icon

Problém v škôlke

ewka0012
1. okt 2021

ahojte, potrebovala by som nazor na toto,co sa deje u nas v skolke. syn nastupil v sept.do skolky ako 3rocny.rano ho vodim ja na osmu.poobede vyzdvihuje muz.skolka je otvorena do 16.30. prve dni sme ho bravali skor okolo 15hod aby tam nebol dlho.potom uz zacal chodit po 16tej muz. jedneho dna si ucitelka zavolala mojej svokre (poznaju sa lebo svokre tam kedysi chodili vsetky deti),vraj nas maly tam byva najdlhsie a caka rodicov a vobec to nie je pre tak male dieta dobre aby tam bol dlho. tak isla svokra po neho. toto sa udialo bez dovolenia rodicov. nam nikto nevolal, bez nasho vedomia ho vyzdvihla svokra po dohode s tou ucitelkou.muz tam prisiel po neho a dieta nikde. no dobre bola som ticho. muz mi tvrdil,ze chodi po 16tej, maly sa vraj vzdy tesi na tata, pekne sedi a hra sa alebo vsetko zatvara s ucitelkou,myslim okna atd. malokedy je tam vraj sam. parkat sla pre neho svagrina a plakal ze chce ist s tatom. muz chodil do prace s kolegom autom,kolega vsak dal vypoved,tak muz chodi busom,uz riesime druhe auto. takze teraz chodi neskor v praci konci 15.30 . ale vzdy stiha do 16.30.vcera prisiel 16.34, utekal celu cestu zo stanice,nestihol spoj na ktory chodi. ucitelka ho vraj cakala vonku uz,sedela v aute a maly bol na chodniku skoro bosy ,napoly obuty,vraj mu nevedela obut topanky. muz sa ospravedlnil ze meska. rano si ma odchytila riaditelka, povedala mi, ze muz prisiel 16.40, meskal a je to vraj hrube porusenie poriadku a ked sa to zopakuje, mozu nam ho vylucit zo skolky. uplne som zostala zarazena. nechapala som co povedat, neviem preco muz nevolal niekoho,aby po neho prisiel,myslel si ze to stihne.
starsi syn chodil do inej skolky kde s tymto nebol vobec problem. tiez som po neho chodila cca 16.15, velakrat sa stalo ze ine mamicky obcas meskali, ucitelky pekne cakali vonku s detmi na skolskom ihrsiku na lavicke a nikto nikoho nevyhadzoval zo skolky.
co si o tomto myslite? ked som muzovi volala rano co sa stalo, tak sa strasne nastval,ze ich zazaluje ze dieta cakalo na ulici skoro bose a predtym volali bez vedomia rodicov svokre,ktora ho vyzdvihla bez nasho vedomia. proste cele zle. nechcem si robit problemy v skolke, nechcem aby si on zvykal zase v inej chudatko male,ale toto ich spravanie sa mi nepaci absolutne.este tam chodi len mesiac a toto robia.

asfodelka
1. okt 2021

@ewka0012 Vsetko som necitala, ale ked bol moj starsi v skolke na prvom rodicku nam citali skolsky poriadok a velmi zdoraznili, ze ak rodic 3xnevyzdvihne dieta do 16:30 dieta bude vylucene zo skolky. Ak to maju u Vas zavedene v pravidlach a boli ste informovani nemas sa preco stazovat.
Odovzdanie dietata je ina vec a to by som veru riesila. Na to nemaju pravo bez Tvojho suhlasu. A co ked pojde okolo Tvoja suseda, ktoru ucitelka pozna, da jej dieta a Ty ich budes hladat, ci ako?

sara07
1. okt 2021

@loginexistuje čiže zrazit päty a držat hubu a krok a nechat si zo seba robit handru
hm jasné ,každy sa k tebe sprava ako mu dovoliš

lucmirka124
1. okt 2021

Na zaciatku skolskeho roku vam davali papier kto moze chodit pre vasho syna do skolky? Ste tam napisani len 2 dvaja? A prakticky manzel to ledva stiha?sak tie ucitelky tiez mozno potrebuju stihnut bus a chcu ist domov.naozaj mi pride zvlastne chodit si pre syna tesne pred zaverecnou. Ked ho potom treba este obliect, obut, to su + 2,3 min. U nas kazali byt najneskor v skolke 16,15 aby sisi dieta v klude prevzala obliekla.a ucitelka mala svoj cas tiez vsetko skontrolovat a ist na bus domov. Nehrot situaciu prosim ta.. ak to tvoj muz nestiha sa zjavi denne vo dverach 16.30 miesto toho aby bola skolka uz prazdna tiez by som ti par peknych slov povedala. A neporovnavajte tu pre boha potraviny,obchody, kt su odkazane na peniaze zakaznikov. Povacsine je dostat do skolky dieta problem.a tie ucitelky ozajniesu povinne tam denne vycakuvat rodicov kt nestihaju po deti. Zariad sa aby ti po syna niekto chodil a nie ze tvoj muz vleti do dveri 16.30 a mysli si ze prisiel vcas... a ucitelka dalsich 5-10 min caka kym odidu.

ewka0012
autor
1. okt 2021

hej rozumiem vam, bola to nasa chyba, viem ze aj ucitelka ma svoj zivot, ale tak ako kazdy aj ja obcas v praci nadcasujem, ked to nie je pravidlo,moze par minut pockat. viac sa to urcite nestane. vlastne muzova chyba,ze nezavolal niekoho aby ho vyzdvihol ze nestiha, ale zase stalo sa to raz, nie viackrat.hned sa treba vyhrazat vyhadzovom? aby dieta trpelo? tomuto nechapem. podla mna nas maju v zuboch od zaciatku lebo tam byva posledny alebo medzi poslednymi. splnomocnenie som takisto dala asi na 6 ludi z rodiny,ze ho mozu vyzdvihnut, pre istotu ak by sa to obcas stalo ze pridu stary rodicia ci krstna alebo svagrina.oni sa hned na mna ocapili tym, ze dali ste 6 ludi na vyzdvihovanie a dieta tu zostalo dlho. to ale predsa neznamena ze ho vsetci budu chodit vyzdvihovat?ale moze sa stat ze v priebehu roka niekto pride z nich. starsi syn chodil 4 roky do skolky a ziadne problemy sme nemali. uz na zaciatku sa na mna ucitelka ocapila preco chodime pre dieta tak neskoro a je tam vacsinou posledne,pritom sme chodili 16-16.15. potom sa stalo to ze volali svokre, a isla po neho. ona bola na tom splnomocneni, ale nikto sa vtedy v ten den nedohodol ze po neho pride a podla mna ucitelka nema pravo volat jej len preto ze sa poznaju, bez nasho vedomia.lebo jej sa nepaci ze dieta je tam do 16.15 ked neplace a hra sa a tesi na tata, ked je skolka do 16.30. len preto ze ucitelky chcu zavriet alebo odist skor. vobec sa mi to nepaci.takyto pristup. hned na zaciatku problemy. nasa situacia v rodine je taka, ze auto mam ja lebo rano decka vozim a idem 20km do roboty, mam flexibilnu dobu a obcas sa da ist aj mne po neho. muz konci v praci 15.30. preto zhaname to druhe auto aby stihal aj on, a nemuseli sme otravovat nikoho z rodiny. svokrovci byvaju na tom istom sidlisku, no svokor robi v AT, svokra do vecera a moji rodicia su z ineho mesta. iba svagrina chodi este na strednu, ta by obcas mohla, no samozrejme ma aj svoj zivot ,nie len deti vyzdvihovat. muz je taky hrdy ze nechce nikoho z rodiny otravovat a radsej chce ist sam. lebo potom musime byt strasne vdacny ako nam pomahaju😲 neviem ako to robia ostatny rodicia?!!

deti95060810
1. okt 2021

učiteĺky sa tiež ponáhľajú zo škôlky... niektoré viac ako by mali....😉

loginexistuje
1. okt 2021

@sara07 tak pockaj ... skolka je nedostatkovy tovar ... a po druhe ak je prevadzka do 16:30 tak 16:30 tam uz dieta byt nema nie ze len vtedy dobehne otecko a nestihne dieta obliect obut atd... najmä ak maju moznost ze ju moze vyberat svokra...

ak sa to bude opakovat tak im proste dieta vylucia a potom co bude robit ...

loginexistuje
1. okt 2021

svokra ak bola na splnomocneni tak potom preco je problem ze ho zobrala ... moze ho zobrat hocikedy to vam oni nemusia volat ... mala vam zavolat svokra

fiffinkaa
1. okt 2021

Ak sa to stalo len raz že manžel mešká...ja neviem veď sme ľudia, to je až taký problém, nad tým sa dajú zavrieť oči ak sa ospravedlnil, či myslím že áno.
Ucka sa chce zbaviť deti čo najskôr, preto každému rozpráva že tam ostane jeho dieťa samé, určite nie ste jediní ktorým to vraví...alebo ďalšia vec, ostatné deti odovzdá možno do 16 a Vaše dieťa tam trčí do 16:30… no to je ale drzosť🤣
A treba jej ozrejmiť že svokre volala prvý a posledný krát, to nenechajte bez komentára. Problémy si nerobíte Vy,.problém je učiteľka, nedajte sa.

bimbambim
1. okt 2021

Tebe by sa tiež nepáčilo kebyže tu niekto príde na záverečnú alebo po záverečnej.Ked je raz škôlka do 16:30 tak bohužiaľ musíte stíhať do toho času.Mbe sa tiež nepaci keď mi zákazník vojde 17:59 hod keď zatváram o 18:00.Ke nestíhate tak niekoho si nájsť ak nie si spokojná so svokrou tak susedu kamošku atď.Ja som mala v zálohe susedu a kamošku jej deti chodia doteraz spolu do triedy a to sú už školáci.Co sa týka učiteľky že volala svokre tak to ste mali riešiť v danú chvíľu ako ste sa to dozvedeli.Muz keď bude vedieť že bude meškať tak zo slušnosti zavolám aby vedeli .Však keď meškas aj do práce tak dáš vedieť že meškas

najstastnejsia
1. okt 2021

Ahoj. 1. Učiteľka porušila GDPR zákon, nemala právo kontaktovať svokru. To by som riešila s učiteľkou. Sú ženy, ktoré Ti tu hovoria, že to nemusíš riešiť... Ale ty si mama, nie svokra... "Kamarátky, nekamarátky", mám rada priame jednanie... Celkovo mi príde divné, že situáciu nekonzultovali s vami- rodičmi. Svojské praktiky...
2. Meškanie manžela. Tu bola učiteľka v práve. Manžel mal prísť skôr, keď vedel, že nestíha, mohol zavolať a ospravedlniť sa, že bude meškať. Zaráža ma, že pani učiteľke bolo ľahostajné, že syn nebol obutý. Ok. Mohla byť naštvaná, že musí čakať, ale robí s deťmi... Nie s tovarom...

mariejenka
1. okt 2021

Uz len si to tak zariadenia s manželom,aby ste boli po syna včas. A reci,ze je malý posledný? Bože,co som sa ja napocuvala, nasa škôlka do 16:30, ja koncila v robote o 16:00, ešteže mám prácu tak,ze vidim do okien škôlky, čiže som bola po syna vzdy do 16:10, a zakaždým som počula,ze je skoro posledný...halooo, robím. Teraz ked som rd s mladším,idem na 15:30...ups,uz sa mi treba obúvať 😉😉😉😂...nic si z rečí nerob,

kingstonka
1. okt 2021

Nám v škôlke na začiatku sk.roku vraveli, že ak rodič 3x príde neskoro budú kontaktovať sociálku, ale samozrejme ak sa niečo stane, že mešká, treba zavolať. Ale zase už o 15:45 zvyklo byť moje dieťa posledne( neviem, čo za pracovnú dobu majú ostatní rodicia) a učiteľka keď ma zbadala hneď dcere" vidíš, som ti hovorila, že mamka na teba nezabudla" 🙄 Aj keď prevádzka škôlky je do 16:30, dlhšie ako do 16:00 neboli ochotne ostavat, radšej vzbudzovali hanbu v rodičovi a ľútosť u dieťaťa. No keď sa nedá, tak sa nedá prísť skôr.

ewka0012
autor
1. okt 2021

@evkamotka svokra ale pracuje, jeden tyzden do 16tej a druhy tyzden do 18.30.proste kazdy u nas este pracuje a nemame nikoho ,kto by chodil pravidelne,viem to riesit len ze si muz kupi druhe auto.v dnesnej dobe nie su stari rodicia to co byvali,ze pomahaju s vnucatami,u nas vobec.ked sa mi neozveme,nikto nema zaujem o vnucata sam od seba,staraju sa iba do toho co nemaju

sara07
1. okt 2021

@loginexistuje ale ano máš pravdu čo píšeš ale zase robit z tohto takuto kauzu??? stalo sa im to prvy raz, ako slušne povedat chápeme že to máte takéto ale pravidla su taketo , všetci ich musíme dodržiavat
nič nepoviem , ale máš pocit že toto je ako normálne jednanie ? či uč alebo riaditelky, otec sa ospravedlnil , tak precenili sa, urobil chybu, sme stroje alebo ludia
trochu slušnosti, normálnosti, pochopenia a nie rovno sa vyhadzuje a takto sa chová ?
neznamená že ked je niekto učitelka a je malo škôlok tak bude v podstate ponižovat rodičov, jednak že zavola svokre akého ma neschopného syna lebo chodia 16,15
toto nie je normálne ani pripustne jednanie proste

ewka0012
autor
1. okt 2021

@lucmirka124 tomuto rozumiem aj priznavam ze je to muzova chyba,nezavolal im vopred ani nezavolal nikoho,kto by ho vyzdvihol. ale zase ten pristup,ze sa vyhrazaju vylucenim? ked sa to stalo raz?inak chodi cca 16.15

sara07
1. okt 2021

@ewka0012 a riešenie zohnat v škôlku v mieste kde ty alebo mm pracujete ? že by odpadlo komplikované dochádzanie

loginexistuje
1. okt 2021

@sara07 tak hej mozno im vadilo ze nezavolal ze nestiha kto vie .... a zasa ucitelka sa mohla ponahlat vyzdvihnut si svoje dieta z druziny ... napr.

ewka0012
autor
1. okt 2021

@loginexistuje pretoze nema pravo si zavolat svokre ze viete co vas vnuk tu byva dlho ,tak ok svokra- ja pre neho dnes idem, len tak bez oznamenia rodicom, sa oni dve dohodli ze tam byva dlho a ide pre neho,len preto ze sa poznaju,myslim ze kazdemu by sa to nepacilo, az ked niekoho poziadam,a poprosim aby siel po neho,ma ist, alebo sa opytat vopred, nam to neoznamila ani svokra ani ucitelky, a to je ok podla nich,ale 4min uz meskat je hrube porusenie

sara07
1. okt 2021

@loginexistuje ano to bola chyba že nezavolal, ale ked bežíš utekaš tak chlap proste beži utekaá , nevola a uteka ,však videla uč že prišiel zadychany
a meškal 4 min

ewka0012
autor
1. okt 2021

@fiffinkaa presne muz sa ospravedlnil, stalo sa to len raz,ked je raz skolka otvorena do 16.30 tak by nemal byt problem ,ked je tam niekto do 16.15, zvlast ked dieta nema s tym problem a spokojne sa tam hra a caka otca, ved on neplace, ani rano, co ine deti placu,jeho davaju prikladom ze pozrite Dominik neplace.rano tam ide s uspevom

kingstonka
1. okt 2021

@ewka0012 keď chodí 16:15 a škôlka je do 16:30 - vôbec nerieš. Ale dajte si pozor na to, že ak bude vedieť, že bude meškať, nech poprosí svokru alebo dá učiteľke vedieť.

ewka0012
autor
1. okt 2021

@sara07 presne aj ja si to myslim a u nas v PN nemam pocit ze je malo miest v skolke,vobec nebol problem s prijatim.len som vyberala skolku v mieste bydliska.len tato skolka sa chova ako harvard,pritom je to obycajna statna skolka, z vonku osarpana ,na rodicovskom som nic ine nepocuvala len o prispevkoch,kedy sa co plati,co treba doniest,ze ako rodicia nosia sponzorske, alebo robia sponzorsky opravy v skolke,ze to uvitaju aj od nas,ze mame davat dve percenta skolke atd. nezabudli dodat ze neakceptuju ziadne plienky,dudliky a hracky,dieta sa musi obliect same, obut, oni nebudu 19 deti obliekat, aby vedelo same jest, ano 3rocny? chcela by som vidiet,ktori si da sam vrchnu cast oblecenia?!! proste cela divna skolka,ja nie som ziadna premotivovana matka,ale toto mi pride cez

sara07
1. okt 2021

@ewka0012 ako uč je neskutočná p.. , služobníček hlavou šlahnut o zarubnu
asi hlavny problém je že nie ste dostatočne slizky ,a neboj keby si jej dala prezent kavičku bonbonieru ako by nič nevadilo zrazu
o 16,15 by som to vôbec neriešila a asi by som ju proste schladila že nie nema kto skorej a nedá sa skorej, nie ste predsa jediny rodičia na svete čo pracuju

sara07
1. okt 2021

@ewka0012 tak to teda hej ako , toto máme aj u nás vychovne veci sa preberaju 5 min hádam aj to je vela
ale čo kde čo treba doniest, dat, opravit, brigada, 2% taky fond tamto fond zaplatit na 20 min som si stopla naposledy len tak spasie
a keby si dala sponzorsky dar riadny nevadilo keby ste chodili 40 aj každy den vieš to je to , su dva metre proste

mpg
1. okt 2021

@ewka0012 Povedala by som, že by ste nemali už meškať, byť tam najneskôr tých 16,15h. a že volali svokre, ktorú poznajú ako zodpovednú osobu, by som tiež nechala tak a keď by mohla a chcela, nech sa tam ide s nimi porozprávať. Teraz keď má každý mobil sa môžte dohodnúť, aby ste nemeškali.

ewka0012
autor
1. okt 2021

@sara07 to som jej presne povedala na zaciatku,ze maly tam neplace,je spokojny,rano chodi neskor-skoro posledny ,takze neni problem ze je tam do 16.15mze mu to nijako neublizuje. kedze tam ja rano pridem 8-8.15 ,este cestujem 20km do prace,tak musim v tej praci aj 8hod byt a teda pridem domov 17hod cca. kedze mame aj starsieho syna, nemozem rano ist skor,lebo ho vystrojim do skoly.nemaju rannu druzinu kvoli korone a skolu otvaraju az 7.40. musim dozriet aby do skoly siel na cas. preto chodi poobede muz, lebo stihal v pohode, ked cosi vie ist ktosi z rodiny, ale robia z nas uplnych asocialov co nechavaju dieta dlho v skolke alebo nepridu vobec

sara07
1. okt 2021

@ewka0012 tak vieš no ak jej deti odidu do 16,00 a ona tam musi trpiet do 16,15 tak toho posledného rodiča musi vydurit, že je platená do 16,30 to nikoho netrapi,
a však ked tam ma to jedno dieta čo sa tam tak spokojne hra čo si nerobí agendu tvrdia že jej maju tolko že nestihaju , aj za 15 min sa toho da vela stihnut

oblecenie99
1. okt 2021

@lucmirka124 Ehm, som sama, čo som "zrútena" z tej otváracej doby škôlky? 😅 Ja som napr. robila do 17:00, teraz kvôli malému a jaslickam to mam trosku upravené, a končím cca o 16:15 manžel chodí na 12 a 14 hodine smeny, kedy ako robí cez týždeň, a nemáme tu nikoho, kto by nám malého vyzdvihol. Fakt sú škôlky bežne iba do 16:30? 😮 A to potom ako stíhajú ti rodicia, ak sú v práci? Vidím, že sa máme na čo tešiť v blízkej budúcnosti a pravdepodobne budem tiež tak dobiehať..

ajka0207
1. okt 2021

@oblecenie99 a to rátaj že do 16:30 bývajú škôlky vo väčších mestách, na dedinách do 16.

petulda333
1. okt 2021

Pride mi smiesne co pises. Das na splnomocnenie, ktore sluzi nato aby dieta mohol niekto iny vyzdvihnut, 6 ludi a vzapati napises, ze to neznamena, ze budu vyzdvihovat! 🤷‍♀️ Ako, co? Vies co si vlastne pisala? Ak tam svokra je, tebe volat nemusia. Moze ho vyzdvihnut kto chce z tych 6 ludi a ten dotycny ta ma informovat. A k tomu meskaniu, ano jej sposob mozno nebol vhodny, ale ako pises, ze sa to stat moze, tak aj ona mozno bola v klze. Mozno sa tiez ponahlala niekam a toto ju proste nahnevalo, zvladt ak nevolal. Cize zaludok by som vycistila muzovi. Nam na rodicku vzdy opakuju, ze kludne dieta postrazia par minut dlhsie, ale treba volat!

luccija
1. okt 2021

@oblecenie99 ja mám kamarátku na Orave na dedine a tam niektoré do 16- a aj do 15:30.Tiez len tak pozerám či všetci robia pol uvazku..
@ewka0012 normálne by som sa v pondelok ospravedlnila za to meškanie a poprosila nech nevolaju svokru, že škôlka je do 16:30 či je problém, že malý tam je 16:15?keď sa neozveš teraz budú vedieť, že si môžu dovolovať.Toto je hobby učiteliek celé dni preberať kto prišiel prvý a posledný.
@lucmirka124 takže za to, že to nie sú potraviny odkázane na peniaze zákazníkov môžu sa správať zle?ja som neraz čakala po prac.dobe ja viem, že niekedy prejsť cez prístavný most cez kolóny v Ba je ťažké.Ak by išlo o rodiča, ktorý to robí pravidelne riešila by som to...ale takto robiť haló zo 4 min naozaj sú ľudia tak citliví?Okrem toho učiteľka má byť poobede vonku s deťmi lenže sa im nechce obliekať tak sú v triede a kreslia si a voľná hra.Chvala Bohu som odtiaľ preč, lebo to su uschovne deti a nie škôlky.A to, že dieťa je posledné to sa hovorí ako otčenáš každému.V pondelok vezmi čokoládu, kávu nech sa n.....u.