icon

Dávkovač krmiva pre mačku na víkend

Dnes o 07:40

Potrebujeme občas odísť od piatka do nedele a nemáme nikoho, kto by prišiel mačku nakŕmiť. Rozmýšľam nad automatickým dávkovačom granúl, ktorý by jej jedlo rozdelil na viac porcií.
Len sa bojím, že sa zasekne, vybije alebo granule nevypadnú. Nechali ste už takto mačku dva-tri dni samú?

patrike
Dnes o 07:52

Macka 2 dni bez jedla prezije, staci voda - tolko teoria.
Ak je na teba zvyknuta a drzis ju stale v byte, nerob to, to je tyranie nechat ju samu.

abbey1
Dnes o 07:55

@anonym_autor Nenechala. Vždy zabezpečíme, aby niekto každý deň prišiel. Nikdy nevieš, čo sa môže stať.
Minimálne by som teda dala dávkovač, kameru a mala človeka na telefóne, ktorý tam v prípade potreby vie dobehnúť

anonym_962676
Dnes o 08:06

Ked ju mate v interieri po 2dnoch si neviem predstavit ten zapach z macacieho zachoda, navyse je to zivy tvor nikdy nevies kedy sa moze zhorsit zdravotny stav alebo nieco stat. Co sa tyka tych davkovacov mas na trhu vela lacnejsie aj drahsie ale tie nenahradia starostlivost ani kontrolu zdravotneho stavu. A ako chces vyriesit vodu? Bude mat od piatka do nedele tu istu v miske? Macka by mala kazdy den dostat cerstvu. Co ak ju vypije alebo omylom vyleje?

tululu
Dnes o 08:14

My sme si zabezpecili pani na strazenie maciek,kedze rodina daleko a kamosi boli po dovolenkach, ta pani prisla kazdy den, co sme boli prec a bolo to dobre, lebo nas kocur si prevrhol misku s vodou, co nikdy nespravil a bolo to v lete. Nebolo to drahe, mozno aj u vas by ste niekoho takeho nasli.

cutespider
Dnes o 08:18

Nemôžeš jej nechať viac krmiva v obyčajnej miske? Ak žerie koľko vidí a potom to vyvráti, dal by som jej krmivo, ktoré jej veľmi nechutí. Mne sa stalo, že som mal mačku zavretú dva dni v aute (našťastie bola jeseň), lebo mi tam vbehla večer pri vykladaní nákupu a nevšimol som si to. Prežila to bez ujmy.
Ako píše anonym_962676, problém môže byť s toaletou, ak bude smrdieť, mačka pôjde robiť potrebu inde, napr. do kvetináčov a pri zahrabávaní vyhádže zem okolo.

anonym_adedfd
Dnes o 08:20

@anonym_autor z akého mesta ste? Možno by ste aj tu v mačacej skupine alebo v skupine mesta našli niekoho zodpovedného, komu by nerobilo problém mačku ísť pozrieť, nakŕmiť, vyčistiť wc.

anonym_fed87b
Dnes o 08:29

Mame davkovac, pre istotu aj s kamerou a uplne kludne sme boli aj na dovolenke. Keby nieco, zavolam susede.

aalt
Dnes o 08:35

Viem, ze ma tu vacsina vyhejtuje, ale asi 2x sme tak nase nechali. Dostali viac jest a nasypali sa granule na cely vikend. Samozrejme voda a cisty zachod. V pohode tych 48 hodin zvladli, jedna sice bola vzdy "urazena" ked som prisiel, co ona pri kazdej zmene, ale inac ok. Nejake granule este vzdy zostali. Ale nase teda zjedia len kolko maju chut, nejedia co vidia. Cez dovolenku chodia do macacieho hotela, alebo berieme so sebou ak sa da.

anonym_e8bac7
Dnes o 09:06
@patrike

Macka 2 dni bez jedla prezije, staci voda - tolko teoria.
Ak je na teba zvyknuta a drzis ju stale v byte, nerob to, to je tyranie nechat ju samu.

@patrike mačke to ničí peceň prosím ťa nerad blbosti
.

mmooly
Dnes o 10:29

Ja som nechávala voľný prístup ku granuliam, mačka nie je pes, aby ich zožrala naraz... a ani sa tak nestalo + 2 misky vody + som pridala jedno wc. Okrem urazenia, všetko bolo v poriadku.