icon

Štvormesačné dieťa robí prvé kroky

lussylujzalu
30. nov 2016

Ahojte. Naša malá princezna má v piatok 4 mesiace este sama nesedí ani nelozi. Ale s pomocou čiže pridržiavanim robi kroky .myslíte že je to v poriadku.ci je to ešte skoro?

emili31
23. jan 2017

😅jasne a svist ju balil do folie...

erikavesela
23. jan 2017

@kleopatra114
Moje deti ked mali 4,5 mesiaca uz sedeli same, v piatich chodili po styroch, v 7 mesiacoch sa postavili a v 10 mesiacoch chodili...ja sama som zacala chodit, ked som mala 7,5 mesiaca...takze aj take deti su..vsetko som im nechala robit sama, do nicoho som ich nenutila...moj mladsi chodi po styroch po schodoch uz od svojich 7 mesiacov...napriek tomu nehovorim, ze to co pise autorka je v poriadku...podla mna ide o reflex...

somavi
23. jan 2017

Ja ked čítam príspevky tohoto typu , stúpa mi tlak a proste neveriiiim😲 to vážne?? Vážne takto vlacite za ruky 4 mesačne dieta ? Veď preboha, ono sa tak maximálne môže začať akurat otáčať 😳 Nenapadlo vas , ze mu môžete ublížiť ? Ono nechodí ! To je reflex, nic viac . Fakt .. nerobte to tým deťom 😞

erikavesela
23. jan 2017

@kleopatra114
Moj starsi si drzal hlavicku uz od narodenia...sice rake v porodnici videlu prvy krat, ale bolo to tak a potom pri mladsom som zabudala na drzanie hlavky prve dni..ale zvykla som si...hovorim, aj take deti su...

katriona1
23. jan 2017

@erikavesela ale to o čem píšeš ty je v pořádku, když to dítě dělá samo a prostě je popředu nezabrzdíš ho 🙂 a vývoj tvojich dětí má nějaký normální postup, takže když nejdřív lezly a potom se sami postavily tak na tom není nic špatné, ale myslet si, že 4 měsíční dítě chce chodit, i když se ani samo neposadí a neleze a pomáhat mu do stoje a chodit s ním je silná káva 🙂

erikavesela
23. jan 2017

@katriona1
Jasne, ako som pisala, u 4 mesacneho, kottore nevie sediet je to reflex...este nema vyvinute svaly na sedenie, ci stvornozkovanie a isto nie na statie alebo chodenie...ved je vseobecne zname, ze na dtatie a chodenie pouzivame najviac svalov..dieta to ma robit same v poradi ako mu vyhovuje...moje deti najprv sedeli a az potom isli po stvornozky..sice ma tu uz vysmiali, ze takyto postup neexistuje...ale oni obaja sedeli akosi na boku v takom polosede a z toho sa posadili...potom prisli na to, ze je lepsie stvornozkovat ako sa plazit😅 a tak zacali stvornozkovat...

kleopatra114
23. jan 2017

@erikavesela v tom prípade máte veľmi šikovne dieťa , s takým som sa veru ešte nestretla. Ale nechápem , ako sa vaše posadilo same a až potom začalo stvornozkovat, keď by babo si malo sadnúť práve zo stvrnozkovania- šikmého sedu. Ale to je prakticky jedno, hlavne že mame zdravé detusky.

erikavesela
23. jan 2017

@kleopatra114
oni obaja sedeli akosi na boku v takom polosede a z toho sa posadili, preniesli vahu a bolo....potom prisli na to, ze je lepsie stvornozkovat ako sa plazit😅 a tak zacali stvornozkovat...

katriona1
23. jan 2017

@erikavesela tak moje dcera začala ve vývoji dobře s otáčením, ale pak zjistila, že se může chytit a posadit a jelikož byla pevná a baculatá tak neměla problém sedět bez nějakého podepírání a dalo nám to dost námahy motivovat jí do plazení a lezení, nakonec se to podařilo, ale i tak si nejdřív sedla tak, že se sama vytáhla do stoje a z toho si kecla na zadek, až potom se teprve naučila lézt po čtyřech, a když uměla po čtyřech tak zase ani za nic sama chodit a ted zase není k zastavení 🙂

yanni
23. jan 2017

@kleopatra114 to co pise
@erikavesela je uplne mozne a aj normalne. Aj to je normalne, ked dieta nieco vynecha. Poznam nespocetne mnozstvo deti, a kazde islo podla seba. Ten tabulkovy postup nijakemu dietatu nenanutis. Moj brat sa ani neplazil ani nestvornozkoval. Posuvla s apo zadku. Zo sedu sa postavil a potom zacal chodit.
Nasa najmladsia sa plazila, potom sa posadila, potom postavila a zacala chodit okolo nabytku a az potom si asi spomenula, ze ved mozem aj stvornozkovat. Mam aj videa, su tam datumy, takze nikto ma nepresvedci, ze to nie je mozne. Kazde dieta je ine, kazde ma iny "postup", ine tempo.

katuska268
23. jan 2017

Moj 14 mesacny syn sa prvykrát postavil u nabytku pred cca 2 mesiacmi...a este len teraz chodi okolo nabytku...tak ako moze 4 mesacne dieta stat?to cches ako povedat ze sa postavi samo?v tomto sa este mozno len prekuli z chrbata na brucho mozno ani to nie.Alebo ho stavias na nohy ty?Nehcces este aby rozpraval a zacal chodit z jednej izby do druhej?

katuska268
23. jan 2017

A ak to robis ty ze ho stavias robis velku chybu iba mu tym ublizujes povedz to pediatricke ta ta znesie pod ciernu zem.

erikavesela
23. jan 2017

@katuska268
Nas uplnu pravdu..asi by si autorka nepozna vsetky mozne rizika "nutenia" deti do sedenia, chodenia...

katriona1
23. jan 2017

@yanni ano plně souhlasím s tím, že každé dítě má jiné tempo a jiný postup a ne všechny jdou podle tabulek, ale právě o tom to je, že to to dítě dělá samo a ne s aktivní pomocí matky, která si myslí, že ono to chce dělat, tak kdyby to v těch 4 měsících chtělo dělat tak at se k tomu gauči dopraví to dítě samo a samo se vytáhne na nohy a stojí a chodí

yanni
23. jan 2017

@katuska268 to statie 4mesacneho mi je tiez zahada ale take ca. 6 mesacne uz kludne moze stat, samozrejme nie samo v priestore. Susedin syn sa tak zrazu postavil, skoro mi kava zabehla, ked som to videla a suseda ani nevidela, kedze isla do kuchyni po kolacik. No a potom ca. 2-3 tyzdne nic a ked mal nieco cez 7 mesiacov uz sa tahal do stoja, v 8. mesiacoch behal okolo nabytku, a v 10. chodil sam bez pomoci. Stvornozkvat zacal ale az potom ako uz sam chodil. Cize u kazdeho dietata to moze byt rozne.
A velmi neporovnavaj. To, ze tvoje dieta v 14 mesiacoch este nechodi, neznamena, ze to musi byt u kazdeho tak. Kazde dieta je ine, su rychlejsie, su pomalsie, su pohodacke, jedno je zdatnejsie v tom, druhe v inom.

katuska268
23. jan 2017

@yanni no ved prave kazde dieta je ine,ja mojho syna nedavam do pavuka vobec,ako do mna hustila svokra,ze sa nauci chodit skor,ja som povedala ze on sa nauci sam a ked bude pripraveny zacne chodit...ale je proste nerealne aby 4 mesacne dieta stalo ved nema na to vyvinute svaly

yanni
23. jan 2017

@katuska268 ved to, ze take male dieta tie svaly este ani nemalo kde trenovat.
Pavuk je hlupost. Naco je to dobre? Tak isto aj ohradka. Mame 4 deti a NIKDY sme nemali ani pavuka ani ohradku, dokonca ani len nejake auticko na tlacenie, ci co su to teraz za rozne prkotinky aby deti trenovali chodenie. Netreba, nebolo treba a nikdy ani nebude treba. A vsetci sa naucili chodit a nebol problem. A ani nie je. Mala ma 18 mesiacov a beha ako dabel, chalani su futbalisti a aj perfektne lyzuju.

katuska268
23. jan 2017

@yanni pavuky su iba na skodu,odrazadlo tiez nema,nechavam to na nom,a co sa tyka toho 4 mesacneho dietata mas pravdu ono si musi cvicit svaly a nie ho stavat,uvedomuje si vobec ako mu ublizuje...😠

diablikovci
23. jan 2017

To sa nedá vôbec porovnávat, či chodenie, či jedenie, či hoc čo okolo deti, lebo jedna povie že kojí lebo to je naj aj 2 ročne dieťa, druha dáva um leto to je naj a tretia nedáva nič lebo mlieko neznáša. Ja som od 3 rokov nepila mlieko mne nechutilo a môj 3,5r syn on za deň vypije 3-4x po 240ml. Či zúbky moja mala mala 4 mes a vyšli jej zúbky a dcéra kolegyne mala presne rok a o týždeň jej vyšiel zúbok. Alebo jedna priberie počas tehotenstva 30kg a druha iba 4kg Čiže sú to riadne extrémy ktoré sú a musíme sa stym vyrovnať 🤗

katka253111
23. jan 2017

S pomocou robi kroky? To nemyslite vazne ze taku malu tahate za ruky a ona akoze kraca :( ved sa jej znici chrbatik i klbiky na ruckach :( dieta ma na vsetko dojst samo, niet sa kam ponahlat :(

katka253111
23. jan 2017

@maris5
To poznam...aj na maleho sa v kuchyni tak prevratila, otvoril vrhny suplik, spodny a baaac..aj mikrovlnka a chlebnik s omodou zleteli na zem...esteze stihol zaliezt pod stolicku... ale potvoriak potom naschval vhldil otvarat a my sme len striehli...ale jikdy by nas nenapadlo ze sa to da aj prevratit

ellaeliska
23. jan 2017

Ja uz som vselico citala, ale ako som sa teraz pobavila to je sila. Mamicky ked bude mat vase dieta 3 roky nedavajte ho do materskej skoly ale rovno do skoly.Ked uz 4 mes. dieta postavite na nohy, rozmyslam, ci ste zdravotne sposobila vychovavat dieta.Prosim poradte sa s pediatrom .

hankaop
23. jan 2017

"je mi luto ze tvoje dieta nieje tak vyvinute ako moje." :D:D:D zomrem smiechom. chuda dieta, naozaj, uz snad toto "prirodzene sedenie" dako zvladne bez nasledkov, ale pochybujem, ze sa matka zastavi pri tomto. Dufam, ze aj povahu bude mat po matke, to bude :D krasa proste, krasa

simca06022011
24. jan 2017

A co robi to dieta teraz? 🙂 presli skoro dva mesiace, kto vie ci nam autorka napise... uz mozno aj same chodi :D

yanni
24. jan 2017

@simca06022011 mozno sa uz pripravuje na tohtorocnu maturitu grrrr

simca06022011
24. jan 2017

@yanni :D skor olympiadu...

slimstar
24. jan 2017

ono sa to už samé vylučuje, nesedí ani nelozí, ale s vašou pomocou "chodí". To je hlúposť, pod chodením si predstavujem, že dieťa sa postaví a samé robí kroky. Inak je to len predčasné nútenie do činnosti, kam sa ponáhlate, nechajte bábo bábom, nech sa ešte len prevaluje. Nechajte to nanho.

katrinka8
24. jan 2017

@ukulela - škoda prsty drať - nevysvetlíš... 😉

region
25. jan 2017

Ahojte mamicky.Mam 5 a pol mesacnu dcerku Chcem sa spytat ci ju mozem tahat za rucicky do sedu,alebo davat do rohu gaucu?Lebo rodina mi hovori,ze ona uz ma davno sediet.Dakujem

erikavesela
25. jan 2017

@region
Isto nie, dieta sa posadi a postavi samo, ked bude na to pripravene...najprv sa mu musia poriadne vyvinut svaly a az potom bude tieto cinnosti vefiet samo urobit...v ziadnom pripade nesilit...kazde dieta je ine