Moje dieťa nastupuje do škôlky v septembri 2013
Ahojte maminky, takze tuto miestnost zakladam prave preto, lebo chcem aby sme sa podelili o nase skusenosti a ako to nase deticky budu zvladat a hlavne my maminky, kedze zacina zachvilku obdobie zapisov tak som ju zalozila uz teraz, ak sa niekto prida, budem len rada, minulorocna diskusia mala velky uspech 😀 😉
Ahojte, prepáčte, že nepíšem k tém ale chcela by som vám poproosiť o pomoc k Diplomovej práci. Prosím vyplnte mi dotazník a zieľajte tento link:
https://docs.google.com/forms/d/1A5WGNcwEvT_uWD...
Dakujem.
chcela by som sa opytat, ako to mate s chorobnostou deti.. nas zacal v septembri tiez chodit do skolky, do novembra sa to dalo, no odkedy je zima, je takpovediac tyzden zdravy a tyzden chory, dokola je to to iste virusove ochorenie, nadcha a mierne chytene priedusky, teda kasel.. ak vam tiez byvali deti takto chore, je to uz u vas lepsie alebo tiez stale rovnako nafigu, ako u nas?
@farmacka Moja malá bola zatiaľ doma od novembra iba nejaké dva týždne, možno dva a pol. Ale kašle skoro stále. Keď som v šatni, tak tam kašlú všetky deti, alebo im tečie priesvitný sopeľ. Pýtala som sa učiteľky či ju mám nechať doma, či v škôlke nekašle a povedala že nie... že občas zakašle každé dieťa, že je to normálne, ale že jej pripadá úplne zdravá. Nemáme teplotu, ani malá sa nesťažuje že by sa cítila zle.... ale ako si napísala... jemná nádcha a občasný kašeľ skoro furt. Keď sa mi to zdalo už moc, zašla som za lekárkou, tá jej dala sirup (lebo kašle hlavne v noci) a povedala že je to škôlkarsky kašeľ a že do škôlky môže. Takže doma nie sme.
Pre malych skolkarov a skolkarky
MDD V KRAJINE ZAZRAKOV S PLAVANIM DETI
https://www.modrykonik.sk/catalog/vendor/rodinn...
ahojte maminky, potrebovala by som poradit, dcerka - prvacka v skolke, ide v piatok na vylet, iba na doobedie, obed uz maju v ms, ale mame im vraj nieco male zabalit na desiatu, ze nieco ako horalku alebo tak, ale moja dcera je taky vymyselnik, ona keksy neje a mna dako nic nenapada, co jej zabalit, nemate dake tipy, velmi by ste mi pomohli... co jej mam dat len jablcko napriklad?
@pe presne ako pise mamina predo mnou,daj jej to,co zvykne papat na desiatu doma. Ak ovocie,tak ovocie,najlepsie jablcko,hruska,banan,lebo ostatne tecu a mohla by sa zaspinit,alebo este hrozno ci melon,nakrajas na kusky,pribalis vidlicku malu,aby si mohla napichovat a mas to. Das do desiatoveho boxu,servitku k,tomu.
no a nieco na,pitie.
@pe este mi napadlo,ak lubi orechy ci susene ovocie,tak jej,take,nieco nabalit,ak natierky,tak taku,kde nejdu mliecne produkty- avokadovu s olivovym,olejom a citronom,cukinovu s orieskami (vlasske,tekvicove,slnecnicove) s olejom a citronom..to sa nepokazi v tom,teple,tak..alebo ak rada chrume aspon,tie pukancove chleby,tak kolieska jej nabal,predavaju i ochutene-jogurtove,cokoladove..
ak ma,rada roznu surovu zeleninu,tak mrkvicku ci kalerab nakrajat,podla toho,co lubi,surova sa da jest i cukina,uhorka ci karfiol..
Ahojte maminy, tak dnes sme mali krizu ako na zaciatku roka ☹ Pripisujem to castym chorobam a vynechaniu skolky, dost dlhy cas (s prestavkami skoro 2 mesiace). No dnes sa ma drzal ako kliest (maly ma 4roky), ani za nic pustit a neskutocny plac (asi 20 min.). Nakoniec mi ho nasilu zobrali do triedy, neskor som dostala sms, ze je vsetko v poriadku a uz neplace. Zaludok mam stiahnuty, tazko prezivam taketo stresy. Stale mi hovoril, ze mu budem chybat, ze mu bude za mnou smutno. Darmo som mu to vysvetlovala, darmo som mu naslubovala hory doly, nic nezabralo. Viem, ze to musim prekonat. Aj v tyzdni, ked som prisla prenho do skolky, tak plakal. Skratka, ked ma zbada, place a hovori mi, ze mu bolo za mnou cely den smutno. Ja som potom "rozhadzana" cely den z toho. Viem, ze to musim vydrzat, aj maly, ale skratka dnes to bolo tazke ☹
@nina233 ahoj, my máte to isté a to je pomaly už jún, drobec bude mať 4 roky v júli, našťastie nebol často chorý, číže zo škôlky chýbal dokopy 3 týždne, ale aj tak máme plač skoro každý deň. a to chodí prvý do škôlky, lebo tak chce, on byť prvý, ale už vidím na učiteľke že je nešťastná z toho a podľa mňa jej to ide na nervy už. nečudujem sa jej, lebo on dokáže "húkať" to akože plače aj tri štyri hodiny! na prášky a to mu nasľubujem čo chce a aj keď chce sladkosti, tak pod podmienkou že nebude plakať v škôlke, sľúby ale na druhý deň to neplatí. žiaľ v škôlke bude aj v lete, lebo ho nemám kam dať, čo bude v auguste neviem a od septembra to zase bude veselé!
@lalinko2010 maly mi plakaval v septembri, potom bola obcas kriza, ale v pohode. Ale teraz, ked bol dlhsie doma, tak si odvykol a teraz si tazko zvyka. Uz niekedy vecer vyjednava, ale vzdy to nakoniec nejako s nim uhram, slubim mu nejaky vylet (kam aj ideme, neslubujem len tak naprazdno), pripadne kinderko a pod. Ale dnes to bola riadna kriza. Je citlivejsia povaha, dost casto sa rozplace, niekedy aj kvoli malickosti. Ale inak je to poriadny "betar" a sidlo 🙂 Viem, ze ked raz ustupim, tak si to dobre bude pamatat a bude to skusat aj dalej. Ale je mi ho niekedy fakt luto, ako v satni place, drzi ma okolo krku alebo za nohu, ide mi srdce roztrhnut. Verim ti, ze to nie je lahke, ale urcite to coskoro zvladnete. A maly si postupne zvykne a mozno ta aj cez prazdniny prijemne prekvapi a plac ustane 🙂 . A vies aj pricinu, preco place? Drzim palce.
@nina233 aj drobec je taký že v škôlke anjel ale doma, no šidlo, beťák ako si napísala, pravdaže keď neplakal tak dostane odmenu, nikto nebolo tak že ak som sľúbila že som nesplnila, ale proste ak vyjednáva že ak kúpim cukríky alebo tak dačo že nebude plakať, tak na druhý deň akoby zabudol, proste on vypne v škôlke a len to svoje si hudie, že on tam nehce byť a podobne. a príčiny prečo plače? No chýbam mu, je mu smutno za babkou a podobne.
Vyjednávať nevyjdnáva večer, akceptuje že ide do škôlky na druhý deň, ale proste ráno je už problém.
ale neustúpim, málokedy sa stalo že som šla preňho skôr do škôlky, ale som rada že je tam, pretože odkedy je v škôlke tak je inakší, zahrá sa pekne, kreslí, ukecaný / on nechcel rozprávať do troch rokov /. Je mi ho ľúto, ho ľutujem keď stojí v okne v škôlke a kýva mi. a proste má problém s učiteľkou, pretože jedna je prísnejšia, staršia a tá druhá sa s ním mojká a podobne. a to sa mu páči.
on má dosť citlivú povahu, aj keď sme niekde na návšteve on sa nepohne odomňa, len pri mne je.
@lalinko2010 myslim, ze mame dost podobne deticky. Tiez je citlivy, tiez len stale pri mne, ked sme na navsteve alebo niekoho stretneme na ulici. Ked k nam pride navsteva, tak vtedy ma nepozna. Hned prinesie hracky a navstevu zapaja a debatuje a debatuje 🙂 Tiez do 3 rokov vela nerozpraval, ale potom spustil 😉 Verim, ze ked pridem prenho do skolky, tak uz bude vsetko ok 🙂
@nina233 k nám keď príde návšteva tak tiež len pri mne, nepohne sa odomňa, to fakt musí byť niekto koho pozná, tak požiačia aj hračky, ak nepozná a deti sa hrajú s jeho hračkami tak sa nezapája, len je pri mne. ale poobede v škôlke už je fajn, len to ráno, mali to s ním ťažké a aj teraz majú, pretože on dokáže "húkať" akože plakať dosť dlho a je to únavné, náročné, on proste neplače, jemu netečú slzy, len proste "húka" a to zvykne aj občas doma robiť, ak sa mu dačo nepáči. ale zase niekedy prekvapí v škôlke, minule im povedal celú abecedu, napočítal do 20sať, zvykne sa tak smiať s deťmi, že učiteľky len pozerajú. a občas aj komunikuje s deťmi, deti ho majú radi, len proste on je taký uzavretý do seba.
@lalinko2010 moj "nehuka", ale tecu mi slzy ako krokodilovi a place. Ku navsteve ide, aj ked ju vidi prvy krat, sice sa chvilu otukava, ale potom ich naplno zapaja 😉 Hold, asi potrebuju vela trpezlivosti a my vela pevnych nervov.
No co baby, ako po lete? Zajtra nastup do skolok ? U nás vsetko nachystane, rano natiahnem budik, aby sme to "nezmeskali " 🙂 🙂 🙂
@nina233 u mna je to rovnake tiez ma 4 roky a prvy krat ide od oktobra do statnej skoly ale vo viedni uz sme pred tym mali pokusi v sukromnych sk.bol tam 3 dni po 1 hodine a cely cas may cakal pri dverach a prvu pol hodku plakal a druhu si utieral slzy mal take opuchnute oci po tych 2 dnoch ze hroza neviem ako to zvladnem mam o nho strach a trapi ma ked viem ze je bezomna a celu dobu namna caka och boze o spravedlnujem sa za pravopis mam nastavenu div nu klavesnicu a hadze mi to kade4co
@learegina neboj, uz to bude len lepsie, si myslim. Ale maminam to trha srdce, to je pravda, prezivaju to tazsie ako deticky. My zajtra do skolky, do strednej triedy, som zvedava. Zatial sa tesi, veci pripravene, uz sa aj vymódil, ze v com pojde zajtra 😉 Len s tym vstavanim to bude mooooc tazke. Teraz vstaval okolo 9-9,30 hod., rad si pospal, spal aj 12 hodin vkuse 😉 Zajtra pred 7ou, tak to bude asi boj 😉
Ahojte maminy, tak ako dnes zvladli vase deturence nastup do skolky? My v pohode, uz o 7ej sme isli do skolky, co sa nevedel dockat 😉 S usmevom mi este zakyval z okna 🙂 Som zvedava, co bude nasledujuce dni, ked opat zisti, ze rannemu vstavaniu sa nevyhne a zacinaju povinnosti 🙂
no my sme sa posunuli do inej triedy takze bol to zaciatocny sok sprevadzany aj slzami... tak uvidime. nahodime asi adaptacny tyzden ako minuly rok

@epelino Ahoj... tak vyzerá to že už aj my máme najhoršie za sebou. Už je to týždeň a pol čo malá chodí do škôlky s úsmevom. Dokonca som rozmýšľala že ju jeden deň nechám doma, lebo kašlala a ona mi povedala, že nechce byť doma, lebo doma sa nudí s babkou celý deň. Že chce ísť do škôlky. Prvé dva dni čo neplakala mi povedala, že chce byť stále so mnou, ale vie, že teraz musí ísť do škôlky. Takže sa pohrá a poobede sa vidíme a s úsmevom odkráča do triedy. Dúfam že už sa to nevráti... alebo aspoň nie v takej miere.... tie štyri mesiace mi stačili ;)