icon

Zelenina a ovocie v katastrofálnom stave

dakra
9. sep 2013

Dobrý deň, celkom ma potešil "mesiac s Billou"...v Bille nakupujeme dosť často celá rodina, ale v poslednej dobe sa mi dvíha žalúdok, keď sa pozriem na ovocie a zeleninu, ktorú ponúkajú na predajni Billa u nás v Trenčíne na Juhu. Chytím cibuľu, vyletujú mušky..hľadám baklažán, nájdem niečo, čo nemá ani fialovú farbu, ale hnedú, zápach, bordel, katastrofa! paradajky tak na kečup, aj to s prižmúrenými očami, banány, hnedé, hnilé, plesnivé ...katastrofa...už som sa rozhodla, že budem chodiť len s foťákom a tieto fotky určite budem zverejňovať...nejedná sa len o jeden deň, ale o tri mesiace a nehovorím to len ja, ale aj moje kolegyne, kamaráti aj zákazníci, ktorých reakcie sledujem, keď sa snažia podobne ako ja vybrať niečo z toho hnusu...máte niekto podobnú skúsenosť?

bipsy
11. sep 2013

@suzzi_ prosim ta aspon si nerob srandu, ked dvaja robia to iste, nie je to vzdy to iste, to uz nie je ziadnym tajomstvom, ze potraviny a aj drogeria pre vychodnu europu nedosahuju kvality tych v zapadnej a to aj napriek tomu, ze obal aj nazov nesu rovnaky, dokonca vasinou aj cenu maju rovnaku.....

argyro
11. sep 2013

@dakra ano, uplne identicka skusenosť, ovocie v BILLE by sa malo rozdávať zadarmo chudákom a aj tak by som im to neodporúčala jesť, česť niektorým konkrétnym pobočkám! Ale drvivá väčšina je výsmech! A ten akciový košík, kde je pod celofánom totálne plesnivé ovocie, ale je s 50% zľavou - no nekúp to! A to plesnivé ovocie je aj v regáloch, na drzovku, alebo jahody v celofane v zlave, pozriem tam - sama pleseň! Ja som to aj fotila, ale čo s tým? Prestala som ovocie v hypermarketoch nakupovať uplne a mám pokoj! Už jedine od domácich pestovateľov.

anjelicek26
11. sep 2013

@suzzi_ - veru nie je to vzdy tak, zaklad je ten isty, ale z lokalnych surovin a orechy a orechy (kvalita) je hodne rozdiel, rovnako kvalitne a ne-kvalitne kakao a podobne... ved to vidis vsade, plienky, detske mlieko.. aptamil v anglicku by mal byt to iste v nemecku a na slovensku... a mozem ti zarucit, ze je zakazdym iny, kedze sme vsetky mali 😝

zuzanale
11. sep 2013

@suzzi_ v tom to sa aj ja musím zastať @k_a_j_k_a lebo aj je to vyrobené mimo náš region tak aká taká istota kvality pretože bohužial politika výrobcov je taká že platia"regionálne chute" a to nielen pre známe značky potravín ale aj plienok či drogérie tiež mám skúsenosť že aj keď vyrobené v polsku ale veci pre nemcov a západ sú s uplne iným zložením a vlastnosťami ako pre čechy slovensko aj mizerná aviváž vyrobená v polsku a dodaná na slovensko je napr v samotnom polsku kvalitnejšia hoci ju vyrobil jeden závod a to mám vyskúšané na vlastnej koži ... je to smutné ale je to tak ja sa nečudujem blavákom a západu že radšej idú do rakúska na nákup 😔

jankohrasko
11. sep 2013

baby, inak ak si pamatate (pred 10-15 rokmi aspon tu v BA-Ruzinov) Billa sa niekedy volala DELVITA.. To iste, nekvalitne potraviny, zly manazment.. Delvita sa zo dna na den zmenila na Billu, ale.. MINULOST

simca06022011
11. sep 2013

Keďže v Bille nakupujem asi najviac (v poslednej dobe aj v Lidl) tak sa rada vyjadrim... rozdiel je v Bille a Bille... v BB - sásova, mi Billa pride ako diskontná predajňa, všade neporiadok, regále divné, poukladané všetko zvláštným, nehospodárnim spôsobom a pritom tam nič nie je. V Bille -Zvolen západ zase často veci pár dni pred spotrebou, výber nula bodov - ale asi nie sú náročný kupujúci, Bio vecí majú málo, drahších vecí detto. V Bille na námestí vo Zvolene som najspokojnejšia, malá Billa, majú všetkého dosť, celý sortiment masa, mliečnych vecí atď je super. Ešte sa mi nestalo, aby som tam našla niečo po záruke ako sa mi stalo napr. na západe... Ja som s Billou spokojná, aj keď je drahšia ako iné obchody... neznášam tesco a podobné mega veľké obchody kde strávim hodinu, aj keď nechcem.... porovnávať SR s Nemeckom/Rakúskom mi je smiešne a malo by byť aj Vám všetkým, mentalita iná, pracovníci iný.. tu nevadí zamestnankyni ani manažérovi nič, ľudia chcú len to najlacnejšie a šomrať budú aj tak, aj tak... (teda tá väčšina...) a nečudujte sa... keď niekto zarobí 300EUR, tak vyskakovať v Bille nebude nad tým či kúpi kvalitu za 1 EUR alebo zbehne do tesca a kúpi za polovicu.

billa_martina
11. sep 2013

@bipsy každý jeden príspevok samozrejme poputuje na kompetentných pracovníkov a bude riešený. Každý jeden názor nás zaujíma. Je pre nás dôležité vedieť s čím sú naši zákazníci nespokojní. Kedže žiaľ nie je v mojich silách tu na tomto mieste odpovedať na každú jednu sťažnosť, odporúčam všetkým do budúcna akékoľvek reklamácie alebo sťažnosti písať na info@billa.sk, kde sa im budú venovať pracovníci na to určení.

suzzi_
11. sep 2013

@bipsy @anjelicek26 @zuzanale Srandu si nerobim. Znie to akoby sem na Slovensko dovazali renomovane firmy hnoj. Nechapem preco by produkt vyrobeny v Polsku mal byt ihned oznaceny za nekvalitny. Standardy kvality su dane, kazdorocne sa robia mnozstva auditov. Na slovenskom trhu najdete napr. tic tac (produkt Ferrera) z Ekvadoru, Irska, alebo Polska, zriedka z Talianska - to preto ze taliansko ma velmi malu vyrobnu kapacitu a vyuziva sa skor na development. Znamena to ze tic tac z tychto krajin je nekvalitny? Samozrejme ze identicky produkt dve faktorie nevyrobia, ved identicky produkt nevyjde ani z dvoch roznych vyrobnych cyklov tej istej faktorie. A odkial mate napr. zaruku ze produkt vyrobeny v Taliansku je najkvalitnejsi? Prepacte, ja taketo prispevky povazujem za kratkozrake, ale kazdy mame pravo na svoj nazor. Len mi nedalo nezareagovat.

carminka
11. sep 2013

nákup v Bille....30 vajec a doma som zistila, že všetkých 30 bolo zlých...ani vajíčka ani peniaze....nikdy viac nekúpim nič v Bille

k_a_j_k_a
11. sep 2013

@suzzi_ ja viem, ze maju viacero zavodov. Ale tato z PL je ina. Mame doma tu a original kupovanu v Taliansku a je tam rozdiel ci uz v chuti alebo vo farbe.

stellamaris
11. sep 2013

Billa ma teda prehnite ovocie,zeleninu a pokazene mäso,tu pomoze iba jedno: nekupovat! Ked vidim,ze ovocie hnije,nekupim,ani keby bolo skoro zadarmo.O mäse to iste,nieco sa mi nepozdava,kupim si inde.V Bille v Poprade som bola po niekolkych rokoch,vnutri vsetko prerobene,ale skazene vyrobky ostali a veselo sa predavaju dalej...... 😒

anjelik1323
11. sep 2013

preto chodím do lidla

maca_p
11. sep 2013

@suzzi_ podla mna sa davaju ine suroviny do napr. nutely ktora je urcena pre zapadoeuropsky trh a ine suroviny, ktore idu do vychodnej europy. aj take malrborky inak chutia ked kupis tu u nas a mala som cest fajcit aj malrborky kupene v indii. ciste chcanky 😀 ...
dalej mas ine pampersky pre rakusky trh a ine su pampersky ktore som davnejsie kupila v bile, ze tam bolo pisane v azbuke. cisty, smradlavy chemicky poplach...
a takychto prirovnani je ovela viac.

poussin
11. sep 2013

@billa_martina

mila Martina, keby bolo vo vasom zaujme nieco s tym robit uz by ste s tym davno nieco urobili. Neverim, ze chyba je na dokladacoch tovaru. Ryba smrdi od hlavy. Oni by taky tovar nedokladali keby im to neprikazalo vedenie. Ste retazec, ktory je najviac sklonovany v suvislosti so zlym skladovanim a pokazenymi vyrobkami na pultoch. Nic sa za tie roky nezmenilo. Asi sa vam viac oplati predavat pokazeny tovar ako budovat lepsiu reputaciu predajni.
PS: najhorsou predajnou v BA je predajna na Jesenskeho. Uz ked tam clovek vstupi tak citi pokazene maso.

domuska01
11. sep 2013

My sme spokojni, zeleninu moc nekupujeme a ked kupime tak jej nic nechyba a niekedy fakt super zlavy🙂))) 🙂 🙂

stellamaris
11. sep 2013

@poussin presne si tu Billu vystihla!!! a verim,ze Billa na tomto fakte nic nezmeni..... 😖

maca793
11. sep 2013

@sissy27
vieš moja zlatá zhnitú zeleninu vyhadzujeme na zlavu dávame zeleninu 2.tr. a nie zhnitú alebo plesnivú

maca793
11. sep 2013

@iwesska
moja to záleží od filiálky, od ľudí čo tam pracujú, zhnité babány vyhdzujeme a aj tie čo vôbec nedozrejú takže aj úplne zelené

sissy27
11. sep 2013

@maca793 nie len moja a nie jedna skúsenosť je taká, že hnilé a plesnivé ovocie / zelenina nie je medzi II.triedou, ale normálne medzi I.triedou za plnú cenu... stačí si prečítať celú túto diskusiu a budeš v obraze... a to, čo ty nazývaš II.triedou a máš pocit, že by sa to malo predávať ako zlacnené, tak každý súdny človek považuje za odpad...

bipsy
11. sep 2013

@suzzi_ bohuzial nie si daleko od pravdy, skus si len pospominat na zopar medializovanych pripadov a mozes predpokladat, kolke sa na svetlo sveta nedostanu... A co sa polska tyka, na ich vlastnu skodu vypuklo v kratkej dobe tolko problemov s potravinami od nich, ze uz z principu sa snazim nekupovat nic od nich , rovnako ako aj billu uz proste svojou utratou nepodporim, kedze sklamali, nepodporim ani polske fabriky....

http://zivot.azet.sk/clanok/13981/klamstva-o-po...

brumka
11. sep 2013

ja v bille nenakupujem uz 6 rokov, pride mi s jednotou ako najhorsi obchod, zelenina a ovocie nic moc a cenovo su oba tak predrazene ze za taky isty nakup dam aj vo vecierke menej eur ako tam. nakupujem zasadne v kauflande, nieco v lidli a potom v tescu. maso kupujem v masiarni, vajicka zemiaky od domacich pestovatelov. cena a kvalita sa nechyta.

modrofuzik11
11. sep 2013

ked mozem, tak zeleninu kupujem na trznici alebo v nasom malom lokalnom obchode. dokonca aj pekne vonia. no a ked nemam cas, tak zajdem do tesca. ale neda sa to porovnat. zelenina odtial je bez chuti. vzdy si vsak poviem, lepsie nieco ako nic...

kali23
11. sep 2013

@suzzi_ ... je jedno v akom zavode je co vyrobené... podstatné je, pre aký trh to vyrábajú.... o haribo a coca cole si este nepocula? hovorí ti niečo aspartam?...
a vychodna europa je stoka... to nie je nic nove... polske preslapy su len kvapka v mori...

a k Bille ... predrazena...ovocie, zelenina... najde sa aj hniloba aj pliesen... tak ako vsade...

fomarik
11. sep 2013

aj u nás v Bille je vela veci zhnitých. hlavne paprika, broskyne, redkovky... dokonca to tam aj smrdí po zhnitine. a taktiež čo satýkamäsových výrobkov, tak velmi velakrát som sa"popálila"......pokazené párky, krvavničky, smradlavá salama...... do predraženej billy už vobec nechodím.

maca793
11. sep 2013

@sissy27
nechcem to to moja riešiť ty tam nerobíš nesúd ked nevidíš do toho jasné? keby to nebolo tak ako je to u nás tak to tu nepíšem epozri sa na ovocie a zeleninu v tescu jeden humus alebo kaufland

sissy27
11. sep 2013

@maca793 ad1 nie som tvoja
ad2 práveže vidím, čo sa v bille predáva, nie raz, nie dvakrát, ale stále... a netvrdím, že tesco alebo kaufland sú lepší, teda kaufland nehodnotím vôbec, keďže tu naokolo žiadny nemáme a teda tam nenakupujem, ale skrátka billa je grc... možno tá konkrétna, kde robíš ty, je na tom lepšie, každopádne všetky, v ktorých som kedy bola nútená nakupovať, boli na tom rovnako... je pravda, že sem tam výnimočne som natrafila aj na normálny tovar, ale to zďaleka nezodpovedá tomu, čo propagujú... a ešte raz - ak si prečítaš 8 strán tejto diskusie, tak zistíš, že je tu drvivá väčšina ľudí s rovnakou skúsenosťou, ako mám ja, tak to asi nebude náhoda, že? viac nemám čo dodať a viac nemám ani dôvod nakupovať v bille ovocie, zeleninu ani mäso.

argyro
11. sep 2013

ja ešte dám na čiernu listinu billu na terase na Dlhých Dieloch v BA - tam ked človek vojde, tak v regáloch medzi ovocím a zeleninou cíti taký neskutočne silný zápach plesne že dovi-dopo. Hovorila som si že tam im muselo nejake zviera zdochnuť, prisaham smrad ako z mrciny, ešte horší. Potom ju prerábali tak som sa potešila, mrcinu hádam našli a vypratali, ale aké bolo moje prekvapenie, ked smrad zostal uplne rovnaky!
Aby som len nehanila tak pochvalim Billu pri Štrkovci - tak sa ako tak snažia aby ovocie a zelenina bola v normalnej kvalite. ALE - pri regaloch s vajíčkami je sklad a odtiaľ som už veľakrát cítila cigaretový dym, ktorý sa valil do predajne 😖
Ale čo sa nás týka, ako som spomenula vyššie - regály s ovocím a zeleninou v Bille už obchádzame, vôbec sa tam nezastavujeme, ideme rovno dalej.

janulka66
11. sep 2013

O ovoci a zelenine netreba diskutovat - hnus, ja som sa vsak v bille stretla aj s pokazenym masom. Odvtedy som tam uz nebola. Potraviny nakupujem v rakusku a niektore veci v kauflande a lidli.

argyro
11. sep 2013

@maca793 makovy prd davate na zlavu zeleninu 2. triedy, laskavo tu neodrbkavaj, nie sme z marsu! Na pultoch Billy sa zelenina či ovocie 1. triedy nikdy nenachadzala! Ani nenachadza! Na pultoch je plesnive ovocie a zelenina pričom neraz je 50% plodu pokryteho plesňou, zamestnanec ide okolo a tvari sa, že je slepý! To, čo dávate do zlavy, to by som uz ani prasatám nehodila. V UK dávajú tovar krátko pred dobou spotreby bezdomovcom, vy sa snažíte predať normálnym ľuďom aj odpad!