Chodí vaše dieťa zo škôlky stále špinavé?
Ahojte,syncek zacal chodit do skolky a kaaazdy den chodi domov spinavy..aj oblecenie,na tvari od dzemu,topanky,ponozky proste vsetko..zrejme chodia do mokreho piesku lebo to je vsetko nalepene na tom obleceni..to aj vase deti chodia domov takto? Ved ma v skrinke kopu nahradneho oblecenia a on chodi domov ako prasa..a nie,u mna reci typu ze nemaju na to cas neprejdu,maju tam kadejake asistentky na cele dni a ja ucim v skolke tiez ale takto by som dieta veru domov neposlala a to som bez asistentky..
Dcera mi chodila domov čista ale syn chodi domov ako prasiatko proste mu poviem vymen si nohavice za čisté a ide sa je to 5 min navyše ani tolko, neriešim hlavne ze je spokojny v školke.
vidim ze tu asi same dotknute ucitelky zo skolky reaguju 🙂)) nuz, nie je skolka ako skolka, ja som zazila ze ked som bola v skolke a potrebovala som vreckovku ktora mi dosla tak ucitelka ze si mam utriet sopel do rukavu…..dalsia dievcina mala velku “nehodu” a nechali ju tak dokadenu sediet s placom pri stole a este ju zosmiesnovala…takze mozne je vsetko
stazujte sa u pani ucitelky na full servis, nie tu na mkdrom koniku
Môj ma niekedy aj tepláky opačne (ale sa teším, že to znamená, že sa obliekal sám) a už som sa naučila, že keď ho vyzdvihujem priamo z dvora, najprv mi vysypem z tenisiek polku pieskoviska 🙈 Zvykne mať na sebe niekedy nejakú špinu, ale tvár nemá ufulanu, pokiaľ teda naozaj sa neblaznili tesne predtým, ako ho vyzdvihujem. Toto nejak neriešim, buď ho prezleciem ja, či počkám, než sa prezlečie, vymeníme ponožky za čisté, keď sa ešte mám s ním zastaviť v obchode kúpiť mu topánky a pod. U nás v škôlke povinne si umývajú aj zuby, na hygienu detí dbajú, ale na druhej strane ich vedú v tomto k samostatnosti, čo je fajn. že by som dieťa vyberala vyslovene že riňavé, tak to nie.. zvyšok neriešim.
@jaond19 toto robil minule aj náš syn s maslom 😅 manžel to zistil tak, že ho pásoval do sedačky a zistil, že mu doslova smrdia vlasy, až sa hanbil, a hneď ako prišli domov, išiel malý do vane 😀
Ja sa čudujem ze moje dieťa chodí čisté domov a fakt, každý deň a vždy ma pekný účes na hlave😅..a nikdy som neriešila oblečenie.. Vždy ma zaujíma aký mala deň, čo dobrého robila, čo sa jej páčilo a pod. ☺️
Ja neviem, osobne sa velmi divim, kolko je tu "spindur" 😀 tiez mi to vadilo pri najstarsom(stredny len teraz nastupil,najmladsia je doma), chalani na dvore hraju futbal, kolena cele spinave, spoteni, co boli doobeda vonku. A potom su v tom cely den? Kde sa hraju, ucia, tvoria...ja to nechapem veru. Tie ucitelky ich maju k niecomu viest, tak ako ich vedieme my. Mam spinave dieta, poslem prezliect, umyt. Vacsinou je aj tak polka chora, tak nech tu nehovoria o 20+ detoch..a to nie som nijak premotivovane cistotna ci pedantna. Snad si vsimnem, ze je dieta spinave. Deti sa vedia/musia vediet same prezliect umyt v skolke predsa, nemusia ich obsluhovat. Ale tu maju celkovo matky potrebu ine matky zhodit, asi sa potom same citia lepsie 😊
No ked vy ste ucitelka....tak nemam slov sorry... ak sa vam nepaci, ze sa zaspini, tak si ho nechajte doma, alebo ho naucte jest a hrat sa tak, aby sa nezaspinil. Ja som rada ked moj syn ma nieco z jedla na tricku lebo aspon viem, ze nieco jedol :D
Super, tvoje dieťa si to v škôlke užíva. My sme mali také pravidlo, čím spinavsie dieta zo škôlky, tým šťastnejšie☺️ A oblecko sa da kúpiť za pár eur priamo tu na MK.
Véd nik.to dieťa tak nepúšťa = vezmeš si ho ty a prezlecies. A teda ak sa uspini a nevadí mu to = tak co? Keby vadilo prezlecie sa aj sam. U nás bon sa obliekla dcéra do vonkajšieho. Vnútri vyzliekla. Domov ak bolo treba som ju prezliekla. Ale bola v tom.m veku taka, ze aj mikro fliačky vadil = prezliekla sa sama väčšinou.
Spinave dieta je stastne dieta😅 nikdy som toto neriesila, ked siel vesely a spokojny
@oblecenie99 maslo sa este dalo, ale rybacia natierka bola des :D
Aj môj chodila zo škôlky veľakrát špinavý a prežil to on aj ja. Aj z ihriska ide špinavý a žije. Dokonca teraz je prvák a niekdy príde aj zo školy trochu špinavý. Nikdy som neriešila práčka operie dieťa umyjem
No ja som prekvapená že moje dieťa chodí pekne zo škôlky dokonca ju pani učiteľka aj ucese dokonca tak isto ako ju ja posielam do škôlky napr dva zapletené copy a vidím že je precesana ale stále má dva zapletené copy ...raz ju prezliekli keď sa celá polievkou obliala takže asi je to učiteľkami 🙂
Zeny vy si dokazete tak ponakladat za jednu jednoduchu otazku…
Ja by som špinavé deti v škôlke určite neprezliekala. Pokiaľ nie sú mokré, nemám dôvod to robiť, deti sa majú v škôlke hrať a nie držať v ,,škatuľke,, Keď sa zašpinia tak sa zašpinia, pošlem ich tak s kľudom domov. No zase nepustam deti do mokrého piesku a keď je mokro, chodíme len na prechádzky, nie na dvor kde je blato. Takže dávam pozor na to aby ani nemali príležitosť sa moc zašpinit. No keby sa to aj stalo, neriešim to, pokiaľ by neboli mokré ako som napísala.
Ja len toľko, počkaj ako bude chodiť z družiny 🤣
Ked učíš v škôlke tak ho vezmi k sebe do triedy a nenechaj ho medzi cudzími. Využi tú možnosť.
Neverím že si učiteľka
Chodi spinava, prezliekam ju v satni pred odchodom domov ak este niekam ideme. Beriem ju po olovrante, kludne sa moze stat ze sa na tom olovrante zaspini a uz ide domov tak to neriesia. Po obede ked som ju bravala bola zliata polievkou ale tiez to asi brali tak ze ide domov. Ak ale bolo ozaj treba tak ju vzdy prezliekli. Na druhej strane som aj rada ze neriesia kazdy flak, to by minula za den polku skrine.
Ahoj deti v triede môjho syna nastúpili všetky ako 2,5rocne a u nás nikdy nešlo žiadne na tvári či rukách špinavé...vždy po jedle sa hromadne idú umyť a pani učiteľka pomáha vždy ako vie... A takto postupne sa to naučili všetky deticky...Podľa mňa to závisí aj od pani učiteľky...naše sú super...
teraz ma napadlo aby si mu davala take ti nepremokave nohavice ako do dazda, kamoskine deti tak maju , lebo su extremne spinave stale :D nasim ucitelkam som pomohla aj ucesat vlasky, a stale som vedela krora robi , lebo jedna ich vycesala dokonale, a druha dala len fontanku, oblecenie niekedy aj naopak oblecene :D ale mna to stale skor pobavilo...uz teraz chapem preco ma ako mamu , tak v skolke milovali aj deti aj ucitelky :D moje nosili sukne stale , a na rodicku povedali ze nech im donesieme nejake leginy, alebo v zime lyziarske nohavice vetrovky, to len si dali a boli vonku stale :D
Vysvetli dieťaťu,že keď sú vonku nech si sadne na lavičku a nech tam sedí počas pobytu vonku,aby sa náhodou nezašpinilo
Keby som mala prezliekať 24 deti tak s nimi nič celý deň neurobím. Ani s asistentkou.
Ahoj, vdakabohu ,že ty tak rozmýšľaš, málo učiteliek je takých. Dcéra v prvej škôlke bola prezlecena hádam zakaždým, jedine vtedy nie, keď sa jej niečo veľmi páčilo a nechcela to dat dole. Trošku fliacik na tričku a už bezala po druhé 🫣 učiteľky sa mi ospravedlňovali a hlásili prečo má zase druhé oblecenie, ľúto im bolo, že toľko oblečenia za deň uspini, ale mali na to ony čas (17 deň plný stav triedy)a aj moje dieťa chcelo.
Zo státnej chodí každý deň zo škôlky, ako tí cigáni pri kosoch. V skrinke má komplet všetko na prezlecenie, ale prezlieka sa veľmi málo. Po škôlke má krúžky a musím ju prezliekat, lebo ozaj niekedy sa na to nedá pozerať a k tomu keď spí s ucesom ako ju ráno ucesem a učiteľka sa neunuva ucesat ju, len zapichne na novo sponky do vlasov, je to na hanbu.
Umyť sa umyje, ale vyzerá po škôlke zanedbane. Teším sa, že tvoria fakt veľa, že sú vonku za každého počasia, ale dieťa majú odovzdať upravené a podľa možností čisté.

Moja dcera mala "krasny" zvyk pocas skolky, vsetko utierat o vlasy. Maslo, natierky, kaše, omačky.... cokolvek sa jej vyskytlo na rukách, islo do vlasov, lebo bola fajnová mat spinave tricko. Takze isla zo skolky v celkom cistom, no hlava bola na vracanie kazdy den. A ozaj som chápala ze ju ucitelka nepojde sprchovat a fénovat. Radsej by som brala zelene gate. 🙂