Zaujímajú vaše deti štítky na hračkách a na oblečení?
Naše deti ako mnohé iné od svojich prvých mesiacov vždy hľadali na hračkách štítky, ktoré radi objavovali, chytali a cmúľali alebo prosto sa s nimi len hrali. Moja manželka, holanďanka, potom čo našla plyšákov Snoozebaby, ktoré majú extra štítky rozličných farieb, veľkostí a materiálov, mala pripravenú pre nášho syna hneď celú kolekciu hračiek a detskej výbavy so štítkami rozvíjajúcimi jemnú motoriku - hmat - hlavne preto, že naša prvorodená dcérka bola ako dieťa kľudná len keď mala niečo v rukách alebo ústach, pričom až neskôr sme zistili, že mala problémy s jemnou motorikou, k rozvoju ktorej ako sme neskôr zistili, prispievajú aj štítky, ktoré sú súčasťou plyšových hračiek alebo oblečenia, ak sú ďeťom lahko dostupné...
Aké sú Vaše skúsenosti?

@lucire - hranie so štítkami je v pohode pokiaľ kvalita štítku je v poriadku. V Holandsku všetky hračky na trhu testujú či sa to niekomu páči alebo a nie a efekt Snoozebaby štítkov na rozvoj jemenj motoriky bol dokonca testovaný aj vo vedeckej štúdii - pre viac info choďte na http://www.snoozebaby.com/_slo/research.html
No my mame vsetci traja svojich mojkacikov ,no priam zavisla je Adelka na jej zajovi ako takom ale pri zaspavani na jeho stitku..bud si ho iska ako vlasy a okruca okolo prstekov alebo posuva medzi prostrednikom a prstenikom...no dalsi dvaja maju tiez ...... alebo Hanka na uzlik zaviazanu plienocku ked tu volnu cast tiez taha hocijako pomedzi prsteky kvazi akokeby stitok a Kubko obzuva uzliky na takom mackovi alebo ich sucha medzi prstami 😀
@lucire z našej osobnej skúsenosti môžeme usúdiť, že deti si samy postupne odvyknú - naša dcérka prestala svojho zajka cumľať asi ako troj ročná aj keď nosiť všade so sebou ho prestala iba pred rokom (má šesť rokov) keď už sama začala vnímať seba samú ako veľkú na takéto niečo 🙂 náš syn, ktorý má len tri roky prestal na štítkoch byť závislý ešte skôr ako dovŕšil dva roky..
nevedela som ze deticky maju vo vseobecnosti radi stitky 🙂
od 4 mesiacov vyhladava na vsetkom stitky, a dokonca aj papierove etikety nam obrovsky chutia. Ja stitky nestriham, takze si vzdy najde na hracke stitok a presne sa hra iba s nim. 🙂 Ale uz sm si zvykla ze hracky su menej zaujimave ako veci ktore su bezne v domacnosti. 🙂
Naša skúsenosť so štítami je negatívna. 😠 Každá nová hračka alebo nový kúsok oblečenia musí prejsť kontrolou 😕 : MAMA ODSTRIHNI TIE PAPIERE !!! Najväčší problém je štítok na tielku alebo spodnom prádle 😢 , stále nás niečo škrábe , šteklí , zavadzia 😢 . Keď odstrihneme štítky všetko je nové a krásne 😀 A opäť veľký a krásny úsmev na tvári 😀 😀 😀
vsetko, co ma stitok nasho maleho drobca zaujima. studuje a studuje tie stitky, ako keby ich vedel citat🙂))
Moju dcérku zaujimali stitky len ked bola malá, ale nebolo to az tak vázne, ked mala okolo 3 rokov zacali jej stitky zavadzat, rovnako aj nite, ktoré sa uvolnili 😒 Má ale zajka s velmi dlhymi usami, no tak tie uská si zmoli, toci okolo prstov, niekedy aj cmúlala (to uz nastastie nerobi). Synceka tiez moc nevzrusujú, on je závisly len na cumlikoch.. 😀
@sisa2312 @silvia1977 sme radi, že ste prispeli svojimi "negatívnymi" príspevkami o štítkoch. z našej vlastnej skúsenosti sme paradoxne na dcérke, ktorá bola najviac závislá na štítkoch na hračkách, videli a zažili ako ich najviac "neznášala" na oblečení keďže ju štítky v tomto prípade škriabali alebo jej proste zavadzali a vadili a tak oblečenie nemohlo z vnútornej strany mať nič, čo by sa na štítok čo i len podobalo..
Aj my sa pripájame k štítkofilom....mám jednu malinkú "závisláčku" doma. Hneď ako začala chytať predmety do ruky, tak si ich natočila tak, aby sa mohla hrať so štítkom. Máme plyšovú knižku...a ju nezaujíma že šuští a je tam zrkadielko...ale na predposlednej strane nalistuje etiketu a študuje - zloženie... 😀
Samozrejme aj na podpradníkoch je každý štítok ožužlaný...a aj ten kovový "cvoček" ktorým sa to zapína za krkom.. 🙂
Čím väčšia, tým lepšia 😀 ...
A viete čo je najlepšie?Keď potrebujem niečo prať a chcem zistiť na akom stupni,kuknem a tam len ožužlaný kus látky.
A mám vtipnú príhodu.Raz som kupovala oblečko tu na MK pre malú,a pýtam sa ,prosím čo je na štítku,aké zloženie a maminka pohotovo napísala:
je mi ľúto neviem odpoveď malá mi zožrala štítok
😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
Jeeej, a ja som si myslela, ze to len moj syn miloval stitky na hrackach 😀 😀 😀
asi ani nasa mala nebola vynimka... 🙂) to obdobie uz preslo, ale niekedy som mala pocit, ze hracka je vlastne len drziak na visacku 🙂
.....nielen na hrackach ale aj na obleceni...ked sme prisli na to,ze jej pomahaju zaspat /prisli sme na to tak ze ked nejaky stitok nasla,tak ho zacala zuzlat aj s palcekom a blazene zatvarala oci🙂/,tak mama nasila 'zuzliky' - tosu kusy bavlnenej latky, stvorce alebo aj kruhy,cca 20x20cm, a na obvode maju kazdy z nich nasite cca 8-10 stitkov /odstrihnutych zo satstva/..takychto zuzlikov ma v postielke cca 4-6 , a ked ide spinkat,schmatke ten co je poruke,zacne cmulat a hned zalomi...v noci ked sa zobudi, tak vdaka tomu ze ich ma rozhodene po postielke, si vzdy nejakey najde🙂 je neskutocna🙂
Naša Ellka nerobí nič iné len okusáva štítky na hračkách. Ja som ich najprv odstrihávala,ale prišla som nato čo ju bavý. A čím väčší tým je spokojnejšia.... Andrea 😎
moj syn bude mat dva roky a od malicka zuzle len stitky a pritom cmula jeden prstek. ziadne cumle nic ine.. len stitky vsade na hrackach, oblecku, vankusoch, obruse na stole, dokonca si klakne na zem a zuzle stitky na podsedakoch na stolickach alebo som ho pristihla ako 6rocnemu bratovi zuzlal stitok na oblecenom tricku ked ten sa hral a mal pritom rozgajdane tricko, v postielke uz ma par oblubenych kuskov, ktore nazyvame zuzlinky a tymi sa ukludnuje a zaspava 🙂
milé mamičky,
ďakujeme za krásne príspevky. ja osobne som veľmi prekvapený, že mnohé z Vás potvrdzjú vlastnými skúsenosťami nielen ukľudňujúci efekt štítkov na deti, ktoré žmolením, cmúľaním a žužlaním pomáhajú deťom zaspať, ale aj stimulujúci efekt na jemnú motoriku, presnejšie povedené hmatového vnímania detí - presne ako bolo potvrdené vedeckým výskumom Snoozebaby hračiek s konceptom štítkov...
Ja osobne som zvykol o tomto koncepte štítkov na hračkách Snoozebaby hovoriť ako unikátnom ale čítaním zisťujem - čo ma veľmi prekvapuje, že mnohé z Vás po zistení, ako veľmi štítky fascinujú Vaše deti, jednoducho vytvorili pre svoje ratolesti svoje hračky so štítkami, čo je samo o sebe unikátne, kreatívne a nebojím sa povedať aj geniálne napriek tomu, že týmto vytvárate alternatívu k Snoozebaby hračkám so štítkami, ktoré tak učarili nám.. 🙂
@usiko - poprosíme o foto Vášho vlastného výtvoru!
moja mala stitky ignoruje skor ju zaujmaju vysacky s cenou tie jej dame a hracka moze ist do kosa :D asi pred rokom mala takych vysaciek plnu izbu a hrala sa s nimi uplne najviac
aj ja mám doma závisláčku ale ona chce štítky zo všetkého 😀 😀 😀 a potom dlho trvá kým ich možem vyhodit
aj u nás sú štítky neuveriteľná hračka, cmúľať, naťahovať, žmoliť 🙂
aj nam sa pacia stitky
tak naša emka nieje totálny štítkofil, ale sem tam ked nejaký objaví, tak sa vie s ním zabaviť..má staršieho brata, tak skôr sa zo všetkých síl snaží dostať k nemu a hrať sa s ním a on jej uchodí, lebo mu všetko kazí a búra 😀 síce sme sa zapojili aj do súťaže, ale včera ma napadlo,že by vôbec nebolo od veci také štítkové čudo si vyrobiť..tak večer mama sadla za mašinu a toto vytvorila 🙂 na poslednej foto emke išla reklama(mohla by som ju nazvať reklamofil, vtedy je úplne nehybná dokial reklama neskončí) 😀
no u nás tiež "leteli" štítky ale už sú to zasa reklamy a gombíky 😀

aj ja sa pripájam tak obidvoje moje deti úplne fascinuju štítky...takže ak má hračka malý štítok ani nekupujem 🙂 . Takže je to v pohode keď sa dieťa nehrá z tou hračkou ale len so štítkom?