka1 Stve ma to, ze moja parnerka je mrzak na chrbticu. Ja sa viem o seba postarat. Nevadi mi, ze sa mi nevenuje, z toho som uz vyrastol. Nemyslim, ze sa nevenujem rodine. A rozhodne nie, ze nepomaham. A viem co je vychovavat deti. Staral som sa v 12. a 15. O surodencov. Ked sa ostatni hrali ja som fasoval tyzdennu starostlivost. Vychadzala na mna kazdy mesiac. Mam tiez dospelu dceru ktoru som nevesal babke na krk. Takze viem co je starat sa o deti. A ze nevie robit naschval? Povies nerob to a pozrie na teba s usmevom a urobi. Viac sa k tejto teme vracat nebudem. Vidim, ze ste tu povacsine renomovane maminy, takze neprispejem ziadnou radou.
@barca1983 otec tvojho dieťaťa je necitlivý sadistický tyran, priam hajzel, že to musím takto zo srdca povedať. By som jeho okopala do zadku a nie že tak malému dieťaťu sa vysmieva, že tak ti treba, alebo zasran. Však ako môžeš vôbec s takým chrapúňom žiť?
Je to dement prvého stupna a o deťoch vie velký zadok. 3 hodiny samé 8 a pol mesačné dieťa? Vôbec nemá byť samé, ked už ide o to, môžeš ho nechať samozrejme sa samé na zemi hrať, ale sledovať, lebo deti ktoré štvornožkujú a zdvíhajú sa, už špekulujú, skúmajú a môžu si ublížiť, niečo nebezpečné chytiť, skúšať jesť, niečo na seba stiahnuť, či spadnúť. Pokial sa ti pekne dieťa samo hrá, tak do hry nezasahovať, zasahovať, iba ak stratí záujem a chceš ho inšpirovať na novú hru 🙂
Tvojho chlapa by som ja už k malému ani nepustila, ked sa takto hrubo správa. A čo vlaste máš robiť tie 3 volné hodiny? Ofukovať otecka, lebo ten je nesamostatný a potrebuje riťku prebaliť či čo?
To, že povieš svojmu dietat u, že je zasran, to teda v pohode nie je. Toto kebyze povie moj muž malej, tak dovidenia, to by bol iný cirkus. mala ma 10 mesiacov a neviem si teda predstaviť, že by bola počas dňa sama 3 hodiny, teda okrem toho čo Spinka. Som zhrozena z niektorých rodičov, už len ked to citam, ako sa správajú k detickam.
@libka1 Ja naozaj nestastny nie som. Dieta problem nie je. Dal by som zan zivot, ak bude treba. Vseto je to o tom, ako sa to poda. Ak som povedal, ze dieta by malo byt same najaku dobu, nepovedal som konktetne kolko a ani to,ze ho netreba kontrolovat, mal som namysli, ze nema byt na rukach. Maly nie je uz schopny sam zaspat. Je to pol, tristvrte a niekedy aj hodinu a pol hojdania na rukach. Myslim si, ze uz aj male deti by si mali zvykat, ze nieco musia. Nepreferujem opiciu lasku. Citam tu aky som odlud chruno a necitlivec dokonca tyran. Nuz co uz? Ja som bol zle dieta, navyvadzal som sa az no. Otec ma aj tri krat do mesiaca zdral remenom ze som mal modrin mal modriny. Ale vzdy som vedel, ze to nie je bez dovodu. Mali sme pekny vztah a mal som ho mozno ovela radsej, ako budu Vas mat radi vase deti. A hlane som si ho vazil. Vazil som si starsich ludi a nikdy som k nim nebol neuctivy, co sa o dnesnych detoch povedat neda. Lebo uz v 8 - 10 rokoch su drzi. To, ze ma trapi partnerkin chrbat, ze vecer ledva zalhne povazovat za moj egoizmus, to je naozaj na smiech. Ja si maleho tiez vezmem na ruky, ale je to max. 4, 5x denne po 10 -15 min. Napriek tymto vsetkym ohlasom ostanem grobianom, tyranom chrapunom, lebo tak ma to naucil zivot. Apropo ...zabudli ste odporucit mojej partnerke, aby sa co najrychlejsie so mnu rozisla!
@11lubos Vidíš, a presne teraz sa prejavujú problémy nesprávnej výchovy z tvojho detstva. Aby si ma dieťa vážilo, nemusím ho drať remenom a nazývať ho zasranom. Na tom nie je nič v poriadku. Osobne by som skutočne utekala od chlapa, ktorému remeň príde ako vhodný výchovný poriadok. Slušný človek s ľudskými hodnotami, úctou k rodičom, starším, k vlastným deťom i k životu sa vychováva inak.
@11lubos ja sa s tebou nehadam, ani ti nenadavam, navyse je to vas zivot s ktorym si nalozite vy ako chcete a viete... len si myslim, ze ked tu tvoja partnerka zalozila tuto temu tak nieco v poriadku nie je a bude dobre ak si to vydiskutujete, popripade pouvazujes nad tym, ze mozno by si mohol nieco zmenit 😉 kvitujem ti, ze ta trapi partnerkino zdravie, ale v prvom rade musi trapit ju a pokial ona svoje dieta chce nosit, nechala by som ju na tvojom mieste, pretoze toto obdobie trva kratko, za par mesiacov/rokov, uz nebude koho nosit... pokial to jej nerobi problem, neries to 😉
u nas je to naopak, moj manzel by nosil malu 24 hodin denne, komentuje to tym ze je to nase posledne dieta a chce si to vychutnat, tak preco mu v tom branit?
Mne pride odveci ked niekto nazve babo zasranom.maly sa len gra pockaj ked bude mat 2 roky a viac,to mozes tvrdit ze ribi naschval. Ako nehnevajte sa na mna nikto ale vztah kde jeden nazve partnera: krava,debil,blbec daj sa luecit aj zo srandy jebdetinske a ubohy humor. Moj muz nema rád ani zo srandy takw slová ani ja. Za roky co sme spolu si to ani jeden z nas nedivoli partnerovi povedat. Nam je dokonca neprijemne ked počujeme pary ako si tak hovoria, nieto este pozam ludi co maju narazky na postavu ci varenie
@barca1983 Mám dcérku v tomto období. Tiež spoznáva svet. Štvornožkuje, ťahá sa na nohy, nepostojí na mieste. Ale v postieľke je len keď spinká, resp. keď som v spálni (skladám prádlo napr.), aby na mňa videla. Inak ju nechávam na zemi. Zavriem izby, do ktorých nesmie ísť, lebo si môže ublížiť a zvyšok domu nech skúma. Veď sa musím venovať aj synovi, uvariť, spraviť raňajky, atď. Nedá sa byť stále s ňou. Ale vždy ju mám pod dohľadom, chodím pozerať, volám ju k sebe, kontrolujem, rozprávam sa s ňou. Aj ona občas spadne, ale nič vážne sa zatiaľ nestalo. Syn bol iný. On sa vedel sám pohrať až okolo 2 rokov. Teda, hrať sa vedel, ale vždy musel mať niekoho pri sebe. On bol oveľa náročnejší a neľutujem ani jednu minútu času, ktorú som mu venovala. Bol ozaj náročné dieťa a stále svojím spôsobom je, ale každé dieťa je iné. Dcérka sa vie chvíľku aj sama pohrať, ale väčšinu času, keď nespinká, som s ňou. Nie si zlá matka. Dieťa Ťa potrebuje. Len nechápem Tvojho muža. Také správanie by si môj nedovolil ani ku synovi, čo bude mať 4 roky. Áno, napomíname ho, aby dával pozor, lebo často spadne, potkne sa, buchne, lebo sa ponáhľa, ale nekričíme, nenadávame. Snažíme sa usmerniť, ale nie štýlom tak Ti treba, zasran, a pod. To je prehnané celkovo, nie to k tak malému bábätku ako máte Vy. 😔
@kristinka86 asi mame podobne deti.,🙂 nas starsi ma 5r,doteraz sa najradsej hra s niekym,je rychly,tiez lahko do dacoho vrazi a pod. A dcerka tiez bola viac na seba odkazana,ale pod dozorom a podobne som to riesila s tym venovanim.. Teraz ma 3r.,uz sa obcas aj s bracekom aj sami zahraju.. No a uz ich aj uppzornujem,to uz je vek,kedy vedia robit naschvaly.
Ahoj, povedala si mu, že sa ti to nepáči ako vášmu dieťaťu hovorí? Myslím, že je to dosť vážna téma na rozhovor...empatiu neprejavuje len voči malému alebo sa tak.správa aj.voči tebe? Chráň svoje dieťa aj.naďalej, tak ako to robíš. Dúfam, že ho nebudeš musieť chrániť časom aj pred svojim mužom ☹
@simonka77 Myslel som, ze tu uz polemizovat nebudem, ale tato rozprava tu sa ubera takym smerom, ze mi to neda. Tvrdis, ze dieta nemozno nosit 8-10 hodin denne na rukach. No tak u nas to tak je. S partnerkou sme museli uz zajt na napravanie chrbtice dornovkou. Pani jej jasne povedala, ze tolko nosit dieta na rukach nemoze, lebo si poskodi platnicky. Ja s tym mam problemy uz roky a viem o com to je. Ak sa tu bavime o tom co je nechat dieta same, znamena nemat ho na rukach. Inac aj ked je v postielke a chvilu same tak je tam elektronicka pestunka cez ktoru sa da kotrolovat a prihovarat sa mu. Hovorite zaroven, aki su uzastni vasi muzi. Kolko su s dietatom doma? Ja som s nim 12 aj viac hodin denne 7 x v tyzdni. A eate k tomu zasranovi. Ak je v stolicke a 10x mu umyjem hracku a podam a on ju vzapati hodi na zem, tak som mu ju uz nepodal. Naco sa od jedu hodil do zadu a udrel si hlavu. Tu by som podla Vas mal reagovat tak, ze ho budem lutovat a mojkat ? Ano mohol by som. Ved ak to urobi este 10x a prezije tak bude z neho poslanec. A co sa tyka tvrdych chlapov, tak to mozu byt aj homosexuali. Poznam kopec hetero, ktori su totalne babovky. Takze chlap nie je chlapom, tym, ze splodi deti.
@11lubos tym poslancom si to zabil 😀 😀 😀 zmysel pre humor mas, to musim uznat 😉
mne ked dieta taketo robi, kedze to robi kazde, lebo to je normalna vyvojova faza, tak ju tiez nelutujem, ale zas ta stolicka je makka, takze to ani neboli, to je plakanie len od jedu... tam nema zmysel lutovat.
na margo tych muzov. moj muz robi z domu a s dcerkou je 24 hodin denne, samozrejme nie aktivneho casu, lebo dieta obcas spi, on obcas robi nieco ine ako staranie sa o dieta, ale proste fyzicka pritomnost tam je. sam si to tak zariadil, sam to tak chcel a nevie si to vynachvalit. pri prvych 2 detoch tuto moznost nemal, tak si to teraz ale ze naozaj vychutnava. sama som z toho prekvapena... a mozem ti garantovat ze nieto ze jej nikdy nezanadaval, ale este ani hlas na nu nezvysil, a to ho uz tresla aj hlavou do nosa, kopla tam, ved vies kde to chlapov najviac boli 😉 a podobne...
@barca1983 to mas co za chlapa doma? Nech si on kukne vyvynovu psychologiu, ze tak male dieta samo nebude... Ja mam doma 16 mesacneho a tiez nevydrzi sam taky dlhy cas. Venuj sa dietatu kolko sa da, urazy nestoja za to. Si na materskej a mas sa venovat drobcovi. Vysetrit nech sa da tatinko
@siska53 Máš pravdu, syn už schválnosti vie robiť. On sa usmeje a spraví presne opak toho, čo povieme. Takže tu je na mieste upozorniť, zvýšiť hlas, zakázať, atď. Ale určite nie u dcérky. Tá robí to, čo vidí, že sa páči iným. Ona si ešte neuvedomuje ani z ďaleka, čo je dobré a čo nie. Skúša. Áno, aj jej už vravím - BA, nesmieš, NO-NO, ale nečakám, že hneď bude vedieť, čo od nej žiadam. Chce to čas. 😉
@11lubos Myslím si, že svoje správanie voči synovi nemyslíš zle a zrejme sa snažíš partnerke aj pomáhať. Ale slová zasran ozaj pre také malé dieťa nie sú vhodné. 😉 Môžeš tvrdiť čo chceš, ale to dieťa Ti ešte nerozumie. Hračky padajú aj našej dcérke. Nevie ich ešte tak uchopiť, aby jej nepadli, keď sa s nimi hrá. "Melie" ich medzi prštekami až spadnú. Podáme opäť. Ak sa to opakuje, tak skúsime čosi iné. V stoličke mu možno bolo dlho. To sa dcérka tiež hodí do zadu. Nebuchne sa, ale trucuje. Teda, trucuje nie je tiež vhodný výraz - dáva najavo, že už tam byť nechce. Dáme na zem a je zas OK. Deti vo veku tých našich teraz spoznávajú svet, všetko ich láka a aj vďaka buchnutiu hlavičky spoznávajú, čo je pád a bolesť. Žiaľ, je to tak. Stále sa pri nich nedá byť. Nechce sa mi veriť, že je možné 10hodín denne nosiť dieťa po rukách. Ja keď mám tú našu Bombuľku na rukách počas dňa dokopy 2 hodiny, tak to je už asi aj prehnané. Ak nerátam, keď príde ku mne a postaví sa, pritom sa ma drží a lezie na mňa. To nerátam. Ale nezvyknem ju veru nosiť len tak pre nič za nič. Na to je už veľká a ťažká. Pomojkať áno, vystískať áno, keď ju čosi bolí áno Ale len tak isto nie. 😉
Ukoncim tuto temu dalsou slusenostou, malemu sme kupili ohradku v ktoje je schopny byt v pohode hadam aj styri hodiny. V pohode sa zahra a kedze sa ohraka da v pohode prenasat, tak je neustale s nami. Ale sam a nie na rukach!!! Dietatu sa da venovat aj inac, ako stale nosit. A pribtom este aj posiluje, lebo neustale sada a vstava. Inac tolko hysterie, okolo maleho zasrana je myslim hodne nadsadene. Hlavne ak tomu slovu vobec nerozumie. A tych invektiv. Mali by ate sa nad tym zamysliet. Ja som napriet tomu voci Vam nepozil ani jednu a ani nepouzijem, lebo to nemam vo zvyku.
24 hodín. 😊😊😊
Moj ma 8 a pol mesiaca,vyuzivam prenosnu postielku,menej sa poudiera,lozit sa mu nedari,stoji a ruckuje popri postielke,ale potrebuje ma vidiet-aspon pozehlit mi da.Aj ked je v hopsadle,alebo na zemi vydrzi len chvilu sam,ale potrebuje spolocnost.Urcite by nevydrzal polhodinu sa sam hrat bez toho,aby sa o to s niekym nepodelil a na to sme tam.Pridu casy,kedy nas uz nebudu tak potrebovat a bude nam to luto,treba si to uzit😊
Ale je tam sam. Nie je na rukach. O to ide. Ze je pri nas to je pochopitelne. V postielke sa poudieral aj ked sme boli pri nom.

@emocka Nie ze by mi zalezalo na tom, co si o mne myslite, ale neda mi nereagovat. Nemyslim, ze je normalne nosit dieta 8 az 10 hodin na rukach. Ak tak robite, kedy stihate navarit? A urobit domace prace? To vsetko bolo uz vo veku kedy sa maly ani nehybal. Proste zaplakal a bol na rukach. To rozhodne nepovazujem za normalne. To ze nan kricim spociva v tom, ze zvysim raz max dva krat denne hlas. A povedat dietatu, ze je maly zasran ked robi zle a to umyselne je hadam tiez v pohode.