icon

Prečo zdravej dcére nechcú dovoliť návrat do škôlky?

12. mar 2025

Ahojte, Zacnem od zaciatku. V piatok sme isli pre nu, boli vonku, ona v 1 svetriku hoci fukal vietor. Uvitelka na mna, ci viem, ako velmi soplikuje. Hovorim neviem o tom, ved jej nic nebolo ani den pred ani po. Plakala aj v skolke, ked sme pre nu isli. Prisli sme domov, vyfukala nos a uz nemala nic v ten den.
V sobotu som jej davala nos cely den fukat, a mala minimalne sople cca doobeda.
V nedelu NIC suchy nos. Ale hovorim si, nech ostane doma aj v pondelok pre istotu.
V pondelok NIC opat. Suchy nostek. Tak si hovorime v utorok uz ide. Zobudila sa a od toho komentu plakala, ze ona nechce ist do skolky. Aj ked manzelbju odovzdal plakala....
O 10 mi vola pani ucitelka, ze ma silnu nadchu, lesknu sa jej oci.hovorim, ze nic jej nie je, plakala, jasne ze jej tecie z nosa. Ona, ze urcite nie z plakania a okamzite mam ist pre nu, lebo nakazi ostatnych. Idem tam. Ona place. Tecie jej z nosa. Hovorim, ze ved place. Ze to iba teraz zacala. Ok.

Prisli sme domov, vyfukala nos, ukludnila sa. Sople nikde. Cely den nikde. Pisem ucitelke, ze nic nema, ze to bolo z placu. Ona, ze ju mam dat, ked bude zdrava. Dnes sa zobudila, uz neplakala lebo som jej hovorila, ze do skolky nejde... Sople nikde. Ma suchy nos. Neupchaty. Nic jednoducho. Teraz mam zobrat dovolenku pre nic. OCR lekar neda, nie je na co.

Ja neviem uz fakt, co mam robit... Na 100000% som si ista, ze jej nic nie je.

Strana
z2
autor
12. mar 2025

Hadat sa a dokazovat ani neviem ako, ked mi tam rano zacne plakat. 😏

sara07
12. mar 2025

zober dieta k mudr , vysvetlili mu aku maš kreaturu učitelku , nech ti zoberie ster , zmeria teplotu
a pekne jej ten papier odovzdaj, s tým že nabuduce s tym papierom pôjdeš do riaditelnia podobne
je normálne že dieta plače a ma sople , to máš ako ked ráno ideš pešo do školky tá prekurena drucht jasne že ti vybehnu sople - my sme s týmto bojovali tiež, a to najmladšie nechcelo fukat
skus zistit hrou alebo nejak prečo nechce chodit do škôlky vlastne

bibina32
12. mar 2025

Skús zavolať lekárke, že či ti dá potvrdenie, že je zdravá. Ja by som to asi tak urobila.

glorikarebeka
12. mar 2025

Tak keď to je takto, tak rovno za riaditeľkou
Ak nemá dieťa teplotu a ide jej sopeľ len z plaču tak je jasné, že nieje chorá....asi len učiteľka nechce mať v triede uplakané deti

petracandle
12. mar 2025

Pani učiteľka si asi myslí, že má každý rodič neobmedzený počet dní dovolenky a zamestnávateľ bude v pohode tolerovať neustále OČR....

autor
12. mar 2025

@sara07 Hrou? To je dobry napad?
@bibina32 myslela som aj na toto, ale neviem ju zas kam dat, ked pojdem k dr. A zas teraz tam sediet hodinu medzi chorymi.. A este mi tam realne ochorie. 😀

autor
12. mar 2025

@petracandle ja tiez nechapem.... Tak sedime teraz doma pre nic za nic. A vcera este ako som bola, hovorim aj dalsej ucitelke, a zdviha obocie a usmieva sa, ako keby som ja vymyslala.

autor
12. mar 2025

@glorikarebeka to je zak trapne inak. Dokazovat blbosti.

dorothee
12. mar 2025

U nas v skolke bezne nosia potvrdenie,ze dieta je zdrave.Normalne s nou chod k dr po ten papier a mas vybavene

sara07
12. mar 2025

ked bude kludna zahraj te sa doma na škôlku , aby si zisitla prečo plače ak ti to nechce povedat .. prečo nechce chodit do škôlky a plače

sara07
12. mar 2025

nesedela by som
bud vyriešial papier alebo dieta zobral k riaditelke nech jej zmeria teplotu a pozrie tie mega sople, normálne ta učitelka šikanuje doslova

nikpa
12. mar 2025

Treba ísť k lekárke a pýtať si papier, že dieťa je zdravé. Aj keď v tomto prípade je to asi len buzeracia zo strany škôlky. No ver, že keď to takto spravíš a jasne im dáš najavo, že si neprajes viac takéto veci rišiť tak sa to viac nebude opakovať. A vôbec to nerieš s učiteľkou ale s riaditeľkou.

katka13katka
12. mar 2025

Suhlasim, s tym co pisu vyssie. Doniest papier, slusne jej vysvetlit, ze ak sa to bude opakovat, pojdes za riaditelkou. Bohuzial, za tie mzdy, uz robi ucitelku ktokolvek…

autor
12. mar 2025

Od obeda su, zavolam, opytam sa, ci mi ten papier da. 🙏
Len aby zas kvoli tomuto nebuzerovala moju dcerku. 😏

kiki68
12. mar 2025

Ist k lekarovi a doniest Papier o neinfekcnosti dietata. Dovi, musis prebrat dieta, cez ten papier nejde vlak.

cacianka
12. mar 2025

V prvom rade je jasné, ze dcérka pre niečo do škôlky ísť nechce, treba to z nej nenapadne vytiahnuť, lebo sa jej stres bude nútenom iba zhoršovať. A to ostatné naozaj treba riešiť ako ti radia ženy, potvrdenie od lekárky a riešiť pohovor s riaditeľkou, merať teplotu a kontrolovať sople.

oblecenie99
12. mar 2025

Ináč super, že mám ťahať zdravé decko k lekárovi pre potvrdenie, však keď chorá nebola, ešte môže byť, nie? Ale asi ti fakt iné nezostáva. Skús z nej nejak vytiahnuť, prečo v tej škôlke nechce byť, aj keď moja skúsenosť je taká, že ti to dieťa ani nevie povedať, len proste tam nechce byť. Závisí to aj od veku. Doteraz nemala problém?

autor
12. mar 2025

@cacianka
@oblecenie99 ked sa jej pytam, tak povie, ze kvoli mne. Robibto inak kazdy pondelok a utorok... Po vikende a po prazdninach. Teraz ale neviem, co sa deje. Mozno ma fakt citlivejsi nostek kbolinpocasiu. Mozno fakt mu ide viac soplov, ked place. Rozmyslam ale hlasno, lebo totobje 1x, ze mibucitelky takto reaguju

skeblicka777
12. mar 2025

Za mňa by som to urobia takto, zavolám MUDr, vysvetlím situáciu, poprosím, či vás môže zobrať bez čakania medzi chorými deťmi -keďze podľa teba je zdravá, vypýtam papier, nechám si kópiu. Ak aj napriek tomu bude učiteľka ďalej tvrdiť, že je chorá, idem ďalej, sťažnosť u riaditeľa, keď nepomôže zriaďovateľ škôlky. Určite sa nenechaj šikanovať. A ja keď plačem, tiež mi tečie sopeľ, veď to je normálne

lienka.7
12. mar 2025

@autorka tak toto je zase iný extrem 🤦‍♀️ malu by som do skolky normalne dala a nedoskutovala... pripadne si zavolala riaditeľku. A žiadala, aby mi laskavo nestresovali dieta. K žiadnemu doktorovi by som nešla.
inak verím, že aj pri naozaj nachladnutych deťoch je taka akčná pani učiteľka 😁

lenuska9999
12. mar 2025

Chod k lekárke pre potvrdenie, že dieťa je zdravé a potom rovno za riaditeľkou MŠ a vysvetlí jej aký je s učiteľkou problém. Podľa mňa si ju tam jednoducho nechce nechat, lebo mala plače a ona nevie, čo s ňou. Tak je najjednoduchšie zavolať rodičom, nech si prídu pre dieťa

isis234
12. mar 2025

Keď má v škôlke sople= nemôže niečo cítiť,, s niečím nesúhlasí. Možno učiteľku, ako pristupuje k deťom, k nej. Aj pri dospelých to tak cítime.. pri niekom fajn, pri niekom nie. Niečo nám na ňom vadí a nevieme to pomenovať.. To z človeka ide z vnútra..
Možno iné správanie detí... skús sa jej spýtať, koho má kamarátku, kamaráta v škôlke. Nech povie o všetkých, ako ich vidí a cíti ona.
Ak by bolo možné zmeniť škôlku. Alebo sa porozprávať s riaditeľkou. Ona by mohla ísť na hospitalizáciu do ich triedy a sledovať čo sa tam deje.
Držím palčeky, nech sa to čím skôr vyrieši pre dobro všetkých zúčastnených

biba_18
12. mar 2025

mňa tak, nazvime to spochybňovala učiteľka čo zastupovala našu pani učiteľku keď mal malý chalaziony - že má zápal spojiviek a je to nákazlivé a čo ho nosím do škôlky! a ja že nemá zápal spojiviek a to čo on má nie je nákazlivé. no dosť do mňa skákala - až som jej povedala, že ja ho teda zoberiem teraz domov, ale keď jej donesiem o 1/2 hodiny výsledky z očného, kam sme chodili ako na klavír, že to odnesiem rovno riaditeľke... chápem, že matky sú všelijaké a nosia aj choré deti do škôlky - ale mala by sa vedieť správať a mala by byť aj psychológ ak už aj rodičov detí nepozná...

autor
13. mar 2025

Davam hlasenie. 😀 Volala som nasej dr., teda sestricke lebo ona dviha telefon a oznamila, ze nemaju kapacitu ma zobrat tak, aby tam neboli chore deti. Takze mozem prist s dietatom, ale musim cakat bohuzial s chorymi. 🙂 Nie, len tak nevyda Dr. papier, ze je zdrava, musi ju vidiet a ze este ziadne take nerobila. 🤦🏽‍♀️ tak sme doma. Boli sme ale vcera vonku a zacala soplit. Vonku iba. Doma este to trvalo asi 2 hodiny, co je ale urcite neobvykle, potom prestala a zas nic. Dnes rano opat nic. Mam pocit, ako keby sa nevedela rozhodnut, ci byt naozaj chora alebo nie. Lebo fakt nesoplikuje. Tak som sa rozhodla, ze nebudem bojovat a ostane doma, lebo cestou do skolky s placom by sa jej nos zas spustil a zas by som mala z roboty ist prec.

deninka233
13. mar 2025

Mne sa spúšťajú automaticky sople, keď dlho neplačem, chcela by som (tj je dôvod) avšak ako dospelá osoba proste nezačnem revať dakde v obchode alebo v práci. Ale teda nespúšťajú sa väčšinou hneď, ono to musí byť obdobie, aj cca mesiac dákych stresových situácií. Potom soplím takú vodičku jedna radosť, nestíham sa dofúkať. V detstve som takmer nikdy neplakala, mala som rodičov typu “rev a ja ti dám dôvod”. Za to problémy so soplami a ucpatým nosom som mala nonstop…
Pokiaľ dieťa nemá husté zelené a žlté sople tak by som dáke priesvitné neriešila, išla by som za riaditeľkou a hotovo. Druhá vec je, že by som asi hľadala inú škôlku alebo aspoň požiadala preradenie do inej triedy, to dieťa evidentne nie je v škôlke šťastné.

taktotedanie
14. mar 2025

Zobrala dieta k peduatrovi a vysvetlila situaciu
A riesila priamo s ucitelkou a riaditelkou

monsterablue
Autor odpoveď zmazal
biba_18
14. mar 2025

@monsterablue nechala ho v škôlke a ja som išla do práce...

zuzuliennka1
14. mar 2025

kup si samotest na chripku/kovid, sprav ster z nosa a negat. vysledok ucitelke posli do edupage a nenechaj si skakat po hlave

domidomi123
14. mar 2025

Ahoj a nedeje sa náhodou v MŠ niečo s malou ? Nejaký problém v kolektíve alebo s pani učiteľkou ? Straší máva žalúdočné problémy, ale také, že keď sa dozvie že do MŠ nejde hneď prejdú….. Keď sme veci pár krát prediskutovali so synom a následne aj v MŠ, zlepšilo sa to 🙂 Inak potvrdenie od lekára že môže navštevovať kolektív a nemáš sa o čom s pani učiteľkou baviť 😉

Strana
z2