Má význam nútiť skoro trojročné dieťa chodiť do škôlky?
Malý bude mať v decembri 3 roky, a od pondelka začal chodiť do škôlky. Cez prázdniny sa tam veľmi tešil, ale odkedy je tam prakticky vkuse plače. Dnes nechcel ani z domu odísť. Má význam ho tam nechávať, viem že si po čase zvykne, len neviem, či je to pre neho dobré, keď po neho poobede prídem tak sa ani neteší, len taký smutný výraz má v tvári. ☹
ak nemusíš a nie si nútená určite nedávať, dieťa je ako tak schopné odlučenia dobrovolného v 4 rokoch, mamičky ma ukamenuju za môj názor, ale ja deti dávam do škôlky ale len do obeda - som sa dalším na materskej, ale nie preto aby som sa ich zbavila, resp. si oddýchla, či mohla sa venovať najmladšiemu ale kvôli nim, kvôli sociálnym kontaktom, a nechapem ženy na materskej čo tam deti nechávaju celý den a samozrejme všetky sa mi čuduju prečo ich už nenechávam spať a či mi to vyhovuje atd, ale ja som deti nemala na to aby som ich odkladala do škôlky,
@marika6 ja ta neukamenujem . konecne napisal niekto to co ja vsetkym hovorim. moja 5 rocna do skolky chodi len na pol dna, nespi v skolke. nespi nam uz od 2 rokov a na co ju mam tam nechat trepit sa na lehatku 2,5 hodiny,ked som doma s mladsou? takto sa tesi do skolky. len raz tam spala a povedala som nikdy viac.
moja jedina z celej skolky chodi domov na obed. poznam maminky ktore su doma, a pre deti chodia az po 16ej. potrebuju si od nich oddychnut. 😠
@arcttica ja byt na tvojom mieste vybrala by som ho zo skolky a skusila by som h tam dat o rok a len na doobedie. deti a skolku si o rok viac vychutna..
@arcttica moja 3 rocna minuly rok takto plakavala skoro 2 mesiace. rano revy, place, prosenie, aby som ju tam nedavala. poobede uz byvala ok. ucia ju ucitelky, ktore som v tej skolke mala aj ja, pytala som sa ich co s nou - ich rada - davaj davaj davaj a neustupuj. mala skolku miluje, zas revala, ze nechce ist domov ked som pre nu prisla... 😀
potom nutene prazdniny dvojmesacne (kedze som na rodicovskej s malym), vcera sme zacali zas so skolkou a dnes rano rev... ale nechavam ju zas.
mozno som na nu tvrda a nikto mi tu napise, ze si potrebujem od nej oddychnut a podobne... ale ked pojde do skoly a bude robit to iste, tak co, tiez ju necham doma??
ahoj aj moj syncek bude mat v decembri 3,tiez som ho dala do skolky lebo nastupujem do prace...presne cez prazdniny sa velmi tesil prvi den bol fajn pretoze neocakaval ze bude bezomna tak dlho na druhy den uz nesutocny plac tak sa to stupnovalo, ked ma nevidel plakala som uz aj ja 😀 po tyzdni uz neplaceme rano sa rozlucime s tym ze sa vratim s prace a prve co bude letim ponho a vybozkavam ho 🙂 sice pri uvitani mi povie ze mu bolo smutno bezomna ja mu odpoviem ze mne tiez ale ze som to musela vydrza aby sme nasetrili na novu motorku 🙂 viem ze sa to lahko pise aj mne bolo tazko a neskutocne plakali sme obaja uz sa usmievame 🙂 skus vydrzat ,prajem vela stastia a usmievavu tvaricku
Ahojte..náš malý bude mať v novembri 3 roky, od pondelka nastúpil do škôlky..prvý deň trochu plakal, ale len, keď šli papať-ten deň nezjedol nič, druhý deň zjedol obed, tretí deň plakal, keď som odchádzala, ale zjedol aj desiatu aj obed...od stredy sa v noci budí s plačom, že nechce ísť do škôlky, dnes ráno plakal, že nechce ísť do škôlky, aj v škôlke plakal...zatiaľ ho dávam len do obedu, kým som ešte doma..neviem, či vydržať, či je už extrém, že sa v noci budí s plačom ☹ muž mi vraví, že či už je pripravený na škôlku...ale je tam 4tý deň, tak ja neviem...V decembri ešte dostanem rodičovský a potom do ďalšieho septembra čo? Nedostanem ani cent a pracovať tiež nebudem môcť, kedže ho nemám komu z rodiny dať...mali ste tiež taký problém?
@manzanillaa
ahoj, tak ako sa to poriešilo so škôlkou?
my to isté čo vy. v novembri bude mať dcéra 3roky. dala so ju do škôlky, ale horor.
presne toto som čakala, keďže ju poznám. ,,nesklamala,, ☹
mám výčitky svedomia, neviem načo som ju tam pchala. od piatka je chorá, kašel sopel horúčka, nakazila aj mladšieho syna, ten už dve noci nespí kvôli horúčke, cez deň ho mám na rukách, furt plače, je slabunký
začínam mať nádchu aj ja
nič neurobím, nenajem sa , všade bordel
no bolo mi to treba?myslela som, že keď ju dám do škôlky, budem mať viac času na domácnosť, navarím, oddýchnem si a poobede budem mať viac energie na obe deti. zatiaľ nič z toho, práve naopak
no tak som sa poľutovala, lebo nemá kto 😉
asi ju zo škôlky odhlásim. zatiaľ tu tá možnosť je
ale neviem čo by som robila, keby som musela ísť do práce 😔
@jaako Ahoj, no my sme boli doteraz v škôlke len 4 dni...od piatka sme chorý, to čo vy, len bez horúčky...tiež som ho tam dala asi hlavne kvôli sebe, aby som mala chvíľu pokoj a potom treba hľadať novú prácu, lebo do starej sa vrátiť nemôžem, kvôli nevyhovujúcej pracovnej dobe...tak zas začneme od pondelka, ale detská lekárka mi poradila, že skúsiť pondelok-utorok, streda doma, štvrtok-piatok a tak...a že nevravieť, že je tam super, ale skôr tak chápavejšie, že vieme, že to tam má ťažké a tak...
ahoj.aj ja mam 3rocnu dcerku v skolke a place tiez vaham ci ju nechat doma alebo nie ale stale si davam otazku ze co bude ked ju necham doma?stale pri mne alebo na telke .myslim si ze v skolke sa jej viac venujju ako ja doma.mam este syna 9mesacneho a rozostavanu stavbu nasho domu tak ja som rada ze som rada.neviem ci je dobre nechat ich tam alebo doma?
ahojte baby,my sme na tom rovnako a neviem ako dalej.mala sice nastupola z elanom ale ked trebalo spat zacal rapel.az sa drhla a takto je to do teras.ucitelka my navrhla brat na obed domov ale v januari nastupujem do prace a bojim sa ze sa to bude opakovat a nic z tim nevyriesim.pitala som sa ci by ju nemohli nechat hrat sa v inej triede ked deti spia povedala mi ze nie ze oni maju predpisy ze deti musia odychovat a obzvlast take male.bola som dni pre nu na obed a hrozne ma bolelo ked som vydela ako plakala ale neviem ci je to dobre lebo ked teras ju budem bravat stale na obed domov,nezvykne si tam nikdy.
AHojte, náš malý mal v januári 3 roky, 4.2. nastupoval do škôlky, týždeň na dve hodiny, dva týždne na doobedie, týždeň bol chorý, ešte jeden týždeň na doobedie a potom už na celý deň.. motivovala som ho už dlho popredu, aj tak reval ráno.. je na mňa veľmi naviazaný, mojkavý.. keď som prišla pre neho tvrdil že on už nepôjde.. tak dokola som mu vysvetľovala aká je škôlka super, ako je tam dobre.. plakal on, doma som plakala ja.. už bol ako tak v pohode, neplakával, do toho prišli kiahne, slintavka, 3 týždne sme boli doma , týždeň v škôlke a už bol júl.. celý júl bol doma, do škôlky šiel až 19.augusta.. no a po takje dobe úplne v pohode, ráno ma naháňa aby sme už íšli lebo kamoši čakajú.. je to poznať že je starší, rozumnejší, inak to berie..
ja som od januára nezamestnaná, ale do škôlky som ho dávala na celý deň, aby som si mohla hľadať prácu, vybaviť čo treba, hlavne aby bol zvyknutý na celý deň keď pôjdem do práce..
@usiko zaujal má tvoj názor a stotožňujem sa s ním. Nás maly mal v Nov 3roky,skolka od januára a po dvoch dňoch ani za svet so škôlky. Tiež Váham,ze prerušia škôlku a nastúpi až od sept,keď bude mat skoro 4roky.okolie sa na nás pozerá ako na bláznov a úzkostlivu mamu,ale ja to tak cítim a presne ako si písala,je to taký smutný plač,žiadny trucovity alebo nahnevaný,ale presne taký veľmi smutný.som rada,ze som našla tvoj príspevok.
Ahojte, takze nakoniec som ho v tom septembri nechala doma a po vianocnych prazdninach nastupil na pol dna, sice len tri dni, hned ochorel 🙂 , ale dieta je uplne vymenene. Teraz od pondela chodi uz na cely den a bez problemov, rano mi da pusu zakyva a ide sa hrat, ziadny plac, akurat nechce spat v skolke, tak uvidim ak nebude spat prejdem spat na poldnovu skolku. Vobec neutujem ze som ho nechala doma, ocividne mu to pomohlo, takze ja si myslim ze pockat sa oplati, mne ten jeho plac za to nestal..
ahojte, moja mala mala v auguste 3 rocky a mali sme maleho 3oj mesacneho chlapceka a tiez nastupila do skolky v septembri......plakala par dni rano...a hovorili mi ucitelky, ze zvykla plakat ked vstala po spani....ale ked som po nu prisla, s usmevom ma vystiskala......velmi som sa tiez bala, aby sa necitila odstrcena babatkom....a stale som jej dookola opakovala, ako velmi ju lubim....a ked sme prisli domov, tak sme piekli nejaky kolac, alebo sme nieco vyrabali. Myslim, ze aj to zabralo, ze sme mali potom nejaky spolocny program. Aj sa ma pytala, ze co robime doma, ked ona ide do skolky. Tak som jej vravela, ze varim, upratujem aby som sa s nou potom mohla hrat, ked pride domov zo skolky🙂 Chcem len zdoraznit, ze moja mala je velmi citliva a dokaze plakat pre veci, ktore su pre mna uplna banalita...takze hlavne preto tie obavy....ale myslim, ze ona na tu skolku bola pripravena a tym, ze bola medzi detmi, tak sa zmenila myslim k lepsiemu🙂
nema pokial poobede ponho chodis a deti sa hraju az potom takze nic stoho nema a je len smutny

@arcttica treba ho nechať v škôlke, potrebuje zrejme viac času ako iné deti. Potrebuje si zvyknúť na nové prostredie, na nový kolektív, nové hry a všetko čo je so škôlkou spojené. 🙂