icon

Mám dať 5-mesačnému kravské mlieko?

28. feb 2023

Zdravim. Prosím len lerevatne odpovede ku téme a nesudit prečo to chcem takto a aký to má význam a že či chcem malému ublížiť!. Ďakujem.

Mám 5mesacneho synčeka a potrebujem poradiť resp. Ale skúsenosti máte vy zo zavádzaním kravského mlieko vtomto veku dieťatka?. Viem ze každé dieta je iné, ale možno potrebujem povzbudiť a pocut že to bude dobré. Zatiaľ ešte kojim a občas dávam výzivky. Len mlieka mám čoraz menej a bojím sa že sa úplne vytratí. Bohužiaľ na UM. Nemám keďže sme v zlej Fín. situácii. Ak by som aj začala dávať kravské mlieko aké by ste odporučili?, A v akom množstve?. Treba to riediť s vodou alebo len prevariť stačí. Určite mi poviete že prečo sa nespytam detskej doktorky. no skúšala som a ona to hneď zamietla!. O zlej fin. situácii som jej nevravela lebo som sa hanbila. prosím nesudit!. Ďakujem.

Strana
z4
autor
28. feb 2023

@selest nikomu neprajem aby sa stal v našej situácii ale vám by som to priala aby ste vedeli aké to je . Možno by ste nabudúce držali ústa!!

selest
28. feb 2023

Ale prosim ta tomu ani sama neveris ze sa v celom bb nenajde jedno volne miesto pre tvojho muza. Moj muz by isiel hajzle pucovat keby nic ine nebolo a nebolo by na mlieko, a ja tak isto. Alebo ak je na nezamestnaneckej tak moze doma 2-3hodky aj kojene babo postrazit kym ty pojdes upratat domacnosti, chodby atd. Ked sa chce tak sa da, nedaj sa stiahnut na hladanie vyhovoriek. Nic dobre vam to neprinesie, treba prosto makat ako sa da ked uz mate dieta.. aby ste casom mohli mat vlastne byvanie lebo podnajom mozte stratit aj ked tu nebude ani jeden ukrajinec a s dietatom sa tazko hlada to vies iste sama..

autor
28. feb 2023

@selest ja pracovať nemôžem mám problém s panvou po pôrode.!. A muž sa snaží. Prosím vás už nereagujte na moje správy!. Len pridavate do ohňa olej!!.

lila1988
28. feb 2023

Autorka, na obecnom úrade mate určite sociálne oddelenie, kde daju jednorazový príspevok, pokial financie nutne potrebujete a muž prišiel o prácu. Potom zvážte, či neist byvat k rodičom, keď to nezvládate platit najom, alebo sa vrat do prace a muž nech ide na matersku, pripadne na podporu. Dajte si do kalkulačky, kde viete usetrit, aby to naozaj nebolo na ukor tej stravy pre dieta. Držím palce

autor
28. feb 2023

@lila1988 ďakujem. Ale som už písala že ja nemôžem pracovať. Mám problému s panvou po pôrode. A to som nevedela že sa dá žiadať na úrade ototo. Skúsim . A ja rodičov nemám a muž má chorú matku ktorá žije u jeho sestru a tlačia sa už teraz v dvoj izbovom byte 5 plus jedno dieťa😔

selest
28. feb 2023

Ale manzel asi nema problemy s panvou po porode, na mlieko by zarobit na brigade vedel, moze aj on upratovat ked zatial nic ine nemate. Tiez nemame lahku situaciu ale nemame cas na vyhovorky, robime obaja, napr v pokladni len sedim, to by sa ti nedalo? Ucty treba platit aj mliecko kupovat..

lenkakravcova
28. feb 2023

Kľudne mi autorka napíš. Ak budem vedieť, poradím.

autor
28. feb 2023

@selest nereagujem!!

autor
28. feb 2023

@lenkakravcova dakujem

zuzuliennka1
28. feb 2023

viesco fajn, tak ked tebe sa neda a jemu sa nechce - davaj teda dietatu kravske mlieko, kludne, casom z toho bude mat zdravot. problemy a to sa este len nedoplatis!
a ohrozis zdravie dietata ako “bonus”.
mozno sa potom preberiete zo sna a najdete si pracu

autor
28. feb 2023

@zuzuliennka1 vy prosím vás čítajte správy. Jasne som tam písala že nebudem dávať kravské mlieko!! Že mi je zdravie prvorade!. Ach bože 🙄🙄

slniecko5
28. feb 2023

Už jej dajte pokoj.
S pani sme si písali, je tam veľa rôznych problémov, ktoré tu samozrejme nebude na počkanie vytrubovat, verte mi, nemá to vôbec ľahké
Určite jej na zdraví dieťatka záleží.
Ak jej chce niekto pomôcť, nech súkromne pomôže, ak nie, nepíšte..
Asi tému skúste zmazať.

autor
28. feb 2023

@slniecko5 ďakujem
Skúšala som zmazať nejde to. 😔

aristka
28. feb 2023

To ti tu pisu ,ze kravske mlieko je nezdrave ? A z coho je um ? Kedysi zeny mali vo dvoroch kravy ,kozy a deti zili a teraz bum podporujeme zahr.firmy a podporujeme umeliny s kvantum chemie .Kludne s prikramy môzes buchnut plnotucne kravske mlieko ,neboj dieta ti na dialyze neskoncí .To by ich bolo s romskych osad,ti urcite um nekupuju a v polroku majú šnicel v hube namiesto dudla a este matka povie vsak je to diétne.

autor
28. feb 2023

@aristka 😄. Máte pravdu. . A nielen rómovia. Niektorý deň mi vravela priatelia sestra že ona už svojej dcére dávala od 6mesiacov šúľance s makom😄

marika1918
28. feb 2023

@aristka tak Pani zlata ja som romka a môjmu synčekovi dávam UM. Prečo hádžete do jedného vreca všetkých Rómov ? Preboha veď je 21 storočie už by sa ľudia mali uvedomít a neporovnavat sa hádam je jedno akej je človek pleti. Farba pleti nemá nič stím aký je človek vo vnútri

aristka
28. feb 2023

@marika1918 sa hanbis za to ,ze si rómka a nebodaj z osady ? To som tam totiz spomenula ,takze kľud ,ok...

aristka
28. feb 2023

Dokonca viem o detoch vychovanych na mlieku zahustenom ani nie krupicou ,ale maizenou a tym deťom nič nie je .

zuzuliennka1
28. feb 2023

ale pointa ti opat ocividne usla.

lila1988
28. feb 2023

Áno autorka, u nás je napr jednorazový príspevok pre takéto rodiny 150 eur, pomáhala som jednemu znamemu aj s organizovaním potravinovej banky pre urad pre sociálne odkázaných obcanov u nás. Chod sa spytaj na to sociálne oddelenie obecného uradu, možno tam mate viacero takýchto možnosti.

autor
28. feb 2023

@lila1988 dakujem

chiara189
28. feb 2023

Kup Babylove mlieko v dm je lacnejsie s v pohode

eddieam
1. mar 2023

Ja by som nedala, mne doktorka povedala, že ona odporúča kravské mlieko vtedy, keď dieťa už všetko je. Môj ma 8 mesiacov, mlieko už mal, ale on už láduje aj fazuľovú polievku, mleté mäso a tak, kaše vôbec nechcel, prešli sme na normálnu stravu( menej soli, korenia a nie huby, kakao, mak a pod.) Za mňa skôr lacnejšie um, ale ja by som na vašom povedala detskej doktorke o finančnej situácii, neviem, hádam, ale ze ci by to nešlo nejak na predpis? Skutočne netuším, neriešila som to nikdy.

julish
1. mar 2023

Ak chceš, pošlem ti balík potrebný na latkovanie: plienky, gatky

marika1918
1. mar 2023

@aristka Máte pocit že by som sa hanbila ?

magda15
Odpoveď bola odstránená
petka552
19. apr 2023

Vysvetli lekarke co je vo veci a moze ti nejake mlieko predpisat. Bud bude zadarmo alebo s minimalnym doplatkom. Kravskym mliekom v takom veku dietatka urobis viac skody ako uzitku.

Strana
z4