Začíname so škôlkou od septembra 2012
Ahojte maminky, ja viem, že je tu toho už dosť popísané, ale bola by som rada, keby sme sa tu stretli maminky detičiek, ktoré idú do škôlky od septembra 2012 aby sme si tu mohli pokecať o radostiach a starostiach našich škôlkárov 🙂 alebo len tak keď nám bude dlho 😉....teším sa na vás 🙂
@karinkaeich s visiacim, ale zeleným soplíkom, som myslela. priesvitný menší soplík nie je taký najhorší, to v chladnom počasí nie je nič výnimočné si myslím.......
Ahojte, tak uz to mame za sebou....nebolo to veru pre mna jednoduche to vidiet cele, najprv jej dali naladovku(bola tam ona a este jeden chlapeck) tak bola taka spooommaaaleennaaa a tak, potom prisli pre nu, za 5 minut boli naspat a obaja co ju niesli v soku a nemom uzase, ze ona je prve dieta asi tak po 11 rokoch, co pri tom neplakalo...to je teda moja sikulka jedna sikovna😉
potom mi kazali jej dat smrkat a vypluvat, lenze nechcela, bola uplne vazne ze jak opita z 10 boroviciek, stale mi chcela zliezat s postele, pusinka krvava, nostek krvavy, nic som jej nerozumela...hrozny pohlad pre mna. Potom sme tam lezali este 4 hodiny a potom nas pustili, Vecer jej mame pozriet palickou do krku, ci nekrvaca a mam velke obavy, ze to nezvladnem ani ja ani manzel. Chuda strasne ju to bolelo, tak sme jej dali nurofen a vecer zas dostane, A rozprava uplne zhuhnane, ako smolko...dufam, ze jej to prejde. V noci asi ani nebudem spat, co sa budem bat ci nekrvaca. Ma byt stale v lezme, maximalne v sede, nechodit, nebehat, kasovita strava. Chuda, taka dosla domov hladna.... a smadna. Tak dufam, ze uz jej bude len lepsie a nenastanu ziadne komplikacie. A ze mala tie mandle fakt uz velmi velke.
Ani pri tej injekcii neplakala, a ta vraj poriadne stipe, zato ten chlapcek(mal 6 rokov) tam chudacik plakal aj za nu asi...a stale vykrikoval, ze ho to tak boli, ze zomrie. Jaj a ozaj a ked uz nebola taka otapena strasne, tak sa ma spytala, ze kedy jej budu vyberat tu mandlu🙂 takze si to CHVALABOHU nepamata
@nefertitka ajojte,tak to mate za sebou,snad uspesne,tvoja mala to zvladla uplne uzasne,klobuk dolu a verim ti,ze ten pohlad na nich je vtedy strasny...mne stacilo,ked som smalym bola nedavno v nemocke s grckanim a mal infuzku a bolo mi ho tak luuuto...Teraz uz len dufat,ze nedorastu opat,vsak?Vraj to zvykne dorastat....Drzimm palceky nech mate kludnu noc a ziadne komplikacie... 😉
A teraz ako,kolko budes doma s nou,teraz som mimo,ale ty uz aj robis?
@klauduska dakujem 😉 no hej vraj to zvykne dorast, tak sa budem modlit, aby nedorastlo, jezis, uz to nechcem zazit:( pomoc...mojmu kamaratovi v detstve vyberali mandle nosne 3x....ale na druhy krat ak to dorastie sa to robi uz v narkoze, ale budem sa modlit, nech jej to uz nedorastie
este nerobim, minimalne tyzden ma byt uplne mimo ludi, nechodit von a len lezat alebo sediet a tak sa hrat, dnes bola cely den taka otapena a nemastna neslana nejaka, tak to zvladla na posteli, tak dufam, ze minimalne aj zajtra to zvladne. A chuda si stale pyta jest chlebik, alebo roztek, tycinky a tak a to nemoze;(
no a my sme sa rozhodli ze ju do skolky dame opat az v decembri, ked sa dostane z tychto bolesti, tak nechcem, aby mi tam hned ochorela a aby zas hned trpela...nech ma aspon 3 tyzdne klud, chuda moje male.
ked sme prisli domov, tak sme videli na nej ako ju to boli a teraz navecer zas, tak sme jej dali nurofen radsej... o polnoci a rano este pozrieme do krku a dufam, ze uz krvacanie nehrozi
@nefertitka hlavne že to máte za sebou 😉 no, snáď nedorastú, treba myslieť pozitívne. 😀
dievčatá, chcem sa poradiť- nemáte náhodou niekto skúsenosti, ako sa prerušuje dochádzka do škôlky. Maťovi doporučil lekár prerušiť na pol roka- celú zimu, Máme vybrať nosné mandle a má potvrdenú mierne zníženú imuniktu, takže nás čaká Ribomunyl, a nechám ho doma.....Len neviem, sú povinní držať v škôlke misto? Veľmi mi na tom záleží, u nás je strašne ťažké vybaviť škôlku, ako to mám urobiť? Mne nezáleží na poplatkoch, kľudne budem platiť 12E/mes , len nemchu preboha držia miesto....Ja roymýšľam, že tak od marca- apríla by som ho dala...
@liviaf14 no ako sa to vezme... Priesvitný visiaci môže znamenať začitok aútnej virozy, vtedy je dieťa anfinfekčnejšie, nie je všetko len o baciloch... Samozrejme, iná siktuácia je, keď je dieťatko alergik a má nádchu alegickú. V iných prípaldoch je to infekt a také dieťa je ydrojom infekcií aj pre iné deti a má byť doma...
@rebecca2006 tiez neviem ako to je ale podla mna ked platis, tak by mali drzat miesto.
@rebecca2006 no prerušenie musíš podat pisomne, uviest dobu a dôvod, a potom záleží od riaditelky ale žiadaj radšej písomné potvrdenie, ja mávam taký argument lebo viem že neradi nik nič nepotvrdzuje čo povedal..papier znesie všetko
@rebecca2006 ja si tiez myslim,ze pokial im ty budes ochotna aj platit,tak to miesto ti drzat budu,asi im zrejme ide najviac o peniazky,kedze vieme ako to vsetko v dnesnej dobe chodi.... 😒 😉
@klauduska no, nie je to až také isté, pretože sme v štátnej škôlke, a ten poplatok 12E je len úhrada časti nákladov, zvyšok peňazí ostáva škôlka od zriaďovateľa- a tie peniaze nedostanú, keď dieťa nie je fyzicky prítomné v škôlke....Takže sa im viac "oplatí" dať to miesto inému dieťatku ako ho pol roka blokovať diaťaťom, čo nechodí....Ale uvidím, a dám potom aj sem edieť, ako to vlastne je...
@karinkaeich ja mam syna - 2 roky a 1 mesiac ... do skolky chodi od septembra a tiez sa mu teraz prerezavaju spodne stolicky, mrzuty nejako extra nie je, len obcas mi ukaze do ust, ze ho boli zub 😝 ... sopliky mal doteraz len vodnate - ked to bolo moc, tak ostal doma den-dva, lebo jemu sa stratia vzdy do 4-5 dni ... ucitelky povedali, ze vodnate sopliky nie su problem
bože už treti mesiac chodi do skolky a kazde rano s placom a zda sa mi , že je to len horsie a horsie...:(
ach jaj...my sme stale chory.. vdrzal najviac tri tyzdne v skolke.. tentokrat bol dva tyzdne doma a a po troch dnoch zasa sopel kasel.. ako co mam ja robit?? a to ma uz pat rokov:/
@opica89 ahoj, môj malý ma 2,5 roka, a tiež chodí stále do škôlky s plačom, najhoršie na tom je že plače aj v škôlke, hoci je tam 3 hodiny, a učiteľky už z toho začínajú mať nervy, hlavne sa sťažuje riaditeľka, ktorá ich má tiež, neviem čo robiť, nemám ho ku komu dať a z tých sťažností som psychicky hotová. evidentne učiteľky chcú mať pokoj a môj malý - jediný plačúc v škôlke im tam nesedí.
@majusa4444 a kedy si ho davala do skolky? teda uz chodi treti rok a stale je takto chorucky?☹ Lebo aspon co ja viem, tak ten prvy rok, viacmenej v akomkolvek veku to je byva tazky, choroby ako na pase a hlavne teraz v jesennom a zimnom obdobi..vraj to zvykne trosku ustupit na jar...ale po roku ci dvoch uz vascina deticiek nebyva chorych tak casto..ze tak 3-4x za rok, ti odolnejsi maximalne 2x...ak je ale uz po 2 rokoch v skolke stale casto chory, tak si myslim, ze to bude potom nieco vaznejsie -mandle, oslabena imunita, alergie..neviem, ja mam len jedneho a nema ani 3 roky a sme v skolke tie prve 2 mesiace..takze zatial len pisem co som sa docitala a zo skusenosti inych kamosiek so starsimi detmi..
a co robit, to neviem..bola si u lekara? na ORL alebo niekde? ci tiez len liecite doma sopliky? ake choroby vlastne mava?
@rebecca2006 no fiha, tak odklad☹ ono malemu mozno bude lepsie doma, len ty budes mat rohy🙂 ale neviem ako to je s tymi skolkami..my sme v sukromnej, tam staci doniest papier od lekara a prerusia nam dochadzku v pohode..ani platit nemusim..
@nefertitka moje zlate...tak mas statocne dietko...a ja si neviem predstavit zvladnut to, ze lezat a sediet, nebehat a neskakat..to ako robis? 🙂 moj neobsedi ani ked mu telku pustim..chvilu ano, ale po 15 minutach aj pri pozerani musi robit kotremelce, chodit, skakat a co ja viem co..na infarkt..a to samozrejme doma maroduje hocikedy a vecne v pohybe..ze lezat? to sa mu podarillo raz ked mal horucku, sme ho nespoznavali, ze si lahol v obyvacke na gauc a zaspal len tak cez den...mimo planovaneho spanku🙂 to bolo jasne, ze nie je ok..ale stacilo mu dat paralen, horucka klesla a bola parada... 😉
My sme dnes isli zas do skolky..teda prvy krat od zaciatku skolky sme prezili normalne vikend a sli v pondelok do skolky..lebo doteraz aj ked uz vydrzal raz cely jeden tyzden, tak cez vikend zas prisli sople..tentokrat uz zacal druhy tyzden..tak zatial klop klop....a dnes hnusny dazdivy den..
@m.i.r.i ajoj.no chodi druhy rok..prvy bol podobny ale teraz sa mi to zda horsie... sak od juna do augusta co bol doma tak bol bez choroby uplne.. v septembri po tyzdni doma potom sa udrzal tri tyzdne potom bol dva tyzdne doma potom tri dni minuly tyzden v skolke a zasa sopel kasel.. tak este dnes a zajtra je doma a v stredu ide . neni to nic len pokazdykrat sopel a kasel.. este v septembri som bola s nim na ockovani a len tak som sa pytala mojej doktorky ze co robit ak bude mat stale virozy.. ona len vela cerstvej zeleny a ovocia a otuzovat vecer v sprche.. a pripadne preventan co som dva tyzdne dozadu nasadila.. a len povedala ze si musi imunitu vybudovat..ze pokym to neni nic vazne ze nech neriesim..tak neviem ci je to ok.. sak nikdy to ani neni nic vazne len zacne soplit.. tak fakt neviem..
@liviaf14 aj my radsej cakame, pre nase ciste svedomie, ze sme nieco nepodcenili. lebo naozaj clovek nevie, co sa z "nevinnych" soplikov moze vyklut. skocili sme aj na pohotovost, nech ho pozru, lebo sa zacal stazovat aj na usko. tak ozaj to pripisali tym zubkom a tlaku v hlavicke. cize sme poctivo smrkali a liecili sa, nostek aj usko. uz je to fajn, zajtra ide opat, nemoze sa dockat, moje male 🙂 my sme stale v adaptacnom plane, kedze mame cas, a skolka vyhovela, ze sme mladsi. cize ide od 7:30 do 11:30, na spinkanie mozno v piatok alebo od pondelka skusime 🙂
@zuzanockamt kedze my sme nastupili az v polovici oktobra, vobec neviem, ako to chodi v nasej skolke. rodicko bolo asi skor, a teraz sa pytam tak "za pochodu", ked sa nieco vyskytne. tvoj chodi kde? lebo my sme z priekopy a umiestnit mensie dieta bol aj problem
ahojte, chcem sa spytat ako sa vam adaptovali deticky ktore nastupili pocas roka do zabehnuteho kolektivu. nahodu sa uvolnilo miesto v skolke tak mi volala riaditelka ci nemame zaujem od decembra, suhlasila som ale trosku sa toho aj obavam. mala mi uz teraz zahlasila ze do skolky nepojde a urcite tam nebude spat.... tiez ma trosku znizenu imunitu tak dufam ze nebude viac doma ako v skolke.
@rainee t som aj ja zvedavá na odpoveď... môj chodila na preskáčku mesiac, teraz ho vyberám, a podľa mojich predstáv začneme na jar- do zadaptovanej triedy....
@rebecca2006 mne povedali ze tyzden na 2 hodiny, tyzden na 4 a potom uz na cely den, tak som zvedava.
@m.i.r.i a tiez nechapem, ze je na tej posteli, normalne ze ziram, ona je strasne sidlo inak. Ale dnes sa uz na tej posteli trepe, vrti, toci a neviem co este, pred chvilou sa mi rozbehla na zachod, tak som jej hned povedala, ze este raz, ze ideme naspat do nemocnice, tak si zas lahla 😝 ,,,
no ma tam kopu hraciek, telku pustame, citame, teraz dosla babka na chvilu, tak tam spolu debatia...;)ale naozaj ze nechapem, ze sa tak drzi, moje zlate 😉
a inak neni to vzdy tak ako pises, ze prvy rok je najhorsi s chorobami, poznam deticky ktore chodia do skolky uz tretim rokom a vraj su stale chore, aj ten chlapcek, co tam bol s nami na odbere mandle, mal 6 rokov a ze mu mandlu vyberaju preto, ze je nonstop chory, cele tri roky, mojej kamaratky dcera ma tiez 6 rokov a ze tiez je stale chora, ze v lete je to trosku lepsie ale ze zima je hrozna. Tiez neviem, co spravim, ked sa tam Niki vrati a bude nonstop chora, ja ju takto nechcem trapit s neustalymi chorobami. Teraz asi za 2 tyzdne ju dame aj zaockovat prevenarom pre istotu, pred rokom 2008 to nebolo v povinnom ockovani, tak dame teraz.
@rainee moju dceru supli rovno do druhej triedy do zabehnuteho kolektivu a vyzeralo tak co tam bola zatial tak, ze vsetky tie deticky zatial pozorovala iba zdialky. Dalej sme sa nedostali
@rebecca2006 - u nas sa o vola zdravotna dovolenka...dr. vypise papier..len jednoduchy, co sa posiela na vysetrenia..že dieta ma od - do. vylucenu skolsku dochadzku zo zdravotnych dovodov...aak to trva 31 dni, mesacny poplatok skolke sa neplati...na jednom preruseni može byt maxim. 3 mesiace v kuse...
na tvojom mieste by som sa dohodla s riaditelkou..bud ti umožni...mať 6-mesacnu prestavku, alebo sa s nou proste dohodni, že ho raz za mesiac akože das do skolky /len fiktivne, že si nahlasia rano ucast/, ty zaplatis to skolne mesacne a bude..ak si teda ochotna platit ...
@mima595 ďakujem. Zajtra skočím za riaditeľkou a uvidím, čo mi povie....
@nefertitka toto sa trosku bojim ze tam budu uz zohrate decka a nezoberu ju medzi seba, tiez bude isto ustrachana. ale zase za tie 2-3mes. nie je taka dlha doba, je to ine keby nastupila do kolektivu kde su deti spolu mozno 1-2 roky napriklad.
@rainee zas sa na to pozri z lepšej stránky- aspoˇm nebudú všetky deti naraz plakať a nebude davová pszchóza....
@rainee tak presne ako pise
@rebecca2006
nasa zacala plakavat hlavne preto, ze aj druhe deti plakali

@karinkaeich my sme takýto. syn má dva roky a trištvrte, chýbajú mu posledné 4 stoličky, teda 5-ťky. soplíkujeme od septembra, ako nastúpil do škôlky, dvakrát mal príšerne silnú nádchu. teraz práve končí tú druhú, bral aj ATB, ale soplíky má stále veľké, tak neviem, či ho dám už pondelok do škôlky, je doma druhý týždeň. asi od augusta si v takých niekoľkodňových intervaloch šúcha prstami spodné ďasienka vzadu, hovorí mi, že ho to bolí vtedy, ale zuby stále nikde 😅
ja ho do škôlky dávam , až keď mu úplne skončia soplíky, ale videla som tam deti s visiacim soplíkom, takže čo dodať 😝