icon

Učiteľka v MŠ povedala synovi, že je hlúpy

petka1982
21. sep 2021

Ahojte,učiteľka v MŠ povedala môjmu synovi,že je hlúpy,lebo sa hodil na zem počas hry.večer mi to s plačom povedal.je to aj podľa vás cez čiaru alebo to len ja vnímam tak.vdaka za názory.

sslobodnamama777
21. sep 2021

@petka1982 nebudes sa stazovat, bude to robit dalsim detom. Zas moze to ostat u riaditelky po dohode a ta nech ju pozoruje. V skolkach a na prvom stupni by mali ucit jedny z najinteligentnehsich a najmudrejsich.. najlepsi z ľudí, to je velmi dolezité. A to nevravim ja, je to aj logické, ale to povedal to aj u stefana hriba Pod lampou jeden profesor z vysokej skoly.

andreatytler
22. sep 2021

@petka1982 Ak by som videla ze to moje dieta ranilo tak ako tvojho syna, tak by som ho tam hadam ani viac neposlala. To si ona nievie robit svoju pracu lepsie ako ponizovat a zranovat deti, ked ich nezvlada?
A podla reakcii inych musim povedat ze som nesmierne rada ze nezijem na Slovensku. Taketo nieco by sa tu nikdy netolerovalo. Je to neprofesionalne spravanie... Pokial sa to bude tolerovat, nikdy sa to nezmeni.

marfikchov
22. sep 2021

@petka1982 hlúpy Kubo je slovné spojenie, ktoré sa bežne používa a nemyslí sa pritom na žiadneho konkretneho Kuba . Máme aj riekandku 'kreslim kolo guľaté.... to je Kubo ušatý..'. Zas sa robí z komára somár a nerieši sa podstata a to, že decko sa plesne na zem a že TO by sa nemalo diať. 🤦

miadi
22. sep 2021

Ja by som sa snou isla porozpravat.. ona si nemoze dovolit povedat ze je hlupy. Ale je dost mozne ze povedala nieco v tom zmysle aby nerobil hluposti- ked sa hodil o zem. A on to Mozno pochopil takto. Ak mu to ozaj povedala a neospravedlni sa neukaze ziadnu lutost za svoje zlihanie tak sa chod stazovat.

marianna_peskova
22. sep 2021

Mne sa slovo "hlúpy" nezdá byť natoľko vážne, že by som sa šla porozprávať s učiteľkou. Môj manžel si ale myslí opak. 😁

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
janetinka27
22. sep 2021

@petka1982 mne raz povedala ucitelka c skolje, jana, ty si ale sprosta. a to iba preto,ze som sa zasmiala,ked inemu dievcatu povedala, ze ma pekne cibulky (mala na hlave dva drdoly zo zapletenych vekocov)
pamatam si to doteraz ako dnes:D
ale na druhej strane, ucitelky to dnes v skolke lahke nemaju

renab
22. sep 2021

@eriksonka1234 to, ze je nadpriemerne inteligentny neznamena, ze sa vie spravat. Netvrdim, ze jej reakcia bola spravna ale....
Mam doma dvoch takych. Starsi je a bol naozaj spicka a nestihali mu ani profesori na VS. Ale nikdy sa nespraval arogantne a neboli na neho staznosti. Svoj nazor dokazal obhajit slusne.
Mladsi, ktory ma sice nadpriemernu inteligenciu, ale starsiemu nesiaha ani po paty, ma vysoke ego. A z toho pramenia rozne "nedorozumenia" v skole. Ano, vie latku lepsie ako ucitel, ale nevie to odkomunikovat. Takze ja vyjadrenia ucitelov na jeho osobu beriem s rezervou, lebo viem, ze aj moje nervy maju urcite hranice a to mam doma len jeho....

stanulienkat
22. sep 2021

Boze, to fakt denno denne taketo chujoviny riesia mamicky na MK? Sa necudujem, ze si nevedia dat rady s lenivymi manzelmi.

skeblicka77
22. sep 2021

Už som tu písala minule v podobnej diskusii, že byť učkou v dnešnej dobe, no obdivujem ich 🙈🤷‍♀️. možno sa ho len opýtala, hlúpy si keď sa hádžes? Tiež sa to zvyknem opýtať☝️, nemusím hneď nadávať. Ale ja sa vôbec nečudujem, že dnešné deti si robia čo chcú. Včera som bola v obchode, chlapcovi tiekol sopeľ po bradu, kašľal. Mal cca 3 roky. Pri pokladni zbadal zmrzlinu. Mama chcem zmrzlinu, povedala mu že je chorý, nemôže. Pokiaľ sme stáli v rade opýtal sa to asi 4x a viete čo urobila mama 🙊zobrala z boxu zmrzlinu a podala mu ju. 🤦‍♀️

guliver19
22. sep 2021

@taga moje dieta sa nehadzalo ani nehadze o zem, takze taketo problemy nemame. Viac matiek ti pise aby si sa sustredila skor na syna ako ucitelku. Takze evidentne nie si histericka len ty ale syn to ma po tebe😄

fiffinkaa
22. sep 2021

Samozrejme nadávka tohto typu sa občas v detskom veku objaví ale prosím pekne od pedagóga? Toto je nezvládanie profesie u mňa. To že ma v triede 20 deti ju neospravedlňuje. Na vašom mieste by som sa postavila za dieťa, lebo sa to bude opakovať. Zažili sme si synom v 1.triede, museli sme ho nakoniec preradiť.

nikyball
22. sep 2021

Mala by si mu vysvetliť, nech sa neplieska o zem, lebo bude za sprosteho stale🤣🤣🤣

taga
22. sep 2021

@guliver19 moj syn sa hadze niekde na zem? Ktory prosim ta??? 😂 mam dvoch, jeden bude mat 3, druhy ma 4.5 a v zovote sa mi ani jeden nehodil na zem 😉 ani v skolke, ani na ihrisku, ani v obchode.. asi si si ma s niekym splietol, treba citat s porozumenim a ak sa ti pletu vlakna, tak si zapisuj na kusok papiera

luccija
22. sep 2021

@petka1982 ktovie ako to bolo možno povedala, že robí hlúposti ako Kubo ...opýtaj sa uvidíš...aspoň bude vedieť, že si netreba púšťať ústa na spacir.Ale, ak píšeš o 6 r synovi jeho správanie nie je adekvátne predskolak by sa nemal hádzať o zem

mpg
22. sep 2021

@luccija Býva to tak, že tie deti tiež robia veci cez čiaru. Ja som vždy synovi hovorila, že keď budeš dobrý ty, bude dobrá aj učiteľka, aj ja. On tiež počul aj hrubšie nadávky, lebo nechcel jesť poriadne.

kaitlin3
22. sep 2021

keby učiteľka v MŠ riešila každú vec čo jej povie dieťa o rodičoch a domácnosti tak nič len socialku riešia

Skôr by som sa snažila u dieťaťa budovať odolnosť voči takýmto poznámkam a učiť ho vlastnej sebahodnote a nie že mamička vždy všetko vyrieši keď bude ťažko

loginexistuje
22. sep 2021

mala komentovat spravabie spravas sa hlupo rozmaznane a. ie osobu ale tak ja by som sa asi aj pourela na svoje dieta skolkar by sa nemal hadzat o zem ak si pritom ublizi co povies potom ako ma tomu zabranit

loginexistuje
22. sep 2021

to sa bavime o sestrocnom skolkarovi ??? no namiesto ucitelky ries svojho syna lebo to v skole nebude jednoduche ak by mi toto povedal tak to s nim prejdem ci take spravanie povazuje za spravne aby sa hadzal o zem a dostane trest napr zakaz telky a mobilu na niekolko dni
a pani ucitelke poviem pred nim ze ked sa bude takto spravat nech ho vklide posadi na trestnu lavicku a nebude sa moct hrat

ja som myslela ze to nejaky cerstvy trojrocak je

skeblicka77
22. sep 2021

@loginexistuje mam doma dieťa (nie moje) co sa hádže o zem odkedy k nám prišlo, môžem povedať, že vždy trpnem, aby to skončilo len pri modrine 🙏, toto nepochopí nikto, len kto s takými deťmi robí a nie je to jednoduché. Preto vždy píšem, že ja by som učku nikdy nerobila a zvažujem skončiť aj s mojou prácou, presne k Oli takýmto deťom, ja sa nebudem potom s niekym naťahovať, lebo decko sa nevie správať, hádže sa, trieska, neposlucha a ja nemôžem nič, max slovne napomenut, lebo keď aj dám sedieť na stoličku, čo s robí bežné aj v škôlkach, hádže a trieska sa aj tam

maryon1
22. sep 2021

No ak sa 6ročné dieťa hádže o zem, tak by som sa sústredila skôr na tento problém....
nemáš zvládnuté správanie svojho dieťaťa a potom, keď si na to upozornená, tak celá nahnevaná riešiš modrý koník.

porozprávaj sa kľudne s učiteľkou, nemyslím si, že mu nadávala do hlupákov, skôr možno použila frázy ako tu maminy píšu, nebuď hlúpy ako Kubo, a podobne, a synátor ti to pretransformoval inak. súdiť iných za správanie je jednoduché, porozmýšľaj nad tým, či nie je chyba aj inde.
keby si pri tom hádzaní o zem rozbil hlavu, čo by si tu napísala?

thoughtfulweirdo
22. sep 2021

No ja som to pochopila úplne inak 😂 podľa mňa sa pleskol o zem, tak mu učiteľka povedala, že je ako hlúpy Kubo, keď sa taký veľký hádže, čo je celkom zaužívané spojenie, lenže dieťa to nepozná a zhodou náhod má aj kamoša Kuba, tak si to preložil "hlúpy ako kamoš Kubo" a problém je na svete 😅

a_adamcova
22. sep 2021

Ono sa na to treba pozrieť aj inak. Netvrdím, že sa to teraz nemohlo tak stať ako ti povedal tvoj syn - ale nemuselo. Mohla to učiteľka povedať v inom kontexte.
Neverme úplne všetkému čo nám deti povedia, aj učiteľky môžu veriť všetkému čo im povedia deti, a teda veľmi by sme sa čudovali, čo všetko dokážu povedať.

a_adamcova
22. sep 2021

@thoughtfulweirdo tiež si myslím, že to bude takto. 🙂

laura0107
22. sep 2021

@petka1982 mojej dcérke v prvom ročníku zš povedala v jedálni kuchárka že je idiot..lebo chuda nevedela kde a ako sa dávajú pribory..bola na obede prvýkrát.. predýchali sme to😂
ja by som skôr pripravila synčeka že takýchto ľudí bude často stretávať,aj medzi pedagógmi ,žiaľ ..a vysvetlit mu ako to má chápať a spracovať..
lebo keď sa ozvem v škole kvôli takémuto správaniu zamestnancov tak neviem neviem aký to bude mat dopad na tvojho synčeka zvyšok studia

denkatn
22. sep 2021

@leskovael aj keby sa hadzal, tak ucitelka mu nema hovorit toto, to ona je na takej istej urovni, ze ked je dieta zle, tak aj z nej sa stane primitivka? naco ma pedagodicke vzdelanie. asi su nejake postupy ked sa hadze o zem, asi mu mala dat time out, alebo lavicku hanby, alebo nejaky system maju v tej skolke, alebo to je spravne nadavat do debilov? ked maly niekomu povie ze ty si debil a nech doda ze to ma od ucitelky take spravanie tak to mame ake skolky?

michellemary
22. sep 2021

@martina1201 vidím to podobne, možno je to celé len nedorozumenie, treba komunikovať s učiteľkou.

denkatn
22. sep 2021

@sslobodnamama777 presne, inac bude deti nadavat do debilov kazdemu, ved maju to zo skolky! ucia sa pozorovanim.

denkatn
22. sep 2021

@skeblicka77 asi ma nejaky problem, a kedze same nevie ist k psychologovi, hadze sa o sem, ako dospely sa moze aspon zamknut alebo odist od ludi co ho nechapu

nikaeli
22. sep 2021

Mne pri tom napadlo ešte oýtať sa ťa @petka1982, či je to jeho nová pani učiteľka, alebo sa už poznáte dlhšie - a možno by som vychádzala aj z toho - ak ho učila už minulé roky a nemali ste žiadny problém, tak sa mi zdá tvoja reakcia prehnaná. Zvlášť keď si spomenula Kuba - bezohľadu na minuloročného spolužiaka, tiež to vo mne evokuje skôr typické slovenské spojenie v rozprávkach, kde býva Kubo, Ďuro a Jano tým hlúpym. Naviac súhlasím, že predškolák sa už nemá čo hadzať o zem, zvlášť počas hry - toto si so synom neriešila? prečo to urobil?

Raz dávno som videla na nete fotku, kde bolo napísané niečo v tom štýle, že "milé mamičky, neverte všetkému, čo hovoria vaše ratolesti o škôlke, ani my im nebudeme veriť, čo hovoria o vašej domácnosti" 😉