icon

Koľko programov vašej práčky využívate?

samsung_silvia
9. máj 2012

Každá práčka má minimálne 5 programov, no väčšina ľudí využíva maximálne 3. Je to kvôli zložitosti? Kvôli nejasnosti na čo vlastné sú? Kvôli strachu, aby sme náhodou nespustili to, čo vlastne nechceme? Je to zásluha našej pohodlnosti? Alebo jednoducho tie programy nie sú potrebné a výrobcovia práčok sa predbiehajú v množstve nevyužiteľných funkcií?
Ktoré programy využívate vy?

Strana
z4
vejinka
13. máj 2012

@abriela my sme iny svet 😀 😀 inak doobedu aj tu vcera papilo slnko sak aj ta fotka v profile je zo vcera bolo hadam 30 v tieni

luy
15. máj 2012

Ja veru využívam všetky.Môj manžel tri 🙂

b1105
15. máj 2012

no tak ja vacsinou na 40 bavlna polovicny cas, 60 a 40 pre rychle zehlenie potom aj ine ako vlna, jemne pranie ale to malo, skor striedam otacky casto

katren
15. máj 2012

Ja pouzivam JEDEN 😎
Nastavila som si co potrebujem, ulozila a vyuzivam len to....na viac ako 40°C neperiem a ani nemam preco 😉

miggi83
18. máj 2012

Mať tak práčku, kde si môžem nadstaviť všetko podľaseba, teplotu, otáčky, dobu točenia 😵 tá moja má asi 10 programov, ale využívam cca 5. 😀 Ale až budem kupovať novú, tak si dám sakra pozor čo kúpim 😉

prasiatko30
18. máj 2012

najcastejsie - kratky na 40º potom dost vyuzivam nastavenie otacok - sice mame max len na 1000otacok (teda az teraz som sa dozvedela ze je aj viacej ale mne to bohate staci veci vyjdu dostatocne suche) alebo teda bez zmykania ked periem napr topanky a potom obcas este sintetika - malokedy, a pri bielom - uteraky - tak tam raz za mesiac dam na vyssiu teplotu - ale to je fakt len vynimka.

co by som ja prijala u tychto spotrebicov je automaticke vypnutie po doprani - aby sa po urcitej dobe uplne vypli a nezrali elektriku - lebo mne netreba aby som mala nastaveny cas pustenia pracky ja vacsinou bachnem do pracky a idem prec - a ked sa vratim tak samozrejme je doprane - tiez je pravda ze pracka ma pocas tej doby co skonci a pokial ju otvorim taky program ze raz za par minut sa otoci bubon aby sa z umyteho a vyzmykaneho pradla nestala velka pokrkvana guca - ale zerie to zbytocne elektriku 😖

samsung_silvia
autor
29. máj 2012

Programy na Samsung WF1602WCC sa daju prisposobit, ale samozrejme nie je mozne pri kazdom programe vsetko.
Dlzka prania sa prisposobuje podla nastavenia, mnozstva bielizne, el. vykyvov a ci je pridana predpierka, alebo nastavenie extra spinaveho pradla.
Je vsak mozne nastavit neskorsi koniec prania az o 19 hodin neskor.
Variacie:
Bavlna - lubovolne nastavenie teploty (studena, 30, 40, 60, 95) aj otacok (0,400, 800, 1200)
Syntetika - pusti max. do 60 stupnov, otacky vsetky
Rucne pranie, vlna - 30 alebo 40 stupnov, odstredenie bud ziadne alebo 400
15 minutovy program - 30, 40 stupnov odstredenie bud ziadne, 400,800
Outdoor - 30, 40 stupnov , otacky 0-1200
Super Eco Wash - 30, 40 stupnov, vsetky otacky

susul
29. máj 2012

@samsung_silvia pre mna pracka samsung je pracka, kde sa da nastavit vela veci podla seba. Predtym sme mali elektroluxku a ta nas veru tolko nepustila, nemali sme napr. vobec nastavenie na silne znecistene pradlo. to ze su obmedzenia napr pri rucnom prani mi pride logicke, lebo vacsinou su to veci jemne takze vyssia teplota ako 40 a vysoke stupne odstredenia by narobili skodu. Ja vyuzijem asi vsetky programi t.j super eco wash, eco wash cotton, syntetika i otudoor (na nase veci na turistiku), menej mozno jemne veci (ale po nasupe do prace to bude asi castejsie) akurat program, ktory najblisie dva roky nevyuzijem je 15 minutovy rýchli program 😀 , odstredenie davam na oblecenie 800 a na postelne pradlo 1200.

simsalabim
29. máj 2012

@samsung_silvia vsetko sa snazim supnut do pracky, vzdy a za kazdych okolnosti 😉
Programy pouzivam -
90 na cistenie pracky
60 na uteraky a postelnu bielizen
40 na bezne oblecenie
30 na veci, co sa mozu prat iba pri takej teplote
30 jemne pradlo
30 vlnu
30 rucne pradlo
15min program na rychle pranie - tu som ale velmi nespokojna, pretoze pracka perie nie 15in, ale minimalne 25, aj viac! Aj ked je v nej jedna jedina vec, este vonajuca cistotou. Priklad - v zime som bola velmi chora, ale musela som chodit po dceru do skolky. bola to pre mna taka namaha, ze za 10min som mala pazuchy uplne prepotene a mokre. Bluzu som supla na 15min program - este vlastne vonala po prasku a avivazi - a pracka prala a prala a prala a prala.....

Mam aj moznost nastavit otacky - to vyuzivam, tiez odlozene pranie (nevyuzivam, iba sem tam, pride mi to ako plytvanie elektrinou, ak zapnuta pracka caka povedzme 3 hodiny, kym moze zacat prat). Mam aj moznost predpierky , vacsieho mnozstava vody a znecisteneho pradla - nepouzivam ani jedno, lebo to sialene predlzi program, kludne aj o hodinu 😕

Co mi na mojej pracke chyba, je moznost samostatneho plakania a odstredenia (mozem si nastavit iba odstredovanie).

samsung_silvia
autor
29. máj 2012

@susul ja zas ten 15 minutovy pouzivam velmi casto, na zaprasene oblecko z pieskoviska je to uplne idealne...

susul
29. máj 2012

@samsung_silvia u nas uz na piesku zvacsa skoncime, ked idem so starsim zo skolky a to uz ma na sebe flaky od obeda, travy, dokonca minule mal hlinu na tricku vzadu na chrbte, to uz fakt netusim ako sa toto mu podarilo. piesok uz je potom len taky bonus k tym ostatnym flakom 😉 Ja skor premyslam, ze u nas by sa to mohlo este vyuzit na tatinove tricka, ktore mal na sebe raz, a potom sa niekde zahadne stratia a vynoria sa zasadne vzdy az po tom, co som uz pustila pracku 😠

samsung_silvia
autor
29. máj 2012

@susul prene tak, na tie je to idealne... a teraz v lete ani nehovorim

Strana
z4