Vylúčenie zo škôlky
ahojte prosim poradte mi ide o taku vec dcera normalne chodila do skolky ale od decembra bola doma jednoducho nebudem rozpisovat prečo mladsia dcera ma zdravotne problemy a bolo odporucane aby starsia bola doma aby nenosila choroby, ide o to naposledy bola v decembri v skolke za december som platila skolkny poplatok ale od januara som to neplatila lebo nechodila do skolky a kazda moja kamoska neplatila skolne jednoducho dali ppapier o odpustenie skolneho , , a nasa riaditelku ju vylučila zo skolky, kvoli tomu ze som neplatila skolne, bola som za riaditelkou a ziadala som odpustenie skolneho nakolko dieta nechodilo do skolky povedala nie ze to musim zaplatiit a potom sa da ziadost o vratenie skolneho ale ja nemam naraz dat 60eur poberam rodicak , pricom ked som tam bola v januari hospodarka povedala ze nech jej vyplatim v hotovosti december a tamto dame ziadost o odpustenie skolneho , zaplatila som v hotovosti doklad mam o tom , ze som zaplatila december a na druhy den volala riaditelka a povedala ze nic take ze mam zaplatit všetko a neda sa tak ziadat o odpustenie vrieskala po mne v telefone , a pričom hospodarka povedala nieco ine a dnes prisiel ppaier ze malu vylucila zo skolky a ze nemam zaplateny ani december co som normalne v hotovosti platila hospodarke poradte ako dalej nabuduci rok je mala predskolky vek a teraz nemame miesto ,dakujem
Je ine ak ma dieta prerusenu dochadzku zo zdrav.dovodov aj na per mesiacov,to sa moze stat kazdemu a za to sa nevylucuje zo skolky, ved dieta tam zvysne mesiace chodi. Ale treba to vopred riesit s riaditelkou a zdokladovat potvrdenie od lekara, vtedy su aj poplatky odpustene.
@denise.v ide o skolku v kosiciach a ano mamicka blokuje miesto niekomu kto skolku potrebuje lebo chodi do prace a musi dieta davat do sukromnej a platit omnoho viac ...
okrem toho ked sa pohrabes v diskusiach zistis ze tam asi bolo v tej skolke viacero problemov co uz mamicka riesila za tie roky co tam dcerka chodi a teda riaditelka len vyuzila legalny sposob ako sa jej dcery zbavit ...
a ona neurobi nic s tym lebo vsetko je to v sulade s vyhlaskou ... riaditelka neporusila nic .. porusila ju matka.
ak chce nieco riesit tak uz jedine novu skolku ale tu cim skor lebo preskolaci sa uprednostnuju len pri zapise nie hocikedy pocas roka ... /ako ze tebe prijmu dieta a potom ho vylucia lebo sa prihlasil predskolak/
toto je jedina moznost ako to riesit ... z mojho pohladu, ona zanedbala svoje povinnosti a proste sa jej to vypomstilo ..
@kikuliak mas zle info ... za preskolaka sa z pohladu zakona resp. vyhlasky povazuje len dieta ktore dovrsi do 31.8. daneho skolskeho roka 6 rokov cize je povinne ist na zapis do skoly ... tie neplatia skolne .. ostatne platit musia cize ak tvoje dieta ma pat rokov 2.9 uz nie je predskolak na neho sa nevztahuje povinnost zapisat ho do skoly v danom skolskom roku a skolne v skolke normalne plati ...
treba si to najprv prestudovat ... 😉
@rainee @maznacik007 o.k ja som to pochopila tak,že iba v decembri nechodila,čiže potom už bude chodiť.Tak sa mi to zdalo čudné ,že ju kôli tomu vylúčili.Tak som to asi zle pochopila.Ale prečo až teraz dostala papier,ked od januára je vylúčená,tak matka ani nemohla vediet,že má íst znovu na zápis...
@maznacik007 ktora skolka? Som z ke a zaujima ma to,nikde nevidim jej nazov.
@viktoria12 Mne keď nechodila malá dva mesiace do škôlky, aby mi bolo odpustené platenie škôlky musela som doniesť potvrdenie od lekára že má dlhodobo nepriaznivý zdravotný stav. Nečítala som ostatné príspevky ale skús to urobiť takto, malá bola dlhodobo PN a možno potom nebudeš musieť platiť, aspoň takto to funguje u nás v škôlke.
@viktoria12 skolne sa platit musi, lebo drzite miesto a nemozu prijat ine dieta. ked ste svojvolne neplatili skolne, tak sa nemozete cudovat, ze dieta bolo vylucene. hospodarka o tom nerozhoduje. dohodnut ste sa mali s riaditelkou hned v decembri, alebo januari, ked dieta prestalo chodit do skolky. mali ste ju informovat o stave v rodine. neni riaditelka na vine, ze vam dieta vylucili. vy sama ste si na vine. nehnevajte sa na mna, ale toto je realita. skolne sa plati za to, ze mate miesto v skolke. neplatite, prisli ste o miesto. moze skolka prijat ine dieta, kto bude platit.
@mahu74 praveze ak je oficialne odhlasena a ma prerusenu dochadzku napr.zo zdr.dovodov,nemali by ju vylucit. A tym padom nedava znova prihlasku. Samozrejme zalezi aj na ustretovosti riaditelky. Ale isto sa neda ze len tak prestane chodit do skolky a platit, za to samozrejme ze vylucia.
Tak sudiť nebudem no nie každý vždy vie co ma robiť. Sme ľudia a ľudia. Ja by som šla osobne s danou situáciou rovno za riaditeľkou a s ňou by som to konzultovala. No ale na druhej strane čakám spätnú väzbu že ak je nejaký problém učiteľka alebo riaditeľka zdvihne telefón a rieši situáciu. Možno nie každému dochádzajú následky konania. Očividne situáciu nechcela riešiť ani jedna strana a ak je tam osobný problém tak to uz je horšie. Človek sedí doma myslí si ze vsetko ok a po 4 mesiacoch príde papier. Zaujímavé.
@viktoria12
@monicm predškolská príprava nie je už pár rokov povinná len odporúčaná, tým pádom nie sú predškolské zariadenia povinné uprednostniť či zobrať dieťa v tomto veku napr. z kapacitných dôvodov.
Zisti, kto je zriaďovateľom a pod koho pôsobnosťou funguje Vaša materská škola. Väčšinou je v správe obce/mesta. Ak je to aj u Vás tak, pozri si Všeobecné záväzné nariadenie mesta/obce, ktoré rieši poplatky za škôlku. Najčastejšie to býva tak, že školné je odpustené, ak dieťa nenavštívi zariadenie celý mesiac. Teda ak za december bola aspoň raz v škôlke, musíte školné zaplatiť, a to isté s januárom, februárom, marcom. Ak však nebola, máte právo na odpustenie školného. Ale toto všetko rieši školský poriadok materskej školy a VZN obce, prípadne stanovy alebo nariadenia zariadenia, kt. spravuje MŠ.
Tam je tiež napísané, za akých podmienok môže byť dieťa vylúčené. Predpokladám, že proti rozhodnutiu sa môžeš odvolať.
@maznacik007 mám to naštudované neboj 😉, od 5 sa neplatí.
@kikuliak tak to mas nastudovane zle .... pozri uz sa to riesilo
neplatila by ak by jej dieta dovrsilo pat rokov este do 31.8. ak neskor tak nie je predskolak a nevztahuje sa na neho ani povinnost zapisu do skoly
netreba zavadzat ostatne zienky ... 😉 😉 😉
@6mia6 má pravdu.Matka oznámila v decemri,že jej dieta nebude chodiť do škôlky,tak jej mali povedať,aby podala žiadosť o prerušenie dochádzky.Nie každý vie čo v takomto prípade robit.A ked už videli,že nezaplatila za január,za február,tak jej mohla učitelka alebo riaditelka zavolať,ved predsa načo tam majú tel.č. rodičov. Ale aj matka dietata sa mohla viac venovať tejto situáci ,aby to nedopadlo takto.Je lepšie stokrát sa spýtat ako raz doplatit.
@kikuliak tak neviem, nechcem sa hadat, ale dcera je tiez novembrova a dovrsila 5 rokov v novembri, ale kedze nejde este tento rok do skoly, tak za skolku platime, bezplatna je az predskolska dochadza, teda za rok predchadzajuci nastupu do skoly, co pri detoch, ktorym zle vychadzaju roky asi nie je hned, ako dovrsia 5 rokov, ni? 😉
jedna sa o skolku na miskoveckej v ke , ja som v decembri oznamila ze nebude dcera chodit kvoli zdravotnym problemom a ze potom nastupi , povedlaa som ucitelke hospodarke aj riaditelke , nikto nepovedal ze mam platit skolne dalej kazda jedna moja kamoska ktora ma dieta a navstevuje skolku a ked nieje mesiac v skolke neplati skolne hned jej daju papier vypisat na odpustenie skolneho mne ho nedal nikto az ked prislo upozornenie ze nieje zaplatene skolne bola som za hospodarkou a tam som papier vyplnila . a hospodarka povedala ze je to ok , ze posle papier na odpustenie skolneho a na druhy den volala riaditelka a zjapala po mne v telefone ze co si dovolujem ze musim zaplatit to skolne cele ,
baby ci sa plati alebo nie, je myslim v tejto situacii bezpredmetne( nakolko by sm chcela vidiet osteplovany papier od lekara ze zakazal chodit dietatu do kolektivu kvôli mladsiemu surodencovi, podla mna to len "odporucila" ale k peciatke sa nedopracuje nikto), lebo jednoducho matka prestala dceru davat do skolky bez písomného nahlasenia = vylucenie... nerozumiem jednemu zeny tu na MK riesia kazdy jeden prd decka ale aby v ramci prechadzky zasla do skolky ktoru bude mat tak 100, od domu ju nenapadne?
nemyslim ze je zakonna povinnost riaditelky vyzyvat rodica aby laskavo prisiel si dat papiere do poriadku
@viktoria12 ak si myslis ze si v prave v KE mame na magistrate odbor skolstva, ries to s nimi, aj ked myslim ze chybu si urobila ty
@viktoria12 no tak v tomto prípade bolo vylúčenie určite namieste
@eeffka prepač ale nevieš ake ma zdravotne problemy moja mladsia dcera , a mam normalne potvrdenie od lekara ze kvoli mladsej dcere nemoze chodit do skolky , cez zimne mesiace lebo to obdobie je pre nas najhorise boli sme tak ked mala 3 mesiace mala boli sme pol mesiaca v nemocnici kvooli tomu ze starsia dcera chodila do skolky , moja dcera ma dost vazne zdravotne problemy tak cez zimu nemoze chodit starsia do skolky a mala bude mat tri roky a nemohla som ju prihlasit do skolky lebo lekarky to zakazali lebo ma zdravotne problemy tak sa prosim ta nenavazaj do mna , nevies ake mam starosti s malou tak laskavo to nerieš
@viktoria12 toto ti kopirujem zo stranky tvojej skolky
Zaväzujem sa,
že oznámim riaditeľstvu materskej školy výskyt infekčnej choroby v rodine, u dieťaťa alebo v najbližšom okolí
budem riadne platiť mesačný príspevok na čiastočnú úhradu nákladov spojených s hmotným zabezpečením v materskej škole. Výška príspevku v MŠ je určená podľa VZN mesta Košice č.103 o určení výšky príspevku na čiastočnú úhradu nákladov v školách a školských zariadeniach, ktorých zriaďovateľom je mesto Košice.
Odpustiť platbu možno len na základe žiadosti rodiča s doložením dokladu o neprítomnosti dieťaťa zo zdravotných dôvodov alebo rodinných dôvodov / viac ako 30 po sebe nasledujúcich dní /,o ktoré je rodič povinný požiadať ihneď po opätovnom nástupe dieťaťa do MŠ.
Beriem na vedomie, že ak moje dieťa nebude navštevovať materskú školu dlhšie ako 14 po sebe nasledujúcich dní bez udania dôvodu, môže riaditeľka materskej školy jeho dochádzku do MŠ ukončiť.
je to vyhlasenie zakonneho zastupcu dietata co si musela podpisat z toho mi vyplyva ze musis platit a o odpustenie platby ziadas az pri navrate dietata do skolky ...
inak ja by som riaditelku neobvinovala ... lebo to realne neplatis skolke ale zriadovatelovi teda mestu kosice na ich ucet ... a im to tam chyba nam sa raz stalo ze sme nezaplatili /neodisla nam platba nejaky problem v banke/ u nas je tusim do 10 v mesiaci este v min. sk. roku a hned 12 steho mi vraveli v skolke ze im volali z obecaku ze neprisla platba ... 😝
tie peniaze nejdu skolke ...
@viktoria12 ja sa navazam? citaj s pochopenim, si v prave? splnila si vsetko co si mala? peciatky mas? tak potom pohoda, nemas co riesit tu ale smer skolka a magistrat...ci?
ja som nahlasila ze nebude chodit a aj som vypislaa papier ked som ju chcela dat spat ze odpustenie skolneho ale riaditelka povedala ze nie ,
ano mam potvrdenie od lekara , a v tedy som hospodarke vypisovala papier o odpustenie ale riaditelka na druhy den volala ze nic take ziadne odpustenie ze treba platitit ze tak sa to nerobi
@viktoria12 a ten papier od lekarky si dolozila do skolky a do kedy tam ma ze nemoze ist?
ako ja ti vravim ze som mala tu istu situaciu po oba posledne sk. roky ... dala som papier od lekara a bolo to v pohode ...a tiez to bolo len neurcite nevedeli sme kolko to bude trvat cele ... ale dali mi odhad ze doba liecenia cca 4 mesiace ... a nikto sa nepozastavoval ... do skolky som vsetko odniesla a priebezne sme sa chodili ukazovat ... 😉
@viktoria12 pokial si minimalne mesiac pred prerusenim sk. dochadzky riaditelke nepriniesla papier od lekara, ze dieta nemoze navstevovat MS tak skolne platit musis ci sa ti to paci alebo nie ...nestaci len povedat, ze dieta nebude chodit do MS musis mat aj papier od lekara ....take veci treba stale riesit len s riaditelkou 😉 ak sa ti jej pristup nepacil treba sa obratit na mesto a riesit to tam ...teraz ti neostava nic ine iba rychlo zhanat malej novu skolku ...do tej starej by som dieta uz nedala

a že prečo blokuje miesto pre iné mamičky?? Hádam nikto si za ten čas nedá dieta do škôlky a potom ju riaditelka vyradí,alebo čo?