icon

Kedy je správny čas na nástup do jaslí?

6. máj 2025

Chcela by som sa vás opýtať, kedy podľa vás nastal ten správny čas dať vaše dieťatko do jaslí? Zvažujem to a rada by som počula vaše skúsenosti a názory. Prosím, ak ste dali svoje deti do škôlky až v 3 rokoch a neskôr, nechajte túto diskusiu tentokrát pre tie z vás, ktoré majú skúsenosť s jasľami alebo skorším nástupom. Ďakujem za pochopenie a teším sa na vaše príbehy!

nin12345
6. máj 2025

Ahoj ja zvažujem dať moje dieťa od septembra a vtedy bude mať 2 roky a 3 mesiace. Osobne by som dieťa mladšie ako 2 roky nikdy nebola schopná dať do jaslí keby to nebolo vyslovene akútne.

mullerova46
6. máj 2025

Syn má 21 mesiacov a kľudne by som ho na pol dňa dala možno aj na spánok. Ale nemám prácu takže to zatiaľ neriešim ale nemala by som s tým problém lebo ma rád iné deti a je s nimi malo takže by to bolo určite dobre aj pre neho 🙂 ale už si hľadám prácu a keď si nájdem tak ho dám určite

hopatko
6. máj 2025

Ked mal syn dva roky, zhodou okolnosti presne v den jeho narodenin 🙂 kedze mi prave prisla pracovna ponuka ktora sa neodmieta. Pre dieta to bolo aj spatne z mojho pohladu najlepsie rozhodnutie.

patta89
6. máj 2025

Ja som dala synčeka, keď mal 2r4m

kiki68
6. máj 2025

Nas isiel od necelych 2 rokov, ale tak vo Wien sme Mali v praci deti od 6 mes, typicke bolo tak 12 mes. Nas byval od 8:30 do 14:30 (15:00 bolo uz zatvaranie), bo Wien boli tiez do 15, niektore do 17:30 deti .

zuzubb007
6. máj 2025

Syn išiel 2 roky aj 2 mesiace, a dôvod prečo som ho dala bol, že nerozprával dovtedy len ručal a ukazoval to bol des, mohla som čítať knižky a dookola robiť aj stojku rozprávať ani za ten svet, zrazu za dva týždne od nástupu v jaslickach mlel do nemoty ako iné dieta a prospelo to aj mne 😃