Problém v škôlke
ahojte, potrebovala by som nazor na toto,co sa deje u nas v skolke. syn nastupil v sept.do skolky ako 3rocny.rano ho vodim ja na osmu.poobede vyzdvihuje muz.skolka je otvorena do 16.30. prve dni sme ho bravali skor okolo 15hod aby tam nebol dlho.potom uz zacal chodit po 16tej muz. jedneho dna si ucitelka zavolala mojej svokre (poznaju sa lebo svokre tam kedysi chodili vsetky deti),vraj nas maly tam byva najdlhsie a caka rodicov a vobec to nie je pre tak male dieta dobre aby tam bol dlho. tak isla svokra po neho. toto sa udialo bez dovolenia rodicov. nam nikto nevolal, bez nasho vedomia ho vyzdvihla svokra po dohode s tou ucitelkou.muz tam prisiel po neho a dieta nikde. no dobre bola som ticho. muz mi tvrdil,ze chodi po 16tej, maly sa vraj vzdy tesi na tata, pekne sedi a hra sa alebo vsetko zatvara s ucitelkou,myslim okna atd. malokedy je tam vraj sam. parkat sla pre neho svagrina a plakal ze chce ist s tatom. muz chodil do prace s kolegom autom,kolega vsak dal vypoved,tak muz chodi busom,uz riesime druhe auto. takze teraz chodi neskor v praci konci 15.30 . ale vzdy stiha do 16.30.vcera prisiel 16.34, utekal celu cestu zo stanice,nestihol spoj na ktory chodi. ucitelka ho vraj cakala vonku uz,sedela v aute a maly bol na chodniku skoro bosy ,napoly obuty,vraj mu nevedela obut topanky. muz sa ospravedlnil ze meska. rano si ma odchytila riaditelka, povedala mi, ze muz prisiel 16.40, meskal a je to vraj hrube porusenie poriadku a ked sa to zopakuje, mozu nam ho vylucit zo skolky. uplne som zostala zarazena. nechapala som co povedat, neviem preco muz nevolal niekoho,aby po neho prisiel,myslel si ze to stihne.
starsi syn chodil do inej skolky kde s tymto nebol vobec problem. tiez som po neho chodila cca 16.15, velakrat sa stalo ze ine mamicky obcas meskali, ucitelky pekne cakali vonku s detmi na skolskom ihrsiku na lavicke a nikto nikoho nevyhadzoval zo skolky.
co si o tomto myslite? ked som muzovi volala rano co sa stalo, tak sa strasne nastval,ze ich zazaluje ze dieta cakalo na ulici skoro bose a predtym volali bez vedomia rodicov svokre,ktora ho vyzdvihla bez nasho vedomia. proste cele zle. nechcem si robit problemy v skolke, nechcem aby si on zvykal zase v inej chudatko male,ale toto ich spravanie sa mi nepaci absolutne.este tam chodi len mesiac a toto robia.
@ewka0012 chybu urobila aj škôlka ale aj vy.....škôlka nemala volať babke aby prišla skôr pre dieťa keďže má byť otvorená do 16:30, ale chyba sa stala aj u vás že manžel prišiel pre dieťa po 16:30....naozaj učiteľka nie je povinná tam ostávať s dieťaťom po pracovnej dobe....takže treba si to v škôlke vysvetliť, že si neželáte aby druhý krát volali svokre že treba prísť skôr pre dieťa(samozrejme výnimka tam existuje keď z škôlky zavolajú že treba prísť skôr pre dieťa lebo kašle či má soplík či teplotu) a zároveň že už sa nestane že budete meškať.....možno pre vás je to len 5minut, ale nikomu by sa nepáčilo ostávať dlhšie v práci hlavne ak sa aj učiteľka mohla niekam z práce ponáhľať, či mala dohodnuté stretnutie, nedajbože niekam cestovala....viac by som sa k tomu nevracala keďže naozaj pochybili obe strany a to rovnako.....
@mogaa teraz som si jej prispevok sla este raz precitat. Ona nepise, ze ucitelky volali svokre, aby prisla po syna. Volali jej, ze tam ostava najdlhsie a caka a nerobi mu to dobre. Chapem to tak, ze kedze sa so svokrou poznaju, tak dufali, ze ona im mozno dohovori. No svokra sa vzala a sla. Ale fakt nevidim, zeby tam bolo, ze ucitelka volala aby pre neho sla
@ewka0012 to mate dobre, u nás pri meškanie sa vola polícia.... Ak sa do 15 min neozve rodič. To je základ, meškám, zdvihne tlf a ospravedlní sa, vysvetlím. Slušnosť.
Ak škôlka chce akoze úzko spolupracovať, to znamená od rodičov vypytovať sponzorské, tak na oplátku má vyjsť v ústrety a občas potiahnuť 5 min. navyše pre nedochvilnych oteckov. Keď už sa hráme na jednu veľkú šťastnú rodinu. Ako ruku na srdce, komu končí pracovný čas 16:30 a odchádza 16:30? Je normálne že je zamestnanec ešte po šichte cca 10 min. na pracovisku. A že ucka čakala s polobosym synom na chodníku?
@fiffinkaa myslim, zeby v ustrety vysla keby sa otecko ozve. To je slusnost
My sme mali v skolke nastavene automaticke kodovanie o 16:30 takze par minut predtym uz nikdo nemohol byt dnu, su pravidla treba to respektovat, druhu skolku taku malu maju len do 16:00 co je masaker bud dieta chcete dat alebo smola, skolky su problem, otecko moze zavolat do skolky, alebo nebudem cakat na dalsi bus ale vezmem taxik dieta je na prvom mieste vzdy a vsade
U nas je pravidlo, ze ked prides neskoro vyplnis papier, ze o kolkej si prisiel. To sluzi ako nadcas pre ucitelku a aj dokaz, ze si porusil skolsky poriadok. U nas mozes 3x za rok porusit SP, potom nasleduje vylucenie. Stava sa, je dobre mat niekoho blizko skolky, kamosku, inych rodicov so skolky, ktore po dieta vybehnu v krizovej situacii. Moze byt aj nehoda na ceste a muz nestihne ani autom.
To, ze ucitelka volala svokre a vydala jej dieta, by som okamzite riesila s riaditelkou.
Oni sa radi zbavuju deti, pre nu je lepsie ked ma 12 deti ako 23 deti.
U nas sa tiez vola policia. Skusenost je, ze mamicky na rd, nezamestnane chodia posledne. Kolegynka stala pred branou 15minut, vola mamicke a ta jej zapoti, ze bola jazdit, este vycese konika a pride. Z vedlajsieho mesta. Skoro ju porazilo. Dieta, ktore je prve a posledne odchadza.
@lucmirka124 stalo sa to raz , riešia to ale zase nové auto nekupiš že luskneš a ideš ,ide o to ako to bolo prezentované a meškal 4 min nič viac jeden jediny raz
@petulda333 to je jedno, stále pochybyla aj škôlka(učiteľka nemala volať babke že dieťa odchádza medzi poslednými , ale mala sa porozprávať s rodičmi), ale rovnako pochybiliaj rodičia že prišli po dieťa po 16:30.....ono u nás dali škôlku len do 16-tej, posledné deti bývajú vždy oblečené, vychystané pred škôlkou a čakajú vonku na rodičov a sú vonku cca od 15-tej hodiny....ale naozaj pred tou 16-tou je ich tam možno do 5ks z oboch tried....tie malé samozrejme plačú ak odchádzajú medzi poslednými ....
To si ako dovolila učiteľka volať svokre aby ho vyzdvihla skôr? To je fakt neuveriteľné...ešte by ma zaujimalo keď je škôlka do 16:30 a ucke sa podarí vydurit deti do 16:00 či môže odísť skôr...toto čo si o tom vlastne myslieť, otecko príde do triedy a dieťa nikde, a ucka ako komentovala? Povedala že volala svokre nech príde skôr, lebo...? Podľa mňa svokra si myslela že ucka to všetko už s rodičmi zariadila, preto nebola synovi.
@petulda333 áno súhlasím,.len on si myslel že stíha a meškal 4 minúty..teda u nás je to tak že máme škôlku do 16:30 to znamená že rodič musí dovtedy prísť...nie o 15 min skôr...dieťa oblieka rodič a ucka sa ešte bali v triede.
ako tu nádherne vidno kto robí v štátnej správe a kto u sukromnika,, u sukromnika neznamená o 16,30 obuta oblečená všetko vypnuté odchadzam, o 16,30 len zamykaju sa dvere ak nik nie je dnu
@lucmirka124 nosí ako rano ako posledného o 8,00 a chodia po neho 16,15 , pretože dali škôlku v mieste bydliska
len raz meškali o 4 min nič viac
@oblecenie99 tak napr. nasa trieda je otvorena od 07.00 do 16.00. Ale nakolko su tam prevažne deti podnikatelov, nikto to neriesi, kazdy do tej 16.00 v pohode pride, hoci aj tak prevazdne chodia okolo 15.15.
Dalsia trieda je otvorena oficialne od 6.00 do 17.00 ale tam na zaciatku skolskeho roka pani ucitelky nenapadne podsunu, aby rodicia deti vyzdvihli do 16.00. Ver ci nie, vsetci tak chodia (dobrovolne nasilu) 🤷♀️
@mogaa ja to za problem nepovazujem. Vieme ake to je s niektorymi rodicmi, navyse ju dlhe roky poznaju, tak sa ozvali
@fiffinkaa ja viem, ze len 4min ale stale si myslim, ze mal zavolat. Ja to teraz prirovnam k obchodu. Casto chodili ludia na nakup 2min pred zaverecnou a este s recami, ze ved otvorene do 20... Ja som zo zaciatku bola ticho, ale potom som takym povedala-fajn, ale presne o 20 vypinam pokladnu a odchadzam. Na jednej strane si povieme, ved otvorene do 16:30 ale zax o 16:30 by aj ona mala zamknut a nie cakat rodicov... Ano 4min ale nech sa to zopakuje viackrat u viacerych a zrazu to bude xy minut kt jej nik nezaplati
@blondiee83 ano to máš pravdu ale ty predsa platiš dane, dph atd aby potom štat prerozdeloval škôlkam ale vieme ako sa prerozdeluje, možno by bolo zaujímavé aj kolko skutočne poslal štat a kolko skutočne dostala škôlka
@sara07 zase povedzme si pravdu ja byť učiteľka v MŠ a s jej platom, tiež robím len pokiaľ "padla"..... slabý plat, stále s jednou nohou v base a ešte aby robila aj presčasy.....ja nehovorím, stane sa, ale ak sa to stane raz za mesiac pri jednom rodičovi ktorý sa ospravedlní....ale detí tam má učiteľka 20, kde by prišla kedy jeden deň ostávala s jedným dieťaťom 5minut, druhý deň s ďaľším 10minut a s ďaľším 30minut.....princíp ostáva rovnaký , ani do potravín nikoho nevpustia po 18-tej hodine resp.po záverečnej...
@kristina2412 och to máte luxusne , to u nás sa povie na tvrdo a každy ma u prdele ako to stihaš
@katulkagajdos pani ucitelky su na toto velmi haklive. Mame ucitelky v rodine a vzdy nadavaju na rodicov,ktori vodia deti do skolky o 6.30 a a aj na takych,ktori nechavaju deti do zaverecnej. Mali by zmenit zamestnanie a zistia,co je to stihat zaniest dieta do skolky a letiet do roboty. Ja takisto nemozem v robote vyhodit zakaznika po pracovnom case. A to som v robote od rana. Uvitelka ma rannu a poobednu. Ked je tam do 16.30 tak prisla do roboty na 10 alebo aj neskor. Tak by sa mali spamatat
@sara07 ty mas skutocne zvladtne nazory. Co tu splietas o daniach?? Co s tym ta ucitelka ma??Konci o 16.30 h a hotovo. Nespomina nikto dph,hdp,dane, ani hdp Honkongu... Mas pocit,ze ta ucitelka ma mensie prava? Apropo,mas informacie iba z jednej strany, takze nevies ako presne to bolo. Ja mam kamosku ucitelku,by som ti vedela povedat o mnohych rodicoch.... A este staznost mamicky na MK je tiez dost infantilna. Zrela,sebavedoma zena by to riesila inak.
ked to tu tak čítam
v podstate sa tu idu v parlamente p...t pre deti aby sa narodili
ale aby štát dal flexibilné hodiny na škôlku - ked to ide v sukromných alebo UK - mohlo by aj v štátnych, zobrat prípadne dalšiu učitelku aby vedeli vykryť požiadavku, urobit tak smeny aby rodič chodil a vyzdvihoval dieta ako človek nie ako handra strhaná
je to také tažké aby toto riešili nariadenim kedže zriadovatel to ma v paži a škôlky podla poplatkov berie len ako trafiky
podpora narodeneného dietat po 3 rokov proste žiadna , jednanie úžasné ako pecka, rodič ma len za 5 stran povinosti ale pravo len platit a držat hubu asi tak , jo a ešte sponzorovat samozrejme lebo detičky že jo použivaju ich ako živy štít doslova
@stanulienkat nečítaš kontex chápem že nechápeš
ako občan by ma okrem povinosti aj nejaké prava nie ? a ako tebe sa zdá profesionalne chovanie riaditelky a hlavne učitelky ?
@stanulienkat zrelá žena by to riešila ako ?
no schválne spravanie uč čo vola svokre že je tam dieta o 16,15 a to teda ako nie ?
myslíš že je to taky šialeny prehrešok ked meška raz rodič ? nedá sa to povedat normálne slušne a nie hned spominat vyhadzov ,nedá sa to formulovat inak ?
@sara07 sesternica zije vo svajciarsku, skolku mali do 12. Bez stravy. Museli im chystat podla poziadaviek skolky a nikoho nezaujimalo, ze nema s kym nechat dieta, aby mohla robit cely den. Myslim, ze to tu mame celkom fajn

@ewka0012 u nás sa rodicia takto doťahovali v škôlke ci prišli 16:30 alebo 16:40 a ci len raz ci dvakrát…nakoniec sa zaviedlo pravidlo, do 16:30… potom za každú začatú hodinu komerčná cena ako za opatrovanie deti… uz neviem ci 5 ci 7€. Bolo to formou plateného “krúžku”. A veru boli takí co zrazu vedeli prísť načas ale aj takí co tuto službu využili.