icon

Mám 3 mesačnej dcérke vnucovať cumeľ?

karap
24. feb 2012

Dcerka ma 3 mesiace a ukludnuje sa cuckanim palceka.Cumel nechce ani za svet.Napina ju na vracanie,ked jej ho chcem dat do pusy.Mam sa snazit ,,naucit ju,, na cumel?Svokra mi pili usi,ze palec je fuj,ze jej ho mam vytahovat a naucit ju na cumel.No ona ho nechce!

Strana
z2
jankako
27. feb 2012

nenanútiš jej ho,ani ked sa nahlavu postavíš..ja som ho mojej takto nútila asi do pol roka..bezúspechu.teraz som rada že ho vtedy nechytila,nemám problem s odúčaním.len ja som jej ho nútila kvoli tomu,lebo sa nevedela nijako ukludniť,zaspať,len na mojom prsníku nacucnutá 😀.to s tým cumlaním palčeka nie je bohvie čo.ja by som to riešila tak,že by som jej dala na ruky tie miminkovské rukavičky.

zuzin78
27. feb 2012

ahoj. ked ho nechce tak mu ho nedavaj. moje obe dcerky vyrastli bez cumlika, skor to vadilo okoliu ,ze nemaju v ustach cumlik ako im. 😉 stale sa ma pytali, preco nemaju cumel, ze si budu cmulat prsty, ruky a starsia to nerobi a ani mladsia. 🙂

jajona
27. feb 2012

Práve riešim tento istý problém. Dominika bude mať 3 mesiace 9. 3. Ona si začala cmúľať pästičku. Niekedy cmúľa tak nahlas, že ju počuť aj keď sú zatvorené dvere. Nerobí to stále, ale mám pocit, že sa tým tiež ukľudňuje. Skúšam dudlík, ale nemá úspech. A ani v "mojom vnútri" jej ho nechcem dávať. Ale neviem čo s tým urobiť. Asi len počkať, ako ste písali a uvidíme. Myslíte, že by ju už mohli svrbieť ďasienka?

gretka2
27. feb 2012

Cumel nieeee. Presne ako to tu uz jedna mamicka pisala. Naco nahradzat jeden zlozvyk inym.
Ono to zrejme ani nieje o tom, ze ci si cmula palcek, alebo cumel. Ide o to, ze vobec cmula.
Ani moje deti nechceli cumlik, co som velmi rada. Starsi syn si asi 2 mesiace cmulal palcek, ale ani sme si nestihli uvedomit, a prestal. U dcerky to bolo este kratsie obdobie. Bolo to v obdobi, ked im zrejme isli zubky. Synovi vysiel prvy v 4 mesiacoch a dcerke v 6. Skus dat malickej hryzadielko.

lucka1987
27. feb 2012

urcite nie .. najma ked ani cumel nie je vobec prospesny ... je to zlozvyk do buducna

balazica26
27. feb 2012

Moj 5 mesačný takisto od malinkata odmietal... teda zo začiatku som odmietala ja, ale keď som videla, ako pekne kamarátke bábo s cumlíkom búva v kočíku a ten môj vrešťal ako pavián, tak som tajne závidela a zopár cumlíkov sme vyskúšali... no ani jeden sa neujal... teraz máme trošku problém, lebo sa nemôžem od krpca vzdialiť ani na tri hodinky... aj po dvoch už trrpnem, či nieje hladný, lebo okrem cicika odmieta všetko... cumle sú pre neho podradné záležitosti, na ktoré od nepristane(aj tie z ktorých netečie, aj tie z ktorých tečie 😀 )... ale už som s tým zmierená, že cumel je fujko... a pästičky a prstíky by si najradšej zjedol... ale myslím si že je to tým, že sa mu už nalievajú ďasienka a svrbia ho...treba to len vydržať.... a niekde som čítala, že cmúľanie palčeka je normálna vec pri malých detičkách... ukľudňujú sa tak... paniku treba robiť kvôli zúbkom až keď je dieťatko väčšie a zúbky sú už von.

Strana
z2