Zelenina a ovocie v katastrofálnom stave
Dobrý deň, celkom ma potešil "mesiac s Billou"...v Bille nakupujeme dosť často celá rodina, ale v poslednej dobe sa mi dvíha žalúdok, keď sa pozriem na ovocie a zeleninu, ktorú ponúkajú na predajni Billa u nás v Trenčíne na Juhu. Chytím cibuľu, vyletujú mušky..hľadám baklažán, nájdem niečo, čo nemá ani fialovú farbu, ale hnedú, zápach, bordel, katastrofa! paradajky tak na kečup, aj to s prižmúrenými očami, banány, hnedé, hnilé, plesnivé ...katastrofa...už som sa rozhodla, že budem chodiť len s foťákom a tieto fotky určite budem zverejňovať...nejedná sa len o jeden deň, ale o tri mesiace a nehovorím to len ja, ale aj moje kolegyne, kamaráti aj zákazníci, ktorých reakcie sledujem, keď sa snažia podobne ako ja vybrať niečo z toho hnusu...máte niekto podobnú skúsenosť?
Aj Billa pri nas je na figu, hlavne maso otras, maso tam kupujeme uz iba vynimocne. Aj na pulte s klobasami, sunkou a salamami maju niekedy take kusky co by tam uz nemali co hladat. Aj zelenina je obcas v biednejsom stave, vidiet ked cakaju na novy tovar alebo ze sa snazia dopredat. Najradsej mam ked vylozia velky nakupny kosik plny zvadnutej, hnijucej zeleniny s napisom "Zlava" a predava sa to za par centov. Zaujimalo by ma co by na to povedala hygiena.
billa a tesco - zelenina a ovocie otrasné, posledný rok nakupujeme iba v lidli
Billa Nove Zamky ma zeleninu a ovocie oproti inym supermarketom na vysokej urovni, je tam poriadok a chodim tam rada, ked mozem idem najradsej tam. Myslela som si ze Billa je vyssi standard medzi obchodmi v kazdom meste. Az kym som navstivila Billu Michalovce, to comu sa tam hovorilo zelenina je u nas ekvivalent biologickeho odpadu do kompostu.
Ked som bola kupit nedavno zeleninu na trhu, pani predomnou spominala predavajucej pani, ze sa polovica jej rodiny priotravila melonom z Billy v nemenovanom meste, lekari skonstatovali, ze melon musel byt nejakym sposobom nasiaknuty jedom na potkany alebo necim takym..vzdy ked som prisla do Billy som si povedala, ze naposledy (bolo to teda len par krat a ked som tam isla, len preto, ze som nieco rychlo musela kupit a nic blizsie nebolo po ruke), a neskutocne dlhe rady, malo pokladni, neustale cakanie a cakanie..
takže dievčatá, pracujem v bille, zeleninu každé ráno preberáme, zlé vyhadzujeme alebo dávame na polovicu, a cez deň dávame len čerstvé ovocie a zeleninu čo príde ráno, tovar chodí každý deň okrem víkendov.
ja v Bille nakupujem, ale iba u nás v Petržalke pri TPD, zelenina nič moc, ale to mám blízučko trh, kupujem tam, ostatné výrobky v pohode, ostatné Billy v Bratislave jedna hrôza, hlavne tie maličké nakydané na každom rohu v Starom meste, ale kúpiť sa tam nedá nič a to nehovorím o tých otrasných mini pokladniach, kde si nemôžem nič ani poriadne položiť.... tiež chodievame do Rakúska. Ale keď hovoríme o Bille iba v zlom, tak ja si myslím, že Tesco je omnoho horšie:(
ja casto nakupujem v Bille..v Presove..a s ovocim a so zeleninou som spokojna..mzslim, ze to zavisi od veducej...ako to udrziava..ak mozem porovnat, tak ovocie a zelenina v Hzpernove v horsom stave a v Lidli..moyno na porovnatelnej urovni..to hovorim o PO..tam je asi najhorsie Tesco...
@brnka ja chodim najma do Kaufladnu, Tesco ma maly vyber ovocia a zeleniny - o kvalite nehovoriac, Lidl casto nenavstevujeme, nebola som tam este nikdy sklamana z kvality, ale nedostanem tam vsetko, co potrebujem a Billa je totalne predrazena, je tam nepomer v kvalite a cene, u nas sa v Kauflande snazia, asi preto, ze je to taky nas ,,najnovsi" obchod, malokedy sa stane, ze by sa mi tam zelenina alebo ovocie nepacili, cez leto sa stalo, ze maly pokazenu cibulu, ale to bolo vtedy vlastne vsade, ale inak som spokojna a je tam asi najvacsi sortiment v porovnani s inymi obchodmi, a narozdiel od inych nasich hypermaketov, a supermarketov tam maso nesmrdi, nema divnu farbu a nelutujem ked ho tam kupim 🙂
Milé mamičky, ďakujem za všetky príspevky, či už tie pozitívne alebo negatívne. Tie negatívne nás samozrejme mrzia, ale na druhej strane vďaka ním vieme, čo treba na ktorej predajni zlepšiť. Niekedy sa vyskutnú technické problémy, inokedy je to žiaľ ľudský faktor, ktorý zlyhá. Pri 122 predajniach a takmer 4000 zamestnacoch nie je jednoduché všetko ustriehnuť. Vašich príspevkov na tému ovocia a zeleniny je naozaj veľa, idem sa pustiť do čítania, prosím vás o trpezlivosť 🙂
My přes leto zeleninu a ovoce moc nenakupujeme. Ale ostatní měsíce nakupuju spíše v Lidlu, tak mi příjde zelenina najčerstvější a např. banany mi vydrží a nejsou hned druhý den hnedé i ty co byly včera zelené... Billa je strašně drahá, jdu tam pouze když jdu kolem a neco potrebuju nutne..nechodím tam nakupovat.
@billa_martina kazdu predajnu si ma predsa ustriehnut jej veduci
Ahojte, ja som s Billou velmi spokojna...vyber ovocia a zeleniny svojou cerstvostou zatial nikdy nesklamal. Predajna v OC Eurovea - nadmieru velka spokojnost, aj co sa tyka pristupu personalu. Drzim palce, len tak dalej! 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂
Pre mna uplne najvacsie minus je pomer ceny a kvality v tomto obchode... Preto tam nenakupujem takmer vobec.
@luban
@dakra dajte podnet na Slovensku obchodnu inspekciu- ako vazne to myslim. Ked sa nevie spamatat obchodnik, nech mu to da najavo SOI a pekne si aj zacvakaju pokutu...
mne to pripada... ze ved nikto sa nestazuje... tak co by sme menili...
Ja mam na Billu "tazke srdce" este tak 13 r dozadu.. a nezabudnem snad nikdy.. odvtedy tam nechodim... chcela som kupit bryndzovu natierku- a jedna vyzerala svetlejsie ale starsi datum vyroby.. druha tmavsie.. ale novsi datum vyroby.. tak si vravim.. asi dali len viac papriky... otvorim.. a tam plesen.. stara natierka.. proste co nepredali, hodili na vahu, prevazili, hodila im vaha novsi datum.. a podme predavat... som im to tam bola otrieskat o hlavu !!!!! des... a odvtedy ak Billa, tak len nevyhnutne pecivo- ak nemam iny obchod blizko a cas ma tlaci...
minule na FB som videla Billa- vrecko zemiakov na sacku 5 kg napisane.. a ked to vrecko zavrete v plaste- bolo na vahe vazilo cca o pol kila menej...
takze mna uz Billa neprekvapi asi v nicom... 😠 preto tam nechodim...
aj podľa mňa je Billa jeden z najdrahších reťazcov, zeleninu a ovocie nakupujem v obchodoch len v stave núdze, čo najviac sa snažím dopestovať doma ( viem nie každý má možnosť ☹ ) najradšej nakupujem na tržniciach. V zime keď niečo treba tak najradšej Kaufland.
so zeleninou a ovocim som problem nemala, ale dorazil ma plesnivy chleba - ktory mal byt z kategorie "cerstvo upeceny". Taktiez sortiment NUTRILON-u bol na zaplakanie, aj ked mi tvrdili, ze dokladali tovar, neviem sice kedy lebo tie regale boli rovnake od pondelka do nedele. A k cenam na pracie prahy - to je skoda reci. Billa je cela predrazena a pri odoberani vzoriek na poukazanie predavania pokazeneho masa bola vzdy v prvej trojke !!!
Ja bezne robim velke nakupy prave v Billa, jedine vsak v tej ,co je v nakupnom centre Mlyny. Ta je co sa tyka dostupnosti a kvality na dobrej urovni. Druha predajna Billa ,ktora je kvazi sidliskova to je des, hlavne co sa tyka ovocia a zeleniny a profesionality predavacov . Tam chodim nerada. Pre mna je vyhoda, ze ovocie, zeleninu a maso nekupujem v obchodnych retazcoch, resp kupujem len vynimocne.
Pre mna je Billa vyborna v tom, ze predajne nie su velmi velke, takze nakupim skor ako v Kauflande a pod., tiez celkom bohaty bezlepkovy sortiment, tiez maju zopar rakuskych vyrobkov,ktore v inych obchodnych retazoch nezozeniem a prave tie nasej rodine kvalitou a zlozenim vyhovuju.
Ja v Bille nakupujem minimalne,u nas tieto predajne nie su.Vo mam skusenost s Billou v Lucenci a na Myjave a zelenina a ovocie bolo ozaj v hroznom stave ☹
@maca793 Tak mi prosim vysvetli, ako je mozne ze o 9.30 rano tam clovek nemoze kupit placucemu dietatu banan, lebo su vsetky rad doradu hnile, pomackane??? Ja nehovorim, ze je to chyba vas predavaciek, vy len doplnate, co musite, len nechapem tejto ich filozofii. V zivote sa mi toto napr. nestalo v Lidli. Ano, stalo sa ze sa ovocie al. zelenina vypredali, ale nikdy som tam nenasla nic hnile a uz vobec nie rano.
idem sa i ja postazovat na zeleninu.V poslednej dobe je to aj u nas jedna katastrofa.Zoberem kapustu-plno cervikov,to iste v kukurici,zemiaky nadhnite nad melonmi hmlisto od musiek.A predavacka len cukne plecom a sak neberte ked nechcete kupi druhy...odchadza a mrmle-taku drzost som este nezazila aby mi neaka.... diktovala ako ma zelenina vyzerat.
@aduskatt No lenze tie banany vobec neboli za polovicu - stali skoro 2E a ani prasatu by som to nedala zjest, nie ze dietatu. Keby som to tam nasla vecer pred zaverecnou, tak si poviem, ze pocas dna prezreli, ale skoro rano?? Tak to radsej nech tam nevylozia ziadne, akoze nedostali tovar, ako toto...Ale inak je fakt pravda to, co sa tu popisalo, ze v novo-otvorenych centrach su Billa prevadzky na uplne inej urovni. Maju dost velky vyber ovocia, zeleniny, peciva a v podstatne lepsej kvalite. Ja neviem preco si na tom nedaju zalezat vo vsetkych prevadzkach. Vsak dobre, ze maju mensi priestor, ale to neznamena, ze tam musia predavat tovar nizkej kvality. Ked to opat porovnam s tym Lidlom - tak tam nech vojdem do ktorejkolvek prevadzky, vsade maju rovnaky vyber.
@billa_martina ja mam tazke srdce na oddelenie mäsa. 😲
kuracie prsia a porcovane casti v seredi a v trnave v bile vidim len cocco ricco- co je dovoz z rumunska. prepacte, ale toto ja odmietam kupovat! pritom na slovensku mame kvalitnu kuracinu ci uz z hyzy, alebo velke zaluzie...
pred viac ako 3mi rokmi som kupila bravcove plecko, lenze po rozbaleni som zazila sok, ked kus mäsa bol zavinuty a bol to nejaky sal/plat mäsa. tenka vrstva obalena tukom, pekne zrolovana a naservirovana na tacocke. dakujem, neprosim - br. mäso uz u vas nekupujem. co ale kupujem, aby som nebola len negativna, tak porcovane morcacie, ci uz kridla do polievky, alebo stehna a prsia.
dnes som nakupila kopec jogurtov a chrumky v akcii, tie sa u nas jedia na kvanta 😉
zeleninu kupujem iba v lidli, alebo iba v kauflande. ale napr. minule mali v kaufe take cherry rajcny, ze by som ich nechcela ani zadamo a nie za 10 centov.. 😲 alebo na zaciatku leta, plesnive jahody 😲 . normalny clovek toto nemoze kupit, ale taki poloslepi dochodci sa mozno namotaju na nizku cenu 😢

billa ma ceny trošku nadsadené to je pravda ale o čerstvosť sa snažia...
chodte inde a napište mi kvalitu... jedine čo može konkurovať je kaufland! a hlavne cenami
😖