Moje 7 mesačné dieťa má 12 kg
Ahojte, moje 7mesacne dieta ma 12kg a 75cm, chcela by som vediet,ci sa tu najde maminka,ktora ma/mala tiez takeho velkaca doma.....maly papa 2x denne-rano a vecer UM, a 3x denne prikrm cca 180-190g...tyzdenne pribera 150-200g a niekde som citala,ze po prvom polroku by uz mali deticky priberat iba tyzdenne do 150g....maly sa pretaca, lezie sice iba po laktoch zatial, ale pohybuje sa cely den, niekedy ja za nim nestiham.......dakujem za kazdy jeden prispevok 🙂 😉 a este podotykam,ze porodnu vahu mal 4220g 🙂
@sense - prosím Ťa, aké mrazené ovocie kupuješ? A kde? Nemám s mrazeným ovocím moc skúseností, v lete máme v záhrade čerstvé, ale napr. zima bola dosť biedna, vlastne minulé leto tiež (keď sme začínali s príkrmamy, ešte sa nedalo bobuľovité) - tu sa takmer nič čerstvé nedalo zohnať kvalitné. Teraz je to tiež len jablko a banán, iné až také kvalitné neviem moc zohnať (pomaranče už dochádzajú, kiwi nechce malý jesť, občas zje trochu grepu alebo kúsok mandarinky). Raz som kupovala mrazené jahody Lidli, ale to len do torty som použila. Preto by pomohla dáka dobrá rada 😉 Aj keď som trochu mimo témy, ale možno to niekomu pomôže 🙂
@katrinka8 zijem v zahranici, kupovala som bio mrazene cucoriedky...lesnuu zmes, normalne v obchode....a moja mamina vzdy mrazila zo zahradky co mala...moja miluje maliny, cucoriedky jablka, uz teraz v takmer dvoch rokoch aj banan...mandarinku...inak ja som robila aj ovocno zeleninove prikrmy - napr. jablko s mrkvou, hruska s feniklom alebo jablko s feniklom, mala to milovala....inak obmena jablko, hruska, fenikel, cucoriedky , maliny...inak mrazene ovocie je po cerstvom druhe ovocie kt. si zachovava dost vitaminov...kedze sa mrazi hned po zbere pri vysokych minusovych teplotach...este jedavala marhule, broskyne , nektarinky, marhule sa dali tiez kupit v bio mrazene...zlty melon, mango....a obcas kupovana vyziva s tym ze v zlozeni nesmel byt cukor a ryzova krupica len ciste ovocie, nanajvys vit. c
dakujem maminky, takze nie iba nas Patko je taky valibuk 🙂 dakujem za vsetky prispevky 🙂
@sense - uff, tak to neviem, či by som tu zohnala, okrem teda lesnej zmesi a jahôd či bobuľovitých - hodilo by sa veru 😉 Mne deti, chvalabohu, jedia čerstvé, jablká majú radi, ale zase malinký má len 6 zúbkov, tak keď to má hrýzť, nevydrží moc dlho, lebo mu to trvá, tak toho potom zje málo. Teda čo sa toho jablka týka, no a banán až tak rád asi nemá, keď ho má hrýzť. Zmiešaný z niečím áno. Ale ďakujem za radu, skúsim sa tu popozerať, či nenájdem dačo kvalitné mrazené, kým príde leto 😉
@peage996 môj syn mal 6-mesačný 8,35kg, narodil sa 3,8kg, zjedol všetko, čo nezjedlo jeho, ale nie vo veľkých množstvách, tak normálne. Vo veku tvojho syna mal mlieko iba dva krát denne (písala som si to) a keď mal 5-6 rokov, tak som sa bála, že mi ho zoberie sociálka, všetky rebrá sa mu dali spočítať.....tvoje dieťa sa narodilo veľké, je to aj tým.
@sense @veronika1402 @jana_eyre @pribinak @ivetlo @alexanotbad @merryy @olivka26 @gabinka279 @katrinka8 @leyah @dejna20 @tinacho @lennkka17 @katkalubkova @lencika1 @lubiduch @katarina1984 @siska53 @janifer @vejula @lalia123 @magnes @labajka @timea7 takze mame 7mesacnu poradnu za sebou....maly ma 12,12kg a 77cm podla doktorky je krasny a prospieva uzasne, je uplne zdravucky cely 😉 😉
@peage996 nič nerieš, ja som malé bábenečko ani nemala....dnes má skoro dva metre, 47-48 - noha 😉 , priprav sa na to, že drobúšik z neho nebude, že topánky, ktoré kúpiš v októbri, na jar neobuje 😎 , bundám sa budú zázračne rýchlo skracovať rukávy, topánky budeš zháňať po celej republike, keď ich konečne zoženieš, už ti bude jedno, koľko stoja 😎 , keď budeš kupovať oblek na stužkovú, nebudeš vedieť, či je to cena, alebo výrobné číslo....ALE!!! Budeš mať bodyguarda, kúp si metlu, aby si mohla baby od dverí odháňať,lebo na vysokých letia.....teš sa že máš zdravé dieťatko, keby sme boli všetci rovnakí, nebolo by to na svete zaujímavé.
@peage996 ono je to individualne.moja ma 7 mesiacov,trikrat denne papa 200ml tuhu kasu,a medzitym ma mlieko styrikrat..obcas jej dam este na olovrant jogurt.a pribera tyzdenne 54g.Dr.mi odporucila,ze jej mam prestat davat ovocie a zeleninu,Len poriadne kase..papa dobre,ale malo pribera,ja som bola rovnaka...metabolizmus nezmenim,ale trapi ma to velmi...bud rada,ze tvoj tak pekne prospieva
ved on je kraaasny minichlap 🙂 nech sa vam dari!
moj ma 4,5 mes. a vazi 9kg a 200 gr. a dets.lekarka vravela,ze je to vela a UM davam teraz 3x denne a 2x zeleninovy a ovocny prikrm ,,,, 🙂
Moj maly velky mal v 4 mesiacoch 8 kg teraz ma 11 m a cca.13 kg..porodna vaha 3300.
nas mal 3mesacny 10kg 😉 teraz ma 10m a ma 13kg a 80cm...a papa tak akurat,teraz mu idu zubky tak mi dokonca nepapa skoro vobec a sme len mlieku a obcas nejakom ovoci...starsi bol tiez taky a aj stale je (3r,22kg a 100cm) ale maju byt po kom,ja som bola ako decko tiez baculka a teraz mam 50kg 🙂 takze myslim ze to casom zhodia.sladkosti maju len vynimocne,piju len cistu vodu,nepapaju nic vyprazane....
@peage996 je krasny aa vobec nie tucnucky....nas Benjaminko je taky isty 🙂

náš jurinko má 11 kg, sedem mesiacov, 75 cm, a pôrodná váha bola 4650 gr a 54 cm, rodila som normálne, aj ty? náš papá príkrmy dvakrát denne, ale nie až takú gramáž, každú desiatu má presnidávku, ja už mám kríže v keli 😀, posunutú platničku. Inak sa pretáča, ale ešte neplazí, nechce sa mu 🙂 ale pekne nám spáva, asi preto , že tak rastie, tak zdravíme a držme sa pri takých ťažkých detičkoch, hlavne nech sú zdravé