Syn preplače v jasliach celý deň
Ahoj mam 16 mesačneho syna ktorý už v auguste nastupil do jaslí no po 2 týždnoch ktoré preplakal prišli zubky teplota a po tom dovolenka a tak tam 6 týždne nebol. Dufala som že to po tom čase prejde bude vyspelejší a zvladne to lepšie no žial vobec sa to nezlepšilo nič tam neje,nepije, spí vraj len po dlhom plači a preplače cely deň plače už ked ho tam rano davam a ked dojdem plače. V noci sa budí no ked dojde domov je v pohode hra sa smeje. tak malemu dietatu je tažko vysvetlit že mamina príde v jeho veku ho ani deti ešte veľmi nezauímaju a ja už neviem ako ďalej.
@lucinocka to tvrdis ty. Ja som vyjadrila svoj názor,že je to veľmi malé dieťa na celodenný pobyt v jasliach.Ďakujem , že si mi objasnila, ako to na svete chodí.
Ale baby..nebudte take netykavky..za sociku deti nastupovali ako 6 mesacne do jasli a nikto neriesil ci su pripravene na to..jednoducho to tak bolo a hotovo
podla mna su len dve moznosti, bud to nejako prezije, alebo bude doma s Tebou. No, mozno by pomohlo keby bola au-pairka doma u vas v znamom prostredi.
@lili007 Dakujem za podporu.Skušali sme adaptačny proces na začiatku chodila som s ním nechavala ho na hodinu dva žial sa to nezlepšilo a tak tagesmutter(opatrovatelka nam povedala, že to bude lepšie urobit tak že tam rano o 8:30 príde a okolo druhej po tom ako sa vyspinka ho vydvihnem a že z jej skusenosti ak dieta vie že mama pride v ten isty čas zvykne si. Davam na radu odorníčky kedže robí tu robotu už 7 rokov a ja osobne skusenost nemam(aj preto som dufala že tu mi niekto poradí ale..) Momentalne po 2 týždnoch sme na tom tak, že už tam aj niečo zje zahra sa s detmi plače len pred spaním a ked ho tam davame rano no snažíme sa ho stale nejak zabavit poprípade prídu ine deti po neho a on s nimi rad odíde.Napriek všetkemu vidim že za ten kratky čas urobil velke pokroky. Stale som mu davala lyžičku pri jedení no on s ňou maval, hadzal teraz mi ju strka do jedla a tak do ust a skuša jest sam. A ked mi po týždni sam vyzliekol svetrík ked som mu povedala že sa vyzlečieme skoro som odpadla. nehovoriac o tom, že som s ním dookola skladala vežičku z kociek a jedine čo urobil je ju s radostou zhodil. Som onemela ked som videla ako si vežu postavil a zatlieskal si pri tom. Ale čo vidim naj plus je že už 3 den rano ukazal na nočník povedal "ba" a krasne sa vykakal. čiže vidim to tak ano plače je mu tam bez maminky smutno ale take pokroky ake zvladol za 2 týždne doma neurobil za 2 mesiace. Uvidime ako to bude dalej ale každy den sa to zlepšuje posladne 2 noci už aj krasne prespinka.Tak uvidíme
@mersy1 v Sofiinej skolke pred letom zacalo chodit dievcatko, asi tak stare ako tvoj, nemalo este ani dva roky, v puse dudka, v ruke medvedik... strasne ale strasne plakalo rano... ja som doviedla Sofi a ona ma trhala za veci , tulila sa ku mne - mama, mama... normalne ze mi to trhalo srdce, aj ked cudzie dieta, isla som odtial kazde rano rozladena... a teraz ked dovediem sofi, hra sa, vesela, usmievava, dudku uz nema, ked ju dovedie tata alebo mama vobec neplace... 🙂 ja myslim, ze kazde dieta si zvykne,len jednemu to trva dlhsie druhemu kratsie
Nedajú sa čítať niektoré komentare. Naozaj sa ženy uvedomte, že ni každá môže ostať s dieťaťom doma. Ste obyčajne sliepky, čo píšete, že načo mala dieťa. Ale teraz k veci. Je to zle, že takto dlho plače a stresuje sa. Naozaj si myslím, že nie je pripravený. Skus porozmýšľať, či sa nedá u Vas nájsť pani na stráženie . Za 300 eur čo davas jasliam urcite nájdeš. A potom jasle vyskúšaj zase za pol roka.
@betulinka1 on je v podstate u opatrovatelky manželsky par ktorý sa stara o 5 detí . Už aj to stojí 450e plus strava súkromna opatrovatelka tu v nemecku 12e na hodinu ( ktora by bola s ním u mna doma ) ako to si može dovolit ozaj malokto a nejaku cudzinku nechcem aj koli tomu že sa doma rozpravame slovensky potrbuje počut nemčinu čím skor tým lepšie. Klasicke jasle 10 detí a 4 rozne učitelky mi tiež prišli na začiatok krute.
@mersy1 ale zase tie učiteľky poznajú metódy aby neplakal. Sa mi to aj zdalo zvláštne, že prichádzas a plače stále. Ja osobne, by som zmenila za iné. Vyskúšala by som to. Je to aj o prístupe tých ľudí trošku.
Podla mna nie je pripraveny a potrebuje ta mat este pri sebe ak cely den drobcek place...ja viem ze je dobre kazde euro do domacnosti ale mrzi ze odopierate detom cas kedy vas este drobci potrebuju..Tie tri roky materskej su iba vase teda maminy a drobca ..
@vintage_lady no prepac ale ty si krava ozaj.taketo provokaterky milujem.aj ja som musela dat dieta velmi skoro do jasli,vdakabohu to zvladala ovela lepsie ako tento chlapcek,lebo som proste pre nas musela zarabat peniaze.taku sprostost by som si nikdy nedovolila tresnut skor ako poznam detailne dovody.nemam slov.
@nini1010 Mu 🐄
Poradiť neviem, ale želám ti veľa síl a aby ste to zvládli čo najlepšie!!!! a čo najemnej plaču...
Každopádne, tento príspevok by si mali prečítať všetky mamy, ktoré zatracujú náš rodičovský príspevok... ktorý je síc e"iba" 200 eur, ale je tri roky :P
@mersy1 poznala som v jaslickach deticky, ktore neskutocne dlho plakali a nakoniec si zvykli, zial niekedy nemas na vyber. A tym ze mal pauzu doma sa to len zacalo uplne odznova. Mimochodom pre mna klasicke jasle a ucitelky tam su lepsia volba ako niekto takto sukromne. Su na to vyucene, presne vedia co kedy s dietatom, aj v kritickej situacii. No a tuto rodinu doma nemas pod kontrolou. U syna sme mali sukromne doma au pair, skoro nam ho zabila psychopatka, do oci ako med, dokonala zenska. Bola u nas takmer mesiac a moj 16rocny syn z nej ma doteraz nocne mory. Ked som rozmyslala co s malou, on ma prosil ze do jasli a nie opatrovatelku. Nasa dcerka bola v jasliach od 5 mesiacov a dnes ked ma 3 a pol roka sa normalne hneva ked pre nu pridem priliz skoro, ze sa este chce hrat s detickami. Syn ked bol maly tiez tak vyjednaval, ze este chvilku a ze mam prist neskor. Samozrejme ze spociatku to bolo aj u nas tazke, kym si zvykli cca 1-2 mesiace
@vintage_lady tak toto je komentár, ktorý mamička určite s láskou číta.... ale nevadi aspoň Ste nám objasnili Vašú povahu a inteligenciu keď máte podobné vyroky 🙂
HLÁSÍM SA DO SPOLKU KRKAVČÍCH MATIEK!!!! pracujem od 4 mesiacov mojho synčeka. Od úplneho babatka mal opatrovateľku o to 2 krat denne po 2 hodiny a poznamenám PREŽIL TO!!!! neuveríte ale nemal žiadnu psychickú ani fyzickú ujmu 🙂 je zvyknutý na cudzích ludí a aj na deti a nie je na mne nalepený 24 hodin denne co je teda fyzicky nemozne! od roka navstevuje sukronmé jasličky kde je menší kolektív. Áno plakal ale len pred spanim alebo ked mu nestacilo jedlo 😀 na nástup do jasličiek sme ho pripravovali cca mesiac to znamena ze sme si zistili podrobný rezim aky je v jaslickach a pomaly sme menili ten nas na jaslickovský... taktiez sme ho naucili spavat v postielke pit z poharika papa sam takze to či dietatko place v jasickách je vacsinou zla priprava na nastup do ineho kolektivu ( cudzieho) taktiez zmena rezimu 🙂
Je veľmi doležité ako to vníma mama či prechováva v sebe sklucujuci pocit neistoty strachu nervozity atd a s týmito pocitmi vyprevadza svoje dietatko do jasliciek... tieto pocity dietatko vyciti... ja som tiez počúvala negativne ohlasy na to že dávam maleho do jasliciek ale žial z 203e toho vela nezabezpečím pre syna... a preto som sa snazila dokladne pripravit synceka na tuto velku zmenu venovala som tomu kopu casu aby si v domacom prostredi zvykol na vsetky zmeny a vyplatilo sa 🙂 malinky ma odmalicka svojsku povahu v jaslickach si ani nevsimol ze tam nie je mamina ani ocino 🙂 celkom sa prehral. Uprímne Vám poviem že aj keď som bola doma na materskej nevedla som venovať 100% všetok času syncekovi musela som navarit upratat atd. V jasličkách sa učiteľky venujú len deťom amyslím si že deti z toho nemajú žiadnu psychicku ujmu....
@vintage_lady este by som sa chcela opýtať kedy Ste boli Vy v jasliach lebo ak sa pohoršujete ze 16 mesačné babo je v jasliach tak v dobnie tak pradavnej sa deti do jasli davali od 6 mesiaca!
@andova je to vas názor, ja som vyjadrila svoj. A nebudem ho meniť. To znamená, že podľa môjho názoru, také malé dieťa nepatrí do jaslí. Moje deti sú tiež zvyknuté na kolektív, nástup do MŠ sme zvládli super, a takisto nie sú na mne nalepené 24 hodín a napadaju do kómy, keď ma nevidia. Ja osobne som do jaslí nechodila. A to, že niekto nesúhlasí s mojim názorom nie je môj problém, keďže ľudia majú rôzne názory. Svoj postoj som vyjadrila a tým som skončila. Pekný deň.
@vintage_lady ja Vám názor neberiem, len ma zaráža spôsob akým ho vyjadrujete... možno si neuvedomujete že niekoho sa ním môžete dotknúť...
To je druhá vec. A čo sa týka ďalších príspevkov, to som len reagovala rovnakým spôsobom, ako bolo reagovane na mňa.
@mersy1 všetko sa zlepší 🙂 len aj dietatko a aj Vy potreujete cas 🙂 moj malý za 2 tyzdne v jaslickach dokazal take obrovske pokroky ze som neverila ze je to moje dieta.... vobec nereagoval na oslovenie svojho mena neopakol nerobi papa ani tapusky 🙂 a ja som si pripadala ako cvicena opicka co som mu to tolko opakovala 🙂 teraz tlieska jedna radost 🙂 ked sa mu chce urobi papa ale to najkrajsie je ze ked ho oslovim menom otoci sa a uteka ku kmne s obrovskym usmevom konecne nas zacal vnimat mna a aj manzela 🙂 a to je nieco co sme doma nedokazai.. dokonca lekarka si myslela ze ma sluchovy postich nakolko nereagoval ani na zvuky buchla som hrncom a on bez reakcii 🙂 a teraz je z neho uplne ine dietatko 🙂 zaciatky su tazke ale velmi vela sa tam nauci odkuka od starsich deticiek 🙂 zelam vela stastia pevne nervy a hlavne si budte ista svojimi rozhodnutiami a vert ze to co robite je to najlepsie co mozete pre svoje dietatko urobit ved Ste jeho mamicka 🙂 ja soom ucila svoje dietatko podla montessori pedagogiky od malicka a zrucny je az velmi 🙂 ale nevnimal okolie ... a v jaslickach sa to zmenilo a ja som presvedcena ze je dobre ze tam chodi a preto s usmevom ho rano vodime aj s ockom do triedy zakyvame malicky sa usmeje a odchadzame 🙂
@mersy1 no ja neporadim v tomto,len som chcela,aby si necitala prispevky,kde na teba utocia....tie,co ziju v zahranici vedia,ako to je...ze sme cele dni same a vsetko je na nas....a kedze musis pracovat, nejako si to vyriesit musela....som rada, ze si celkom zvyka...bude lepsie, musis to hlavne vydrzat ty....lebo asi trpis viac ako to dieta....ale niekedy si nevyberieme
@vintage_lady čo to je za primitívny komentár!
To je ešte strašne malé bábätko a hovorte si čo chcete zastavajte sa ako len chcete ale tak malé deti ešte nemajú chodiť do jasliciek. Od 2 Okey to už sa dá . Moja mama pracovala v škôlke a tak malé deti ešte nie sú pripravené.
@rachelkk ale prosím ťa. Sú to predpotopné hlúposti. Moje deti sa v jasličkách naučili toľko, že v necelých dvoch rokoch strčili do vrecka aj trojročné dieťa. Ty dieťaťu vyplníš čas tak ako pedagógovia v jasličkách? Nikdy! Milión aktivít a množstvo vecí od motoriky, stolovania, hygieny, pesničky, básničky, milión akcií pre deti rodičov, pohybové hry, angličtina. Prosím ťa, hádam toto všetko nezvláda matka na MD.

ktovie akí sú tí ľudia, ktorí sa o neho starajú, možno sú prísni, alebo im nerozumie... skúste zistiť kde je problém