icon

Zelenina a ovocie v katastrofálnom stave

dakra
9. sep 2013

Dobrý deň, celkom ma potešil "mesiac s Billou"...v Bille nakupujeme dosť často celá rodina, ale v poslednej dobe sa mi dvíha žalúdok, keď sa pozriem na ovocie a zeleninu, ktorú ponúkajú na predajni Billa u nás v Trenčíne na Juhu. Chytím cibuľu, vyletujú mušky..hľadám baklažán, nájdem niečo, čo nemá ani fialovú farbu, ale hnedú, zápach, bordel, katastrofa! paradajky tak na kečup, aj to s prižmúrenými očami, banány, hnedé, hnilé, plesnivé ...katastrofa...už som sa rozhodla, že budem chodiť len s foťákom a tieto fotky určite budem zverejňovať...nejedná sa len o jeden deň, ale o tri mesiace a nehovorím to len ja, ale aj moje kolegyne, kamaráti aj zákazníci, ktorých reakcie sledujem, keď sa snažia podobne ako ja vybrať niečo z toho hnusu...máte niekto podobnú skúsenosť?

evamataseje
10. sep 2013

cisty humus

zuzkat1
10. sep 2013

Billa na strecnianskej fakt nic moc. Billa vseobecne nula budov. Tam na strecnianskej neochotny personal. Ja tam idem len ked som u dr a kupim tam max pecivo a jogurt. Maso a zeleninu nie. Ja ked vidim tie reklamy na billu ze vsetko cerstve a vsetko maju. Tak sa len smejem.

palomka
10. sep 2013

V michalovciach sa mi veeeecne stava v bille, ze ma maso len do nasledujuceho dna spotrebu. Zakazdym ked tam pridem. Radsej nakupujem v kauflande. Je tam cerstve ovocie a zelenina. Tiez lidl je na tom zo zelovovom super. Tesco...tam nekupujem maso absolutne.ani pes ho nechce zrat. a zelovoc je tiez o nicom :/

jankastubka
10. sep 2013

Ja nakupujem v lidli aj kvoli cenam, aj preto ze tam viem najst kvalitne potraviny ako napr. 90% sunku. Ale tiez sa im sem tam pritrafi nieco pokazene, islo ale o chybu vakuoveho obalu, ktora z vonku nebola viditelna. Inak sa nestretavam s tym, ze by nieco bolo pokazene.

asimon
10. sep 2013

Dnes som bola v Bille lebo ju mam blizsie...zase ako uz po mnoho krat v poslednom obdobi velke sklamanie...ako ochutnavku davali Tatransky pernik nieco ako Marlenka...v akcii...kedze mi to chutilo kupila som...jasne,ze som si az doma vsimla,ze akcia sice bola tam ale nie na blocku...zaplatila som plnu sumu bez akcie :( a zelenina...hrozne...bolo tam zo 20 kapii ale väcsina zhnitych...kedysi som tak chodila koli kvalite...cena nerozhodovala...teraz je cena vysoka a kvalita nizka..dakujem neprosim :(

ewelin262
10. sep 2013

Dnes som bola aj ja v Bille,kupila som si šálát akože čerstvý!!! Hnudny bol sáláma vysušená bol to diabolský šalát,olutovala som,že som to tam kupila..A ako tak celkovo mi je billa nesympatická...

filipb
10. sep 2013

Keď u nás vo V.Krtíši náhodou majú banány, tak sú totálne zelené. Vždy si spomeniem na tú reklamu s "talianskym trtkom" - PRESNE PODĽA MOJEJ CHUTI... No by som bola zvedavá, kto bude žrať zelené banány... Alebo ich mám doma držať 4-5 dní, kým chytia ako.tak žltú?!?!? To ozaj pôjdem a kúpim inde a aby som nemusela 2x do obchodu, tak do Billy už vôbec nepôjdem, pôjdem iba inde...

filipb
10. sep 2013

@palomka To s tou spotrebou je tak isto aj v Krtíši. Ešte zvykli aj mäso prebaľovať, takže už som rovno kúpila po záruke :D Vždy keď kupujem mäso v Bille urobím prstom dierku a ovoniam, už som pár x kúpila pokazené..

marielik78
10. sep 2013

Mam rovnaky nazor, melon skoncil toto leto v kosi, avokado zrele na tacke (povedala som si, ze nebudem kupovat to lacnejsie, co mi musi aj tak dozriet najprv) a oba kusky boli po rozkrojeni vnutri cele plesnive (navonok ako z reklamnej fotky ale... A toto plati celkovo o zelenine a ovoci, aj ked zase uznavam, ze nie vzdy... vacsinou sa mi postasti kupit aku-taku kvalitu. Ovela radsej ale nakupujem tiez na trhu, ked sa da (iba v lete prakticky), alebo potom v rakuskej Bille. Je to iba 5 km od Billy tu pri nas v Petrzalke, ale kvalita a sortiment asi ako porovnavanie znaciek Skoda verzus BMW 🙂

stellamaris
10. sep 2013

@filipb ja by som mäso v Bille nekupovala,moj otec dvakrat kupil,dvakrat bolo pokazene,mlete mäso niekto premiesal a prebalil,toto je nechutne a Billa hazarduje s nasim zdravim:(

maca_p
10. sep 2013

inak mam kamosa,ktory robil v tych velkych billa skladoch v senci a tiez mi hovoril, mäso nekupovat. prebaluju ho, alebo nakladaju do roznych pacov. 😢

pink_lady
10. sep 2013

@dakra tiez mam podobnu skusenost - tiez v Trencine - nie som schopna vybrat zeler - do kazdeho mi vbehnu prsty...

salome_82
10. sep 2013

V Bille nakupujem len vo veľmi výnimočných prípadoch, keď na blízku nie je iný obchod. V Bratislave som navštívila rôzne predajne, či už na Strečnianskej, Muchovom nám., Bajkalskej, v Tatra centre, Eurovei, v bývalom Press centre v Starom meste alebo na Nám. SNP. Každá mi príde špinavá, malá, neprehľadná a v neposlednom rade - drahá. Tam, kde bývam je len Jednota a chcú tu postaviť ešte Billu... Jedna predajňa lepšia ako druhá. Chvalabohu tu máme Večierky (niektoré predsa len nevymreli 🙂).
Keďže nákup potravín považujeme s manželom za stratu času, tak som si povedala, že vyskúšam e-shop Tesco a s malou dušičkou som objednala aj nejakú zeleninu. Musím povedať, že som bola veľmi milo prekvapená, krajšiu by som ani ja sama nevybrala. Každý kus krásny, nič mäkké alebo otlčené. Odvtedy nakupujem len cez net a počas týždňa chodíme do kamenných potravín len pre chlieb alebo keď niečo nutne potrebujeme.

pointka
10. sep 2013

@marylis Billa v Eurovei je vzorova predajna v prestiznom nakupnom centre... keby sa tak starali aj o ine predajne ako tie dve co maju v eurovei a na bajkalskej pri centrale...

salome_82
10. sep 2013

A inak som zvedavá, čo prinesie mesiac s Billa... 🙂 Možno si vstúpia do svedomia a namiesto toho, aby sa značka len v telke "otŕčala" (Panelák, MasterChef), tak sa ich služby zlepšia a budú skutočne takí ako o sebe tvrdia v reklame s Talianom...

yanielka
10. sep 2013

tak tak Billa na Bajkalskej, v Eurovei aj v Centrali je ok, ale ked som bola v Biskupiciach a nalozila som si zhnite paradajky v tegliku do kosika a vsimla som si az pri pokladni tak ste mali vidiet ten ksicht pokladnicky kedze som jej to vratila cela bola nasr.... ze to musi ist vymenit, zelenina je tam otrasnaaaaaaa. No mali by ist vsetci na exkurziu za slovensko-rakuske hranice. Zeleninu uz nakupujeme na trhu alebo cez e-tesco veru povyberaju peknu a pri prevzati vzdy chcu, aby som si kvalitu zeleniny a ovocia skontrolovala. Takyto nakup navyse setri cas, kedze clovek ho v tych obchodoch strati kopec.

pea87
10. sep 2013

ja v bille nakupujem rada.. je pravda ze ovocie a zeleninu tam nekupujem takze k tomu sa neviem vyjadrit (len obcas tam kupovavam rozne druhy salatov, ktore inde nedostat a vzdy boli ok) maso som tam tiez uz kupovala - vzdy bolo cerstve, pecivo a chlieb som tiez vzdy nasla aj pred zaverecnou takze ja som spokojna... inak poradie mojich oblubenych hypermarketov je: lidl,billa,potom daaaaleko za nimi tesco a uplne daleko od nich je kaufland 🙂

fra
10. sep 2013

@stellamaris tak zas mlete maso dobrovoľne nekupim v žiadnom supermarkete ani nikde inde, myslím že to nebude len Billa špecialita, ved to je uplne očividne že sa da pomlieť staré, vždy si ho meliem sama alebo necham pomlieť pred mojim zrakom u mäsiara...

stellamaris
10. sep 2013

@fra presne tak,aj my tak robime,lebo neverim ,ze je mäso cerstve........u mäsiara vidim,co mi dava 🙂

stellamaris
10. sep 2013

@filipb banany zreju rychlo,ja kupujem iba zelene a ked chcem hned zjest,tak vyberam nejaky zltejsi................ked kupim zlte,na druhy den maju uz hnede bodky....

zuzkat1
10. sep 2013

@fra ja si meliem maso doma.lebo to maso predtym aj umyjem. Nikdy by som nekupila mlete maso.

kraskanz1
10. sep 2013

Keby len ovocie a zelenina este aj ten personal je v katastrofalnom stave....za trapnu pizza zemlu ktoru zjem pocas nakupu ma ohovaraju aj napriek tomu ze ja ju nasledne zaplatim akonahle ma sbskar zbada v bille uz ho mam za chrbtom ale to si nevsima ze mu tam fetaci kradnu maso a alkohol ...takze 0 bodov cela billa idem tam len v nutnych pripadoch radsej zbehnem do coop jednoty...

sima.p
10. sep 2013

@maca793
@billa_martina prosím o vysvetlenie - zlé vyhadzujeme alebo dávame na polovicu. Však ak je niečo zlé, tak to treba vyhodiť a nie dať na polovicu (teraz ani neviem, či na polovičnú cenu alebo sa to zlé odkrojí ? 😠 )

billa_martina
10. sep 2013

@liz_lemon samozrejme, že to je jeho práca. Nie všetci naši pracovníci pracujú na TTP, ale nájdu sa aj takí, čo pracujú iba brigádne. Niektorí prídu napr. iba na jeden-dva dni a vtedy je žial dosť náročné dohliadnuť na kvalitu ich práce.

ivushqa
10. sep 2013

@billa_martina skúste sa vyjadriť aj k príspevkom o katastrofálnej kvalite- teda nekvalite- ovocia a zeleniny...ako je možné, že sa predáva prakticky zhnitý tovar?

billa_martina
10. sep 2013

@sima.p zlý tovar sa má samozrejme vyhodiť. S 50% zľavou predávame iba ovocie a zeleninu, ktorá je určená na okamžitú spotrebu v ten daný deň. Tak ako predávame s 50% zľavou napr. mliečne výrobky s končiacim sa dátumom spotreby. Po tomto dátume ide všetok tovar na likvidáciu do kafilérie.

tana01
10. sep 2013

@zuzkat1 nedá mi nereagovať ,,súhlasím billa čistá katastrofa v každom smere.

mircalla
10. sep 2013

@billa_martina Mila Martina, necitala som predchadzajucu diskusiu, ale moj nazor na cerstvost tovaru v Bille je viac ako zly. Netyka sa to len ovocia a zeleniny. Nie nahodou sa Billa umiestnuje na konci rebricka vsetkych kontrol.
V mnohych predajniach je spina a zapach, prebalovanie a prelepovanie datumu spotreby na je dennom poriadku. Okrem toho maximalna lenivost pokladniciek, ktore si pridu robit svoju pracu, az ked je rada pri pokladni ozaj neunosna, a to plati o mnohych predajniach. Dalej - pokial chcem masove vyrobky (vakuovo balene), malokedy najdem nieco, co nema spotrebu v ten isty den, alebo v najlepsom pripade nasledovny den. V tescu su to bezne 3-5 dni. Nie raz som tam videla priam nafuknute jogurty, sama som upozrnovala na pokazeneho lososa. Ceny su pritom vyssie ako vo vacsine retazcov. Atd atd.....ja by som navrhla zakaz cinnosti, nakolko splocnost je napriek vsetkych zistenym opakovanym nedostatkom nepoucitelna a skusa ako daleko az moze zajst. Pre mna je to vysmech zakaznika.

niveagirl
10. sep 2013

Tak my máme v Komárne 2 predajne. Jednu na Eotvošovej ulici, a jednu na Mederčškej. S tou na Eotvošovej nemám žiaden problém, okrem toho, že je predražená...ALe s tá, ktorá je na Mederčskej je hnus! Je neprehľadná, a veru mäso tam už v živote nekúpim! Totiž stalo sa mi, že keď som doniesla domou kuracie prsia, boli smradlavé, a zelené čo som uvidela až doma. V predajni nakoľko je to umelé svetlo na figu ( čo riadne mýli zákazníka). Po 2x som tak kúpila karé v celku...ked som ho doma začala krájať, bolo zelené..takže nikdy viac! Zelenina a ovocie tiež nic moc. Nech sa svet nehnevá, ale 1,16 eur predávať ľadový šalát a ešte k tomu hnedý z vrchu! No comment. Už tam nekupujem, iba jogurty, ale aj to len Selský, lebo inde ho na býzku nemajú...