icon

Od akého veku ste začali dávať deti na nočník?

javesi
3. aug 2010

chcem sa opytat, odkedy ste zacali davat deturence na nocnik? vdaka

kwetinka1
24. apr 2012

Nenachadzam slov na predbiehanie sa mamiciek co ich dieta dokaze.... Dcerku do nicoho nenutim a urcite nebudem ani do sedenia na nocniku. Ked mala 11 mesiacov, kamosky ma vyprovokovali, ze ich deti sa uz ako 9 mesacne vycikaju do nocnika a ze preco ju to ja neucim....tak som nabehla a kupila nocnik. mala sa na nom nedalo udrzat, tak som zbalila nocnik a posdim ju na to, ked pride cas. Teraz ma 15 mesiacov. Ked to bude, ked bude mat 20 alebo 24, neriesim. Nebudem stresovat ju a aj seba.
Deti si tieto nutnosti uvedomuju v 18-24 mes, tak naco ich stresovat skor? Ja si nepotrebujem nic dokazovat, ze ake mam genialne dieta. Snad sa to raz nauci 🙂

luciana789
25. apr 2012

my sme začali od ôsmeho mesiaca, odvtedy kakáme už len do nočníčka (máme 1 rok)

berus222
25. apr 2012

prveho som zacala davat od 7 mesiacov. pekne sa mi tam vzdy vycikal a rano aj vykakal. ked mal 1,5 roka mal skrat a zo dna na den si nan nesadol. od vtedy mame nocnik odlozeny a viac sme ho nepouzili.

ivulik20
25. apr 2012

ja som začala malého dávať na nočník v 8 mesiaci, má 10 a do plienky sa nevykaká. Takže my sme to pochopili rýchlo. Ako píšu kočky, je to o šikovnosti maminky vystihnúť správny moment. ja viem kedy malý chodí kakať takže u nás nieje problém. keď sme niekde preč a je čas na kaknie, neurobí do plienky. Čaká až si sadne. 🙂 Takže my takto. Držím palce. 😉 A samozrejme, priebežne ho dávam sadnúť hocikedy aby sme vystihli aj cikanie. Ale to ide ťažšie, ale už bol deň, kedy sa po poobedňajšom spáínku zobudil so suchou plienkou.

jitkatatarova
25. apr 2012

My sme zacali chodit na nocnik v 2rokoch,ucenie trvalo zhruba 2 tyzdne, to teda bolo "trochu" narocne,ale celkovo sme to zvladli a ked prisiel domov tatino,tak sme ho prekvapili. 😀

kaja73
25. apr 2012

Starsieho syna som zacala davat na vecko kakat od 13m a od 14m sa uz pytal sam,cikat som ho zacala "ucit" v 17 m a do 2 tyzdnov bol bez nehody a pytal sa sam-ale nikdy nesedel na nocniku-kakal aj cikal len do vecka s redukciou.

Ml.syn maval ako babatko silne zacpy a kakat sa mu darilo velmi dobre v polohe"klbko" nad veckom-takto kaka od 3m a od 5m sa nepokakal,vzdy pockal na klbko,pytat sa kakat zacal od 10 a pol. m-pobuchanim po plienke-, na cikanie som vzala plienku v 16m a do tyzdna pochopil a pytal sa pekne slovne -ale zas len v klbku cikal-nikdy na nocniku nesedel a na vecko si prvy raz sadol cca v 22m-to už bol pol rok bez plienky.

Keby som cakala na ochotu sadnut si na nocnik,tak asi ma plienku dodnes 😝
Teda ani jeden moj syn na nocniku nikdy nesedel.

kukujka
25. apr 2012

na nocnik davam odkedy vie pekne sama sediat takze cca od 8mesiaca malej sa na nom paci vydrzi sediat aj 20minut hra sa na nom s hrackami cita knizky dnes ma 10mesiacov a uz vobec nekaka do plienky a vzdy ked ju posadim na nocnik tak do minuty sa vycika takze podla mna najlepsie davat na nocnik cim skor

mimzy123
25. apr 2012

Ja som začala dávať na nočník, keď začal sedieť, teda od 6 mesiacov. Posádzam vždy, keď sa zobudí.

mojalili
25. apr 2012

Myslím si, že v skoršom veku (myslím tých 5 mesiacov) je to len o náhode. V neskoršom veku, keď si dieťa začne uvedomovať tieto veci, ide trénovanie, kedy je to na mieste. Synček si to začal uvedomovať v 1,5 roku, teraz v 21.mesiacoch je to automaticky,nemáme vôbec plienky. Zato dcérku až v 2.rokoch som naučila na nočník a pýtať sa. JE to individuálne, treba skusat od 1.5 roka, ak to neakceptuje, skúsiť o par týždnov neskor. Do 2. rokoch sa snáď každé dieta naučí... 😉

mata1001
25. apr 2012

asi od 7mesiacov...

amouramour
25. apr 2012

ja si myslim, ze cim skor lepsie, dietatku aj malemu sa vypracuje isty navyk...starsie deticky su potom uz lenivsie a tazsie sa ucia

vroni
25. apr 2012

Vobec. Mala mala dva roky a osem mesiacov, ked mi oznamila, ze uz je velka a plienky nepotrebuje. A bola odplienkovana. Aj v noci. Jediny, kto si vytvori navyk na nocnik posadzanim od par mesiacov je matka (rodicia), nie dieta. Ja som potrebu sebadrezury nemala.

fecova
25. apr 2012

no my máme strasny problem s nocnikom, syn sa naucil na 13 mesiacov bez plienky a dcera, vrestiiiii place, nechce si sadnut za nic na svete na nocnik, aj ked ju zabavam, no neviem hovori sa, ze dievcata sa skor naucia vsetko, ale u nas to je naopak, syn na 18 mesiacov uz hovoril v pohode a dcera ma 17 mesiacov a ani nocnik, ani rozpravanie, len svoje hatlaninky......

fliperka
25. apr 2012

Moja dcerka ma dva roky a styri mesiace a vobec som ju nedavala na serblik. Sice z kazdej strany som pocuvala ze som to zanedbala a ze uz je na nacvik neskoro, ze jej to bude dlhsie trvat a bude to narocne, no opak je pravdou. Proste ja som na nej videla ze este nie je pripravena, sedela,sedela a nevedela to pustit. Pred vyse dvoma tyzdnami vsak dostala ovcie kiahne a vyhadzala sa aj v plienkovej oblasti a tak som si povedala ze to teda skusime bez plienok a moja dcerka behom 2 dni pochopila co od nej chcem a uz sme druhy tyzden uplne bez plienok a dokonca este aj v noci sa pekne vypyta cikat, takze za par dni chcem zrusit aj plienku na noc. ..... tym chcem len podotknut, ze nie vzdy "skor" je to najlepsie riesenie pre nase deti. Kazde dieta je individualne a tak treba aj pristupovat k danej veci. Moje okolie sa mohlo aj na hlavu postavit ze nech je uz bez plienok, nedala som na ich tlak a moja dcerka to pekne zvladla za par dni a nemuseli sme sa stresovat urputnym nacvikom, placom a krikom ako to zial v niektorych pripadoch byva.

slimme
8. máj 2012

No milujem nazory niektorych mamiciek, ktore tvrdia, ze ak dieta chodi na nocnik o nieco skor ako to ich je to tyranie! No moje mile - ak je tyranie to, ze decko nesedi v postanej a posranej plienke, nema sranicu okolo celeho zadocku a neviem kde este tak sa nehnevajte na mna ale to mozu tvrdit tak akurat supermatky co zavidia a myslia si ze zozrali vsetku mudrost sveta, ja som maleho zacala davat na nocnik dost skoro, ani radsej nebudem pisat kedy, lebo ma tu ukrizuju, a prave preto ze bol malicky sa nebal a neboji sa, nekaka do plienok, ma suchy zadocek a teda ak preziva nejaky stres tak to by som musela byt slepa aby som to nevedela, a verte tomu ze si sakra velmi dobre uvedomuje co robi a preco je na nocniku, ale ako by ste aj mohli take daco chapat ked vase na nocnik nechodia, je to kazdeho vec, tak laskavo neodsudzujte mamicky, ktore ucia svoje deti niecomu co im urcite nijak neublizi, a vobec tu nejde o predbiehanie mamiciek co ich dieta dokaze, netvrdim ze moje dieta nebude v roku nosit uz plienky ale uz sme ich velmi vela usetrili a cistotu a pohodlie babatka tu ani rozoberat nebudem...tyranie a stres-pane boze sa zamyslite trocha 🤐

zuzanockamt
8. máj 2012

skusila som parkrat asi okolo 10. - 11.mesiaca, ale nechapal ... potom parkrat okolo 18.mesiaca, tiez nechapal ... teraz neskusam a dufam, ze mi to vydrzi a nedam sa ovplybnit nocnikovym boomom 😀 😝 ... som totiz presvedcena, ze veci ako vylucovanie, spanok a jedenie netreba detom az takto radikalne ovplyvnovat, vsetko zvladnu same, ked pride ich cas

rakywanda
8. máj 2012

A ja som pohodlna matka. Mala sa mi vzdy pototo pocas poobedneho spanku.mala som ju budit? Posadzanie a cikanie na signal pss mi pripada ako v base na povel.dieta musi mat vyvinute zvierace.ale mat v 3rokoch plienku a neriesit to tiez nie je dobre.moja videla mna,rozpravali sme o tom,tak pochopila co a ako sa robi.ked mala 22 mes dala som jej plienku dole a bez nehod.a nase nervy a pohoda mali pre mna vyssiu cenu ako pototo plienky.

sendy182
8. máj 2012

od 6 mesiacoch, v pohode sa v siedmich aj vykakali, bolo im to lepšie ako do plienky .....pred jedením - po jedle pred spaním- po spánku a ráno a večer pravidelne na nočníku sedeli. Bavilo ich to ja som sa im venovala a zvykli si.....je to pracné ale stojí to za námahu......len dieťatko nesmie protestovať......určite by som nenútila.......každé sa to naučí neakým spôsobom........len kľud a bez stresov......a keď sa podarí podarí niečo do nočníčka urobiť tak pochvala je na mieste......

evusiak
27. aug 2012

Ahojte ja som môjho malého začínala dávať na nočník ku koncu 4 mesiaca. Prvýkrát sa vycikal do nočníka, keď sme mali 5 mesiacov a 2 dni a vykakal 5 mesiacov a 4 dni. Dávam ho na nočník priebežne počas dňa- pred spaním, po spaní... Máme 6 mesiacov a v pohode sa do nočníka vyciká a vykaká- dakedy jasné, že neurobí nič. Nenútim ho- keď sa do nočníka niečo urobí- pochválim, zatlieskam, nočník mu začne hrať.... 🙂 Keď nemá náladu, nenútim ho. Skúsim neskôr. Veru je to "pracné", ale stojí to za to... 🙂

pectore
27. aug 2012

Asi okolo 8 - 9. Po kazdom jedle sme si isli hacat. Drzala som ju aby sa navykotila 😀 ... teraz mame 18 mesiacov a pekne sa pyta...obcas sa stane nehoda pri hre alebo pri nejakej intenzivnej cinosti ...ale plienku uz cez den nepouzivam...jedine ze ideme na dlhsie von, ked ide spinkat alebo na noc.

janine01
27. aug 2012

My chodime na nocnik od 2 rokov ,,,mala mi tam nechcela ani sadnut a nasilu ju tam drzat nebudem aby mi pritom vrieskala,,nechala som ju teda tak a sadla si sama,,a hned sme zostali aj bez plienok,aj v noci,,,ale zas sme mali problem sadnut na zachod,,to som ju tiez nenutila ,,az som raz isla do kupelky a ona si sedela a cikala :D a odvtedy uz len zachodik,,takze myslim ze deticky netreba nutit,,,skusit mozes ale nie nasilu,,,ono to pride...

katia7
12. sep 2012

syna som tam umiestnila v 2 rokoch a do mesiaca nemal problem 😎 skusila som to v 2 rokoch aj na dcerku ale ta problem mala nuz teraz ma 2 a pol a ja cakam kedy to na nu pride, pochybujem ze v 4 bude behat s plienkou 😀

nanulik
12. sep 2012

moj má dva roky a na nočník nechodí, zo začiatku by som ho tam musela priklincovať :D tak som nočník odložila ale tak aby ho mal na očiach, teraz ked sa hrá tak si niekedy sadne oblečený na nočník ale zatial je to všetko,
nenutim ho, podla mna dieťa samé vie kedy je na určité veci pripravené.

palomka
12. sep 2012

prvy krat ked mala 2 a pol roka a hned sa zacala aj pytat sama. po tyzdni som ju zacala davat na wc-ko aby mi nerobila cirkus na navsteve alebo v obchode, ze nema nocnik.... 🙂

tortelinka
12. sep 2012

asi od 7 mesiacov, niekolko krat denne, vykaka sa

nikolka2
12. sep 2012

Od 2 rokoch a za 3 dni sa naucil 🙂

biancarv
12. sep 2012

asi tak okolo 18 mesiacov a od dvoch rokov plienky nenosíme vôbec 🙂

radka007
6. okt 2012

sa mi páči ako reagujú mamičky, ktoré dávajú detičky už skôr na nočník a sa im to po čase darí už super zvládať, ako sa vytešuju aj ony aj deti , a tie mamičky, ktoré detičky nedávajú lebo"deti nemajú vyprázdňovaní reflex".. je to asi teda tak, niektoré detičky sa to naučia bez nejakých väčších problémov a majú z toho radosť aj ony aj mamičky.... niektoré sa to aj napriek snahe maminky nenaučia skoro.... môj názor je taký, ze malo by sa to aspoň skúsit, dat dieťatku šancu sa zbaviť plienok skôr.... ak sa samozrejme dá... viem ze to je viac roboty - strážiť ten moment, ulahodiť ten čas, ale myslím si ze to stojí za to.... ved detičky máme na plný uvazok, nie? voľakedy každá mamina ponáhľala , lebo mala veľa roboty s plienkami, v dnešnej uponáhľanej dobe je to oveľa pohodlnejšie,- len vyhodiť plienku ......

salma22
6. okt 2012

tento rok v lete ked sla mat 3rocky...nemalo by sa oducat v zime ,teda aspon pokial viem 😉

diusik
6. okt 2012

ja budem davat az okolo 2 rokov a hotovo,skor to podla mna nema zmysel,budem sa s nim len natahovat a aj tak sa bude pocikavat.Aj u starsieho to tak bolo.Bez uspechu.Ked mal 2 a 5 mes, odvykol si behom 2 dni a bez trapenia.Suhlasim @nikolka2