Moje dieťa nebude pripravené do škôlky
Už teraz vidím že sa nenaučí to všetko čo má vedieť ,to naozaj všetky 3 ročné deti vedia všetko ? Potom mám výčitky že moje dieťa je pomalé :(
Nepreháňaj.
@ibrunova tak odplienkovane nieje ešte nevie rozprávať a ničomu skoro nerozumie
@anonym_autor Zdravím, ak nie je odplienkované, potom do štátnej MŠ dieťatko eštge nezoberú....
@sunyrose ja mám s ňou byť možnosť doma preto nepôjde do škôlky len na zaráža že ostatné deti ako 3 ročné toho tak veľa vedia a v podstate sa stávajú akoby samostatnými jednotkami
Nevidím dôvod aby zdravé trojročné dieťa nebolo odplienkované. Či je doma, či nie. Rovnako sa vie najesť, má slovnú zásobu, vie sa vyzliecť, ...
@anonym_autor ako často si s ňou v spoločnosti rovnako starých alebo o rok starších detí aspoň na 5 hodín?
Lebo deti sa učia najviac od seba.
Najstarší mi začal skladať dve slová za seba približne v 3 rokoch. Ďalšie dieťa v 2,5 rokoch. Tretie v 2 rokoch. Čím viac malých detí pokope, tým sa rýchlejšie učia.
@anonym_autor ako často si s ňou v spoločnosti rovnako starých alebo o rok starších detí aspoň na 5 hodín?
Lebo deti sa učia najviac od seba.
Najstarší mi začal skladať dve slová za seba približne v 3 rokoch. Ďalšie dieťa v 2,5 rokoch. Tretie v 2 rokoch. Čím viac malých detí pokope, tým sa rýchlejšie učia.
@lenkakravcova nechodíme moc na ihrisko lebo ho máme ďaleko ale viem že musím casjtesie chodit
@anonym_autor ked nicomu nerozumie, to je vazne nie???? Co hovori pediater? Plienky ok, nerozprava ok ale ze nerozumie…
Akože čomu nerozumie? Pokyny ako dones topánky, dones vodu, kde máš oko, kde sú zuby, kde je hrebeň na vlasy... To by malo zvládnuť úplne v pohode už ročne dieťa.
Plienky v pohode, sú deti odplienkovane v roku a sú deti odplienkovane v troch rokov...to isté rozprávanie, niektoré rozprávajú v roku, inym nie je poriadne rozumieť ani keď majú štyri... Ale to porozumenie je alfa omega.
Nevidím dôvod aby zdravé trojročné dieťa nebolo odplienkované. Či je doma, či nie. Rovnako sa vie najesť, má slovnú zásobu, vie sa vyzliecť, ...
@galganka tak moja dcéra to nevie no ide jej všetko pomalšie a to nemá ani diagnózu ..preto sa pýtam že ako to je mozne ..ja ju vychováva bez bitiek a skoro bez kriku proste dbam na jej pohodlie
@lenkakravcova nechodíme moc na ihrisko lebo ho máme ďaleko ale viem že musím casjtesie chodit
@anonym_autor no tak už vieš čo je vo veci. 🙂 určite minimálne dva razy do týždňa na pár hodín k iným deťom. A nemusí to byť ihrisko. Hľadaj ľudí čo majú rovnako staré alebo podobné staré deti a socializovat sa. 🙂
Takže, trojročné, neodplienkované, nehovoriace, nesamostatné dieťa, s ktorým nechodíš na ihrisko, lebo je to ďaleko, asi pôjde do škôlky o rok, ale nezvládne to. Tak? A ešte ťa prekvapuje šikovnosť jeho rovesníkov? A nikto to nerieši. Matka, otec, pediater... A toto nie je ďalšia téma na rozprúdenie. Iste?
@anonym_autor ked nicomu nerozumie, to je vazne nie???? Co hovori pediater? Plienky ok, nerozprava ok ale ze nerozumie…
@hederamonstera povedal že ma čas, zacala chodiť ako 19 mesačná na všetko má proste čas nechce sa jej
@galganka tak moja dcéra to nevie no ide jej všetko pomalšie a to nemá ani diagnózu ..preto sa pýtam že ako to je mozne ..ja ju vychováva bez bitiek a skoro bez kriku proste dbam na jej pohodlie
@anonym_autor čo majú bitky a krik s vychovavaním šikovného a samostatného miničloveka?
Nechapem co ma spoločne bitka a krik s odplienkovanim a samostatnostou dieťaťa.
Takže, trojročné, neodplienkované, nehovoriace, nesamostatné dieťa, s ktorým nechodíš na ihrisko, lebo je to ďaleko, asi pôjde do škôlky o rok, ale nezvládne to. Tak? A ešte ťa prekvapuje šikovnosť jeho rovesníkov? A nikto to nerieši. Matka, otec, pediater... A toto nie je ďalšia téma na rozprúdenie. Iste?
@galganka ale moja nemá ešte 3 roky ... Ma 2
@galganka len jednoducho moja kamoška dáva do školky do dvoj a pol ročnú a tá vie všetko a cítim sa potom zle
Upokojím ťa, tvoje dieťa je v poriadku len potrebuje viac času..každý si ide svojim tempom..syn v 3 rokoch mal ešte plienky, v škôlke sme mali takú " milu" páni ucitelku ktorá mi vravela ako moje 4 ročne dieťa je najpomalšie a najslabsie v triede, a nakoniec išiel do školy už vedel písmená, celkom plynulo čítať, anglicky veľmi slušne a pani učiteľka ho v škole len chválila.. proste to dobehol len svojim vlastným tempom..
pre matky ako Ty tu musi byt povinna skolka. Aby sa potom ucitelka v prvej triede nezblaznila
@anonym_autor teraz dva. A ty už teraz vieš, že budúci september nezvládne byť odplienkovaná. 🫣
@galganka lebo nerozumie mi a nevie rozprávať pediatrická mi hovorí že mam ju dať do škôlky ako 2 a pol ročnú že dovtedy to zvládneme aby odkujala od ostatných detí ..lenže vidím že proste nám to nepôjde
@galganka len jednoducho moja kamoška dáva do školky do dvoj a pol ročnú a tá vie všetko a cítim sa potom zle
@anonym_autor tak s tým niečo rob. Chod s nou medzi deti, rieš to, že nerozumie. Neviem kde si nabrala, čo má spoločný krik a bitka s týmito vecami. To, že dbas na jej pohodlie neznamená, že za ňu budeš všetko robiť. Treba to dieťa naučiť určite veci. A nehovorím o rozprávaní.
@galganka lebo nerozumie mi a nevie rozprávať pediatrická mi hovorí že mam ju dať do škôlky ako 2 a pol ročnú že dovtedy to zvládneme aby odkujala od ostatných detí ..lenže vidím že proste nám to nepôjde
@anonym_autor ty si proste povedala, že to nepôjde, tak to nepôjde.
Upokojím ťa, tvoje dieťa je v poriadku len potrebuje viac času..každý si ide svojim tempom..syn v 3 rokoch mal ešte plienky, v škôlke sme mali takú " milu" páni ucitelku ktorá mi vravela ako moje 4 ročne dieťa je najpomalšie a najslabsie v triede, a nakoniec išiel do školy už vedel písmená, celkom plynulo čítať, anglicky veľmi slušne a pani učiteľka ho v škole len chválila.. proste to dobehol len svojim vlastným tempom..
@gabika20 je v poriadku ak dvojročné dieťa nerozumie pokynom?
@gabika20 jeeej aspoň jeden pozitívny komentár dúfam že to bude náš prípad 🙂 ďakujem za povzbudenie
Každé dieťa je iné ,netreba porovnávať, ale predsa len každé dieťa skôr či neskôr sa rozkecá a taktiež aj naučí chodiť na záchod 🙂 netreba zufat bude dobre .)
@anonym_autor nas ma tiez 2,5 v septembri a vie sa pytat na wc ( sem tam nejaka nehoda ), je sam aj pije z pohara, vyfuka si nos ( bolo na zozname zo skolky ) oblecie sa - topanky a nohavice a ciapku ( zbytok doladujeme) rozprava a spieva.
My rodicia sme tu aby sme deti pripravili do skolky a aby boli samostatnejsie. Neplac do vankusa a od zajtra zacni na novo. Citaj jej vela, chodte do spolocnosti, venuj sa dietatu. Zatial som nepocula, ze ak sa niekto venoval neprinieslo to ovocie ..
Moja babka vravieva, ze vedomosti a schopnosti od nas nik nemoze vziat ( bola to ucitelka, teda aj je)
Dobru noc
@anonym_autor ty si proste povedala, že to nepôjde, tak to nepôjde.
@galganka ale ona mi nerozumie ...nerozumie jednoduchym pokynom proste Matka cíti že dieťa nieje pripravené veď chodí len pár mesiacov

Nepreháňaj.