icon

Nedávajte nachladnuté deti do škôlky, prosím!

22. sep 2024

MAMKY PROSÍM PRESTAŇTE DAVAT NACHLADENE DETI DO ŠKÔLKY. To, čo niektoré mamky si dovoľujú. Ráno prinesie dieťa do škôlky, kašle, 2 mamky ju slušne upozornia ešte v chodbe a ona sa usmeje, že ale veď malej nič nie je. A dá ju do tej škôlky. Nehovoriac o tom, že nakazí hneď iné deti, no som nazlostena a je to tak veľká nezodpovednosť!!! Akože nehnevajte sa ale ktoré mamy to robíte tak s tým prestaňte. Keby ste vedeli koľko zlosti mam v sebe teraz.

Strana
pribinak
22. sep 2024

Je tam ucitelka, tak máš možnosť komunikovat s ňou

pink_lady
22. sep 2024

v inych krajinach deti chodia do skolky aj s teplotou...
nasa alergologicka hovori ze sopel a kasel nie je choroba /bez teploty/. Za mna, pokial ten sopel nehra farbami tak .....

lenka2232
22. sep 2024

Presne,na to je tam ucitelka..a pokial je sopel priesvitny,moze chodit

huxy
22. sep 2024

Nič s tým nespravíš, vždy budú rodičia, čo dajú choré deti do škôlky. Nie každý si môže dovoliť byť doma napr.každý druhý týždeň kvôli nachladnutiu. A je to kolobeh v škôlke s tými chorobami.

sapetka
22. sep 2024

@pink_lady suhlasim. No s teplotou by u nas nevzali. Ale sopel kasel ako fakt nie je problem. To potom jeden nemoze pracovat ked len doma by mal sediet s deckom..

barka1
22. sep 2024

Ja už nemám deti v školke, ale z vlastnej skusenosti viem, že je nemožné udrzat školku bez chorych deti. Moje trebars kašlu 3 tyzdne. Neexistuje, aby boli tak dlho doma. Ok, týzden, ked je to najhorsie. Ale ak je dieta aktivne, čulé a "len" kašle (mimochodom ráno to býva najhorsie) , nevidím dovod nedať ho do školky. Je to tak, vždy to tak bolo, presli si tým vsetky deti.

dzulli1980
22. sep 2024

Pozri, napíšem Ti to takto ... tiež som dcéru nechávala so sopľom doma, preliečila som ju, zaniesla do škôlky, za dva, tri dni zas ... ja som bola každý druhý týždeň na OČR, šťastie, že mám tolerantného zamestnávateľa, inak by som bola letela už dávno ... tiež som videla x-krát v šatni ako mama dáva dieťaťu sirup od kašľa, liek od teploty, dokonca lieky na hnačku ... a potom ... som dospela do okamihu, keď som prestala zostávať doma s každým sopľom ... proste pokiaľ dcéra neteplotovala, nehnačkovala, nešlo ju rozdrapiť od kašľa, do škôlky išla ... nič s tým neurobíš, aj tak sa u detí buduje imunita.

famebazarik2024
22. sep 2024

Tak ako pardon ale podľa zákonu ak nemá dieťa horúčky a má iba soplik alebo kúsok zakašle tak dám lieky a šup do škôlky.. Nie každý má kde nechať dieťa keď pracuje a nemôže.si zobrať PNku.

petamich
22. sep 2024

Ucitel robi ranny screening a ma vyhodnotit v sulade s pravidlami a standardmi skolky, co v poriadku je a co v poriadku nie je (rovnako ako ma informaciu, ci je dieta alergik alebo ide o rezidualny kasel a uz nie je infekcne), skus to nechat na nich a zbytocne sa nerozculovat 🙂

autor
22. sep 2024

Super teda, vy ste asi fakt tie mamky ktoré veď no a čo. 😡 katastrofa. Ja len preto som založila diskusiu lebo dcéra prišla domov zo škôlky, ochorela, zistilo sa, že v triede bolo chore dieťa a ja aktuálne ležím s 3mes babatkom v nemocnici/ ide o predcasniatko. Takze Dakujem veľmi pekne tak super mamičkám. Veľmi pekne Dakujem

famebazarik2024
22. sep 2024

Zober si dieťa a sprav si doma škôlku 😉

autor
22. sep 2024

@petamich ja rozumiem a napísala si to super ale aby nevinne dieťatko trpelo na infúziách kvôli dospelej žene, ktorá dá chore dieťa do školy je totálne cez čiaru.
@famebazarik2024 Vieš ten tvoj koment je tak trápny a zbytočný ako si ty cela. A prosím ťa netrep sprostosti, rob okolo seba dobro a nie zlo.

famebazarik2024
Odpoveď bola odstránená
petamich
22. sep 2024

Mrzi ma velmi, ze musis toto riesit a ze ste s malinkym v nemocnici :( kiezby to bolo take jednoduche a priame pre vsetky zucastnene strany, aktualne si osobne dotknuta a este takto velmi seriozne a preto ta to hneva o to viac, na druhej strane naozaj matky su samozivitelky, zamestnavatelia nie su tolerantni, choroba vypukne akutne, je to alergia...je x dovodov, pre ktore je obcas chore dieta v skolke a kiezby kazdy vedel zostat s dietatom doma pri kazdom kychnuti alebo mal babku co postrazi, obcas zial nemas na vyber (alebo si skratka ignorant a tam to chapem, ze to hneva, lebo skutocne chore dieta do skolky naozaj nepatri)

dzulli1980
22. sep 2024

Darmo sa rozčuľuješ, proste nič s tým neurobíš ... šetri energiu, lebo toto je len začiatok ... ešte iné mňamky Ti dieťa zo škôlky/školy donesie ... chápem Ťa, no naozaj toto je vec neriešiteľná - vždy to tak bolo, vždy to tak bude ... škôlka/škola je proste semenište bacilov, vírusov, no proste divočina ... čím skôr to prijmeš ako fakt, tým lepšie ...

huxy
22. sep 2024

Nemôžeš obviňovať nás alebo to dieťa v škôlke, že kvôli tomu je tvoje dieťa na infúziách..ochorieť mohlo kľudne aj inak, od iného, to celý život by malo byť izolované?

milanemila
22. sep 2024

No vidis aj tu su zeny, kt davaju soplave a ukaslane deti do skolky 🤷🏼‍♀️ ja toto nikdy nepochopim. Keby tam rodicia tie deti nedavali, tak potom nie su vsetky soplave kazde dva tyzdne, lebo by sa navzajom dokola nenakazovali.
U nas v skolke nastastie funguje ranny filter a take dieta poslu domov a aj cez den ak sa im nezda, tak volaju rodicom.
Vysledok je taky, ze moje dieta je chore tak 4x do roka.

elisebah91
22. sep 2024

Autorka je mi ľúto čo sa stalo vášmu drobatku, že ste v nemocnici ale vo svete sa stávajú aj dobre aj zle veci.
Možno budem poučovat, prepáč, ale ak máte doma predcasniatko tak by som staršie dieťa(ak nie je preskolak) do škôlky nedávala. Držala a platila miesto ale nedala , práve kôli chorobnosti.
Ja mám tri deti a keď sa posledné narodilo na termín držala som doma všetky deti(mimo škôlky) vyše mesiaca práve kôli malej imunite donoseneho bábätká a chorobnosti škôlkarov.
Malo sa a tým počítať.

domka222
22. sep 2024

Napíš prosím pekne aj tej učiteľke odtiaľto, čo chodí chorá do škôlky.

tiika
22. sep 2024

Chápem, že máš obavy a nechceš, aby ochorelo tvoje dieťa či nejaké iné.
Ono však nie je kašeľ ako kašeľ, nie každý kašeľ je zakonite infekčný, toto treba rozlišovať, a rovnako ďalšie príznaky - nadcha, teplota, únava.

Toto môže posúdiť skôr ta mamka ako nejaká cudzia. Aj keď nehovorím, môže byt aj nezodpovedná. No predpokladam, že takých je minimum.

To by sme i my dospeli mali pri každom zakaslani neísť do prace, ale sme na to ako spoločnosť dostatočne nastavená, tolerantná..?

mamina7070
22. sep 2024

ja zasa nechapem zeny co maju doma predcasne narodene babetko a daju starsie dieta do skolky
velka nezodpovednost z tvojej strany

autor
22. sep 2024

@famebazarik2024 viete čo, nekomentujte. Ani si neviete predstaviť, že mi dieťa bojuje o život, narodené v 28tt a piplali sme si ho ako sme vedeli 😥😪😥 a ono teraz trpí.

kate_cs
22. sep 2024

Akože mňa keby začali v šatni upozorňovať cudzie ženy, ani sa s nimi nebavim. Je tam učiteľka? Je. Robí ranný filter? Mala by. Si doktor, keď vieš po pár sekundách v šatni odhadnúť zdravotný stav iného dieťaťa?

kate_cs
22. sep 2024

@pink_lady súhlasím s tvojou doktorkou. Ja to tak tiež robím. Dovidenia…

iwesska
22. sep 2024

Hej,urcite prestanu,hned ako si to tu precitaju😄 Chore deti vzdy v skolke boli a budu,tak ako sa chori ludia trepu do prace,s tym neurobis nic.

nykkushka
22. sep 2024

Ja ťa autorka chápem, tiež ma to vedelo poriadne nasrať škôlke. Ja som si doma piplala 3 týždne dieta,kašeľ mal ako fajčiar TBC, sople hrali všetkými farbami ATB na bežnom poriadku, boľavé uši - toto som zažívala prvý rok v škôlke. Prestala som s tým vtedy, keď učiteľka povedala inej matke, že pokiaľ nemá teplotu, môže chodiť do škôlky (decko malo krvavé opuchnuté unavené oči, sopeľ a kašeľ jak tuberak). Odvtedy som aj ja sebecká hnusná mater ktorá dá dieťa so soplom (viem kedy je ten sopeľ prejav choroby) a kašľom do škôlky. Jedine kedy ho nechám doma je pri teplote a hnusnom ťažkom vlhkom kašli...

beata_k
22. sep 2024

Autorka, neurobis s tym nic. Aj ja som sa rozculovala, ale mozem sa aj o zem plesknut, vzdy budu davat chore deti do skolky. Vela zdravia prajem. 💪

domka222
22. sep 2024

@kate_cs ale inak niektoré matky sú fakt hrozné. Dieťa si ráno raz kýchne a už majú blbé pripomienky a očami ťa idú zavraždiť

klarissa25
22. sep 2024

A alergici čo? Ti radšej nech ani nechodia ani do škôlky alebo do školy,...strašne obmedzený nazor. Kašeľ a sopel neznamená že je hneď človek infekcny

autor
22. sep 2024

@mamina7070 z mojej strany? Akože nehnevaj sa ale posledný predškolský rok hádam do škôlky ísť musí. Tak prestaň poučovať dobre? Že ja a nezodpovedná. Prestaň prosím ťa byť dno

Strana