icon

Štvormesačné dieťa robí prvé kroky

lussylujzalu
30. nov 2016

Ahojte. Naša malá princezna má v piatok 4 mesiace este sama nesedí ani nelozi. Ale s pomocou čiže pridržiavanim robi kroky .myslíte že je to v poriadku.ci je to ešte skoro?

simca06022011
1. dec 2016

@lussylujzalu aké sama? Že ju dáte do polosedu alebo postavíte... To nie je sama. Sama je keď si sama sadne, sama sa postaví, sama začne loziť, plazit sa, chodiť... To ze jej pomôžete sa postaviť a akože prepleta nohami nie je sama chodí... ;) Chrbitcu má len jednu, a času ma dosť... Tak ju nechajte tak... keby mala 10 mesiacov ok, ale 4 mesačné dieťa sa môže tak najskôr pretáčať, ak je veľmi akčné tak plazit... Ak za posledné roky nedoslo k nejakému evolucnemu posunu 🙂)))) ak o tom neviem ospravedlňujem sa. Čiže nie, nie je to ok, ak si nie si istá porad sa s lekárkou čo ti povie

diablikovci
1. dec 2016

@natalka13 ohľadom tých spermií v bazéne. Napr aj Paneneka Mária otehotnela, že do nej vstúpil duch svätý a sú ľudia ktorý tomu veria 😀 a druhý sa chytajú za hlavu.

kajabartal
1. dec 2016
https://www.youtube.com/watch?v=ycswG8oRLzo

aj toto dieta podla Vas chodi???? Mali by ste sa zamysliet nad tym, ze svojmu dietatu poskodzujete zdravie

maminkynafazulka
1. dec 2016

Si robíte srandu.. nechcela by som byť vaše dieťa.. nechcete už aby aj rozprávala? Chorá ste s prepacenim...

ewisam
1. dec 2016

@lussylujzalu ono je to velmi velmi velmi skoro takze ju vobec nepridrziavajte neposadzujte a nastudujte si psychomotoricky vyvoj dietata... ono kazde dieta je individuum, ale vseobecne to sedi, ze stavat sa dieta zacina az v 10 m, takze netreba stresovat

timea7
1. dec 2016

@moni244 pochop prosím ťa, že to jej malý chcel sám, povedal jej to, dokonca jej to dal aj písomne...

hankaop
1. dec 2016

Skusim nerypat, ale naznacit - keby moja dcerka robila to, co chce ona sama, tak by jedla iba cokoladove cookies a solene chipsy. Tiez sa hneva, ked ine deti mozu a ona nie :P A tiez sa hnevala, ked zistila, ze suseda ju posadi a ja ju "odsadim" a chcela sediet a chodit a neviem co. Na to je tu rodic, aby korigoval, kedy si dieta moze vybrat a kedy este nema dost rozumu, aby vedelo samo :P

katrinka8
1. dec 2016

@diablikovci - keby si chcel sadnúť sám, tak ho položíš = bude ležať a SÁM si sadne z ľahu. Sadol si takto sám? Bez Tvojej pomoci? Ležal na brušku, prešiel z bruška sám na štyri a zo štyroch si potom sám sadol? Prípadne si sám z ľahu na chrbte sadol? Bez pomoci?
Lebo toto znamená, že dieťa si samé sadne. Nie to, že plače a Ty ho posadíš, a ono stíchne (leo isto v 3 mesiacoch vedel, že si chce sadnúť). Takisto by stíchol, keby si si ho zobrala na ruky, poprechádzala sa s ním a pod. Všetky 3-mesačné deti nechcú celý deň ležať na chrbátiku alebo na brušku. Všetky chcú zmeniť polohu, chcú vidieť svet, chcú byť pri mamine. Keďže nevedia rozprávať (či Tvoj vedel a povedal Ti, že si chce sadnúť?), tak plačú, a čakajú, že ich niekto zoberie a ukáže im ten svet okolo. Nie, neznamená to, že chcú sedieť.

lussylujzalu
autor
4. dec 2016

@sykorkauhliarka jasne...robim.. neboj sa nastudovala som si toho dost.. a ak by ste chceli vediet uz si sama aj sadla. vobec ju nepritahujem za ruky. a dokonca aj sama stoji pri drzani sa kesla alebo gauca. je mi luto ze tvoje dieta nieje tak vyvinute ako moje. a ano poradila som sa s pediatrickou. a bola som aj na ortopedii a vsetko ma uplne v poriadku. tak laskavo prestante vsetci odsudzovat ludi len pre to ze vase dieta nedokaze to co ine dieta . Dakujem vsetkym za pochopenie a za vase nazory taktiez 🙂 pekny večer všetkym zakompexovanym mamickam i nemamičkam 🙂

sykorkauhliarka
4. dec 2016

@lussylujzalu no ak si sadla uplne sama z lahu na chrbte a ak ma osifikovane bedrove klby tak tlieskam...neboj nezavidim ti a urcite ani ine ze mas tak dokonale dieta :D moja bude mat zachvilu rok a uz behat pomaly bude...takze nikto tu nieje pozadu...

juriva
4. dec 2016

uplne pohodicka.moja uz recituje P.O.Hviezdoslava lavou zadnou.
vcera otvorila ocovi 12sku pivo s dasnami.
A sranda je, ze uz kuka, kde si urobi za rok a pol vodicak.
sa zamysli..

katriona1
4. dec 2016

@lussylujzalu takže, když jí necháš ležet na zemi tak se sama posadí, chytí gauče a postaví se ? protože to, že jí TY postavíš ve čtyřech měsících ke gauči a ona stojí ti teda hrozně závidím 🙂

diablikovci
4. dec 2016

@lussylujzalu super diskusia nie?🙂
Ale zistila som veľa veci. Napr. Dieťa plače a ja mi dám cumlík a ono prestane plakať tak to neznamená že on chcel ten cumlík, ale keby si ho dal sám tak vtedy chce.
Že ja mu dám flašku a prestane plakať tak to neznamená že on chcel tu flašku, ale keby si urobil sám mlieko tak vtedy chce on sám 😄Alebo si tu mamičky čo chcú 9 mesačne dieťa odplienkovat a neverím, že to povedali samé tie deti,že sa chcú odplienkovat 😀

katka253111
4. dec 2016

Och...4mes tazko chodi...to by som nerobila pridrziavat ju za ruky a tvarit sa, ze ake mam sikovne dieta... treba nechay vyvoj na nom... nech sa pretaca, plazi, stvornozkuje, same posadi (to spravi az neskor nez zacne stvornozkovat, inak je to len pasivny sed, co nici chrbticu)... a chodit nech zacne same..okolo nabytku a potom v priestore...bez ruk...

yoxinka
4. dec 2016

@lussylujzalu Dieťa si nesadá z polosedu, sadá si z polohy na štyroch. To, že sa z polosedu dvíha je normálne, je zvedavá, tak sa ťahá hore, má iný uhol pohľadu. Obe moje deti to robili, ale nepodporovala som ich v tom a časom prestali. Chodiť v 4 mesiacoch nie je v poriadku.

simca06022011
4. dec 2016

@lussylujzalu nechápem vôbec na čo si teda zakladala tému! Veď všetko je super, tvoje super vyvinuté dieťa pomaly behá, lekári tvrdia že je to ok.. tak na čo sa pýtaš či je to ok? Drazdis lebo vidíš že názory sú také aké sú? Nie je totiž novinka nič z toho čo ti tu ženy píšu..

natalka13
4. dec 2016

V stredu este nesedla nestvornoskovala a dnes si sama sadne a postavi sa , 4mesacna pride ku kresu a ruku dvihne tak vysoko, ze sa chyti kresla a postavi sa. Kolko cm meria tvoja mala a ake vysoke mate kreslo a gauc?

inak ja predbehnem Bolta na 100m.

a potom sa zobudim.

timea7
4. dec 2016

@simca06022011 zrejme si udrela klinec po hlavičke, alebo bolo cieľom témy provokovať a rozprúdiť diskusiu, alebo je autorka je celá vedľa z pokrokov svojho dieťaťa, nedokáže to v sebe spracovať bez toho, aby nedala najavo všetkým naokolo, že ich deti nie sú zďaleka na takej úrovni, ako to jej a ona ako spoluautorka môže byť naň právom hrdá. Sa tu bavím na jej úbohosti. jej duchaplných výrokoch...moje dieťa je dospelé a je úplne fuk, kedy začalo sedieť, stáť, chodiť, či jesť s príborom. Aj keby nechodilo nikdy, keby bolo na vozíčku, milovala by som ho najviac na svete.

janulik2008
4. dec 2016

@timea7 chápeš, my sme len tie kt. závidíme ... my sme boli šťastní že malá drží hlavičku v 4och mesiacoch a ako som písala poznáme jednu čo dávala 4 mesačné do chodítka a výsledok tohto fascinujúceho "pokusu" bolo že s malou chodí na ortopédiu pretože má krivý chrbátik a klby v háji. Keďže chcela predbehnúť sestrinu malú kt. je o týždeň staršia ...

timea7
4. dec 2016

@janulik2008 presne, tiež nechápem tie slepačie preteky, koho dieťa skôr sedí, chodí, rozpráva...

janulik2008
4. dec 2016

@timea7 niektoré sú schopné dať aj 3 mesačné čo sme sa "smiali" že malá vtedy pekne držala hlavičku nie ešte do chodítka ju dávať aj keď chodítko mala ale bola v ňom málinko a vybitá bola lebo len hojdať sa chcela :D chodiť v ňom nie takže sme to nechali tak a začala chodiť po roku a o nič neprišla 🙂

lenkaemka
4. dec 2016

Bože 😀 moja dcerka sa ako mesačná šponovala vo vaničke a vedela spevniť nohy ...a teraz čo? Je vaše dieťa super genialne? Alebo moje?

shmoulinka1
4. dec 2016

omg

timea7
4. dec 2016

@janulik2008 ďalším levelom je zháňať info, kde sa dá učiť anglicky, japonsky, latinsky najlepšie od pol roka, potom ho v škôlke zavaliť krúžkami, aspoň dva denne, aby malo dieťa stále iba čas niekým organizovaný, dať ho do výberovej školy, aj keď zjavne na ňu nemá, vypracovávať za neho projekty, vybrať mu strednú a vysokú školu a nakoniec psychológa...

lenkaemka
4. dec 2016

Ešte by som doplnila že choditko- pavuk je hovadina. My sme ho mali tiež dotrepala to svokra aj napriek môjmu zákazu a aj tak som do toho malú nedávala. Ničí to nohy, klbi...

jeennyv
4. dec 2016

Sporadicky som presla a chytam sa za hlavu v uvodnom prispevku pise sama nesedi, nelozi ale "ucia" ju chodit...a myslia si ze je vsetko perfektne..ono to ze dieta robi to a to ma svoj vyznam postupne sa formuju svaly sila telo si zvyka na pohyby..chodim strazit kamoske 7mes bambulu ta sa snazi akoze stverat do stoja, ale to len take ze skusa sa tzv. mocuje a to je "postavenie" trva par sekund a potom sa zgula sedi atd...predtym boli 4 mes deti v perinke dnes niektori chcu aby uz vsetko vedeli, to vsak neznamena ze budu lepsie a sikovnejsie v zivote natrvalo alebo vobec

maminecka2
4. dec 2016

Mozem aj ja prihlasit svoje deti do sutaze? 🙂 Sice nevyhram, ale ved nie je dolezite vyhrat ale zucastnit sa... 😝

ukulela
4. dec 2016

REFLEX, krista pana, zeny, je to REFLEX! ked chytis mimino pod pazuchy a das ho nad podlozku, tak prebera nozkami. je to reflex, ktory vymizne, nie, ze dieta chce chodit. :(:(:(:(
ale vsak davajte ich "sediet". lebo chcu,aj ich stavajte, lebo chcu. ked ich bude neskor trapit skolioza, tak uz to bude zabudnute ...

timea7
5. dec 2016

@lenkaemka absolútny súhlas, nikdy som dieťa do chodítka nedávala

puklica13
5. dec 2016

@lussylujzalu ty sa postav pred zrkadlo a daj si facku...aby to raz nespravilo tvpje vyvynute dieta ked v puberte zisti ze ma skoliozu