icon

Nepokojné 6 týždňové bábätko

jaaa2010
2. apr 2016

Prosim o radu.Mam 6 tyzdnovu dcerku ktora je cez den ako maly anjelik ale ako pride podvecer tak s malou sa neda vydrzat len place doslova vrieska rozhadzuje rucickami nozickami a ziadno sa neda utisit .Nic nepomaha a niekedy to trva aj 3-4 hodiny.Neviete mi nniekto poradit ako by sa tento stav dal zvladnut? ☹

Strana
z2
maxiva
3. apr 2016

presne toto iste kazdodenne plakanie sme si vyskusali.kazdy vecer plakal.skusali sme fakt vsetko.aj vyplakat sme ho nechali,nepomohlo.tak som jedneho vecera strcila syna do kocika a vozila som ho.a on normalne po 5 min zaspal... 😀 no doteraz nechapem,ze ma to nenapadlo skor.potom som ho vzdy vecer trosku povozila a bol klud a to ticho na nezaplatenie 😎

tobnuf
3. apr 2016

@eila88 to je strasna blbost ze naucila .. nie nenaucila ale jemu je najlepsie tak ukluduje sa ked ma citi mozno je to tym ze cumlik nechce .. ale snazim sa ho prehovorit nan ale marne.. uz len vydrzat kym bude vacsi a vymysliet iny sposob uspavania ale je to o nervy tiez som nevyspata a ked mu nedam cicik je schopny vrieskat nie plakat vrieskat aj do rana 😕

biokozmetika
3. apr 2016

necitala som ine prispevky ale nie je to nic neobvykle- aj moja dcerka to mala cca 2 mesiace a pritom bola velmi kludne a spokojne dietatko. Mozu to byt koliky- dovodov na koliky je vela aj ked vacsinou to spajaju s travenim. Prave u dcerky si nemyslim, ze to bolo travenim ale skor to suviselo s prestimulovanim a dietatko sa neviem upokojit- tym, ze zacina viac vnimat okolie a rozne podnety, vecer je toho nanho uz tak vela, ze to vyusti v plac. Ja som ju zvykla trosku ponosit na rukach kym sa neupokojila (nenechala sa ani kojit ked mala tie zachvaty placu 😖 ) a pomahal nam aj zvuk fenu (to imitovalo zvuk v brusku- mozes to najst aj na youtube ako white noise) a hlavne vydrzat- ono to prejde 😉 drzim prsty!!!

laura1804
3. apr 2016

Aj nasa mala take obdobie...myslim si, ze bola nervozna od unavy... Priliz vela vnemov na take male dietatko...vraj sa to stava inteligentnym vnimavym babatkam...nam pomohla manduca a podvecerny " slofik"

laura1804
3. apr 2016

@biokozmetika presne...

laura1804
3. apr 2016

@tobnuf u nas presne to iste...tiez pocuvam, ze som ju tak naucila, ze je na mna naviazana...tak asi ju odnesiem do susedov, nech sa naviaze na suseda...akoby som ju s radostou nosila v noci so sebou na wecko...

tobnuf
3. apr 2016

@laura1804 presne vsak si jej mama a je logicke ze je na teba naviazana .. a pre zdravy vyvin je to dolezite byt s mamou ..

arwen88
3. apr 2016

@tobnuf
@laura1804
Tiez neznasam reci typu,ze je.dieta naviazane,ako by to bolo nieco zle...male deti su.naviazane a zavisle od svojich maminiek,je.to uplne normalne,ze babo chce svoju mamu..take reci len jednym uchom dnu a druhym von

eila88
3. apr 2016

@tobnuf moja starka mi minule ked v noci vrieskal vravi ze sa modlila ruzenec aby bol ticho 🙂. Tak od vtedy vezmem k sebe, dam prso a ked zaspi, vytiahnem. Ked sa preberie zacne ma buchat zas strcim a spim dalej 🙂. Inak viem ze raz budem este spominat na tieto casy ked na mne tak visi...

tobnuf
3. apr 2016

@eila88 no to on spi ked ma prso v puske ale mna to tiez nebavi byt vkuse na jednom boku a nepohnut sa 😂

mily7
3. apr 2016

@jaaa2010 harvey karp a jeho rady. Biely sum,zavinutie,hojdanie,poloha nabok,nechať cmulat cumel alebo palec. Pozri rady na nete ohľadom jeho. Nám to zabralo. Máte koliku

yanni
3. apr 2016

@mily7 Noooo dobre rady ale co, ked nepomozu. Ja som, ked mi mala den a noc vrieskala, vyskusala vsetko. Hudbu, stepovanie po dome, kolisanie, nosenie, lezanie na boku, cumel vypluvala, palec si nikdy necmulala, kojenie tiez neupokojovalo, jedine co pomohlo, ked som lezala v posteli v pololahu na chrbte a malu som mala na hrudniku hlavickou, ale to tiez nie vzdy. Ale nejak sme to dali, preslo.

mily7
3. apr 2016

@yanni no nič treba skúšať 😊u nás pomohlo to. Verím že inde zas iné. Viem že je to peklo. A kolika už nie je definovaná len ako bolesť bruska. Môže ísť aj o nezrelost nervovej sustavy s žiadne kvapky nepomôžu. Niekomu zas áno. Nás spasil biely sum.

yanni
3. apr 2016

@mily7 nasa koliku nastastie nemala. Alebo aspon nic tomu nenasvedcovalo. Ona sa jednoducho jedneho dna rozhodla, ze bude vrieskat. A vrieskala ale fakt VRIESKALA 4 tyzdne. A v noci to bolo dvakrat take hrozne ako cez den. Ja som vrieskala s nou. Najhorsie na tom bolo, ze som bola akorat vtedy 5 tyzdnov sama. Chalani na prazdninach a muz 5 tyzdnov na sluzobke. Ked odlietal bolo vsetko este ok. Ked sa vratil UZ bolo zese vsetko ok. A ja po cisarskom, obidve rodiny daleko, prave boli letne prazdniny, cize aj kamosky po dovolenkach, tak som sa trapila sama. Mesiac som zila len na jogurtoch, bola som ststna, ked mi "vykricnik" dovolil sa aspon raz za tyzden sa osprchovat aj to o druhej v noci, ked nahodou zdriemla. Potom som si nasla system, urobila jej "brloh" v kupelni na zemi a tak vbehla pod sprchu. Vtedy som zistila, ze clapotanie vody ju upokojuje. Cize som sa sprchovala aj dvakrat za den, len aby bola ticho 😕 😀 Fuuuuu to boli casy.

mily7
3. apr 2016

@yanni no tam funguje ten šum!voda, vyavac, sum radia, alebo už módne stiahnute z netu😄Ja som ten vreskot počúvala tri mesiace. Mňa a toho malého zehnal Boh že sme to prezili. Čo dodat?

kvietok227
3. apr 2016

@jaaa2010 ahoj ja som mala to iste pri prvej dcerke plakala v kuse nakoniec zistili ze ma alergiu na mlieko . Skus prikrmovat Hipp Combiotik Bio 1 , ziadne problemy klud ani koliky pri oboch som to mala a spokojne boli

monikaparson
3. apr 2016

Jediné, čo u nás na toto zabralo, lebo nikto ti nemôže s určitosťou povedať, či sú to alebo sú to neni koliky, zabralo nosenie. Ako som ju začala nosiť, všetko to ustúpilo, ale to je zasa o tom, že do toho človek musí ísť s tým, že už bude nosiť stále. Mne to nevadilo a nevadí.
Naša to mávala aj po návštevách, vtedy to bývalo dosť zlé, po väčších akciách a ozaj sa ukludnila len tam. Tiež odporúčam dávať do kĺbka, nad misku, záchod, nočník.

ivca88
4. apr 2016

moja rada ...
nic do babatka nepchaj...ziadne lieky...nič...
u nás nenormalne pomohlo pravidlo, ze je maximalne hodinu a pol hore a potom sme uspavali ( avsak dcera mala vtedy uz 3 mesiace..čiže vy musíte uspavat skor)
dieta jaci lebo je nevyspate, a čím dlhšie to trva tým horšie to je...
za vyskusanie nič nedas -je to lepšie ako robiť s nej pokusneho kralika s kvapkami ...
jednoducho uspavaj ( ja uspávam na rukach či v nosici ) ...
dieta potrebuje spanok

ivca88
4. apr 2016

a inak nam to zacalo asi od 6-7 tyzdna. ..a gradovalo to v 12 tom tyzdni...
furt som spekulovala a nevedela na to prist kde je problem...
a ozaj bol problem v tom že bola tak unavená ze sa jej nedalo spat ...
od vtedy neplače vobec...ale ze vôbec ..
(a to predtym sme mali hodinu a pol vreskot o dusu ..a mne sa len slzy kotulali po tvári...no spievala som jej ..hojdala ju a prd pomahalo... ona musi fakr fungovat tak ze nesmie byť dlho hore)

jaaa2010
autor
4. apr 2016

dakujem vam velmi pekne za rady dufam ze nieco zaberie a nejako to do tych 3 mesiacov prezijeme 😉

saxxxana
27. apr 2016

@jaaa2010 vymenit vigantol za iny vit D, na prirodnej baze (jamieson baby D). Nam to poradila pediatricka a som strasne rada lebo fakt to pomohlo a mala bola cely den anjelik 🙂

petrusa87
27. apr 2016

Takže jednoznačne detská kolika, ja som si to tiež a poriadne vytrpela ale aj cez deň to nebolo bohviečo, malú som nosievala v babyvaku a vtedy bola kľudnejšia. Ja hovorím keby nebolo mojej mamy, ktorá mi pomáhala vo dne alebo neskoro večer tak asi by som sa zbláznila a to som nemusela doma ani nič robiť. Vyskúšala som všetky možné kvapky lebo som vedela, že jednoznačne má problém s vetrami ale ani tam mi nič nepomohlo, dcérka dudel nechcela prijať ale keď som už bola unavená asi po mesiaci som zistila, že je kľudnejšia na cecku a tak som s ňou zaspávala a bohužiaľ dávala jej furt cecok v noci a tak som sa ako tak vyspala... v 4,5 mesiaci mi konečne zobrala dudel a vždy keď začavala v noci plakať tak som to už viackrát riešila iba dudlom ale s veľkým revom ktorý trval tak do pol hodiny trval dobre do šiesteho mesiaca,, som sa nevedela dočkať kedy sa konečne už pokojne v noci vyspím ale sa to určite nedalo porovnať ako v tých prvých mesiacoch.... teraz máme 26mesiacov a stále nemôžem tvrdiť že dcérka dobre v noci spí, ale verím, že aj to už konečne príde a za pol roka tu máme ďalšie bábo a sa len modlím, aby som mala už kľudné spiace bábo

alenky
27. apr 2016

Nebolo to az tak davno, ale nase prve 3mes.boli max narocne. Hotova psychiatria. Dcerka vedela pospat 5-10min.a rev a takto dookola. Nezaberalo nic pupik na brusko, teple obklady, rektalna, zmena mlieka, kvapky od vymyslu sveta. Po 3mes.sa to upravilo samo, ale musim napisat, ze v tom case som vymenila Vigantol za Jamieson a vysadila tiez Kanavit. Ja si skor myslim, ze ako vraveli nase stare maminy crievka sa musia usadit, mozno to ma suvis s nervovou sustavou. Poznam mamky, ktore maju aj po roku problem. Jedoducho treba vyckat. Samozrejme zufala matka skusi vsetko, ale casom to prejde. Ja som sa nechala zlakat na manducu a mala v nej bola este horsia ako v kociari, alebo na rukach. Trosku si vycitam, ze som ju naucila na dudlik, ale v tom case to bola taka mini zachrana 🙂 Deti su radost, ale aj velka starost. Treba vydrzat 🙂

mily7
27. apr 2016

@petrusa87 nechcem strašiť len žiaľ konstatovat že sa to môže pravdepodobne zopakovať. A možno len z polovice. U nás prvý chlapec des a druhá dcerka tak na 50percent mala koliky ako syn.

lumma
27. apr 2016

Aj my sme mali niečo podobné, ale treba vydržať ako baby písali, chce to len čas a prejde to 🙂

admin_vierka
Odpoveď bola odstránená
jaaa2010
autor
28. apr 2016

Dakujem za rady a bol to pravdepodobne vigantol odkedy sme vysadili mala spinka aj 5 hodin v kuse a je ovela pokojnejsia

Strana
z2