icon

Boli vaše deti po nástupe do materskej škôlky stále choré?

28. júl 2022

Ahojte, september sa blíži a nás čaká nástup do škôlky, mám z toho trochu obavy, nakoľko z každej strany len počúvam ako bude dieťa stále choré a podobne. Mali ste to skutočne tak, že dieťa bola viac doma choré ako v škôlke? Náš syn za tri roky v podstate poriadne chorý ani nebol, max nejaké prechladnutie, čo raz dva prešlo, antibiotiká ešte nikdy nebral. Len z tej škôlky mám strach, jednak ako si zvykne tam byť a či nebude bývať často chorý. Čaká má nástup do pôvodnej práce, kde si moc nemôžem dovoliť ostávať často doma.. muž podobne. Ako ste zvládali/zvládali škôlku vy? Prípadne dávate deťom aj nejaké vitamíny na posilnenie imunity? Vďaka za vaše odpovede.

zuzanockamt
28. júl 2022

@jana_eyre_2 ten posledný príspevok je perfektne napísaný...presne aj v tej diskusii to vidno, že sa veci berú len buď - alebo...nič medzi tým neexistuje

kacena2022
28. júl 2022

@autorka Ja som na tom podobne ako ty.Syncek nastúpi v septembri do škôlky.Doteraz nebyval chorý,chodím s ním von za každého počasia.Neviem či to pomáha.Kamosky ma strašia že uvidím keď nastúpi bude stále chorý.Aj mám strach ako dopadne.Do roboty mám nastúpiť v novembri,no keď bude bývať často chorý,tak budem musieť ostať doma s ním.Mam aj takú kamošku čo je doma,má 6 ročnú a stále je chorá.Aj takú čo každý mesiac hľadala inú prácu a dostala zakaždým výpoveď lebo dieťa bolo viac choré doma než v škôlke.

mamka34
28. júl 2022

Áno boli.

radka2119
28. júl 2022

Môj nastúpil v septembri a teda dokopy tam bol asi 30krat,bolo to o hubu ,vkuse lieky,pochodil 1-2 dní a dva týždne doma.no ide do predškolskej už a ja sa len modlím aby sa to zase neopakovalo,ale nechcem ťa strašiť,je to fakt individuálne,ja ani nemôžem pracovať kôli tomu,lebo by ma vyhodili,čo by som bola stále na ocr

nika_17
28. júl 2022

Moje zacali chodit minuly rok do skolky,hned v polke septembra boli chore a potom kazdy mesiac.prestalo to asi v maji..Dovtedy chore nebyvali

miiceencoovaa
28. júl 2022

Áno, chodí do škôlky druhý rok a viac je doma ako v škôlke...zo začiatku musel antibiotiká brať, teraz “už” len sirup na kašeľ, kvapky do oči,...pred tým ako začal chodiť do škôlky nebol vôbec chorý...takže som si myslela, že ma veľmi dobrú imunitu, bohužiaľ nemá...snáď sa to už zlepší tento rok 🤷‍♀️
Držím palce, aby ste nešli v našich šľapajách 🙂

jaja23
28. júl 2022

Áno a je to na slučku.. S mužom sme už v koncoch. Všetko chytíme od malého. Syn má 4 roky a chodí len rok do škôlky. Nikoho tu nemáme. Striedame sa pri ňom. Je to hrozne náročné vykryť to s prácou.

maryetta
28. júl 2022

Ano. Viac boli doma nez v skolke. Dcerka uz druhy rok v skolke a stale viac doma.

cucoriedkacucoriedka
28. júl 2022

Nie často ale častejšie ako keď bol doma

isis234
28. júl 2022

@sue155 spýtať sa pani učitelky, či otvára okná, ked sú na nočníkoch, deti..., alebo kedy otvára okná..??? či deti nemajú prievan.. lebo i to sa stáva v niektorých škôlkach a potom sú deti choré.

slavomira236
28. júl 2022

Áno syn bol v škôlke týždeň potom 3 týždne doma zas týždeň škôlka 2tyzfne doma prvý rok bol zúfalý a tých eur na sirupu a lieky ani nehovorím do nástupu do škôlky teda do 3,5 roka bol chorý raz

123tana123
28. júl 2022

Bol chorý jeden krát, a to začal chodiť do škôlky ako dva a pol ročný. A boli to synove prvé antibiotika ktoré bral v takmer 5 rokoch. Treba budovať imunitu od malička 🙂

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
qwert87
28. júl 2022

Nie vôbec (klop,klop, dúfam že to tak zostane). Starší nastúpil v 4 rokoch, za celý prvý rok vymeškal 9 dní a tento rok ako predškolák 16 dní.
Mladší podobne, nastúpil minulý rok v septembri a za svoj prvý školkarsky rok vymeškal 18 dní. Pozerala som im akurát minule dochádzku.
Dávam im od augusta do cca apríla imunoglukan, milujú ovocie, zeleninu, otužujem ich po kúpeli vlažnou sprchou, su často vonku. Tiež ešte nemali Atb. Takže neboj, tvoje dieťa nemusí byť vôbec často choré.

miiceencoovaa
28. júl 2022

@isis234 u nás v škôlke majú záchody take tie menšie pre deti a vždy keď prídem tak okna sú otvorené, hlavne teda teraz, keď je teplo...len tu ide o to, že stačí aby tam prišlo jedno choré dieťa (učiteľkám to vôbec nevadí, ešte hovoria, že dieťa nekašle - pritom si ide pľúca vykašľať) a už to ide rad za radom a samozrejme ja ako matka, ktorá sa teda snaží to dieťa hneď liecit, tak ho nechám doma 2 týždne, potom tyzden chodí a zas je chorý 🤦‍♀️ Lebo tam je zas nejaké dieťa choré...

nikkagab
28. júl 2022

Ano, každý měsíc. A to chodil od 4 měsíců do 2,5 roku 2x týdně na plavání, 1x týdně na cvičení. Jezdili jsme každou chvíli někam do zahraničí, prostě stále mezi dětmi, pestrá strava - nejraději jí zeleninu a ovoce, kupovala jsem mu i kolostrum před nástupem do školky, imunoglukan a stejně ve školce stále něco chytil. Nejhorší je to, že my jsme ho nechávali doma i s nejmenším soplíkem (mohli jsme pracovat z domu) a pak jsme ho dovedli zdravého do školky a přišlo dítě s hlenovým kašlem, soplem až na bradě a za pár dní byl nemocný zase. Některým rodičům je to prostě jedno.

cecilia29
28. júl 2022

Máme za sebou rok škôlky a ano. Bola často chorá. Dokonca tento rok už 2x ATB , pred tým ani raz. Chorá už bola teda aj pred tým pol roka keď jej bratranec začal chodiť do škôlky a boli v denno dennom kontakte. Ja som doma , aj na odporúčanie dr som ju nechávala dlhšie doma po chorobe. Za chorobu som teda považovala aj sople a kašeľ bez teploty. A samozrejme aj strava dodržiavana , aj dlho dojcena, aj vkuse vonku. Žiadne že dieťa v bavlnke

miiceencoovaa
28. júl 2022

@nikkagab presne u nás toto iste...

selma775
28. júl 2022

Áno bol ...4 roky čo tam chodil v kuse chorý ,hneď vyfasoval 3 krát zápal stredného ucha následne kôli tomu išli von nosné mandle ...hmm fajn si hovorím tie žlto zelené sople zmiznú ..nie veru nie dokola sople,kašeľ úplne 4-rocne zúfalstvo ide do školy tak uvidíme neverím ,že toto je normálne ,taketo skolkarske choroby ale nielen on tam v kuse choré deti ale že v kuse ...

evinqua
28. júl 2022

Moj prvy rok nebol vôbec chory ani raz, druhy rok každý mesiac min.dva tyzdne doma, ale zistili mu alergie, takze tu chorobnosť nepripisujem skolke iba. Jeho spolužiaci tak pol na pol tiez, niektorí chorlavi niektorí stale v skolke takze pripraviť sa treba qj na možnosť ze bude chory ale nemusí to tak byt.ja som prvy rok po návrate do prace nemala ani jednu ocr, zato za ďalších 10 mesiacov ich bolo 11. ..

monika494
28. júl 2022

Ano.. A to bola mala, okial nechodila do skply, stale vonku za kadho pocasia a nikdy nebola chora.. Teraz v 2.rocniku to bude hadam lepsie.

smirnoftka
28. júl 2022

Prve tri roky zivota chora nebola vobec ani raz, antibiotika absolutne, teplotu nikdy nemala, soplik tiež minimalne. Po nastupe do skolky 2x chora a odvtedy zas nic, nastastie.

sono2
28. júl 2022

Nie. Ale, moje deti boli v kolektíve okamžite, či kútiky, návštevy, či krúžky už ako malé bábätka.
Cez Koronu sme sa fakt neobmedzovali, deti sú hodiny vonku aj za mrazov, a my tak isto dospelí mame perfektnú imunitu.

bolcari
28. júl 2022

Áno bola chorá, do škôlky nič, v škôlke prvý rok menej ale tento školský rok bol masaker, "voľno" mala akurát január február,a od marca každý mesiac atb 🙈 riešime to aj na imunoalergologii. Ale ako tu už bolo spomínané, rodičia nosia choré deti do škôlky a tak to dopadne. Tie dva mesiace co bola zdravá som jej dávala Imunoglukan, neviem či práve on pomohol alebo to bola náhoda..

lusyc
28. júl 2022

Nástup do škôlky je čistá katastrofa. Aj ked nebola zatvorená kvôli korone, tak decká furt doma choré. Vydržali vždy maximálne 5 dní za sebou, potom dva až tri tyzdne doma, jedna prisla chorá, nakazila druhú, aj my s mužom sme ochoreli aspon dvakrát od nich za školský polrok. Nepomáha nič, prípravky z lekárne, prírodné vitamíny, čerstvý vzduch, otužovanie, nič. Som z toho na prášky. A keď sa vrátim do práce, znenavidia ma všetci.

euka210
28. júl 2022

Treti uz nie 😁, uz mal vybudovanu imunitu ked vsetko od starsich nachytal. Ale zase az take hrozne to nebolo, ze viac doma ako v skolke...

dzejsik
28. júl 2022

mozes od polky augusta uz zacat davat Imunoglukan popripade na posilnenie imunity

lubi051
28. júl 2022

Môj veru býval prvý rok vkuse- prvý rok chodil do škôlky dokopy 5 týždňov. Nejako ma to netrápilo keďže som bola s mladšou na materskej. Ale teraz mám z toho stres keďže malá ide už do škôlky a ja do novej prace lebo už viem čo ma čaká 😳🙈

merickat
28. júl 2022

Aj nasi v kuse chori, max bolo 8 dni, co chodili v kuse. A co sa vlastne cudujem, ked boli pred tym skoro 2 roky zatvoreni kvoli lockdownom doma 🤷🏻‍♀️

marzii35
28. júl 2022

Za nás ... 3roky mi nebol chorý ani jeden jediný raz. Po nástupe katastrofa. Max 8dni bol rekord za 5mesiacov. Prvýkrát je zdravy teraz tento mesiac lebo je škôlka zavretá. A septembra sa bojím už teraz. Berie vitamíny na podporu imunity ale akosi nezabralo 🤦‍♀️