V akom veku sa dieťa začne sústrediť?
ahojte
Scera bude mať v sept.2r a ešte nedokáže sa sústrediť na určite aktivity… chcem jej kúpiť také Puzzle, no myslím že to chytí a hodí o zem keď zisti že jej to nejde a je po hre.
V akom veku sa reálne začne na toto sústrediť?
@jesenzima záleží od dieťaťa. Niektoré deti to ani nebaví vôbec. Môj ma už takmer 3 a na puzzle v podstate kašle. Občas zloží pár kúskov, ale leží to v krabici, nezaujíma ho to.
Skus je to kúpiť, dáky jednoduchy obrázok trebárs zo 4 kusov (v Pepcu majú lacné, keby sa to neujalo, tak aby zbytočne si neminala ) a uvidíš, či ju to vôbec zaujme.
Vôbec nejde o puzzle. Ale vie sa sústrediť na vec, ktorá ju osobne zaujíma? Napríklad 3 minúty vkuse pozorovať ako prechádzajú mravce cez chodník? Ako bagruje bager jamu? Ako si hádže guličky po jednej do fľaše alebo hocijakú inú aktivitu, ktorá ju baví?
Aj pozorovanie je sústredenie, nemusí pri tom aktívne niečo robiť.
Ten čas, ktorý vydrží pri obľúbenej aktivite, sa bude postupne predlžovať
To je o povahe a zaujmoch, nie o veku... moj ma 10 a stale je v pohybe a puzzle utopia dokoncit... nebavi ho to, uz len s principu, ze to dlho trva a on chce uz robit nieco ineho...
No a Teba puzzle bavi? Lebo mna totalne nie... a predpokladam, ze sustredit sa ako dvojrocna vie, akurat to trva par minut.
Moja je nervoznejsia. Po 3 roku vie vyzdrat viac pri kresleni,puzzle,pexeso...ale sama od seba...nie ze ty chces ;D ...kresli ale rada. A dlho. Aj ked ty chces. Puzzzle hlavne v case,ked treba spat... ona si sklada alebo obzera knihy a chlapci so mnou spia...
Deti sa sústredia na to o co majú záujem. Takže je rozdiel ci ju ta aktivita nebaví alebo sa "nevie sústrediť ". A to co popisuješ, že to hodí na zem keď jej to nejde, znamená ze nevie ešte narábať s vlastnou frustráciou, čo je u detí úplne normálne. Veď jej to puzzle kúp a uvidíš čo sa bude diať.
Môj ma 4 a puzzle dá tak 10 ks a už ho to nebaví
Ma iné veci auta ktoré dáva do garazu, stáva garaze z každej krabice garáž
Ale puzzle a kreslenie to u neho je katastrofa teraz cez prázdniny chceme sa tomu viac venovať
Ale knihy ma rad keď čítam počúva dlho
Moj 2r 2m nema rad klasicke velke detske puzzle. Ale! Co ma velmi rad (a je to krocik od puzzle je napr toto, vid obrazok) Tie rybicky su s magnetom a lovi ich udickou. A tie zvysne maju taku ťupku za ktore obrazky vklada a vyklada. Skus taketo “puzzle” na zaciatok u 2 rocneho. Mozno budes prekvapena, nasho to bavi a sam sa s tym hra, a to je velky nezbednik a pobehaj. 😉
este ma napada, moje starsie dieta sa nesustredilo, dokonca v jaslickach mali podozrenie na hyperaktivitu. Dnes ma 6 a sklada lego Technic pre 10 rocne deti bez pomoci. Proste kazde dieta je ine.
Nas zacal velmi skoro, ale on je trosku iny ako deti okolo. Jeho sustredenie je od babatka extremne dlhe. Ale priemer na puzzle je od 1,5 roka do cca 3 rokov. Podla narocnosti. Najprv vkladacky. A potom skladacky zo 4 dielov.
Môj 3 a pol ročný skladá puzzle pre 6rocnych ale čo sa týka susetredenia nevie obsediet ani 5 minút, jeho pozornosť vieme najviac zaujať na 2 minúty 🤷
Skúšaj, čo ju baví. Moja onedlho dvojročná puzzle len rozhádže, ale vydlží dlho čarbať a pokúša sa vymaľovávať. Pri knihe tiež vydrží. Staršia štvorročná tiež nič moc s puzzle, asi to maju vrodené 🙂 aj niektoré iné veci, skladačky a pod ich veľmi nebavia, ale pozornosť udržia slušne. Len ich to musí baviť.

Ako vždy, je to individuálne. Môj dvojročný už skladal puzzle sám, také tie veľké, čo majú cca 15-20 dielikov ... Veď skús, uvidíš ...