Kedy je správny čas na nástup do jaslí?
Chcela by som sa vás opýtať, kedy podľa vás nastal ten správny čas dať vaše dieťatko do jaslí? Zvažujem to a rada by som počula vaše skúsenosti a názory. Prosím, ak ste dali svoje deti do škôlky až v 3 rokoch a neskôr, nechajte túto diskusiu tentokrát pre tie z vás, ktoré majú skúsenosť s jasľami alebo skorším nástupom. Ďakujem za pochopenie a teším sa na vaše príbehy!
Syn má 21 mesiacov a kľudne by som ho na pol dňa dala možno aj na spánok. Ale nemám prácu takže to zatiaľ neriešim ale nemala by som s tým problém lebo ma rád iné deti a je s nimi malo takže by to bolo určite dobre aj pre neho 🙂 ale už si hľadám prácu a keď si nájdem tak ho dám určite
Ked mal syn dva roky, zhodou okolnosti presne v den jeho narodenin 🙂 kedze mi prave prisla pracovna ponuka ktora sa neodmieta. Pre dieta to bolo aj spatne z mojho pohladu najlepsie rozhodnutie.
Ja som dala synčeka, keď mal 2r4m
Nas isiel od necelych 2 rokov, ale tak vo Wien sme Mali v praci deti od 6 mes, typicke bolo tak 12 mes. Nas byval od 8:30 do 14:30 (15:00 bolo uz zatvaranie), bo Wien boli tiez do 15, niektore do 17:30 deti .
Syn išiel 2 roky aj 2 mesiace, a dôvod prečo som ho dala bol, že nerozprával dovtedy len ručal a ukazoval to bol des, mohla som čítať knižky a dookola robiť aj stojku rozprávať ani za ten svet, zrazu za dva týždne od nástupu v jaslickach mlel do nemoty ako iné dieta a prospelo to aj mne 😃

Ahoj ja zvažujem dať moje dieťa od septembra a vtedy bude mať 2 roky a 3 mesiace. Osobne by som dieťa mladšie ako 2 roky nikdy nebola schopná dať do jaslí keby to nebolo vyslovene akútne.