icon

Syn v škôlke utrpel úraz: Kto je zodpovedný?

silvia1823
10. okt 2024

Dobrý deň, potrebujem poradiť. Syn včera spadol v školke a vraj to bola nehoda že spadol sám ale ma zuby vyrazené a rozbyte pery a museli mu to zašivať celú tvár má opunutu a nechcem to nechať len tak vraj škôlka mu dá ako úrazové nejaké peniaze ale čo má po peniazoch keď sa mu taká vec stala bola som aj na policii aby to riešili ale oni stym vraj nemajú nič pokiaľ mu to nikto nezavinil ale učiteľky boli za neho zodpovedne a na polícii mi povedali že toto majú na starostí Školská Inšpekcia. Tak preto sa pýtam či máte s týmto skúsenosti či sa vám už v živote niečo také stalo .

barka1
10. okt 2024

@silvia1823 ty si veru prajna osoba...taka empatická....🤦🏻‍♀️

rivini
10. okt 2024

@silvia1823 ono uraz sa moze stat ako v skolke, tak aj doma…pre mna by bolo viac ako odskodne dolezitejsie vediet, ako skolka reagovala v pripade urazu. Ak by mi len zavolali, ze si mam vyzdvihnut dieta, ktore si vybilo zuby a ist s nim na pohotovost, tak to by som asi mala potrebu riesit. Moje dieta raz spadlo v skolke tak, ze bolo jasne, ze jazvu treba zasit. Zavolali mi a ked som bleskovo dosla, cakala nas uz sanitka a pani ucitelka, ktora nas sprevadzala az do nemocnice. Bol to absolutne zodpovedny pristup, spravne zhodnotenie situacie a rychla reakcia. Ani by mi nenapadlo, v takom pripade ist ziadat odskodne.

silvia1823
autor
10. okt 2024

@candii to si zlomil trvale

silvia1823
autor
10. okt 2024

@silvia1823 vlastne ani mi nezavolali ani mi nedali vedieť čo sa stalo až pokiaľ som si ju neprišla vyzdvihnúť

candii
10. okt 2024

@silvia1823 Ježiš 🫣 tak to ma veľmi mrzí , toľká škoda

jana_eyre_2
10. okt 2024

Tak úprimne, keby si moje dieťa vybilo trvalé zuby a ani by ich nehlo mi zavolať a riešiť to hneď ako sa to stalo, tak im pošlem účet od zubára 😒.. môjmu synovi dorobili zlomený zub za 80€..

zuzanockamt
10. okt 2024

@silvia1823 V škôlke má dieťa trvalé zuby? V úvodnom príspevku píšeš o synovi a v poslednom spomínaš dcéru.

charaka
10. okt 2024

@silvia1823 Tak dcéra alebo syn????

zltalienka
10. okt 2024

@silvia1823 veď Ty si sa len teraz zaregistrovala aby si tu rozvirila "vzduch" a v skutočnosti sa nič také nestalo...trápne.

zuzanockamt
10. okt 2024

@charaka Nejako sa autorka domotala. Opäť raz klamstvá a trololo.

jana_eyre_2
10. okt 2024

@zuzanockamt môjmu prvému synovi sa začali vymieňať v 4r.. ako bábätku mu rastli od 3m, takže v škôlke sa môže stať že dieťa má trvalé zuby( okrem toho predškoláci majú 6r keď už trvale bežné rastu).. ale zmena pohlavia v jednotlivých príspevkoch som si všimla aj ja..

zuzanockamt
10. okt 2024

@jana_eyre_2 Nepoznám dieťa s trvalými zubami v MŠ.

jana_eyre_2
10. okt 2024

@zuzanockamt tak to je zvláštne 😏 ja som ich videla v predškolskom ročníku celkom dosť.. to je škôlka..

zuzanockamt
10. okt 2024

@jana_eyre_2 Netvrdím, že to nie je možné. Ale tu ide určite o trolovinu. Veď autorka ani nevie, či má syna alebo dcéru.

nominativ
10. okt 2024

Verím tomu, že s tvojim nastavením má dieťa úrazové poistenie. Takže treba peniaze pýtať tam. 🙂

evaachesa
10. okt 2024

V prvom rade by si mala vedieť či píšeš o dcére alebo synovi a tiež fakt že v škôlke deti väčšinou nemajú trvalé zuby. Asi si si nevymyslela veľmi uveriteľný príbeh. 🤷

zuzanockamt
10. okt 2024

@evaachesa Na MK sa dozvieš, že úplne bežne vraj majú 🤷

jana_eyre_2
10. okt 2024

@zuzanockamt áno, tiež si myslím že to je fake.. ale trvalé zuby u škôlkarov to fake nie sú..

pralinka25
10. okt 2024

@jana_eyre_2 inak mojej tiez rastli zuby v 3 mesiacoch a ako predskolacka mala mliecne vypadnute lebo si ich tiez vybila ale zatlacili sme vtedy spat a vydrzali este dva roky. Ale nove mala malicke len take ciarocky take male zuby by si ani nevybila. Tvoje malo v 5 rokoch uz normalne velke zuby?

evaachesa
10. okt 2024

@zuzanockamt no tiež som ešte nestretla reálne dieťa čo by malo už trvalé zuby v škôlke ale nehovorím že to nie je možné už keď menštruáciu dostávajú dievčatá oveľa skor

jana_eyre_2
10. okt 2024

@pralinka25 áno, toto je fotka z augusta 2018, syn sa narodil 2012.. čiže tam má 6rokov - hore aj dole už po 4ri trvalé zuby, ktoré mu začali vypadávať v roku 2016, keď sa narodil môj najmladší..

jana_eyre_2
10. okt 2024

@pralinka25 a inak zase dcéra a najmladší syn šli do školy ako 7r, narodili sa až po auguste - takže skoro do 7dmich rokov boli v škôlke - tiež nastupovali už s trvalými zubami.. autorka nepíše o ako staré dieťa sa jedná, takže to že píše o trvalých ju z ničoho neusvedcuje..

zltalienka
10. okt 2024

Moja skolkarka má už tiež 2 trvalé zuby...a nie je z predškolskej triedy prvá....ale toto je aj tak vymyslené...

nikaeli
10. okt 2024

A potom je tu iná diskusia, kde sa matka štvrtáka sťažuje na učiteľku za poznámky typu 'behal po triede'. A mamička nechápe prečo 🤦🏻‍♀️ Učím už 20 rokov a toto je moja nočná mora. Deti padajú, deti sa dusia pri obede, deti sa aj strkajú, pobijú, zažila som aj korálku v nose, či lego kocku v dýchacích cestách. Naozaj si šla na políciu s tým, že tvoje dieťa spadlo v škôlke? a čo si tam vlastne chcela vyriešiť? obviniť učiteľku z nedbanlivosti a zavrieť ju? som špeciálny pedagóg a venujem sa deťom s autizmom, ktoré neustále utekajú, vyliezajú na stôl, kde čo dávajú do pusy. Som ako na ihlách, len aby sa nikomu nič nestalo a napriek tomu sa občas niečo stane. Povedz, ako tomu mohla učiteľka zabrániť? byť vonku a držať všetkých na lane, aby nik neskákal? nie sú na dvore práve preto, aby sa vybehali? Mimo to, sama mám deti a keď môj 5-ročný spadol na schodoch cestou z obchodu a rozťal si bradu tak, že sme ju rovno leteli šiť, krvi by sa vo mne nedorezal. A to som ho ešte držala za ruku a aj tak sa zranil.....

Či sa nahneváš alebo nie, mne je z tvojej reakcie smutno a nechcela by som byť na mieste 'kolegyne'. Často zvažujem odísť zo školstva kvôli rodičom, ktorí reagujú unáhlene, prehnane a nevhodne. Mala si to riešiť s učiteľkou, riaditeľkou, spísať záznam o úraze. Riešilo by sa to cez Bozp pracovníkov. Ale ísť na políciu? to si vážne prestrelila...

A ešte k zubom - môj syn je prvák, má trvalé dolné aj horné jednotky, dvojky. Dolné jednotky mu vypadli keď mal 4,5.. až som sa zľakla, že tak skoro. Teraz mám v triede 2 predškolákov s vyrastenými jednotkami a vypadnutým dvojkami..

petulda333
10. okt 2024

@zuzanockamt moja je v skolke,tento rok predskolacka a uz ma 2 trvale

iwesska
10. okt 2024

Ked malo dieta trvale zuby,musi to byt predskolak. A ti teda uz vonku stvaraju ine hovadiny. Smad si nemyslis,ze ho do tej lavicky sotila ucitelka. Urcite ti mali dat vediet,to je pravda,ale urazy sa deju,aj keby sa cela skolka na dieta pozerala.

earlgrey
10. okt 2024

@petulda333 Moja tak isto. Už 2 trvalé. Dolné jednotky

petulda333
10. okt 2024

@earlgrey aj moja tie iste

simsalabim
10. okt 2024

@silvia1823 tvoju spravu som nestihla pred vymazanim precitat

simca06022011
10. okt 2024

ked ti doma alebo vonku dieta padne tak uteka niekto na policiu? keby ti spadol vonku a vybil by si zuby, tak tiez? ASi nie. Popravde, asi by ma vytocilo, ze nedali vediet a to by som riesila, ked ma zasivanu peru a je opuchnuty /opuchnuta, tak asi to nebol len taky pad. Moje dieta v jasliach pooralo nosom cely chodnik, cirkus som nerobila, stava sa... nevolali mi. Ale nic si nevyrazila. Proste naozaj stava sa. A nik za to nemoze.

Je fakt, ze tu stacila trochu nepozornosti tvojho dietata a proste sa smyklo a padlo, predpokladam, ze ked ma trvale zuby (????) tak je to predskolat, to fakt za ruku nik nevodi uz. Rovnako by si to mohol vybit aj v skole. Tam tiez nik by to uz neriesil. tolko padov a urazov je... jedine ucit dieta davat si pozor...