Nezvládam nástup do škôlky
Dievcence, som padavka!
Viem, ze tym prejde kazda mama, niektora viac, ina menej ale mna to dostalo....
Mala v stredu nastupila do skolky, tesila sa, neplakala, zvladla to. Aj na druhy den, i ked to bolo horsie lebo aj deti okolo nej viac revali, tak sa jej to uz asi menej pacilo.
Nevadi, prezila. No dnes mi skoro rano vstala uz s revom a ze nejde do skolky, ostane doma...tak som ju nahovarala, ze tam je super atd atd ale nic. Revala.
Nechala som ju doma...kedze ja nastupujem az v january do roboty, mozem si dovolit nechat ju kedykolvek doma dovtedy, ale asi to nie je moc vychovne...vsak?
No strasne som nervozna, od prveho dna, skratka neviem to prekonat a najradsej by som ju odhlasila a nedala ju tam nikdy.
Nie som nejaka velmi uzkostliva, ale co sa tohoto tyka asi ano....Ako sa mam ukludnit?
Ako ste prezili tie zaciatky?
Ono...ja ako decko som skolku neznasala. Hoci som dospela, pamätam si ucitelky niektore, aj deti, pamätam si ako som tam sedela v kute a s nikym sa nechcela hrat. Iba s jednou babikou. Noc co noc a rano co rano som mame revala, ze nechcem ist do skolky. A v skolke som sa zatala, ze to teda len prezijem, ten den, ale nemienila som ani spat, ani spolupracovat. Nerobila som zle, ziadne problemy, len som tam skratka nechcela byt a davala som to patricne najavo.
Zeby trauma s detstva? 🙂
Moja mala je spolocenska, nema problem sa zaclenit, najst si ,,partakov,, ale predsa dnes nechcela ist a ja uz mam nervy a predstavujem si, ze jej niekto nieco urobil.
Je to moje prve dieta, tak ma nezvozte prosim ale poradte. Hlavne co mam robit so sebou.
@david93 s tymto si dovolim nesuhlasit. Je to zial taky slovensky pohlad na vec a u tvojej rodiny mozno snaha byt papezskejsi ako papez...
ja pracujem v nadnarodnej firme poslednych 13 rokov a mam velmi vela zahranicnych mamiciek kolegyn - pozname sa velmi dobre cele rodiny - ich deti nemaju ziaden studeny odchov a dospely su mnohokrat priamejsi ale zaroven empatickejsi ako pokrytecki slovaci☹ Citaj co tu pisu mamky slovenskych deti s ktorymi su doma aj 5-6 rokov - ake su na nich pricucnute - preco potom? ked tolko dostali od mam?
uprimne ti poviem ze ja sa fakt snazim vychovat z mojich deti rovnych, slusnych ale aj vychovanych ludi - ktori maju uctu, nie su agresivni, ale su aj sebavedomi etc. ... vies mne sa casto stava- mam pocit ze som to uz aj tu pisala , ze mi deti pochvalia ake su vychovane, ako sa vedia spravat pri stole a tak... a prave toto sa ale pri detoch da len vdaka tomu ze sami budeme disciplinovani a dosledni, nie detom ustupovat, nie ich nahanat hlavne nech nieco zjedia etc. ... ja som tento problem tiez mala a velmi mi pomohla prave mamicka z Francie ( materska 6 mesiacov ) - ta mi hovorila ze u nich deti nie su v restauraciach take ako nase - vela som sa s nou rozpravala, citala knizku o fr. vychove a zacala uplatnovat u nas doma - a zrazu sa decka vedia spravat... co sa tyka vztahov - ja sama mam 2och surodencov - s mojim starsim bratom bola mama 6 mesiacov doma, potom mal opatrovatelku, s mojim mladsim tiez 6 a potom jaslicky... ja som bola doma skoro cele detstvo a zavidela bratom ze mozu chodit do skolky - casto som sa pytala maminy ci mozem ist so starsim bratom ( ona bola tehotna a potom na materskej s mladsim plus dokoncovala dialkovo studium na VS - tak to vyslo ze som nastupovala oficialne az do predskolskej ) - s mojim bratom som aj casto chodila lebo ucitelky dovolili a skolka bola velmi blizko...moji obaja bratia su velmi sebavedomi a sikovni ludia - maju velmi pekny vztah s mojimi rodicmi - vlastne ako mala som mala problematicke vztahy len ja - a pritom mojkana, hyckana doma mame za zadkom... detto mi aj dlho trvalo si vybudovat zdrave sebavedomie, schopnost povedat nie etc. ... proste ako decko som bojovat nemusela a tak to aj dopadlo...
Opäť ste sa predviedli, neakceptovať názor druhého a potom dávať pomenovanie - ale si velmi velmi velmi...velmi...zla matka..hovorim to ako pedagog, klobúk dole pred takým pedagógom, som rada že môj syn má v škôlke normálne pedagogičky, lebo keby mal také ako si ty, tak ďakuejm pekne a môj syn asi by bol už bezo mňa. ale keďže pedagogičky môjho syna sú normálne, tak môj syn rád chodí do škôlky, kde ho pomojkali a neustále mu opakovali že mama príde a nenechá ťa v škôlke a na môj dotaz mali ste zavolať prídem preňho a zoberiem si ho do roboty, tak mi povedali - prečo by sme to robili? on nie je zlý, on sa nebije, on je strašne zlatý a vie že prídete preňho a to mne stačí a tieto debilné kecy tu čítať....tebe neviem za čo datil titul alebo na základe čoho si ty skončila pedagogiku, jednu takúto učiteľku poznám ako si ty a nemajú ju radi ani v škôlke kolegyne a ani deti a duplom nie rodičia....
Takže ako som písala - môj syn je najšťastnejší chlapec na svete lebo má mamu takú akú má, pre neho dokonalú! 😉
@dai ono keby sme sa opytali deti, tak asi by si vacsina skolku nevybrala.
Moja sestra do skolky chodila uz rada (chodila aj do jasiel,ale to nebolo bohvieco),ale ked si ju otec pocas skuskoveho nechal doma,tak bola najstastnejsia pod slnkom.
Aj nas maly uz chodi do skolky rad,ale kebyze moze,je radsej doma s mamou ci tatom.
Ja osamostatnovanie beriem ako postupny proces, ved to dieta zachvilu bude viac vyhladavat solocnost rovesnikov a vzdalovat sa nam a zachvilu bude doba,ze bude stastne,ked prideme domov neskoro,nebude im vstupovat do izby..
Ale mne osobne sa vidi krute dat prilis male dieta na 9-10hodin k cudzim.ludom. Lenze to som ja,tak to vnimam,moja mama tiez bola taka a to ma musela dat tiez do jasiel (ale kvoli srdcovej chybe,ktoru mi objavili ma odtial vzala a sla som az so skoly), rovnako reagovala pri sestre v jasliach..davala,lebo musela,ale keby nemusela,neda ju taku malu.
Myslim,ze lahsie by to znasali maminy vtedy keby bolo viac prilezitosti robit na kratsi uvazok,ale zas tak,ze nie je to almuzna,ale da sa z toho vyzit,ako je to na zapade normalne. Ale tu je to skor utopia. Pokial nie je clovek velmi sikovny,ze si to vie zariadit,ma smolu..mna svokrovci nahovaraju,aby som sa vratila do skolstva..no asi tazko..oduceny po skole len jeden rok,15rokov mimo praxe,ucit by som uz nemohla...a ked si predstavim,ze moje hlasivky to nezvladali,ja kazdy mesiac na PN,co som mala vecne zapalene hrdlo a chytene priedusky,nevladala som hovorit.. Inak by to bolo idealne..som skoro doma,pripravy a opravy spravim.vecer alebo po prichode domov,ak skoncim vynimocne skoro,kym su deti v skolke a na 15:30 najneskor po ne.
@dai zazila som francuzske deti v restauracii- nahanali sa dookola - okruhly stol - take vo veku 5-8rokov. Dospeli si v klude vecerali,konverzovali a deti sa nahanali. A nikto nic.
Takisto neskor,ked som.bola so svojou "au-pairskou" rodinou, tak deti tam mali kutik a po dojedeni sa hrali v tom detskom kutiku,kym dospeli este jedli.
Ono je to skor o stanovenych hraniciach a ich dodrziavani,lebo aj tam.je kopec deti,ktorych matky nepracuju (a maju k nim au-pairky-skusenost kamosky),lebo raz sme so sestrou "babysittovali" asi 10-12 deti - francuzakych i anglickych. Tie francuzske boli slusne,pekne,ticho sa hrali. Tie anglicke,mali certi. Ja anglicky az tak neviem,ale sestra mala co robit,ja som sa zaoberala tymi francuzskymi,viac-menej rodicia chceli len dohlad ak by robili nieco nepristojne... A aj kamoska,co boka za au-pair v Anglicku,sa stazovala,ale zas i kopec au-pair ma zle skusenosti s francuzskymi detmi.. Takze... Da sa asi len zovseobecnit,vsade su aj taki,aj taki...
@siska53 jasne ze by si asi nevybrali byt mimo rodicov - skus sa mna spytat co by som chcela🙂 tiez by som si asi vybrala nie uplne to co mam teraz - o tom ale podla mna zivot je - postupne sa osamostatnovat, naucit vytazit aj z tych menej prijemnych veci co najviac pozitivneho - samozrejme treba deti spravne motivovat, pozitivne im veci komunikovat - nase deti zvladnu mnohokrat omnoho viac ako my rodicia si myslime - to ti potvrdi pomaly kazda ucitelka - ako sa z velkeho skolkara mnohokrat po prichode matky stava babatko a mamicky to ochotne akceptuju lebo oni vlastne to babatko chcu... ale dieta sa rozvija rychlejsia prave v tom prostredi plnom novych podnetov, nadobuda sebavedomie prekonavanim prekazok.... zivot proste nie je o zlatej klietke...
co sa tyka tych deti - nikdy som aupair nebola - vidim len konkretne deti v konkretnych situaciach - a tie fr. sa mi fakt vzdy ked som vo Francii ci na obede so znamymi zdaju slusnejsie, viac pripravene vnimat inych - aj dospelych, nielen svoje potreby... anglicke deti nepoznam - tam poznam ale viacero dospelych a zial hlavne ti co ziju vo velkych mestach su velmi neosobny, hladiaci prevazne sami na seba - neviem ale ci su to tie konkretne osoby, ci je to to miesto kde ziju, alebo ci sa to da generalizovat na populaciu...
@dai tazko povedat,moja skusenost je rozna,ale stokrat radsej postrazim dieta Francuzom ako Anglicanom. Ked uz. A nie kvoli jazyku.
A aj tam je kopec zien,ktore su s detmi doma.. A aj kipec takych,co doma su,ale na deti maju au-pair.
Deti si zvyknu na vsetko..mne dali na cely den 2m.babo,lebo ta pani si potrebovala vyrazit. Ja som mala nervy,ked som sla od maleho v rovnakom veku k zubarke,strazila mi ho moja mama a bola som prec hodin aj stvrt a 3x som.jej volala. Ta pani nezavolala vobec.. Volala som ja nasim lebo ten maly dostal stikutku a ja som.nevedela,co s tym.. Tak male dieta som este na starosti nemala. Moje "au-pairca" malo rok.
No to je asi povahou,ja som ten typ "maman-poule". A nic s tym nespravim,mam to asi po babke,ta bola este horsia,uz sme boli dost velke,a ked sme boli vonku,ona nonstop v okne cely cas nas sledovala.
@lalinko2010 nuz mas smolu ,....to ci ta niekto ma rad nema rad neodzrkadluje vysledkoch tvojej prace...alebo mojej..neviem posudit ci ma niekto ma rad..len viem ze vysledky mojej prace sa ukazuju ...vo vykone a v tom ze moji ziaci su kadetade uspesny po zahranici..mna rad nemusi mat nikto..na to uplne kaslem..osobne ...my to v kolektive neriesime..dolezity je vysledok..to znamena uspesnost na medzinarodnych sutaziach a percenta uspesnych absolventov....
ak mas toto tak ci ta nema a ma niekto rad..tak sa ti tisnu do triedy 😝 a pri...ych rodicov poznam na sto kilometrov..po vyse dvatsatrocnej praxi...a ver mi...ze bude pri takej emocne potlacajucej autoritativnej vychove uspech ak to tvoj chlapec zvladne bez ujmy na dusevnom zdravi...a to je uplne jedno ci ta ma rad nema rad..raz precitne...
@anetkaadamko bude ho tam držať násilím, keď po neho prídeš na obed?
@dusika11 nie všetky škôlky sú skostnatené, normálne učiteľky už dávno pochopili, že sa im oveľa lepšie pracuje s deťmi, ktoré ich poznajú, prichádzajú do prostredia, ktoré im je aspoň koľko toľko známe, vedia sa v ňom aspoň trochu orientovať. Ak materská škola neumožní novoprijatým deťom, aby sa prišli aspoň 6-8 krát pred nástupom pohrať, tak je vlastne proti všetkým, proti rodičom, proti deťom, aj proti vlastným zamestnancom. Kto chce hľadá spôsoby, kto chce, hľadá dôvody, treba aby rodičia pritlačili na riaditeľky, ktoré sa často tvária ako ministerkine zemetrasenia....
@timea7 hm viem ale ja som sa okrem jasli stretla s divnymi pohladmi a od ostatnych rodicov ani nehovorim..si predstav ze na takuto adaptaciu sme doklusali len dve..jedna znama presne z nasich jasli a ja.....
ostatni ze sak co dam decko na cely den poreve si ale musi si zvyknut..absolutne..pre mna nepochopitelne..ako keby to bola nutna tradicia alebo folklor..chudak deti
moji aj tej druhej sa tesili ze mozu konecne dnu ..lebo do triedy nesmeli..a tie decka soky rev...rumazganie..no..
nebolo by jednoduchsie keba prisli na adptaciu??mozno preto to v skolkach nerobia lebo..neiktori rodicia su neviem ci zaostaly alebo lenivy ci co..
ja som presne toto chcela, ale nedovolili mi zostať so synom, lebo vraj je to proti hygienickým predpisom
aj deň otvorených dverí bol taký, že o 10:30 nás učiteľky vyháňali z triedy, lebo už idú s deťmi jesť a potom ich ukladajú spať, na moje otázky mi neboli ochotné odpovedať, boli nevrlé a odmerané
keď syn nastúpil, dostal dve učiteľky - z toho jedna už mala byť na dôchodku, ale nadsluhovala a tá druhá si bez dovolenia tej služobne staršej nedovolila ani vyvesiť papier na nástenku, mohla by som písať príbehy, proste celé zle - nekomunikácia, nič nebola pravda
smutné je, že väčšina škôlok takto funguje, na rodičovskom sa nikto neozval okrem mňa a potom som bola jediná čo má furt s čímsi problém, som šťastná, že syn je už školák a sme stade preč (napodiv v škole je zrazu všetko inak, syn je spokojný a šťastný, učitelia komunikujú, družinárka je im ako druhá mama)
@dusika11 v tomto s tebou trochu súhlasím, ja tiež nechápem rodičov, ktorí dnes - štvrtý deň školského roka fíknu 2-3 ročné dieťa do škôlky o siedmej a prídu poň po šestnástej....ale s tým nič nenarobíš, väčšina rodičov deti miluje, s učiteľkami sa snaží spolupracovať, aby sa dieťa cítilo v škôlke čo najlepšie, no nájdu sa aj takí, ktorí ho do nej odkladajú 😢 😢 😢 tu asi záleží na pravidlách, ktoré si škôlka stanoví - myslím, čo sa adaptácie týka.
@david93 presne ani nam nedovolili vojst dnu..tak som si vydupala aspon na skolskom dvore sa pohrat spolu s detmi..ale dnu nas v ramci adaptacie nepustili...co som bola dost nastvana........hej aj v nasej skolke su niektore take ako pises nastastie nasi maju ucitelku co taka nie je......je vystudovana pedagogicka ale hlavne ma kombinaciu vytvarnictvo a vo vseobecnosti su vytvarnici dost empaticki ludia a tie deti to vycitili a radi chodia do skolky
@timea7 no toto som si pomyslela aj ja..ani ja som do triedy nemohla vojst len na tom ihrisku...........to je taka somarina ako u nas v porodnici nemohli byt navstevy..no chvala bohu..ja som ich fakt nepotrebovala....ale no nemohli byt kvoli hygiene..ale do nadstandardov sa cele perepute rodin samtlali celou chodbou okolo nasich izieb..kde sme mali prisne normy..no do dnes som toto nepochopila...
@dusika11 no hlavne, že máme nenormálne prísne hygienické normy tam, kde netreba, ale v obchodných reťazcoch prebaľujú mäso a syry..... 😝 😝 😝 😝 😝
Ešte taký detail, áno, učiteľky musia mať ´pri nástupe do materskej školy za sebou lekársku prehliadku, ale akým spôsobom ju lekár vykonáva, to je už každému fuk, často buchne pečiatku a dá podpis, ak je to známy....okrem toho do škôlok chodia na prax študentky stredných a vysokých pedagogických škôl, neviem o tom, že by museli oni prejsť nejakou lekárskou prehliadkou....tu tiež hygienické predpisy neplatia?
@dusika11 to že či ma má niekto rád alebo nemá neodzrkadľuje môj úspech výsledok mojej práce? toto je dobre na hlavu, ak ma niekto nemá rád tak za mnou ani nejde, nekomunikuje so mnou a nedá dieťa do mojej triedy, nie? to že študenti dosahujú výsledky na medzinárodnom poli neznamená že je to zásluhou učiteľov.
ak mám matka kde nechať dieťa, tak ho nemusí dať do škôlky a nech ho nechá doma, ale keď si to nemôže dovoliť a musí chodiť do roboty, lebo z toho že som doma nevyžijem tak jej nič iné nezostáva aby dieťa dala do škôlky na 7mu a prišla poň po 15tej.
s dieťaťom byť v škôlke? pozerať sa ako sa dieťa chová? ako učiteľka pristupuje k deťom?
generáciu dokonalých ľudí! Výkvet detí na základnej škole, 8 ročné nevedia čo so sebou....
@dusika11 treba riaditeľku požiadať, aby ti ukázala predpis, podľa ktorého nesmieš pobudnúť v triede. Som zvedavá, čo vytasí. Ak by ti ukázala nejaké vnútroškolské predpisy, ktoré si stanovila konkrétna škola, tak sa jej spýtaj, či platia aj pre študentky pedagogickej školy, ktorú sú na praxi, fotografa, ktorý fotografuje deti, tetu, ktorá tam príde zahrať bábkové divadlo, kúzelníka......Myslím pobyt v triede pred nástupom dieťaťa do MŠ, niekedy v jarných mesiacoch, keď sú už ostatné deti zabehnuté.
Ja som tie ž plakala za mlaým, ale nie pred ním.. hlavne dieťatko musí vedieť a vidieť že ty si v pohode a že sa z toho tešíš.. až tak bude OK aj ona.. nemala si ju nechávať doma.... hlavne prvé dni nech si zvykne, že skrátka musí.. naviac sa mi osvedčilo ho v šatni rýchlo prezliecť, dať božek a utekať domov, dlhší pobyt v triede len a len predlžuje plač a presviedčanie
@siska53 môj syn je od 7mej do 15tej v škôlke, potom idem preňho a ideme von, vonku sme do 20hod a ideme domov, cez víkend mu nenechám vydýchnuť a furt som s ním, či sa mu to páči alebo nie. a ak sa rozhodne že ma strčí do domova dôchodcov keď budem stará - tak v tej chvíli si poviem, super žijem nakoľko ako 37 ročná som prekonala rakovinu prsníka, prešla svinskou chemo - infúzie - injekcie - syn nepocítil ani raz že som unavená, že som ho odstrkovala od seba keď som po chemo nevládala...ale sadla na bicykel a šla sa s ním bicyklovať, naháňať aj keď som večer padala na hubu ale neodoprela som mu nič - žiaľ len som ho trčala do škôlky, nechala ho dva roky ručať v triede....hold no čo už som zlá veľmi zlá matka!
ale môj syn príde ku mne sa pomojkať, pritúliť, pohladiť ... to je to čo je pre mňa TOP. a názor nejakých sliepok čo sú tu mi je akurát tak na dve veci....jedno viem môj syn ma miluje aj ja jeho a to je podstatné, nie adaptácia, čítanie kníh ako komunikovať s deťmi a podobné vymývanie mozgov! pokiaľ matka nedokáže vycítiť čo jej dieťa potrebuje a nie je o tom presvedčená že robí dobre, tak ide čítať knihy ktoré napísať "spisovateľ" ktorý dobre zarába na blbosti mamičiek, ktoré nedokážu samé rozmýšľať ale potrebujú na to knihy aby porozumeli svojím deťom!
deti nemáme preto aby sme šli podľa kníh a tak ich vychovávali ale ....je to zbytočné tu niečo vypisovať, nakoľko pedagogičky si budú tvrdiť svoje, 20 ročná prax nezaručuje nič.
necitala som ostatne prispevky. ako mama ta uplne chapem. rovnako som znasala nastup mojej dcerky. ona dokonca neplakala ani dalsie dni 🙂 kriza na nu prisla az po roku a pol, ked zacala chodit do inej skolky a mne sa zmenila praca. A teraz ti odpoviem ako ucitelka v MS. Musis si to v hlave cim skor utriast. kvôli malej. Ak chces, aby chodila o skolky, bola medzi detmi, ty pojdes do prace, prisposob tomu svoje konanie a rychlo to zpracuj. tvoja neistota sa prenasa aj na malu, a zo spolocenskeho dietata urobis ustrachane, neiste. To, ze teraz zacala plakat je uplne normalna reakcia. 99% deti skor, ci neskor zacne. Je to proces adaptacie. Niektori rodicia ani nevedia, ze aj ich deti si svoje odplacu 😉 ani nemusia. nemyl si, ze dieta place preto, lebo sa mu v skolke nepaci, je to preto, lebo sa mu viac paci doma 🙂 logicky. Je to nove prostredie, novy mali, velki ludia, rodicia deti... jeto oooobrovske mnozstvo interakcii v kratkom case. pre dieta, ktore malo dovtedy skusenost so svojou blizkou rodinou, a ostatne nove veci vnimalo v bezpeci, so svojou maminou, alebo inym pribuznym, zrazu je v novom prostredi same. je to uplne ina situacia. ziadna ucitelka nenahradi dietatu mamu, ale ver tomu, ze vacsina robi co moze. neodporucala by som rusit adaptaciu v triede, ano, mas na to pravo, ale teraz je uz neskoro, uz by to bolo rusive pre tvoju dcerku aj ostatne deti, ktore su v strese a este tam bude dalsi cudzi clovek. takato adaptacia sa robi skor na konci roka, cez prázdniny, ked je pohodicka, ostatne deti su zabehnute. Ak si sa uz rozhodla dat dcerku do skolky, treba to predychat a nejako sa napumpovat nadsenim 🙂 uvidis, ake super veci vas cakaju. za chvilu vas cakaju besiedky, mozno nejake spolocne dielnicky, opekacky... Caka ta prve rodicko, tam sa popytaj, co ta zaujima, zver sa ucitelke, ak si neista... Ver tomu, ze oni su tiez v strese. Poznavaju sa s detmi, chce to cas...
@lalinko2010 bozinku ..coi ty tu stale meles..pleties pracu dve na tri hluposti..omg ..maju doma s tebou porizeni......nic konstruktivne...to je tema o dusikinychj vysledkoch v praci???si ty ok,???sa nauc najprv spravat ..k svojmu doietatu tak aby nemalo nocne desy..aby si zvklo na skolu ..cloveku co necha dav roky vyrevuvat svoje dieta a este tvrdi ze je to ok.....prepac...mne je jedine luto tvojho dietata nevie sa branit o vychove nemas ani ponatia..lebo v svojej nadutosti si nie si schopna..zistit ani elementarne vyvinove etapy u dietata inac by si vedela ze sa tvoje dieta proste vzdalo..a nedoslo ti ze si ho....stratila..tak prosim ta zdrz sa svojich mudrosti..lebo llen vyvolavas usmev...
..ok...a ides sa dat operovat k operaterovi co je tutuli mutuli a netusi ako rezat?? alebo pojdes k dr hausovi..co vylieci???ono to tak trosku funguje vsade rodic chce mat aj napriek tvojemu zboznemu prianiu..dieta co sa uplatni..a nie.vyhravat medzinarodne sutaze nie je len od decka..ale hlavne..od pedagoga...pretoze on mu tam daco do hlavy dal...tvoja vychova je trda nemiestna..a za tym si stojim..to co si popisala ze dva roky si nechala dieta revat aby nedirigovalo..ma zdvihlo zo stolicky..je mi luto ze ti to nema kto povedat..asi ta ludia poznaju..a vedia ze nic neprijmes.,skoda energie..
@lalinko2010 je v stanovach modreho konika neurazat diskutujuce..nazyvas diskutujuce sliepkami...minimalne na vyhodenie z modreho konika
@dusika11 čo stresuješ, čo sa rozčuľuješ, nie je tak ako ty chceš tak je zle, neprijímaš názor a výchovu iných, ty si vyrastala v zlatej klietke, v dokonalosti, preto sa tak vyjadruješ ako sa vyjadruješ.
podľa mňa si to uprac najprv doma a vráť diplom z VŠ ak ho máš alebo vieš čo? napíš knihu ako vychovávať deti a podobne - daj rozumy mamičkám k dokonalosti a vychovať vychcané decká ktoré svojich rodičov budú mať za nič!
@dusika11 pravidlá! a sme doma! ísť podľa linajky!!!! nahlás ma, urob si krásny večer!
@lalinko2010 aky nazor si tu dala,?vychcane decka??? to mas ale vyrazy ako z ulice...a diplom si zatial s tvojim dovolenim necham......aj ked ho velmi nevyuzivam nepotrebujem..akosi mi tak ide dobre ze ma chcu aj bez diplomu...keby som ho nemala...
@sosanna88 Veľmi mi pripomínate postavu maminy z tejto básničky, nájdete tam aj odkaz pre Vás. Neukracujte dcéru o niečo, z čoho máte traumu vy a nie ona. Detičky plačú, pretože škôlka je pre ne veľká zmena. Vy máte traumu z detstva. Je to vaša spomienka, nie dcérkina. Dcérka môže mať úplne iné zážitky a v budúcnosti by ste si možno vyčítala, že ste jej ich nedopriala.
Básnička sa volá Prvé Ráno, je druhá na nástenke.
@lalinko2010 samozrejme....pravidla su na to aby sa dodrziavali..ale to by si mala vediet je predsa proti pravidlam byt emapticka k malemu dietatu..........treba ho supnut do triedy...este by bol vychcany...prepac ..to je tvoj vyraz..a je mi z neho zle

a najväčšia sranda je, že ich mama, ktorá sa narodila na Slovensku a bola so svojou mamou a starkou doma do 5 rokov, hýčkaná a rozmaznávaná, teraz radikálne presadzuje studený odchov, lebo tak je to pre deti najlepšie