Čo si obliecť na prvý deň v škole?
Maminky prváčikov čo si obliekate prvý deň? My ideme prvý krát do školy takže netuším nechcem to prehnať ale nechcem ísť len tak ako v bežný deň 😀 ďakujem za inspo
@anonym_autor Čítala si môj príspevok a si si istá, že naň aj odpovedás?
@anonym_766b32 áno čítala tebe patrí začiatok zvyšok som sa rozpísala aj pre ostatné sorry
@anonym_autor podľa toho ako sa vyjadruješ to vyzerá ze v diere žiješ ty … čisté sedlacke správanie, na internete riešiš co si mas obliecť lebo treba “robiť dojem na školu” 😂
@anonym_0798a6 ako sa vyjadrujem? Sedliacke správanie je presne myslieť si že pekné oblečenie znamená že niekto chce byť stredobodom pozornosti 😀 je to tvoja vizitka tvoj prvý dojem tvoje uctenie si udalosti.
@anonym_autor za mna si zvol nieco decentne, napr jednoduche letne saty. Kludne jednofarebne, pokojne aj so vzorom. Daj si sandale, nie slapky. Nahod jemny mejkap. Ak bude teplo, vezmi si vejar😊
@guudy ďakujem ❤️
@anonym_b05196
tak ja mám na fotke môjho prváka v pozadí túto mamičku šesťročné dieťaťa a možno keby sa spýtala na koňovi, tak by tá fotka vyzerala lepšie 😁
@scila tak takto by som teda nešla ani keby sa tu neopýtam 😀 dúfam že tam nikto taký u nás nebude
@anonym_766b32 áno čítala tebe patrí začiatok zvyšok som sa rozpísala aj pre ostatné sorry
@anonym_autor Ok, lebo mne sa zdalo, že máme podobný názor na vec, ale z tvojej reakcie to vyznelo inak.😀
Otvor skriňu, daj si prvé čo by si si obliekla na prvý deň v práci a máš vybavené. Je to prvý deň tvojho dieťaťa ale zas netreba to preháňať. Pani učiteľka, iné deti a rodičia si nebudú pamätať čo si mala na sebe ak to nebude špinavé alebo vulgárne.
@anonym_autor tak mne na zahájení školského roka vždy príde čudné, keď si rodičia nedajú námahu slušne sa obliecť, ale vyzerajú akoby vybehli vyniesť smeti a niektorí akoby si obliekli čo pri tých kontajneroch našli a to doslovne.
Ale tak ja som vyrastala v osemdesiatych a deväťdesiatych rokoch, kedy sa všetci ľudia v takéto dni obliekali slušne a nevidím dôvod prečo sa slušne neobliecť. Aj učiteľky sa obliekajú slušne aj keď nejde o ne ale o prváčikov...
@scila a ked sa clovek aj bezne pocas roka oblieka slusne, cisto a decentne? Proste vyberie to v com by inokedy siel do prace alebo na rodinny obed v restauracii, popripade v hociktoru nedelu do kostola alebo k lekarovi. Neviem v akom svete zijes ty, ale ja nemam specialne oblecenie k lekarovi, dokonca ani specialne spodne pradlo, pretoze to spodne pradlo mam tak ci tak ciste a pekne a bezne chodim slusne oblecena pokial to nie je nejaka uplne neformalna zalezitost ako vylet alebo den v zahrade. Iste je, ze v prvy den do skoly malokto vyberie v teplakoch, ale na druhej strane to netreba prehanat. Tak ci tak su rodicia len doprovod prvaka, dolezity je prave on. On moze byt vyfesakovany, vsak je to jeho udalost, ale preco aj rodicia to maju s oblecenim prehanat? Naozaj staci ak su obleceni cisto a slusne.
Na margo deravych rifli: Je mi luto, ze si sklamana z toho, ze ti ta mamicka pokazila fotku, ale to nie je o tych rifliach, ale o tebe. Riesis to co naopzaj riesit nemusis. O 10 - 20 rokov tvoje dieta nejake derave rifle na nejakej cudzej tete aj tak trapit nebudu, dolezity tam bude on a vy. Este mu bude pripadat smiesny prave tvoj odev a uces, mozno mu bude smiesny aj on sam.
mysliet si, ze si ucitelka si nevsimne matku, ktora pride v rozthanych rifliach, s vystrihom po zaludok a v zabkach, je omyl...je to velke fooo paaaaaaaa, mile mamicky
Keď bol môj syn prvák, bolo veľmi teplo. Mala som letné elegantné šaty, syn mal bielu polokošeľu s ozdobným golierikom a tmavosivé kraťasy. Slnečnicu v ruke pre p. učiteľku, aj pre p. vychovávateľku. Potom som utekala do školy za 'mojimi' deťmi. Prajem vám príjemný, nezabudnuteľný deň a skvelú p. učiteľku 🍀
@scila a ked sa clovek aj bezne pocas roka oblieka slusne, cisto a decentne? Proste vyberie to v com by inokedy siel do prace alebo na rodinny obed v restauracii, popripade v hociktoru nedelu do kostola alebo k lekarovi. Neviem v akom svete zijes ty, ale ja nemam specialne oblecenie k lekarovi, dokonca ani specialne spodne pradlo, pretoze to spodne pradlo mam tak ci tak ciste a pekne a bezne chodim slusne oblecena pokial to nie je nejaka uplne neformalna zalezitost ako vylet alebo den v zahrade. Iste je, ze v prvy den do skoly malokto vyberie v teplakoch, ale na druhej strane to netreba prehanat. Tak ci tak su rodicia len doprovod prvaka, dolezity je prave on. On moze byt vyfesakovany, vsak je to jeho udalost, ale preco aj rodicia to maju s oblecenim prehanat? Naozaj staci ak su obleceni cisto a slusne.
Na margo deravych rifli: Je mi luto, ze si sklamana z toho, ze ti ta mamicka pokazila fotku, ale to nie je o tych rifliach, ale o tebe. Riesis to co naopzaj riesit nemusis. O 10 - 20 rokov tvoje dieta nejake derave rifle na nejakej cudzej tete aj tak trapit nebudu, dolezity tam bude on a vy. Este mu bude pripadat smiesny prave tvoj odev a uces, mozno mu bude smiesny aj on sam.
@anonym_578110 veď áno, keď ide zo zápisu do práce advokátka tak určite nemusí riešiť čo si oblečie 🙂
Ja ale chodím do práce v rifliach a na zápis si ich nedám.
Ja niekde píšem, že to majú preháňať? Nemám ten pocit. Píšem len, že je to deň, ktorý som celý život zvyknutá brať ako výnimočný deň a keď tam príde niekto vo fľakatých či roztrhaných nohaviciach či tričkách s infantilnými nápismi či s myškali Minnie a pod. tak mi to v ten deň príde zvláštne.
A to nie som žiadny módny fanatik. Proste mi to príde slušné prisposobiť oblečenie príležitosti. Amen.
@anonym_autor omg, este toto som nikdy pri 3detoch neriesila... dieta pekne oblecene a ja som sla uuuplne obycajne...rifle a tricko. Su mamicky, ktore na seba nahodia saty, ale ja satova nie som. Nic extra netreba, lebo si Ta pomylia s ucitelkou 😃😉
Nechápem čo si chces obliekať, však tak bežne ako chodíš do práce sa obleč, hádam si nechceš dať slávnostné šaty? Dôležité je aby sa dieťa cítilo dobre, čo mali rodičia na sebe mi bolo absolutne ukradnuté aj keby prišli v teplákoch
Som učiteľka a vlani som mala prváčikov. Ak mám pravdu povedať, ja vôbec neviem, čo mali rodičia oblečené. To bolo to posledné, čo má v tej chvíli zaujímalo. A možno som len taká nevšímavá 🙈.
Plesove saty😅 Ved sa normalne oblec ako do roboty,aj tak budes stat v skupine dalsich rodicov,fakt nikto nebude na teba zvedavy.
Ženy ja sa pýtam pretože absolútne nemám predstavu a nie je natom nič zlé veď sa nemôžem riadiť tým čo si obliekla moja mama pred xy rokmi na môj veľký deň. Keď vám je to jedno len nech ste čisté vaša vec ani sa nevyjadrujte. Mňa zaujíma čo si oblečú mamičky ktorým to jedno nie je
@anonym_autor v živote si nikde nebola, v robote? Tam chodíš ako oblečená?
Inak ešteže je internet. Lebo mam pocit ze bez toho by niektoré ani ráno nevyšli z postele.
@anonym_autor toto je téma na rozpútanie nagativity a hejtu
@anonym_578110 veď áno, keď ide zo zápisu do práce advokátka tak určite nemusí riešiť čo si oblečie 🙂
Ja ale chodím do práce v rifliach a na zápis si ich nedám.
Ja niekde píšem, že to majú preháňať? Nemám ten pocit. Píšem len, že je to deň, ktorý som celý život zvyknutá brať ako výnimočný deň a keď tam príde niekto vo fľakatých či roztrhaných nohaviciach či tričkách s infantilnými nápismi či s myškali Minnie a pod. tak mi to v ten deň príde zvláštne.
A to nie som žiadny módny fanatik. Proste mi to príde slušné prisposobiť oblečenie príležitosti. Amen.
@scila tak ty potom musis vytiahnut zo skrine nieco civilizovane, ale ver tomu, ze v elegantnom obleceni nechodia do prace len advokatky. Ale to je tvoja vec, ja som mala presne to v com chodim do prace, nejake letne saty, po tolkych uz ani netusim ktore. Neobliekam sa preto aby som na niekoho spravila dojem, snad len na rande som toto robila, inac si obliekam to v com sa citim dobre.
@scila tak ty potom musis vytiahnut zo skrine nieco civilizovane, ale ver tomu, ze v elegantnom obleceni nechodia do prace len advokatky. Ale to je tvoja vec, ja som mala presne to v com chodim do prace, nejake letne saty, po tolkych uz ani netusim ktore. Neobliekam sa preto aby som na niekoho spravila dojem, snad len na rande som toto robila, inac si obliekam to v com sa citim dobre.
@anonym_578110 čo si myslíš že nemám všetkých 5 pokope, že neviem, že do práce nechodia elegantne oblečené len advokátky? To som mala vymenovať všetky povolania, do ktorých sa chodí elegantne?
Mne je len smiešne koľko mamičiek tu každý rok zamdlieva, keď napíšem, že moje dieťa chodí na prvom stupni do školy v jednoduchých jednofatebných teplákoch, lebo tepláky sú FUJ, treba rifle. A potom dostávame do Edupage od učiteľov správy, aby deti neposielali do Slovenskej filharmónie v rifliach a mikine. To bude asi pre tie čo chodia aj na zahájenie školského roka v rifliach...
@anonym_18dadc
@anexa ten deň je síce o prváčikoch, ale pre väčšinu z ľudí má sviatočný charakter a teda ja som vyrastala v dobe, kedy sa oblečením vyjadrovala atmosféra dňa a teda vždy ma zarazí keď vidím na prvý školský deň rodičov, ktorý niektorí vyzerajú, akoby doslovne vyliezli z kontajnera.
Čo už, asi som fakt stará.
@scila prvý deň v škole boli pre mňa nohavice a biela košeľa.
Boze toto su zas komentare, potom sa necudujem, ked pride do divadla niekto v rifliach, sukna a top, popripade bluzka alebo dlhe nohavive, popripade saty zalezi co preferujes a aj ake bude pocasie
Ahoj, ja som mala 7/8 nohavice, košeľovú blúzku a lodičky s podpätkom a otvorenou špičkou.
Ježiši pre vás je ale každá téma tu založená "na vyvolanie vášni" každá otázka tu vám vadí. Tak načo ste tu choďte sa sťažovať na FB do komentov. A nie nechcela som ísť v plesovych šatách. A dalsie tie komentáre že choď tak ako chodíš do roboty.. čo ak robím v montérkach alebo v zástere? 😀 Podľa mňa toto nie je diskusia založená na rypanie to vy ste si prišli rypnut a zvoziť ma čo si to dovoľujem riešiť 😀 dobre poburila som vás outfit mám vybraný prajem krásne leto ešte
@anonym_autor Ahoj, ja som mala minulý rok prváčika chlapca a mal oblečené v prvý deň rifle a košeľu na krátky rukáv. A ešte kyticu pre pani učiteľku.
Ježiši pre vás je ale každá téma tu založená "na vyvolanie vášni" každá otázka tu vám vadí. Tak načo ste tu choďte sa sťažovať na FB do komentov. A nie nechcela som ísť v plesovych šatách. A dalsie tie komentáre že choď tak ako chodíš do roboty.. čo ak robím v montérkach alebo v zástere? 😀 Podľa mňa toto nie je diskusia založená na rypanie to vy ste si prišli rypnut a zvoziť ma čo si to dovoľujem riešiť 😀 dobre poburila som vás outfit mám vybraný prajem krásne leto ešte
@anonym_autor ale v tych monterkach do roboty necestujes, vsak?
Ženy ja sa pýtam pretože absolútne nemám predstavu a nie je natom nič zlé veď sa nemôžem riadiť tým čo si obliekla moja mama pred xy rokmi na môj veľký deň. Keď vám je to jedno len nech ste čisté vaša vec ani sa nevyjadrujte. Mňa zaujíma čo si oblečú mamičky ktorým to jedno nie je
@anonym_autor Jemine, ale tak snad nezijes niekde v diere a vies co si na takyto slavnostnejsi den obliect predsa. Proste nedelny kostolny outfit, alebo nieco ked ides niekomu na beznu oslavu. Proste slusne cisto decentne. Urcite nie plesovu robu ani obycko rifle a mikinu.
@anonym_578110 čo si myslíš že nemám všetkých 5 pokope, že neviem, že do práce nechodia elegantne oblečené len advokátky? To som mala vymenovať všetky povolania, do ktorých sa chodí elegantne?
Mne je len smiešne koľko mamičiek tu každý rok zamdlieva, keď napíšem, že moje dieťa chodí na prvom stupni do školy v jednoduchých jednofatebných teplákoch, lebo tepláky sú FUJ, treba rifle. A potom dostávame do Edupage od učiteľov správy, aby deti neposielali do Slovenskej filharmónie v rifliach a mikine. To bude asi pre tie čo chodia aj na zahájenie školského roka v rifliach...
@scila čiže presne ako som čakala, ta co najviac mudruje o nejakej slušnosti obliekania ma decko co chodí v teplákoch do školy 🫠 a ešte to sama napíšeš a nepride ti na tom nič divne a bizarne.

@anonym_autor za mna si zvol nieco decentne, napr jednoduche letne saty. Kludne jednofarebne, pokojne aj so vzorom. Daj si sandale, nie slapky. Nahod jemny mejkap. Ak bude teplo, vezmi si vejar😊