Ako naučiť deti byť tichšie na dvore?
Ahojte mám hlučne deti a som z toho zufala. Susedia nás musia mat plne zuby, ide leto a ja mám normálne krce v bruchu z toho, že kvôli ich kriku nemôžeme nyt ani na dvore ale len zatvorení doma vnútri. Mám z toho depresiu vôbec nechapu že nemajú kričať, napomenutie nepomáha, už mi vadi aj ich smiech hlasny. Hlučný je hlavne 4 ročný a mladší po ňom opakuje. Poradne ako ich naučiť byt tichšie. Nepísala by som to, ale susedia majú tiež deti a nich nieje vôbec pocut. Neviem čo robím zle. Nikdy som tento hluk tak nevnimala, ale keď pocujem aké tiché sú susedove deti ja som zo mna sklamaná preco ja ich neviem tak utíšiť
V byte by mi krik vadil a moje deti nehučia, lebo nie sú vekovo blízke a teda sa nenaháňajú ani nič. Ale v lete von? Von by som krik neriešila, prečo by nemohli byť na dvore, jasné že ich nechaj. Však na dedine sa píli, kosí, v lete všade zbíjačky počujem..susedia nech sa tiež trošku uvedomia nie?
@mdse nežijeme na bežnej dedine. Skôr mestská časť domi vedľa seba. Akože mame aj dvory veľké ale všetko počut
Pripnem sa, tiez mam hlucne deti, hlavne starsieho takmer 6 rocneho...od mala je hlucny, hlasno rozprava, hlasno place....a mladsi takisto opakuje a je tu len krik. Na rozdiel od teba ja to vnimam odjakziva a sama mam hlavybol kolkokrat😀
Napomenutia nepomahaju, asi pomoze len vyrast z toho. Mozno tu niekto poradi nieco prevratne😁
Susedov by som neriesila, kazdy kto ma deti to pochopi resp ani nevnima. Ci vravia nieco?
Stále, sú to rodinné domy s dvormi a ak deti nejačia od 6 rána na dvore až do noci, tak sa tým netráp.
Uz ti niekto nieco vravel, ci vsetko su len tvoje pocity? Aj ja mam pocit, ze hucia len moje deti ale nevadi mi to vonku, su to deti preboha. Moze sa ich upozornit pri extremoch ale neriesila by som to.
Skor tu ide o teba, ze ti to vadi. Ja som uvazovala nad spuntami do usi, co to trochu stisia😀
Asi si nepomozes, deti su take. Upozornovat ich mozes, snad to aspon na chvilu sa stisia, no moc sancu tomu nedavam. Nasi susedia maju 3 deti, chlapcov, najstarsi prvak, a teda hucia hrozne, aj ich mama po nich. A ona je zas tehotna 🙉 Nic nam ine neostava, len to vydrzat....cele leto su od rana do vecera na dvore.
To ešte nemáš mojich troch 😁suseda o 4 domy ďalej že hej hneď vieme že vaši sú vonku 😅
Ono podla mna dolezite je nie naucit nekricat - ale naucit sa pocuvat... preco dieta krici? Lebo ma pocit, ze ho rodic ci surodenec nepocuva... skuste to v hlave trochu otocit a zacat odtialto.... pocuvaj brata, nieco ti vysvetluje..neskac do reci... ja ta pocuvam. Reagovat skor... skuste, su to drobnosti...
Aj naši susedia majú hlučné deti a som si istý, že viac ako tie tvoje. Absolútne mi to nevadí. Veď to je normálny hluk detí. Pri tom môžem kľudne aj spať. Podľa mňa problém spočíva v tvojom strachu, že sa to niekomu nebude páčiť. Proste, si veľmi ohľaduplná osoba, čo je pekné, ale hluk detí je proste normálny… Tu v Nemecku sa na to ani nemôžeš sťažovať. Nehovoriac o tom, ze o par rokov z toho vzrastu.
Kvôli tomu nechodíte na vlastný dvor? Vnútri je to viac počuť ako vonku.
My bývame v byte, je mi úprimne ľúto suseda pod nami 😂 ale deti vyrastú, isto si už za pol roka dupania a hluku na to zvykol. Von neriešim, nech pištia a jašia sa, kedy majú byť hluční, ak nie v rannom detstve? Keď to nie je v nejakom čase - neskoro večer, zavčasu ráno, tak by mi bolo srdečne jedno, čo si susedia myslia.
Podla mna sa zbytocne trapite, su to deti a podla mna je uplne v poriadku ze santia a su troska hlucnejsie. Skor by som sa obavala ak by to bolo naopak. Ja mam teda jedinacika a doma ho usmernujem, ale nikdy nie je uplne tichucko. Vonku ale neriesim, niekde tu energiu potrebuje dostat zo seba a kde inde ak nie vonku. Takze sa vobec netrapte ak su vonku hlucne, su to deti.
My bývame v dome a susedia majú syna, ktorý je extrémne hlučný. Cez deň to nikto absolútne nikto nerieši, predsa je bežný hluk dňa a počuť pílku, kosačky a podobne. Horšie je to ráno. Púšťajú ho na dvor okolo piatej ráno a na to sme sa už trošku ozvali, keď nás v sobotu ráno a pol piatej budil a poprosili, či by ho pustili von trošku neskôr. Bez problémov sme sa dohodli. Takže nejaký hluk počas dňa nerieš, to je bežné, nech sa len vyšantia
nemas poporodnu depresiu ktora sa rozrastla? asi by som toto riesila s odbornikom
Máš ešte malé deti, a možno za to ani nemôže. Moja babka, keď normálne rozprávala tak "hučala", mala proste taký hlas. Susedia majú takého syna (školák), a keď je ten vonku, tak v kuse rev a hádky. Deti sú tri ešte aj dvojjazyčné, takže niekedy je to veselé, našťastie vonku bývajú málo. 😀
nemas poporodnu depresiu ktora sa rozrastla? asi by som toto riesila s odbornikom
@amonet ale prosím ťa neposielaj ju k odborníkovi, všetky deti sú akčné, niektoré viac niektoré menej...je to len obdobie
Autorka počkaj do puberty, zavrú sa v izbe a je ticho 🙂
Tie dnesne dvory s natrieskanymi domami maju krasnu vlastnost, že sa vsetko ozyva ovela viac. Ano ,,su to deti"...,,je to na dedine a tam sa predsa moze vsetko, tak kľudne kaslime na trochu tolerancie".....atd. Skusenost mam aj taku, ze susedy deti zjavali nenormalne. Ved ok, pol dna som aj tak v praci a potom do vecera pocuvat musim. Cez vikendy som z vlastneho domu musela odijst mimo lebo sa to nedalo pocuvat v kuse. Je to fer? Mala som na navsteve mamu a bola chora tak som ich poziadala nech sa trochu krotia nech si pospi cez den aspon v klude hodinku. Nedalo sa. Raz som trafila kosenie v case ked deti spali a hned zacala matka robit cirkus jak zmyslu zbavena. Ale aku toleranciu som dostala ja taku dostala spat. Teraz vsetky deti pohoda ale pride lebo a na jeden dom chodi asi cela rodina k bazenu a to su ine zvuky.
Deti nech sa jasia, nech sa hraju. Doma im skuste vymysliet hry, pri ktorých sa viac rozmysla ako len pobehovat len tak. Kelimkovy telefon ste uz skusali, pozorne nacuvat a musi byt ticho a nekrici sa. A skuste sa podavit aj so susedmi ked ich uvidite tak priatelsky a mozno zistite, ze to tak zle az nie je.
nemaju naucene ze ak nieco chcu staci hucat az kym to nedostanu? Vela ludi tak vyrasta a ostane im to az do smrti, taky vrestania- ty ich tiez okrikujes nech su ticho? Nieje to taky vas rodinny folklor?
Sú hlučné, pretože sa hádajú, alebo sa len jašia? To prvé by ma asi netešilo, ale to druhé...? Ja som práve minule hovorila susede (jej deti počuť z tretej záhrady), aké je to úžasné, že ich počuť blázniť sa a smiať. Taký správny detský krík. Normálne má tešilo ich počúvať. Tak to má byť, nie?
Nemyslim si ze ich v tomto zmenis. Moj bol uplne rovnaky, aj ked nieco normalne rozpraval tak krical ...odkedy je na svete tak nenavidim akekolvek zvuky, vadi mi aj televizor zapnuty, normalne mam bolesti hlavy. Vekom samozrejme lepsie a lepsie .. takze u nas jedine cakat
nemaju naucene ze ak nieco chcu staci hucat az kym to nedostanu? Vela ludi tak vyrasta a ostane im to az do smrti, taky vrestania- ty ich tiez okrikujes nech su ticho? Nieje to taky vas rodinny folklor?
@martinmmartin V tomto si trafil klinec po hlavicke, lebo my sme mali presne takych susedov, ze syn im jacal akoby ho na noze brali, ale u nich doma kricanie na seba bol sport. Obcas som rozmyslala, kto sa koho snazi prekricat.
@amonet ale prosím ťa neposielaj ju k odborníkovi, všetky deti sú akčné, niektoré viac niektoré menej...je to len obdobie
Autorka počkaj do puberty, zavrú sa v izbe a je ticho 🙂
@marcellka32 ja ju neposielam kvoli detom ale kvoli nej samej ak jej to tak extrem vadi tak je niekde problem
Tak keď to je také "vrieskanie"pri hre,to by som vôbec neriešila,moji sú teraz stále vonku a kričia,jačia, behajú,vyskaju,veď to je normálne, vonku to vôbec neriešim. Minule syn predvádzal dcére krik gorily, behal,reval a mlátil sa po hrudi ako King kong.😃Však vonku je stále istý hluk, kosačky, píly,krovinorezy, cirkuláre...a že susedove deti sú ticho? Mne je skôr toto divné,keď sú deti vonku a ani o nich je nevedieť..to čo akože robia, hrajú šachy tam v tichosti?
Mam ti poslať nahrávku mojich? A to keď sa k malým pridá aj 16r s kamarátmi 😀 včera sa ohadzovali balónmi s vodou, ste mali počuť ten smiech a krik. 🫣
Nevidim dovod, aby moje dieta bolo ako myska na vlastnej zahrade 🤷♀️ jasne vsetko s mierou a treba ich to ucit ale na dvore? V normalnom case? Predpokladam, ze ti tam nehulakaju o 2:00 rano.
Okolo nas su vsade deti a teda poriadne hlucne,ale da sa to prezit. Nezatvaraj ich doma,nech sa kludne vyblaznia vonku. Su to deti,vyrastu,budu menej hlucne. Vobec nemaj z toho depresiu.
Tiez ti nahrám našich troch 😁. A tiez ten 5 rocny hrozne nahlas rozprava, nedaj Noh ked ti pri uchu stojí 🤯. Vonku neriešim, to je ako normalne deti. Tie radové domy sú v tomto rovnako na houby ako byty. Ale sú na dvorec tak nech sa vyblakaju. Nemáte tam nejaké špeciálne ihrisko, lúku? Ze by tam vybili energiu? Mas s nimi kkam chodit, kupko, herné, príroda?
Ja ich z anime do parku a tam nech husia ale vonku sú väčšinou ok a v pohode. Kúsok od nás je zábavný park, mame permanentku a tam môžu hucat. Pri tolkom narode sa to stratí 🙂 Ale chápem ta. Ja môžem milion x hovorit, potichsie, nekric - jak keby hrách na stenu hádzal.
Naopak, mas dvor von s nimi. My mame susedov a chlapec ma ADHD ale normalne chodi do skoly. Je hlučný, vydáva zvuky, ked sa hra, piští, furt sa súrodenci hádajú. Ked sa mihnem na dvore uz je pri plote a chce komunikovat. Mne to vobec nevadi, Ved kde maju deti kricat ako na dvore.
Ja som praveze vcelku rada, ze aspon niekto si uvedomuje, ked ma hlucne deti, ze to susedom moze vadit. Ono vsetko zavisi od miery. Zazivam to totiz pravidelne, nasi susedia maju 5 deti, plus casto su u nich na dvore aj dalsie deti a teda ja neprajem nikomu zazivat to, co tu obcas mame my. A co ma na tom najviac stve je, ze ich rodicia to maju prudko u prdele. Poradim ti, co u nas funguje - funguje,ked zasiahnem ja - suseda. Deti to vezmu uplne inak, ako ked im to vravis ty. Takze u nas ak to presiahne mieru, tak ja zakrocim a zatial to vzdy malo ucinok. Samozrejme, tolerujem aj ten krik, su to deti, hraju sa, sialia.. Ale niekedy je to naozaj cez ciaru. Vtedy sa proste ozvem. A ma to 100%-ny ucinok.. Samozrejme, nezacnem po nich vrieskat, ale normalne im poviem, ze je to uz prilis a ze by som potrebovala, aby sa stisili. Obcas robim "psychologa", pretoze jedno z tych deti ostatne obcas odstrkuju a ono chodi revat k nasmu plotu meter od nasej terasy.. Takze autorka - popros susedov, aby zasiahli.. Oni budu mozno aj radi, ak uvidia, ze si uvedomujes, ze deti su hlucne.. zaroven im das mandat, aby zasiahli. Bude to mat vacsi ucinok podla mna, ako tvoje dohovaranie.. Zaroven sa tvoje deti budu ucit, ze musia respektovat aj susedov a pod..
Máme to isté, len mne žere nervy keď vreštia doma... Však to je super, nech sa vyvrieskajú vonku, o tom je detstvo... prečo by mali byť deti zavreté doma a ticho sedieť na stoličke? To čo je za detstvo? Však oni potrebujú žiť, jašiť sa, nehať, skákať, dupať a vrieskať.

V byte by mi krik vadil a moje deti nehučia, lebo nie sú vekovo blízke a teda sa nenaháňajú ani nič. Ale v lete von? Von by som krik neriešila, prečo by nemohli byť na dvore, jasné že ich nechaj. Však na dedine sa píli, kosí, v lete všade zbíjačky počujem..susedia nech sa tiež trošku uvedomia nie?