icon

Deti v nákupnom košíku

maca_p
3. mar 2014

celkom by ma zaujimal nazor ludi, na deti sediace v nakupnej casti nakupneho kosika.
stretla som sa s tym na inom portali, kde niektori obcania uplne zatracovali decka v kosiku.
osobne som ich tam vozila, lebo som
1. rychlo nakupila
2. bolo to pre nich bezpecne uzemie, nikomu sa nemotali pod nohami, neutekali, nic nerozbili a nikdy sa im nestal uraz. 😉 😀
oponujuce pripmomienky boli, ze je to nehygienicke.
moj nazor na to, ze nkto si nic nenalozi do kosa nezabalene v stave okamzitej konzumacie. ved si predstavte, ze vrece zemiakov date na pokladnicny pas a nakup za vami si na to iste miesto polozi niekto sacik s pecivom.
nedavno som videla foto, ako myska beha po obchode (nie tesco), ale zjavne toto ludom viac vadilo ako deti v kosiku, netusiac, co im moze sposobit leptospiroza z mysacich vyluckov.... ☹

bibianka
5. mar 2014

@siska53 Nemyslím si, že je pre dieťa vhodný príklad sedieť v špinavej obuvi medzi potravinami.

bibianka
5. mar 2014

@vonicka Tak by sedela v sedacej časti a nedirigovala rodičov, kam ju majú posadiť. Hádam si dospelá a o tom, kde tvoje 1 a pol ročné dieťa bude sedieť, rozhoduješ ty. Ak to nedokážeš, neťahaj ju do super/hypermarketu.

siska53
5. mar 2014

@bibianka potraviny su mimo jeho noh,vlastne mimo dietata. Nedam,mu predsa syr medzi topanky. Vozik je dost velky,takze sa tam zmesti i dieta i nakup. A ked to prezenieme,maly ide dole.Ako pisem,u nas len vynimocne,tlacit vozik i kocik s mladsim,nemienim. Tej nigguske v inej diskusii chybal,detsky kutik. Tak asi s tou vychovanostou jej dietata az tak slavne nebude.
moj ani nezobre sladkosti a nerobi cirkusy,ak si nahodou predsa len vypyta a a nedovolim.

tomta
5. mar 2014

vy riesite taku banalitu ci vozit v kosiku alebo nie..ze je to humusacke a co ja viem co..kebyze vidite co maju v skladoch a ako sa mnoho potravin robi v totalne nehygienickych podmienkach tak by ste aj tie madla na kosikoch brali ako najcistejsie miesto...ze jete potraviny v ktorych mate pomlete vselijake zvieratka ani nehovorim..tak preco by som nemala mat svoje dieta polozene v nakupnom kosiku..co je na tom?ale su take panicky co ohrnaju nad vsetkym nos..co uz...sto ludi sto chuti..

meusicka
5. mar 2014

@maca_p hmm tak necitala som vsetky prispevky lebo nemam cas , ale sme s muzom spolu v v zahranici, okolnosti chceli a mame 3deti, na ktore sme sami. starsia ma 5 a dvojky maju 2. ked ideme nakupovat tak veru davam dvojicky aj do kosika, lebo inac mam problem vobec daco kupit, oni by totiz kupovali vsetko co im pride do ruk. hmmm, podla mna mnoho nakupnych kocikov je ovela spinavsich ako su moje deti... teda to je fakt. takze pokial davam do kosa potraviny zabalene, tak sa im urcite nic nestane, a pritom aj deti viem ustriehnut. v opacnom pripade sa musim nakupov zrieknut, lebo to je masaker. to potom nakupuje len moj muz. ale kedze som v cudzej krajine, kde nemam nikoho, a nemam ziden spolocensky zivot, iba ak pocitam cestu do skolky, ked odprevadzam starsiu slecnu a potom ju nosim domov, tak to veru je pre mna uz aj to luxus ak viem z bytu vypadnut hoci na bezny nakup do Lidlu. 😝 a aj ten si vychutnavam, v opacnom pripade som cele dni len doma s detmi, a kontakt s okolitym svetom a priatelmi mi zabezpecuje len vynalez menom PC 😝 takze ak by ma niekto oslovil ze deti do nakupneho kosa nepatria, tak by som to asi otocila a povedala, ze viem, ze je ten kosik spinavy ale ze im doma rucky umyjem 😅 😕 a hadam to preziju 😀 😀 😀 😀

bibianka
5. mar 2014

Neuveriteľné, ako si dnes zrazu ľudia nevedia rady v úplne banálnych situáciách. Vaše matky, babky nakupovali bez vozíkov a detí mali viac (hovoria štatistiky). Táto generácia v plodnom a produktívnom veku je, ako sa zdá, nejaká grambľavejšia...

grettka
5. mar 2014

ved v nakupnych vozikoch je vpredu sedacka pre deti, babky si tam vacsinou davaju kabelku. a to byvalo aj v casoch socializmu, sa pamatam ako som tam sedavala.
Co mi vadi viac, ked tam do vozika medzi potraviny daju psa.

anelehka
5. mar 2014

podla mna su niektore kosiky take hnusne spinave,ze nie dieta ich uspini,ale dieta sa zaspini,mohli by ich aj umyvat a sem tam aj dezinfikovat,minule som mala cely kosik zapatlany od cokolady,este ze nosim vlhcene obrusky v taske 😠 takze vobec mi nevadi,ze maminy davaju deti do kosikov,niekedy nemaju inu sancu nakupit,kazdeho osobna vec 😵

meusicka
5. mar 2014

@bibianka akurat ze vtedy sme este nemali tie obrovkse hypermarkety. jedna z mojich dvojok je na to expert ako behom minuty uplne zmiznut a aj si to patricne vychutnava ako ju hladame. minule tak manzel blokoval v deichmanne vychod, lebo mu zmizla, kym ja som si chcela kupit topanky. takze ja som behala po obchode a on stal vo dverach aby nam nezduchla von. joj a ze na svoje meno taky cas nereaguje vobec, tak to ani nehovorim. niekedy by som aj ja privitala mensi obchod kde na svoje dieta dovidim, alebo kde ma tetat obsluzi spoza pultu ako to bola za cias nasich mam a starych mam. hmmm inac ani si neviem predstavit kolko asi moja nebozka starka chodila po nakupoch 😕 😕 😕 vela ich urcite nebolo, ked doma trebalo vsetko obrobit. no to je aj moj plan, ked konecne budeme v dome, ze aspon tu zeleninu nebudem musiet kupovat v obchodoch 🙄

nigguska
5. mar 2014

@siska53 prepac,ale smejem sa......skoda reci.....maj sa....

danula.ch
5. mar 2014

mne deti v nakupnych castiach vozikov vadia. je mi jedno, ze aj tak nie su ciste, ale je to miesto urcene na potraviny, nie pre deti. pre tie je urcene ine miesto. ani moja mala tam vzdy sediet nechce, casto ju nahanam po obchode s druhym krpcom v patach, ale nikdy mi ani nenapadlo polozit hociktoreho z nich do vozika. ak toho uz mam behaciek dost, dam jej na vyber, bud pojde naspat do vozika, alebo bude u mna na rukach. doteraz sme sa vzdy dohodli a nejak to ustali 😉

bibianka
5. mar 2014

No ale fakt , že vidieť dieťa v nákupnej časti vozíka je ojedinelý jav, väčšinou ich rodičia dávajú do sedacej časti. A psa som tam ešte v živote nevidela. Takže tá menšina, čo to takto rieši, sa pohybuje mimo našich trás, čo ma vcelku ukľudňuje 😉 Podobne oceňujem, že babky si tiež väčšinou nedávajú tie svoje nákupné tašky na kolieskach do nákupnej časti vozíka, ale zavesia si ich zvonku.

miku1
5. mar 2014

@vonicka Dcéra to nikdy nerobila, ani keď bola menšia. Buď sa ma držala za ruku, keď sme boli "pešo" alebo sedela v kočíku, prípadne bola v tom vozíku. Myslím, že je zbytočné odpovedať na to "čo ak".

anibas
5. mar 2014

keď vidím dieťa v nákupnom vozíku vedľa potravín - vraždila by som matku !!! 😉 😉 😉 😉

siska53
5. mar 2014

@nigguska aj ja sa dobre bavim.na tom,ako sa niekto vie vytocit kvoli kravine. Neboj,mna si nevytocila,neurazila,ani nenastvala. 🙂))
maj sa 🙂)

bibianka
5. mar 2014

Táto diskusia má jednú technickú závadu - nepatrí do témy Tesco Potraviny domov, ale do niečoho, čo tu založené nie je - Kultúra a základy slušného správania. Okrem tohto tu by sa tam mohli riešiť záležitosti ako "pľuvanie chrchľov a vyfukovanie sopľov chlapmi na chodník", "očurávanie panelákov chlapmi", "zahadzovanie špakov pod okná a balkóny", "fajčenie v spoločných priestoroch", "prášenie kobercov na vypraté prádlo suseda bývajúceho o poschodie nižšie", samozrejme "nezbieranie psích výkalov", "nevychovaná mládež v MHD" a mnoho ďalších, ktoré majú spoločného menovateľa - vy ma rešpektovať musíte, ja vás nie.

arletty
5. mar 2014

@belasy_motylik ako sa strasne smejem, aj moja to tiez obcas zacmula ked sa na chvilu otocim, takze teraz uz viem ze treba davat pozor...nenormalne sa rehocem,tesim sa ze nie som sama 😀

katka1981
5. mar 2014

@bibianka, este stastie, ze ty statistiky vylepsujes 😀 Co ta moze rozculovat na tom, kto kde vozi svoje dieta? Dotyka sa ta to nejak osobne? Neviem si predstavit potom, ake mas nervy ked stupis do psieho vykalu na chodniku ci niekde na trave na sidlisku. Mna ozaj nikdy nevzrusovalo, kto kde vozi svoje dieta ani v casoch, kedy som na vlastne dieta este ani nepomyslela. A ked uz mam svoje, tak uz duplom nie. Ked cmula dudel 5 rocne dieta, to ti nevadi? Nechcem do teba vazne rypat, ale skus sa nad niektorymi vecami nevzrusovat, zbytocne si ublizujes. Riesit aka bola kedy generacia a co kedy dokazali babky, to je ozaj zbytocna polemika. Mna daleko viac znepokojuje fakt, ze 11 rocne deti prichadzaju o nevinnost, toto ja povazujem za problem, a nie ci ho mama este vozi vo voziku. Hygiena s tym nic nema. Ved ani tie potraviny nie su robene v hygiene, preto je tam kopec konzervantov, aby sa nekazili. Naco prosim ta riesis, ze ked si mamicka nevie dat rady s dietom v obchode, ze ho musi dat sadnut do vozika, nech ho to supermarketu netaha. Normalne sa divim, ze to povie matka. Kazde dieta je ine, velakrat dieta stvara zlobu a az po rokoch sa zisti ze preco, rodic ani nemusi byt na vine.

katka1981
5. mar 2014

@bibianka, presne tak, suhlasim s tou kulturou, co pises vyssie, uznavam toto su problemy ale tie deti v tych vozikoch, to je bezpredmetne, pokial vozik nenicia.

bibianka
5. mar 2014

@katka1981 "Dotyka sa ta to nejak osobne". Túto otázku si hádam nemyslela vážne? A pokiaľ ide o ostatné, všetko so všetkým súvisí a veľké veci sa skladajú z maličkostí. To som nevymyslela ja, to je pravda, ktorú si uvedomovali ľudia už pred 1000-ročiami a že Ty si to ešte nezistila na tejto pravde nič nezmení.

katka1981
5. mar 2014

@bibianka, narazam cisto na tie voziky, na nic ine. Ze co ti na tom moze vadit, ked si niekto vozi dieta vo voziku.

vejula
5. mar 2014

ja osobne by som napríklad skôr oblízla detské topanky zo spodu ako neumytu šupku z bananu či nejakého citrusu. LEbo ta chemia, do ktorej ich mačaju, aby docestovali nepohnite až k nám je podla mna ttisickrat horšia a nebezzpečnejšia ako hlina na topankach dieťaťa.

bibianka
5. mar 2014

@vejula nuž tak ja nie som ochotná oblizovať ani jedno z toho

vejula
5. mar 2014

@bibianka ako dieťa som mavala také otazky na našich, keby si musel, niečo z tohto urobiť, čo by si urobil. KEd som dostala odpoved, že nič, tak som zopakovala. Ale keby si musel, keby si nemal na vyber.. A otravovala som až dokym som nedostala odpoved. Takže teraz som to napisala v tomto štyle... Proste keby som musela 😀 😀 😀

bibianka
5. mar 2014

@katka1981 to, že si tam napr, ja potom položím potraviny. To je fuk, že sú zabalené.

katka1981
5. mar 2014

Mna by len zaujimalo kolko normalnych ludi si kladie do vozika rozbalene potraviny, ked uz sa tu tak hovori o nehygiene z detskych topanok??? Kludne piste, kto si do holeho vozika polozi chlieb, nezabalenu sunku, atd. Su snad kosiky o nieco lepsie???? Kolkokrat bol pokladnicny pas spinavy od hliny zo zemiakov, a kupujuci si rovno do toho capol nezabeleny chlieb. Ovocie sa predava bezne plesnive, ano, niekedy plesen utru handrou, no spory ostanu a je to stale tam. Dieta sa uci chodit, padne na zem, snad mu po kazde mama umyva ruky, nestihne si ich dat do ust? Na trave nieco najde, sup do ust. A tu sa niekto bude ohanat hygienou a spinou z detskych topanok???? My sme az prehnane cistotni, ale ozaj toto mi pripada uz chore.

svetllana
5. mar 2014

Včera som hovorila mužovi o tejto diskusii a strašne sa začal smiať. Dôvod? Pracuje v jednom hypermarkete..Dámy, keby sme vraj tušili, ako si dokladači na nočných krátia čas a akými všelijakými kúskami prejdú naše potraviny, kým sa dostanú do regála...no velice rýchlo by vás prestala trápiť myšlienka detských topánok v nákupnom košíku. 😉 😀 😀 😎

katka1981
5. mar 2014

@bibianka, vies co, zozen si sukromny vozik a budes spokojna. Nekupuj si ani nikde nic, lebo kopec stankarov co predava gastany, nema ani vodu, fajci, ruky si neumyje a rovno sa rype v gastanoch - preto ich nekupujem. Ty si myslis ze v tescu ti nepochyta bezdak rozky alebo aj zabaleny tovar alebo dokladac, myslis ze kazdy si ruky umyje po wcku? Vysmrka si sopel, nemoze ist na prechadzku a s tymi rukami doklada tovar, kt. si ty nalozis, nemusi byt ani vo voziku kde predtym bolo dieta. V restike ti moze kuchar naplut do obeda, aj to sa stava.

katka1981
5. mar 2014

@svetllana, a je to tu. Ale najhorsie su spinave detske topanky 😀

katka1981
5. mar 2014

@bibianka, a prepokladam ze ked ti nieco padne na zem, hoci je to zabalene, ze to rovno hodis do kosa.