Prečo chcete od detí, aby poslúchali?
Preco chcete od deti, aby v skole posluchali? Rodicia vyprevadzaju deti s tym, aby posluchali. Po prichode sa pytaju, ci posluchali? Preco radsej detom nepoviete, aby sa v skole spravali slusne? To je viac, ako slepo posluchat. Ved ani neviete, co mu v tej skole rozkazu.
@janage Nie je robot, moze zabudnut.
A predpokladám, že sa bavíme o malých deťoch, staršie deti vedia vedia slušne argumentovať a im som v živote nepovedala, že majú poslúchať. Oni majú rešpektovať, ale už predpokladám rozum, ktorý to vie posúdiť. Malé dieťa túto vyspelosť nemá.
Čo ako by zabudla? Ona poslala deti si umyt ruky. Mojmu pripomenula, že ma svoje mydlo. Preco by ho nutila umyvat si ruky s iným? Vidi na umyvadle 2 mydla a jedine dieta v triede ma dany problém. Na mydle ma aj meno. Situácia ktorú popisujes ty je absolútne nereálna.
@janage Realna veru je, ucitelka je zodpovedna za desiatky deti a zabudnut je uplne normalne.
dnes tu niekomu zase ide karta s tými duchaplnými témami....
@tiezjedna Ktore temy sa ti este pacia, kedze pouzivas mnozne cislo?
Tie s podobnou duchaplnou tématikou, napríklad https://www.modrykonik.sk/forum/co-sa-zmenilo-n..., prípadne https://www.modrykonik.sk/forum/paragrafy/titul..., alebo aj táto je veľmi zaujímavá https://www.modrykonik.sk/forum/za-dverami-nasi...... Samé tie lepšie, v ktorých sa poväčšine anonymné zakladateľky dotazujú na veľmi logické a vážne otázky😎
Boze, to si ty co riesila aj to, ze sa rodicia tesia ked deti idu do skoly???
To tu zaklada daka znydena osoba tieto temy?
Ale čo by zabudla? Bud by ju poslala umyť ruky bez usmernenia alebo by jej pripomenula jej mydlo. Nie je padlá na hlavu, ani zákerná beštia, že by ju naschvál naviedla na nevhodné mydlo. Na umývadle boli vždy 2 mydlá. Jedno s menom dieťaťa. Ako by sa mohla pomýliť a prikázať jej umyť si ruky druhým?
Za celý prvý stupeň sa niečo také nestalo ani jediný raz, ani u zastupujucich.
Podla mna ty este nemas deti, len tu teoretizujes, mozno premotivovana tehulka alebo podobne stadium zeny a hltas jednu mudru knihu za druhou.. vies ako to viem? AJ JA SOM SI MYSLELA VELA Z TYCHTO VECI!
Ked sa ti narodia deti, pochopis, ze od prveho dna ma kazde jedno svoju povahu, svoj temperament, svoj vlastny sposob vnimania a vyrovnavania sa so situaciami a co plati easy na jedno dieta, to sa pri druhom mozes aj rozkrajat a pojde to proti tebe..
Ale, mnohe sme uz zistili, ze skusenost je neprenosna 😊 vela zdaru v teoretizovani, potom daj vediet, ked prides k praktickej casti, ako to ide 😉
@dejka77 ked raz odmietne, tak to sa este da akceptovat. Ale ked niekto si vzdy najde nejaku vyhovorku preco nechce pracovat na urcitom stanovisku alebo stanoviskach, tak tam fakt pomoze len jedno a to vyhadzov. Bohuzial niekedy je potrebne vykonat aj taku pracu, ktoru nechces vykonavat.
@tiezjedna A teraz daj temy, ktore si zalozila ty. Nech vieme porovnat kvalitu.
@kitycat Preco by som to mala zakladat ja? Aku logiku nelogiku prosim ta pouzivaz. Zato ze neviem teraz nick ma rada nejake temy a da tu link, tak je to moja tema? Ale prosim ta.
@taga ešte je možnosť že má malé dievčatká, ktoré sa rady hrajú s plastelinou, kreslia si a tichucko rozprávajú.. to sa inak trávi čas s takými deťmi ako s rozlietanymi chalanmi, čo majú energie za 5tich, hnev neskrývajú a hádajú sa o každý prd.. to je radosť také dvojmesacne leto 🤪
@jana_eyre_2 Prepac, no to nijako nesuvisi s temou a este aj generalizujes.
ja nemám dôvod zakladať stupídne témy😉
@tiezjedna Pridaj aj nestupidne. Publikum uz posudi.
ach tak... mám pocit, že si nepobrala zmysel diskusii. Vieš, že tu nebeží súťaž o najhlúpešiu tému, hej? Alebo že by niečo admini vyhlásili?
@tiezjedna Ty si sem prisla, nenapisala nic k teme, zacala si sa tu ohanat nejakymi inymi temami, nepochopila si ani ironiu a este si myslis, ze si zabavna. Tak chod pekne posluchat nejaku autoritu. To ti padne iste dobre.
@eff007 no tak ja by som detom urcite nepovedala aby posluchali pani ucitelku. Dieta ma respektovat vyucujucich, ktori davaju pokyny a vyucujuci by mali respektovat ziakov, plati to oboma smermi. Co sa tyka napriklad pravidiel, my ich dostaneme domov, vysvetlime dietatu a spolu podpiseme.
A tiez nevidim dovod na to, aby deti nosili lavice k skolnikovi. Ma ich prist opravit po vyucovani, nemyslis?
Negeneralizujem, odpovedám na komentár kde pisatelka píše že teoretizujes a tak som dala ďalšiu možnosť.. pojem ďalšia možnosť sa vylučuje s pojmom generalizacie 😉
Moja nočná mora sú tragedi ako ty..nie homosexuáli..takže tak 🙂 posluchaj
@cookie29 Tiez som sa zamyslela nad tymi lavicami. Ak by doslo pri prenose k urazu, zodpovedna je ucitelka, no zdravie detom to uz nevrati.
@bejbypd Ty si ich vytiahla, takze porozmyslaj, preco nemas tuto temu spracovanu a mas z nej traumu.
@zuza265 samozrejme, ze je to ta ista osoba .
Bolo by pre nu/neho ponizujuce,keby blikalo jej/jeho meno v absurdnych debatach,ktore z nudy zaklada kazdu chvilu.Nema tolko chochmesu.
akurat,ked sa tak stara ,moralizuje stale ine matky,preco sa nevenuje radsej tym detom,za krore sa bije do srdca.mozno sa nevedia ani spratat do koze,ani neposluchaju an nevedia spravat slusne,ked maju pred sebou ako vzor autorku,ktora tu akurat prska na kazdeho....
Autor musi mat v hlave cely den modry konik a rozmyslat nad tym,aku temu zalozi aby si na nej mydlil ego....ale hlavne stale bude splietat o vychove,laske k detom,ked jedina priroita tohto autora je zakladat nezmyselne temy ,vymyslat ich a urazat inych...kde sa podela v jej/jeho hlave starostlivost o deti,vzor pre deti,ked tam ma len modry konik.?
Takže znova a naposledy sú veci, z ktorých mam traumu a nemám problém ich priznať.
Keby si po sebe čítaš, tak vieš,kto to vytiahol prvý a kto nemá niečo spracované..
Keďže môj najlepší kamarát od detstva je homosexuál, ja som ta,ktorá kľudne pôjde pochodovali s nimi ,keďže sa pohybujem aj v umeleckej sfére plnej homosexuálov.. ver mi,že mám o nich krajšiu mienku ako o človeku,ktorému vadí slovo posluchaj ,lebo nemá čo v živote na robote🙂
😅 inak až teraz som si všimla že toto je fakt iná diskusia ako tá o lete, takže moja chyba - ale vážne sa dosť podobá na tú o konci prázdnin..

@bessie12 Nie ze permanentne. Jednoducho povie nie a uz sa to od neho nevyzaduje. Stretla som sa konkretne s tym, ze sa jednalo o zastupovanie kolegyne (ta vykonavala nieco ine) pocas jej obednajsej prestavky 30 min. Tykalo sa to 2-3 ludi, ktori mali mat toto v naplni prace a nikto z nich to nerobil. Proste to dali na plecia inym kolegyniam, ktore mali dost svojej prace.