icon

Nezvládam nástup do škôlky

sosanna88
4. sep 2015

Dievcence, som padavka!
Viem, ze tym prejde kazda mama, niektora viac, ina menej ale mna to dostalo....
Mala v stredu nastupila do skolky, tesila sa, neplakala, zvladla to. Aj na druhy den, i ked to bolo horsie lebo aj deti okolo nej viac revali, tak sa jej to uz asi menej pacilo.
Nevadi, prezila. No dnes mi skoro rano vstala uz s revom a ze nejde do skolky, ostane doma...tak som ju nahovarala, ze tam je super atd atd ale nic. Revala.
Nechala som ju doma...kedze ja nastupujem az v january do roboty, mozem si dovolit nechat ju kedykolvek doma dovtedy, ale asi to nie je moc vychovne...vsak?
No strasne som nervozna, od prveho dna, skratka neviem to prekonat a najradsej by som ju odhlasila a nedala ju tam nikdy.
Nie som nejaka velmi uzkostliva, ale co sa tohoto tyka asi ano....Ako sa mam ukludnit?
Ako ste prezili tie zaciatky?
Ono...ja ako decko som skolku neznasala. Hoci som dospela, pamätam si ucitelky niektore, aj deti, pamätam si ako som tam sedela v kute a s nikym sa nechcela hrat. Iba s jednou babikou. Noc co noc a rano co rano som mame revala, ze nechcem ist do skolky. A v skolke som sa zatala, ze to teda len prezijem, ten den, ale nemienila som ani spat, ani spolupracovat. Nerobila som zle, ziadne problemy, len som tam skratka nechcela byt a davala som to patricne najavo.
Zeby trauma s detstva? 🙂
Moja mala je spolocenska, nema problem sa zaclenit, najst si ,,partakov,, ale predsa dnes nechcela ist a ja uz mam nervy a predstavujem si, ze jej niekto nieco urobil.
Je to moje prve dieta, tak ma nezvozte prosim ale poradte. Hlavne co mam robit so sebou.

dai
8. sep 2015

@abbey1 pretoze partnerstvo ma nejaku vseobecnu definiciu vychadzajuc zo vztahu rovneho s rovnym... vztah dietata a rodica je podla mna iny - na niektorych urovnach mozme partnermi byt, na inych dieta jednoducho potrebuje jasne stanovene hranice... Mozme sa samozrejme hrat so slovickami ale nemam nato moc chut...
Ja mam napr. s mojou mamou momentalne skor kamaratsky vztah - obom nam to prospieva, vieme riesit super veci etc. ... v mojej puberte, ci pred nou by pri mojej povahe bol ale takyto vztah katastrofou - neviem ako by som skoncila s mojou divokou povahou keby som nebola aj usmernovana a niekedy aj direktivne ( moji rodicia tiez patrili k rodicom ktori nebiju, ale autoritativni niekedy boli a ja myslim ze boli taki v tych spravnych situaciach ktore by sa partnerstvom ani rozhovorom vyriesit nedali )

lalinko2010
8. sep 2015

@maslenka47
@abbey1 jasné každá sliepka je iná, čím viac žien naokolo tým viac sliepok.
a ja svoje dieťa poznám!
vy viete tak veľké nič o nás tak ja nechápem ako vy mňa môžete súdiť, keď ja som tu ani jednu nesúdila, žiadnej som nenapísala že aká je matka a podobne, ale furt tu udete len mňa osočovať, že aká som zlá veľmi zlá matka a bohužiaľ moje dieťa? to sa ako opovažuješ takéto napísať? každá jedna čo hanlivo nazýva druhú matku zlou a ľutuje jej dieťa že práve ono má takú matku ako má - tak vy ste hodné akurát tak ...škoda slov.
môj syn nemal a nemá hysterické záchvaty v obchodoch - toto som napísala, kde je tam písané hodnotenie iných matiek že ich deti sa hádžu v obchode o zem?
a decká sú v dnešnej dobe vychcané, len si to treba priznať! malý manipulátori ktorý manipulujú so svojími rodičmi, ale len s tými ktorí to tým deťom dovolia...
Vďaka za moju diagnózu, som sa naučila reagovať slušne a nepoužívať hanlivé slová - okrem sliepka a vychcané - a ešte raz môj syn je to najdokonalejšie dieťa na svete - pre mňa, a ja tá najdokonalejšie matka na svete - pre svojho syna!

abbey1
8. sep 2015

@lalinko2010 Ty asi čítaš medzi riadkami. A naopak nečítaš po sebe, čo píšeš. Ja som ťa zlou matkou nenazvala, ja som nehodnotila žiadne dieťa ako vychcané a ani som nestanovila tvoju diagnózu. Ako sa hovorí, " čo sa babe chcelo, to sa babe prisnilo". A zjavne aj ty takto čítaš moje príspevky. Len som poukázala, že keď ti tak vadí hon na iný názor, nerob to ani ty sama a hlavne nehodnoť iných, keď ani ty nič o nich nevieš.

lalinko2010
8. sep 2015

@dai vieš písané slová sa pochopia inak ako sa píšú, ja som sa naučila že komunikácia musí byť na určitej úrovni, nepoužívať hanlivé slová ale ak sa niekto už zníži k tomu aby začal druhého hodnotiť že je zlý rodič a ľutuje moje dieťa že má takú matku akú má, si myslím že je už pod úroveň.
a stojím si za tým, že dnešné deti sú vychcané...
môj syn plakal dva roky v škôlke, ale ani jednu nenapadlo sa spýtať - plakal celý deň?
no neplakal, plakal 2-3 minúty zakýval mi z okna a bolo všetko ok, proste mal hysáky ráno keď šiel do triedy. poobede som prišla preňho a všetko bolo ok, žiadny plač, za 4 dni čo chodí teraz do škôlky, neplače, nechce ísť domov chce sa hrať s deťmi...

abbey1
8. sep 2015

@dai S väčšinou vecí, ktoré píšeš súhlasím. Mám skôr pocit, že v tom vzťahu dieťa - rodič sa nezhodneme len na pomenovaní "partnerstvo".

lalinko2010
8. sep 2015

@abbey1 kde som ja písala, že ty si mňa nazvala zlou matkou? ty čo čítaš? písala som dvom osobám, jednou si ty, takže nepripisuj každú vetu len sebe...čítaj aj iné príspevky.

lalinko2010
8. sep 2015

@abbey1 mne diagnózu stanovili lekári a naučila som sa s ňou žiť so spôsobom - dnes som tu ale zajtra už nemusím.

abbey1
8. sep 2015

@lalinko2010 Nehnevaj sa, ale keď ma označíš v príspevku a tam napíšeš xy vecí, a stále VY VY VY, tak ja si mám vybrať určitou dedukciou, čo píšeš mne a čo iným? 😉
No ale stačilo. Svoje som napísala, ty tiež. Téma je úplne iná.

dai
8. sep 2015

@abbey1 tiez mam ten pocit ze tu ide len o slovicko ktoreho vyznam chapeme inak 😉
@lalinko2010 ono asi ten prvy tvoj prispevok bol pochopeny zle v zmysle ze si si dieta nechala cele dni plakat v skolke a kaslala na neho - v kontexte ako pises teraz to vyznieva uplne inak a uprimne, keby viem ze moje dieta place pri vstupe do triedy lebo ho to mozno ukludnuje? ( ja napr. plac pouzivam ako techniku upokojenia - samozrejme osamote a vedome - mne to ale fakt stres pomaha super odburat🙂 a mozno aj deti niektore toto maju ) - tak sa spravam rovnako ako ty - hlavne keby ucitelky mi povedali ze cely den je dietatko v pohode a na mamu si ani nespomenie...Ja poznam inak jedno dievcatko ktore takto plakalo kazde bozie rano celu skolku a dokonca aj prvy rocnik v skolke - pritom jej mamku poznam - genialna milujuca osobka, a poznam aj malinku - totalne sebavedome dievcatko, sikovne, vychovane - take som si vzdy priala za kamaratku pre moje deti🙂 ale jednoducho tento ranny ritual placu mala velmi dlho ( teraz je druhacka a uz neplace - asi sa uz zato hambi... 😉 )

zuzka1008
8. sep 2015

maminy teraz sa mi tlačia slzy do oči,ked si spomeniem na prvý nástup do škôlky, dcéra statocna,a ja som pre slzy,už po ceste domov nevidela na cestu :-\
je to ťažké a držím palce , dieťa rastie,musíme ho nechať, nájsť si cestu. my sme sa veľa o škôlke rozprávali,tam to je reťazová reakcia ,ked začne jeden už plače polovica triedy

lalinko2010
8. sep 2015

@dai presne si to pochopila, preto som aj písala, že písané slová sa pochopia inak ako hovorené.
a áno, syn plač používal ako ukľudňovanie, proste ja som zatvorila dvere na triede a syn debatoval už s učiteľkou, syn je v pohode v škôlke, spolupracuje, spraví čo povedia, zje všetko a neplače.
môj prvý príspevok vyznel tak ako vyznel, ale proste kvôli tomu ako bol písaný nemožno nazvať matku zlou, veľmi zlou....a ľutovať dieťa že má takú matku ako má.
viem že syn keď pôjde na rok do školy, tak bude plakať opäť, lebo on je proste taký, uzavretý do seba, pustí k sebe len koho chce.

dusika11
8. sep 2015

@dai styly vychovy
http://antiskola.eu/sk/referaty/25989-vychodne-...
naj je domkrotaicky..v pripade privelmi auttoritativneho sa v puberte vsetko zuroci..dieta uteka hlada partiu, prestava vnimat rodica...asi tak.isteze ako dieta sa nepostavi...
dalej je dolezita zvnutornena motivacia..to znamena ja sam chcem ist do skolky...lebo..maju nove hracky...doma sa nudim.proste presvedcit...ale urcite nie autoritativne musis a basta ...lebo som povedala,,
@lalinko2010 no a ty co tu??ved si vypla upozornenia..ci ta doma nepocuvaju???hej maly sa ti uzavrel asi preco??a este sa len uzavrie....

dusika11
8. sep 2015

@dai inac ak som spravne pochopila ty vnimas partnersky styl ako liberalny to znamena ze vsetko pre dieta a obetuje sa rodic..ale to nie je ono...
aj v partnerstve musia byt limity..aj dieta je lebn clovek

siska53
8. sep 2015

@lalinko2010 vidis,stacilo napisat aj B,nie len A a tvoj prispevok by uplne inak vyznel,nemuselo byt tolko osocovania a prispevkov.

dusika11
8. sep 2015

@siska53 nic nemeni ale tyo vyjdrovania sliepky a vychc--uroven stvrta cenova

siska53
8. sep 2015

@dusika11 hej..len naozaj,kebyze to napise inym stylom,nemuselo sa to tu takto zvrhnut,da sa povedat,mimo temu...zial takych tem je tu kopec. Plnych urazania a osocovania.

dusika11
8. sep 2015

@siska53 hej asi tak.ale tak skaredo pisat o detoch mi vzdy dvihne zlc..

siska53
8. sep 2015

@dusika11 vsak to kazdemu,preto sme.reagovali ako sme reagovali. Aj moja svagrina vodila dceru 2r.k opatrovatelke rumazgajucu rano, tam sa utisila a poobede nechcela ist domov. Ale nikdy nevyslovila take tvrde slova,skor naopak,bolo jej to luto,ale do prace musela.

lalinko2010
8. sep 2015

@dusika11 čakala som kedy vstaneš, zobudíš sa a nabehneš a zase začneš. klasika.
môj syn je uzavretá povaha, nie každé dieťa je hyperaktívne, dokonalé a som rada že je taký aký je a on nie je uzavretý predo mnou. a mňa má kto doma počúvať, o to ty strach nemaj, ale ja aj do roboty popri chemo musím chodiť!

@siska53

každá ste reagovala tak ako ste reagovala, miesto aby ste sa pýtali, tak si hneď urobíte názor podľa jedného príspevku a potom začnete, si zlá, veľmi zlá matka, je mi ľúto tvojho syna a podobné reči.

Toto je vaša komunikácia asi aj doma, keď ste také ako ste písali, empatické, ale asi len voči deťom...nie dospelým.

A decká sú vych...a nie je to len môj názor, dnešné deti oproti deťom spred xy rokov sa nedajú ani porovnať.

siska53
8. sep 2015

@lalinko2010 ja som nenapisala,ze si zla matka,to si ma s niekym pleties. Jednoducho z tvojho uvodneho prispevku bolo citit nehorazny chlad. Stacilo to inak formulovat a hned by to inak vyznelo.

lalinko2010
8. sep 2015

@siska53 nemáš to adresované k svojmu menu.

z môjho prvého príspevku bolo cítiť chlad, ja som preto potom písala že jedno je písať a druhé je hovoriť, pretože hovorené slovo vyznie inak ako písané.

a naučila som sa pýtať - robte to aj vy - ja, ty, my - a predídeme osočovaniu. je to jednoduché.

dusika11
8. sep 2015

@lalinko2010 aja som si myslela ze okrem toho ze sa nevies spravat este nahodou aj neklames.. 😉

siska53
8. sep 2015

@lalinko2010 vsak sa ta pytali predtym a prisla dalsia chladna odpoved. Naco sa budem pytat na to iste?

lalinko2010
8. sep 2015

@dusika11 klamem? v čom? jasne mám schizofréniu, nepostrehla si to z príspevkov?

lalinko2010
8. sep 2015

@siska53 kto sa pýtal čo? že či celý deň plače syn? nikto sa nepýtal, ale hne´d ma začal odsudzovať...žiadne otázky neprišli...

betka239
8. sep 2015
Používateľ betka239 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od betka239.

babule nehadajte sa tu 🙂

sosanna88
autor
8. sep 2015

Dievcata prosim Vas...bavi vas to? Tema bola o inom. Uz ste si spravili temu ,,kto z koho,,.
Kazda vyjadrila nazor, dakujem, naozaj ste ma nakopli, pomohlo.
Uzavrite to.
Nema to vyznam. Kazda sme nejaka, kazda ma nejaky nazor.
Neurazajte sa uz....

ivetkab.
8. sep 2015

@sosanna88 Ja mám tri deti. A poviem Ti, je to jedno koľko ich máš. Keď som dávala prvého syna do škôlky. On s tým nemal nejaké problémy. Samozrejme ako aj tvoje, prvý a druhý deň v pohode a tretí už začal. No neviem prečo, ale mňa v tej chvíli napadlo, že oki, ale tak, keď Ty nepôjdeš do škôlky, tak potom nezarobíš peniažky a nebudeme môcť ísť na výlet, lebo ... dieťa to zvládlo. Ale ja ... vkuse som naňho myslela. Mala som v tom čase doma ešte ďalšie dve deti, ktoré celé dni sa museli hrať samé, lebo ja som bola úplne mimo. Revala som ako deň bol dlhý. Trvalo mi asi mesiac a pol kým som sa ukľudnila. Dala som dole vyše 5 kíl, lebo som ani jesť nemohla, keď bol syn v škôlke. A vieš čo je dôležité? Pre také Tvoje upokojenie. Keď príde domov dieťa zo škôlky, tak sa veľa rozprávajte ako bolo. Vkuse mu kláď otázku čo robili, ako pracovali, pri kom sedel, s kým sa rozprával, čo vyrábali, čo kreslili, ktorá bola pani učiteľka ráno, či boli pri nich aj iné deti, či boli piškať, kakať, ktorá pani učiteľka bola pri ňom na záchod a základ ... a čo asi tak budete zajtra v škôlke pracovať, vyrábať? Ktoré z detí tam asi budú? Ja sa doteraz vkuse veľa pýtam detí keď prídu zo škôlky. Komunikácia je veľmi dôležitá. A doteraz deti vedia, že keď budú chodiť do škôlky, tak maminka dostane ich výplatu na účet a cez víkend sa ide na výlet. Alebo im dám 50centov na vláčik v obchoďáku. Ale oni vedia, že to je z výplaty, ktorú si oni zarobili. Viem, že sa to teraz jednoducho píše. Ale proste musíš to len nejako prežiť. Je to ťažké obdobie. NIektoré maminy dávajú svoje deti od seba aj pol ročné. Proste sme všetky maminky iné ... drž sa 😀

bambibam
8. sep 2015

Nejdem to čítať celé , ale náš tiež plače ,už sa aj od jedu povracal ,aj nosil teplomer aký je chorý , ráno ho tam ťahám chvíľami aj po zadku ...v škôlke ma drží ako na titaniku ,ale verím ,že si zvykne 🙂 Nič iné mu neostane na výber. Aj do školy bude musieť ,aj neskôr do práce ...Presne, život v realite začína ,keď sa s malého dieťaťa stane škôlkár . Vtedy sa menia u nich priority a začína sa formovať veľký človek . Takže u Vás je jasné kto je doma "pánom" -ale tá realita aj tak raz príde. Ja som mala pri prvej dcére tiež pocit nie najlepší ,ale pri druhej to bolo ok a pri treťom to berem ,že to patrí k tomu. Všetko chce svoj čas.

dusika11
8. sep 2015

@lalinko2010 zlazticko ak raz poviem ze sa vypnem tak sa vypnem neda sa tilachat a nedodrzat slub..ak sa takto spravas k malemu ze tliachnes a si neodsledna..tak to nie je velmi dobre mne je jedno ci tu si len ta upozornujem na to ze inac hovoris a inac konas,.,,neviem ci mas schizu..na dialku sa to neda,...aj ked vylucit sa to neda,,,ale ja fakt nie som psychiater...ale ak chces..dam ti kontakt..sesterlka je. 😉
pozri co sa pytal nepytal ty si tvrdila ze ti syn place dva roky a uz nie a este si hrda ze je to ok...a co sa tu treba pytat,,,