Aký máte režim so škôlkarmi?
Ahojte zaujíma ma aký máte režim so skolkarmi?Od októbra aj mňa to čaká.Pojdem do roboty,dieťa na celý deň do škôlky.Rano o 6tej budíček,zaniesť do škôlky,utekať do roboty na 7dmu.O 15tej utekať z roboty do škôlky pre dieťa.Dojdeme domov cca bude 16hod.Varit upratovať.Manzel hovorí že nemusím variť že môžme byť celý týždeň na suchej strave chleba rožok salám.Neviem si to predstaviť nemať varené teple jedlo celý týždeň.Aj keď kamarátka tak funguje s rodinou.V robote nemáme obedy.Deti v škôlke a škole majú.Upratovanie asi nechám na sobotu.Nakupy neviem asi po robote.Ked budem variť rýchle jedlá rátam tak do 17 hod.Potom ešte ísť von s deťmi na hodinku každý deň.O 18 večera sprcha a spať.Cca takto si to predstavujem.Vy to máte ako?Varíte cez týždeň?Chodíte a deťmi von poobede/navečer každý deň?Určite budem utahana z roboty,mám fizycky ťažkú prácu,potom doma ešte porobiť.
Žena viac vládze než muž? A cez víkend ti vynahradí, že on má čas na svoje koníčky tak, že zoberie deti von, aby si mohla variť a upratovať?
Mne je fakt smutno, keď tu pomaly denne čítam takéto veci. ☹️
Určite pripravovať na skolkarsky režim ešte pred nástupom. Bývam v rodinnom dome takže doteraz sme vždy boli na dvore poobede teraz to denne neplánujem. V škôlke sú vonku dosť aj aktivít majú habadej. Niekedy je navarené,keď nieje je suchá večera. Však v škôlke má teplé jedlo.ked prídeme zo škôlky porobime čo treba a potom je čas na hranie atď ...
Tak zeny toho zvladnu viac, lebo chcu, lebo musia, lebo si nevedia upratat partnera, lebo si takeho zobrali..ale niekde sa to prejavi. Bud na tvojom zdravi alebo na vasom vztahu. Nebudes mat cas/chut/energiu na sex - problem. Alebo sa v tebe bude po case hromadit hnev, ze ty si upachtena, ubehana a on si ide s kamosmi vyvetrat hlavu..my mame make deti - 4 roky a 1 rok, obaja pracujeme, ano, muz viac hodin ako ja, ano, vacsia cas domacnosti je na mne, ale aj on sa vo velkej miere podiela. Zo zaciatku, este pri prvej dcere som bola hrdinka, ze ved on robi viac, potrebuje si oddychnut. Aj ked sa ponukal, lebo dokym sme nemali dieta sme v domacnosti fungovali spolocne. Po narodeni dcery som ho posielala lahnut..po 3 mesiacoch mi to doslo a vratili sme sa k staremu modelu.
Ženy si toho zvládnu viac lebo musia lebo nemajú na výber koľkokrát.
@andrejka1974 môj muž chodil domov 18:00 a aj tak mi veľmi pomáhal. Večer kým som ja uspavala dve deti, on navaril na druhý deň. V sobotu on upratal dom a ja som vzala deti zatiaľ von. Aj jeho domácnosť, aj jeho deti. Ide len o to, ako je to doma nadstavené.
Na vyber nema slobodna matka, pripadne zena, ktorej muz chodi do zahranicia - aj ked ona uz na vyber mala, vedela, do coho ide. Ale ak mas partnera kazdy den doma, tak si to treba rozlozit. Aspon cast povinnosti preniest aj na neho. Ja sa do teba nechcem obuvat, ale vazne nebud blba a nerob vsetko sama. Vikend - 2 dni nestacia. Keby ste si prace doma viac rozlozili, nemusela by si po vikendoch doma varit, prat, riadit, ale sli by ste niekam spolu.
Prečo ženy nemajú na výber a muži majú? 🤔
Ak na to mate, pouvazuj nad vypomocou v domacnosti. Nejakej studentke alebo pani na dochodku pomozes a sebe ulavis. A budes pod mensim stresom. A aspon cez vikend si uzijete rodinu spolu.
Mame cely tyzden suche vecere. Vrchol su parky/prazenica, inak pecivo s niecim. Neviem si predstaviť vecer si kvoli veceri varit segedin a potom ist spat. Kolkokrat si dame uz len trocha ovocia.
Ak to tak citis za potrebne, zjednodus si to. V pondelok si dajte jest z nedele. My niekedy dojedame polievku aj v stredu, ak sa spravi nechtiac viac. Kupujte si do obedara menucko. Cudovala by si sa, no mam z mnohych skusenost, ze dve porcie bezne vyjdu pohodlne pre troch. Varte na dva dni. A niektore dni fakt mozu byt suche.
Inak ked dostavate prispevok na stravu v podobe gastracov (ci cohokolvek), preco sa za to cez obednu pauzu nenajete?
@evkamotka Čo dostávame príspevok za stravu za to kupujem v obchode potraviny.Inac je lacnejšie uvariť doma niečo než objednať si menu za 10 eur porciu
Tak uprimnu sustrast. Nazor, ze zeny zvladnu viac lebo nemaju na vyber. Akoze kde sme? V dobe pred Kristom? Ja milujem beh, fotografovanie a sport. Chodim do prace. A muz mi dopraje cas aj pre mna. Tak isto ako ja jemu.
Ja odchádzam s dieťaťom o 7-mej z domu, prichádzam okolo 15-tej. Nákupy rieši manžel cez víkend, ja cestou z práce alebo tesco donáška. O 17-tej už mám navarené, aby bolo na dva dni. Zvyšný čas riešim domáce práce, škôlkara (hry, aktivity), školáka. Spánok má škôlkar okolo 20:30-21:00. Ja omnoho neskôr. Víkendy trávim často mimo domu,tak sa snažím porobiť cez týždeň. Manžel občas pomôže, no pracovne je veľmi vyťažený a často a dlhšie mimo domu.
Manžel život gombicka 😂
Môj muž je murár v AT kde ich teda nešetria ako cudzincov. Vstava 4:20, o 5:00 ide z domu a večer príde cca 17:15 domov a aj tak pomáha a to som momentálne na materskej s 3 mesačným bábom a starší syn má 4 roky ten je v škôlke na celý deň. Syn chodil od 1,5r do jasli a ja som pracovala od 7:00 do 15:40 +cesta do škôlky a prace cca 20min. Nemala som fyzicky náročnú prácu ale hocikedy muž umyje riad (neviem prečo neuznáva umývačku 😂) povysáva, zem umyje, dvor je komplet len v jeho réžii. Aj navarí keď sa mu chce a deti berie von skoro každý deň. Škôlkarovi sa už navečer nechce chodiť von ale muž zobere malú do kočíka a idú. Absolútne žiadny problém keď si idem zabehať alebo niekam aj cez víkend von. Taktiež on ide kľudne na pivo s kamarátom. Nejako si to holka preorganizuj a bude ti lepšie 🍀
My vstavame o 8, do skolky na 9. Pracujeme z domu, tak si nieco rychle na obed vieme pripravit. Pre dieta ide manzel okolo 17. Manzel aj navari veceru, syn mu rad pomaha, alebo sa hra. Ja koncim v praci o 18. Najeme sa, hram sa so synom kym nejdeme na vecerne ritualy. Velke nakupy riesime cez vikend spolocne. Potraviny mame pod domom, dokupujeme veci tam. Mne by varena strava chybala, nenarocne jedlo sa da pripravit zato vzdy podla mna. Upratovanie je take priebezne, ako sa podari. Od dokonalosti to ma velmi daleko, ale priority su inde.
A preco sa nestriedate vo vykadke do skolky? Rano ide muz na 7 nech odvedie deti.. poobede tiez si mozte podelit. Ty varis a muz nech okupe, umyje zuby, alebo pojde von s nimi. 🤷 A nemusis zlozito varit. Cez tyzden na vecere aj hustejsie polievky su fajn, alebo bez masa a zas perkelt sa robi rychlo.
@nwnw Manžel robí od 6 do 17,vstáva 4.30 a o 5tej odchádza z domu.Nestiha škôlku ani ráno ani poobede.

@elizabet173 To chodí ako odreagovanie od práce a od všetkého.Za to cez víkend mi to vynahradí keď je doma.Zobere deti von,ja si v kľude porobim upracem navarim.Alebo ich zobere na výlet a ja si doma oddýchnem.