icon

Moje dieťa nastupuje do škôlky v septembri 2013

pepita52
9. feb 2013

Ahojte maminky, takze tuto miestnost zakladam prave preto, lebo chcem aby sme sa podelili o nase skusenosti a ako to nase deticky budu zvladat a hlavne my maminky, kedze zacina zachvilku obdobie zapisov tak som ju zalozila uz teraz, ak sa niekto prida, budem len rada, minulorocna diskusia mala velky uspech 😀 😉

zuzana_1
9. jan 2014

Ok,tak ja som sa ocividne este nezzila s novym rokom 😀 btw,ked uz som tu,chodi niekto do Lamaca?

michaela9999
9. jan 2014

Ahojte. Pisala som este do inej temy (odpor ku skolke), ale suvisi aj s touto. Maly nastupil do skolky v septembri 2013, tak snad maminy vyjadria svoj nazor a poradia.
Nam zacal tiez problem, tento tyzden, hned ako nastupili do skolky po Novom roku. Maly chodi od septembra do skolky, neboli vobec ziadne problemy, obcas spominal nejakeho chlapca, ako mu nadava, teda meno mu schomolil, aby to nebola zdrobnenina alebo normalne meno, ale skor nadavka. A teraz ked sme prisli do skolky a zbadal ho v satni, tak spustil taky plac, ze mi to az srdce trhalo. Maly je nekonfliktny, zlaty chlapcek (ma 4r.), nebije sa, nehada, taky pohodak, vtipny s trefnymi poznamkami, ze kazdeho bavi. Kazde rano je plac, dnes to zacalo uz pred skolkou, Povedal mi, ze ho tam jeden chlapec bije, ale iny, ako ten, co mu nadaval. Mam z toho zmiesane pocity, ci uz zakrocit alebo este par dni pockat, ale rozhodne nenecham, aby moje dieta trpelo. Je oblubeny v kolektive. Stve ma to, lebo vzdy na to doplacaju tie deti, ktore su slusne a k tym si lahsie ine decka dovoluju. Riesili by ste to s rodicmi, ci ucitelkami, ci by ste este pockali?

epelino
11. jan 2014

@lliillii Aj nas maly sa zda sa, tesi, hoci ma teraz zmenu, lebo rano ho vodi svokra a poobede vyzdvihuje vacsinou muz, niekedy ja. hovoria, ze je v pohode, aj vsetko, len mozno je to prenho zase nova situacia - jeden den vobec nic nezjedol.. som z toho nestastna. uz som mu povedala, ze ked mi p. ucitelka povie, ze v skolke nejedol, tak doma nedostane ziadny kolacik, ci cokoladu, proste nic sladke.. uvidime, ci to zaberie 😒

slavicita
12. jan 2014

@michaela9999 určite by som to riešila s učiteľkami...tie sú tam na to aby k takýmto veciam nedochádzalo...to nie je škola kde sú prestávky kedy k takýmto veciam dochádza...sú tam nonstom a musia dozerať na detičky..skús sa s nimi porozprávať a povedať im čo je vo veci...je aj v ich záujme aby mali tam detičky plné pohody a radosti, nie nejaké uplakané a zdeptané dieťatko...nech si tie problémové detičky viac všimajú a v prípade nejakého ataku ( či už slovného alebo fyzického ) na tvojho synčeka okamžite zasiahnu...toto je už šikana, ktorá by sa nemala diať a v škôlke určite nie...držím palce... 😉

slavicita
12. jan 2014

@majenkajulka ahoj, ja som mala tiež problémy so synom...on nikdy nebýval chorý..maximálne raz do roka mal soplíky ale nič viac ako nastúpil v septembri do škôlky bolo to hrozné...týždeň v škôlke, dva týždne doma, týždeň v škôlke tri týždne doma...proste des...na konci novembra ochorel znova a vtedy mi jedna maminka tu na MK poradila nech mu dám Arko defensis kids, čo je na vybudovanie imunitného systému...je to 5 ampuliek, ktoré sa berú 5 dní ( 1 ampulka denne ) a tri mesiace po sebe...jedna kamarátka čo robí v lekárni mi to tiež odporučila a vraj tam chodí jedna pediatrička a tá si to nevie vynachváliť...tak som mu to dala a odvtedy je zdravý...klop klop...a ak vraj aj dieťa ochorie, tak choroba trvá kratšie a má oveľa jemnejší priebeh...tak skús a uvidíš...aj keď teraz pomaly končí zima 😀 a aj choroby zmiznú...🙂

majenkajulka
13. jan 2014

@slavicita Ďakujeeem!

sharmana
13. jan 2014

@michaela9999 rieš to s učiteľkou a hneď. Keď sa budeš sťažovať, aspoň si začnú tvojho chlapca všímať a toho, kto mu ubližuje. Ak to bude pokračovať, chodte aj za riaditeľkou, napíšte email, že dieťa sa sťažuje na šikanu a že to nenecháte tak, že sú tam od toho učitelia, aby striehli na deti a nedopustili fyzickému násiliu. Ver mi, že ak začnete na problém upozornovať učitelky, prípadne neskôr riaditelku, tak s tým začnú niečo robiť, pretože budú chcieť mať od vás pokoj. Nevytýkajte to však rodičom, lebo môžete zažiť velmi nepríjemný atak, sú niektorí rodičia fakt tak neobjektívni že aj keby videli na vlastné oči, že ich dieťa tlčie iné, tak len kývnu a povedia, že ved to nebolo nič strašné. Moju dcérku tak udrel chlapček pred očami môjho muža a vieš čo povedala tá matka? Že ved to nebolo také silné. To môj muž zakročil a aj učitelka vtedy, že chlapec je celkovo agresívny a že či by sa jej páčilo, keby to bolo naopak. Ale tá matka bola celkovo neurotická a sama potrebovala liečbu, moja dcéra sa bála dokonca aj jej, ked prišla do "jaslí", lebo tak hulákala. Tam to krásne vyriešila učitelka s tým, že poradila psychologa pre chlapca a nakoniec ukončila zmluvu s mamičkou. Mamička vzala odtial toho chlapca preč. Chvalabohu.
V škôlke sa nám zas stalo, že dcérku kopal chlapček, ale nie len ju, manžel to povedal učitelke(moja dcéra si totiž nevymýšla, ak niečo zažije, tak je to pravda, sama to môžem potvrdiť) a tá naozaj potvrdila, že ten chlapček je agresívny aj k nej, ale začali to riešiť. A viete čo? Ja som toho chlapca videla, a podla mna sa zmenil, v šatni bol úplne kludný a mamička mi prišla príjemná a bezproblémová. Asi mal len také obdobie. A dcérka potvrdila, že ten chlapček ich už nebije.
Potom mala velkú kamošku dcérka a tiež sa sťazovala, že ju tá kamoška bije. Ale zároven nám povedala dcérka, že učitelka dala to dievčatko do kúta, zato, že ju udrela. A pritom sú opice na seba naviazané a hraj[ sa len spolu. Teraz sa už nesťažuje. Tam sme teda nezasahovali.

Ak ti však chlapec hystericky plače v šatni, treba na to upozorniť učitelku. Nepotrebuješ predsa, aby sa ti začal zajakávať? Psychický stres na dieťa v období vývoja je to najhoršie. Neboj, učitelky si s tým chlapcom určite nejako poradia. 😉

lliillii
13. jan 2014

@epelino no... :( však uvidíš, možno len nemal jeden deň chuť na jedlo, alebo mal zlú náladu. Počula som že celý ten prvý škôlkársky rok býva taká sinusoida. Chvíľu pohoda a potom zase niečo príde. My sme mali minulý týždeň úplnú pohodu a dnes doma zase trošku plakala. Ale našťastie iba doma, ako vyjdeme von tak je dobre.

kkati
13. jan 2014

@slavicita u nás to bolo od septembra s chorobami presne tak ako u vás... Tiež sme prešli na ArkoDefenses, teraz dcérka dobrala piatu ampulku a chcem sa opýtať, že tie ďalšie 3týždne kým začne brať druhé balenie mu dávaš už len vit.C alebo aj niečo iné..? (probiotiká a imunoglukán už vôbec nedávať?)

anelehka
13. jan 2014

ahoj,pridam sem aj nas pribeh zo skolkou.maly zacal chodit s septembri do predskolskej,velmi sa tesil na deti,dovtedy bol so mnou doma.Ako jediny im pribudol do kolektivu,vsetky deti sa poznali uz od malicka.Nikdy nebyval chory,ale ako zacal chodit,bol 3 dni skolka,2tyzdne doma,potom tyzden skolka,3tyzdne doma,mal aj 2-je ATB,proste furt chory.za tych par dni co chodil,mi hovoril,ze on ist nechce,ze mu nadavaju,posmievaju sa,ublizuju.ja som samozrejme myslela,ze prehana,len sa mu nechce vstavat atd.Raz rano,manzel mal akurat dovolenku,tak to videl aj on,som maleho zobudila a ze ideme do skolky,zeny ja nikomu nezelam pohlad na tak vystrasene dieta,ten palc a prosby,ze hocico,len nie do skolky.lutujem,ze som mu neverila,ako mu robia v skolke zle.hned som volala riaditelke,ktora ho aj uci,a hovorim jej,ze maly odmieta ist do skolky,a ona,ze ano ona si to vsimla,ze mu robia zle,a ze nech ho prehovorim,ze uz da pozor a povie aj kolegyni,pred tym,ked jej maly povedal,ze mu robia zle povedala len nono...jeho odpor k skolke bol natolko velky a nic,naozaj nic,ani presviedcanie,ani sluby,proste nic uz nepomohlo,aby som ho tam donutila ist-odhlasila som ho,on vie,ze tie decka budu aj v skole,ale snad tam budu ine ucitelky a nebudu si tak dovolovat...a teraz pas perliciek,co mu robili,podotykam,syn nieje zly,ani konfliktny,to aj riaditelka uznala a nieje ani tucny,len je vyssi a silnejsi ako deti v tej triede.Nadavali mu,ze je tucko-bomba,priezvisko mu skomolili a samozrejme im vysiel salat,sunka atd.posmievali sa mu,ze nosi dievcenske veci-v zivote som mu nedala nic dievcenske.vadilo im,ze s nimi je,od malicka papa s priborom,lyzicu drzi ako dospely,to bolo posmeskov,jedna krpana mu odsunula stolicku,ked si sadal,velmi sa udrel.Vonku mu hadzali do tvare piesok,listy.Jeden chlapec mu povedal,ze je koko...to fakt.Dievca mu nakreslilo obrazok na ktorom je nas maly ako hovn....ta ista mu povedala,ze sa tesi na den,kedy vypadne zo skolky,atd.no a skuste ho presvedcit,ze sa tam ma vratit...riaditelka hovorila,ze este on aj druhym pomoze,ked nevedia,maly je sikovny,niektore deti mi pripadalai mentalne aj rok ,dva za nim.Nechapem,kde sa berie v detoch,uz takych malych taka zloba---

slavicita
13. jan 2014

@kkati ja mu nedávam nič...teda ešte dobral marťankov a veľa čerstvého ovocia...to mu chutí...inak mu nedávam nič...ten imunoglukan mi tá kámoška odporučila až keď budem mať pocit, že arko defenses nezabralo lebo obidve obsahujú tie isté látky len to arko o nejaké látky naviac..je asi zbytočné pchať do dieťaťa znova niečo rovnaké keď arko pôsobí celý mesiac...ale vitamínom C nič nepokazíš...🙂

kkati
13. jan 2014

@slavicita diik tiež som si myslela že C-čko by malo teraz stačiť

slavicita
13. jan 2014

@anelehka bože, chudáčik...ani by som nevedela ako reagovať keby toto robili môjmu synovi...človek až po takomto čítaní zisťuje aké dokážu byť deti kruté a až zaráža, že také malé, čo by sa mali len hrať a tešiť sa...zrejme to bolo tým, že to bol zohraný kolektív a tvoj synček tam prišiel ako jediný nový....to ho okamžite berú deti ako outsidera...určite si urobila dobre, že si ho odtiaľ zobrala...držím palce..🙂

matozazzo
13. jan 2014

@anelehka Bohuzial, deti v prvom rade kopiruju svojich rodicov :( no a potom to opakuju v skolke :( ak nema uctu otec k mame, k detom, tak sa to dieta nema kde naucit... je mi luto, ze sa dostal do takej triedy, ale skoro vsade sa najdu taketo deti. Budu sa vysmievat za cokolvek :(
A k chorobnosti, tym,ze siel neskoro donskolky, nabera imunitu az teraz, s tym tiez nic nenarobis...

simonaf
13. jan 2014

@slavicita a vit. C dávate v akej forme-prípravku? Poraďte 🙂

bulharovska
13. jan 2014

Dobrý den, chtěla bych vás poprosit, zda byste kamarádce nevyplnili dotazník. Je anonymní, kratičký, zabere to pár minutek. Moc tím pomůžete. Prosím, fakt to nezabere moc času. Předem děkuji
Dotazník najdete na tomto odkaze:
http://www.survio.com/survey/d/J1Z6G7K7O0X4C8H6M

anelehka
13. jan 2014

@slavicita dakujem za porozumenie,kazdy komu sme to hovorili,povedal,ze dobre,ze sme ho zobrali prec,on sa nam zo spanku budil,s placom,cela rodina,ale aj cudzim ludom rozpraval,ze mu robia v skolke zle a presne,ako jediny prisiel medzi nich az teraz a automaticky si ho zobrali na musku,ked som ho tahala do skolky,hovoril,boze nech som radsej chory...teraz ked ideme autom okolo,tak sa ma opytal,mama nevies,preco ma vzdy na tomto chodniku bolelo brucho???To je taky dlhy chodnik do skolky,vzdy mu bolo zle od zaludka ☹

slavicita
13. jan 2014

@anelehka chúďatko...to musel mať riadne stresy keď ho bruško rozbolelo...a teraz niekam chodí alebo ho dáš rovno do školy??

slavicita
13. jan 2014

@simonaf bývajú cmúľacie tablety..ale ak sa opýtate v lekárni, tam vám poradia aj podľa veku dieťatka a čo má radšej, či gumové cukríky alebo tie cmúľacie...🙂

anelehka
13. jan 2014

@slavicita rovno do skoly,my sme na dedine a je tu len jedna skolka a do mesta by ho uz nevzali,nieje miesto...

slavicita
13. jan 2014

@anelehka hmm...tak dúfam, že tam narazí na nejakú spriaznenú dušu, keďže sa tam asi stretne aj s týmito deťmi...držím palce nech vám to dobre dopadne... 😉

lliillii
18. feb 2014

@epelino Ahoj... môžem sa opýtať ako Vám to ide? 🙂 My plačeme ešte stále skoro každý deň, stále hovorí že je jej za mnou ľúto. :( a ku koncu týždňa chytá záchvaty aj keď ide poobede zo škôlky. Dôvody sú vždy nepochopiteľné. Napríklad že si musí ešte umyť ruky, ale ja už som tam a tak začne pobehovať a kričať a plakať. No, nič príjemné. Aj si stále hovorím že to už musí skončiť ;) Dokonca s ňou týždeň chodil ráno muž, ale moc to nepomohlo. Vy ste mali tiež dlhšiu adaptáciu... verím že ma potešíš a napíšeš že to chce iba čas a že už chodíte do škôlky s úsmevom 🙂

mariala
18. feb 2014

ahojte maminky chcela som sa spytat na vaš nazor, moj syn chodi od septembra do školky, podla mna si pekne zvykol, chutiii mu s detmi jest, zatancuje si a aj jeho slovna zasoba velmi postupila 🙂) niekedy mi ale ucitelka ked pre neho pridem podotkne že je ešte stale na nej zavesený, že ju ma v oku a ako nahle ju strati z dohladu začne ju hladať podla mna to je tym že aj doma je rad obklopeny ,,svojimi,, vie mi spomenuť aj že občas mu pride ešte smutno čo považujem tiež na normalny prejav, myslite si že p.učitelka to berie za nezrelost, ked i to rozprava dosť často s uškrnom na tvary?

epelino
23. feb 2014

@lliillii ahoj, no nas maly plakaval od septembra do polky decembra. pred vianocami sa to zlomilo, uz sa tam tesil a chcel tam chodit aj cez sviatky. takze fajn, aj tam papal, zapajal sa, chvalili ho. teraz ale bol dva tyzdne doma, tyzden chory a tyzden prazdniny a teraz mi plakal, ze do skolky zajtra nechce ist,tak sa celkom bojim, co bude..a take stresy mava aj nas maly, ked plakaval, tak v strese nosil veci co som mu vyzliekla do skrinky a musela som to spravit co najrychlejsie... drzim palce a ozvi sa ako ste postupili.

julinkaz
13. mar 2014

ahojte mamičky, chcem sa aj ja s vami podeliť o náš nástup do škôly. Synček mal v októbri 2013 tri rôčky a v septembri nastúpil do škôlky. V prvý deň sa aj tešil, nevedel čo to tá škôlka vlastne je. keď zistil, že tam s ním neostanem začal veľmi plakať a plače až doteraz ☹ večer má problém ísť skôr spinkať a ráno ho musím budiť, no a vtedy už začína plakať, že on chce spinkať doma s mamkou a so sestričkou, že on do škôlky nechce ísť ☹ je pravda, že odkedy sme nastúpili vydržal tam cca 2-3 týždne a ďalšie 2 týždne sme boli doma s kašlom a sopľami ☹ s manželom sme sa dohodli, že ráno ho bude voziť on cestou do práce, aby som ho ja veľmi nerozciťovala a pri manželovi neplače, je smutný, ale drží sa. od pondelka chodia na plaváreň, čo som sa veľmi potešila, lebo vodu má strašne rád 🙂 no lenže včera mi učiteľka povedala, že on je v škôlke veľmi smutný, že sa radšej hrá sám, medzi deti sa nezapája, že ho musia do kolektívu tlačiť, a že na tej plavárni je radšej sám v maličkej vode, že nechce ísť medzi ostatné deti do väčšej, včera dokonca sedel smutne pri bazéne a že stále hovoril, že chce ísť domov ☹ pritom doma je to živý chlapec, ktorý po príchode zo škôlky nevie, kde najprv skočiť. ešte mi povedala, že dozeraz nemali ešte dieťa, ktoré by sa tam ťažko adaptovalo ☹ taká som z toho odvtedy smutná, neviem, kde robím chybu, manžel mi stále vykrikuje, že ho príliš mojkám a preto je taký utiahnutý ☹ na otázku prečo sa nehrá s detičkami mi včera syn odpovedal, že "mamka, ale keď oni robia také hlúposti, len skáču, kričia ...). skúste mi poradiť, čo s tým mám robiť, zájsť ku psychologičke s ním alebo to nechať tak? a ešte ma napadla jedna vec, začal si obhrýzať nechty, čo doteraz vôbec nerobil ☹ Ďakujem

skybaby
14. mar 2014

@julinkaz a nemôžeš ho nechať doma a skúsiť to zasa odseptembra? Moja staršia ma 4 a pol a tiez mala 6 týždňovu pauzu, lebo bola chorá a veru sa jej teraz vôbec nechce ked vie ze ja som s mladsou doma. A tvoj syn je od mojej ešte mladší

julinkaz
14. mar 2014

@skybaby ved aj nad tym sme uz rozmyslali, ci sme ho skoro nedali ☹

c15211b8
14. mar 2014

@julinkaz Ahoj, presne tym istym sme si prechadzali. V Septembri maly nastupil do skolky 3 roky mal az v decembri. Tri mesiace vkuse rano plakal, najhorsie ze plakaval aj poobede ,v noci. bol nervozny.. Nebol to on. Bojoval s tym. Ale teraz sa to uz velmi pekne prelomilo.Rano sa ma opyta kam idem, ja mu poviem do skolky, tak je kludny. Samozrejme ze aj teraz su rana, kedy smokli ze nechce ist, ale uz to neni klasicky amok a nemusi ho p.ucitelka trhat z ruk. Ako je starsi, tak to viacej chape. Ja som tiez uvazovala, ze ho necham doma, ale potom zacinat odznova? Bala som sa ze to bude este horsie, kedze uz by vedel do coho ide.... Patri medzi najmladsie deti a ked pridem ponho tiez sa vacsinou hra sam, ale vidim ze je spokojny. P.ucitelka povie ze aj cez den si povzdychne za maminkou. Ale pravdu povediac, keby som ho mala dat este raz skorej do skolky , uz by som to neurobila. Nebol este vyspely na skolku. A to sme si mysleli, ze ked ma starsieho brata ze bude v pohode. Nie, nebolo to tak.

julinkaz
14. mar 2014

@c15211b8 ja uz rozmyslam nad vsetkymi moznymi rieseniami ☹ aj moj je najmladsi v skolke, ale dufam, ze to bude v pohode 🙂 dakujem 🙂

rodinnevikendy2
14. mar 2014

Pre všetkých odvážnych skolkarov 🙂
Pozyvame vas do rozpravkovej jaskyne

https://www.modrykonik.sk/catalog/vendor/rodinn...

a tiez velkonocny pobyt na Makove
https://www.modrykonik.sk/catalog/vendor/rodinn...

🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂