icon

Nezvládam moju 28 mesačnú dcérku

monika2519
5. jan 2017

Baby neviem si s nou dat rady nejde to ani po dobrom ani po zlom som už z toho hotová som nanu sama tatik chodí na týždňovky už neviem ako na ňu 😔 ničí hračky stále sa vyzlieka keď nieje po jej začne plakať kričať zúrit stale nieco vymysla pritom vie ze sa to nema napr . Zobrala zubnu pastu a natrela ju po sebe a po koberci nie pre ňu neznamená nič spraví si po svojom ... keď to skúsim po dobrom ignoruje ma nepočúva už som skúšala aj že jej na hádžem na zadok ale bolo to ešte horšie 😞 ja fakt neviem ako na ňu ..... poraďte nejaké centrum alebo niekoho v Ziline kto by ma možno na viedol ako na ňu ďakujem

Strana
z2
monika2519
autor
5. jan 2017

@rrybka Ja Ju NEBIJEM skúsila som jej dať po zadku ale bolo to ešte horšie a taktiež mňa ani mojich súrodencov rodicia nebili a to moj bracho ze bol este horsi tak to sa mam na co tešiť ak to je len príprava 😂

monika2519
autor
6. jan 2017

@zapka21 myslím že ten pán co to písal to nemyslel úplne tak hnusne ako to napísal ale ja dieťaťu nedokazujem ze som nahradená ani ze ono je menejcenne ani to nemienim robiť a aj preto je možno taka ze sa len tak nedá a ide si za svojim
@pribinak jej je úplne jedno ci je tato doma alebo nie ci je s dedkom babkou krstnými to skôr na mňa da ako na ostatných táto ju nemôže ani obliecť vsetko maminka

monika2519
autor
6. jan 2017

@eliska13 ta pasta bol len príklad takéto veci ma až tak nerozhadzu to jej len poviem ze to sa nerobí aj keď ona to dobre vie ale to sa očistí a ona sa o kúpe ten jazyk ma asi po mne 😂 mi ho sili keď som bola malá hovorím jej ze jej naň sadne včielka a ju môže pichnúť alebo si doňho kus ne a pôjde jej kravička do kúta no tak to ju dám a vydrží tam sekundu a už maminka maminka lubit sa chcem tak znova ona by tam ostala jedine ze by som ju tam prilepila

papricka33
6. jan 2017

@germaniawerks celé zle ☹ ... Žiaden človek by nemal svoju hodnotu dokazovať. Každý človek ju má.

@monika2519 ako tu už bolo spomenuté, malá je v období vzdoru. Za jej výčiny ju určite netreba trestať. Na druhej strane sa musíš naučiť z hlboka dýchať a nenechať sa rozhodiť 🙂 Nie každý záchvat je prejav rozmaznanosti, či pokusu o tyraniu zo strany dieťaťa. Musíš sa naučiť rozlíšiť, kedy je to výsledok napr. únavy, nadmernej psychickej, či fyzickej záťaže, či pokusu o pozornosť. Určite to máš tazaie, keďže si na ňu väčšinou sama. Skús ju čo najviac zamestnávať, zapajaj ju do tvojich aktivít (upratovanie, varenie). Je vo veku, kedy sú takéto aktivity pre ňu stvorené. Skús pozrieť Montessori aktivity na doma, aj tu na MK. Chce to trochu preladenia a trpezlivosti, hlavne na začiatku. Mimochodom čo sa týka toho vyzliekania, deti to robia vtedy, keď sú prípravené samé sa obliekať, vyzliekať, takže to využi a dávaj jej na to priestor. Vytvor jej miesto na veci, kam sama dočiahne a môže si ich sama uložiť a vybrať 😉 Poobzeraj sa po nejakej Montessori skupinke, dennom centre v Žiline...
Ak urobí niečo, čo je nevhodné (pasta), rázne jej vysvetli, že to neamie robiť, usmerni, na čo sa vec používa, alebo čo je správne a viac sa k tomu nevracaj. Toto áno, toto nie. Jasná, jednoduchá informácia. Ak treba, aj prísna, ale pokojne, láskavo, bez zbytočných emócií. Pre dieťa si a máš ostať pokojná a rozvážna autorita, ktorej má dôverovať. Keď sme histerické, zúfalé, pre dieťa je to mätúce, nedôveryhodné...

nikoletka0494
6. jan 2017

@papricka33
Tato odpoved dost pomohla aj mne aj ked ja s dcérkou nemám takéto veľké problemy -zrejme sme len na začiatku obdobia vzdoru, ale aspoň budem pripravená 😊 U nas uplne pomáha zapájanie do činnosti ... Držím palce ❤️

lucinka511
6. jan 2017

@monika2519 ked znici hracky , nekupovat dalsie a vela, aj s oblecenim dat na vyber max 2 nie tri,styri,,a nechet ju vykricat niekde v kupelke alebo kde, ale je urcite narocne,mat taketo dita, man samu by asi porazilo z nej.

mana85
6. jan 2017

Neboj to prejde 🙂 Načas a potom sa to zase vráti :-P Treba skúšať ako ona na Teba skúša tak Ty na ňu . Naozaj treba skúšať každé dieťa je iné vidím na mojich to čo platilo pri staršom 4,5 r neplatí pri malej 3 r . Na môjho syna najlepšie funguje v poslednej dobe chváááála aleže za všetko aj keď povie ďakujem , na zdravie , niečo zdvihne , podá proste váu ty si taký perfektný a jeho to teší a fakt sa snaží o to aby bol chválený zvlášť sa mu to ráta že je tak " sledovaný " aj keď ma mladšiu sestričku ktorá si pozornosti vyžaduje viac a zase u malej funguje odmena ale taká skôr zážitková ako vecná a teda " výlet s desiatou " / ráta sa aj prechádzka o dve ulice ďalej / 🙂 prípadne navštívime niekoho alebo takúto hru si zahráme keď si urobíš miesto a upraceš . ono to časom prestane fungovať a treba zase niečo nové , Ono je fakt dobré mať hranice , no napríklad prv platilo pri malom že ak so nereagovala na jeho vrieskanie vonku či v obchode prešlo ho to skôr ako ked ď som sa ho snažila ukludniť , aby sa všetci neobzerali a dokonca aj pri inej činnosti sa vedel sám ukludniť keď videl že mi je to fuk a som pokojná a teda šlo napríklad o odlepovanie tapiet na nábytku či kreslenie po stene rozhadzovanie , trhanie a pod . Nieje to jednoduché zostať pokojná no skús 🙂 Bolo aj také že po zadku musel dostať nepomáhalo nič a vlastne ani to po zadku 🙂 ono si tým musí každé dieťa prejsť a fakt treba len skúšať a kľudne aj nejakého odborníka teraz je veľa centier a programov pre deti . Držím päste ....

papricka33
6. jan 2017

@papricka33
@nikoletka0494 ešte som zabudla spomenúť... Deti v utlom veku do 3 rokov (niektoré aj neskôr) sú veľmi citlivé na zmeny. Potrebujú stereotypy, stále rovnako sa opakujúci režim. Čím menšie dieťa, tým je na zmeny citlivejšie. Dokonca aj na zmeny v interiéri (výzdoba, presúvanie nábytku), ale tiez systém v domácnosti (kam čo patrí). Naozaj to vnímajú a sú schopné to aj používať vo svoj aj náš prospech (upratať si 🙂 Veci ale musia byť systematicky uložené, musí to mať do istej miery svoj význam, čo najmenej rušivých momentov, ľahký prístup. Či sa to týka uloženia vecí v domácnosti, alebo ich izbičky, kútika.... Deti vždy odzerajú činnosť dospelých. Ak dospelí odsunú veci nohou, budú do nich kopať aj oni 🙂 Ak do krabíc pri upratovaní hádžu kocky, budú hádzať hračky aj deti a bude ťažké im vysvetlit "hračky nehádžeme, lebo sa zničia... Mimochodom nepotrebujú veľa hračiek, ci kníh. Stačí vybrať zopár, ktoré sú pre ne práve zaujímavé a ostatné odložiť. Postupne obmieňať. Čím jednoduchšie hračky, pri ktorých musí byť dieťa aktívne, tým lepšie. Keď je dieťa aktívne (mentálne, či fyzicky) neostáva priestor na nudu, či depriváciu, ktorá zase vedie k amokom 😉 Ak už sa vzdor, amok objaví, a naozaj je vidieť, že dieťa je stratené a nevie, " čo so sebou", treba byť pri ňom, dať mu priestor na upokojenie, a neskôr sa treba s dieťaťom veľa rozprávať a naučiť ho pochopiť svoje pocity, pomenovať emóciu (teraz sa strašne hneváš však?... Čo sa to stalo?) Aj my dospelí občas stratíme kontrolu nad svojím životom, hneváme sa, plačeme... Tiež by sme radšej počuli, že nás a naše pocity niekto chápe, "okamžite prestaň, lebo dostaneš na zadok" by nám asi nepomohlo 🙂

papricka33
6. jan 2017

@monika2519 to vyššie bolo tebe 🙂

malyslonik
6. jan 2017

@simculllka super napisane 😅😅

cajomila
6. jan 2017

No nechcem strasit😨,ale ja mam pocit,ze u istich jedincov zacina obdobie vzdoru v 1 roku a nikdy nekonci...akurat ho vystrieda obdobie puberty😀.Moja starsia ma 4,5 a stale robi veci tohto typu...hlavne sa vyhraza,rozkazuje,plieska dverami,uputava pozornost.Myslim si,ze je to aj temperamentom...ja ked vidim moju popri spoluziackam v skolke 100;1.Ale zase je velmi sikovna a odjakziva ma svoj nazor na vec a neboji sa ho vyjadrit😉...po rodicoch.Ale narocne to bude vzdy si myslim.

sabina1975
6. jan 2017

Tak ked chce moju dceru 3roky3mediace chyti amok zavriem samu do izbi a moze za nami az ked sa ukludni a Co e frst rychlo stichne pretoze kde niet divakov neoplati sa hrat divadlo u nas to zabralo

vorkola
6. jan 2017

@monika2519 Mas teraz moznost, su vianoce, zober ju do kostola k jaslickam ,a ty sa za nu modli

sabina1975
6. jan 2017

@vorkola nuz nepochopila som co sa tym zmeni som veriace ale verim v Boha a kedze Boh je vsafe tak nemusim chodit do kostola pritakavat fararom viera je v srdci nie v kostole

tweetinka.co
6. jan 2017

@monika2519 mam narocnu slecnu doma... Viem, ze je to psychicky narocne. Len pisete, ze nejaku pomoc pre dieta. Dieta je v obdobi vzdoru, cize je to bezne, normalne obdobie. Je to tazke, fyzicky, psychicky. Nemam tipy, ale skuste si v okoli najst pomoc pre vas. Vsetko dobre

monika2519
autor
6. jan 2017

@cajomila ja mam tiež dojem ze to bude náš prípad 😂 s ostatnými deťmi mi to ide keď strážim kamoškam mam sestru o 12 rokou mladšiu tak viem ako na deti nieje to ze som nejaka neskúsena ale na moju som prikrátka tiež si myslím že veľa záleží aj od povahy a temperamentu dieťaťa ako píšete tiež je taka od malinka 🙄

kittykat22
6. jan 2017

@monika2519 daj ju do sukromnej skolky na par hodin, alebo niekde do kruzku. Kamaratka mala takeho syna ako mas ty dceru. Bol tak nezbedny ze Emil z Lunebergu by sa o neho mohol ucit. Niekedy okolo 2.5r ho mama dala na 3 hodiny denne 3x do tyzdna do detskeho kruzku - nebola to priamo skolka pretoze tam nepodavali jedlo a nespali tam, ale mali program ako v skolke. Dala ho tam primarne preto lebo s nim bolo na nevydrzanie. Robil certoviny, utekal jej ked boli vonku, odmietal spolupracovat a potom reval. Nepomahalo ani po dobrom ani po zlom. Potom som ho nevidela asi 5 tyzdnov ako chodil do skolky a prisiel k nam na navstevu a bol ako baranok. Hral sa sam spokojny, bol ticho a bolo vidiet ze je vyrovnanejsi. Pytala som sa jeho mami ci mu dala do caju rohypnol 😂 A ona povedala ze sa tak zmenil po navsteve skolky - on sa doma nudil. Potreboval viac podnetov, kamaratov.

monika2519
autor
6. jan 2017

@kittykat22 Ďakujem skusim niečo vymyslieť 🙂
@tweetinka.co Nepísala som ze potrebujem pomoc pre ňu ale aby ma niekto na viedol ako na ňu ked skoro vseto co tu baby pisali som skusila lebo to nieje momentalne obdobie ale je to tak stale od malinka viem ze je úplne v pohode 🙂 vidím ako reagujú ostatne maminky s ktorými sa stretávame a reagujem ako oni len s tým že na ich deti to platí no na moje nie ...

Strana
z2