Má kapsulový šatník skutočne praktické využitie?
Dobrý deň. Posledné dni triedim skriňu a normálne ma prekvapilo, koľko vecí mám, aj keď stále nosím dokola tie isté tri nohavice a pár tričiek. Narazila som na videá o kapsulovom šatníku - menej kúskov, ktoré sa dajú medzi sebou kombinovať. Na jednej strane ma to láka, lebo by som ráno možno nestála pred skriňou s pocitom, že nemám čo na seba. Na druhej strane sa bojím, že by ma taký šatník po chvíli nudil a aj tak by som si zas začala dokupovať veci „pre radosť“. Máte niektorá takto obmedzený šatník dobrovoľne? Pomohlo vám to, alebo je to pekné len na internete?
Poznám to. Skriňa praská vo švíkoch a obliecť nie je čo. dookola nosíme - všetci doma - tie isté veci. Pritom ďalších 20 tričiek, 5 riflí, 5 sukní, a 10 šiat visí v skrini.
Idem preštudovať kapsulový šatník.
Kapsulový nemám, lebo uprednostňujem šaty. Mám cca 10 šiat, z toho jedny tehotenské (nosím teraz), asi 6-7 nositeľných počas tehotenstva, aj po, dal sa v nich aj kojiť. Mám dvoje nohavice, chcela by som ešte jedny svetlé, ale potrpím si na ľan/bavlnu, takže si počkám do narodenín :D Mám asi 3-4 blúzky, resp. pekný vrch k tým nohaviciam. Jednu sukňu (sukne mi veľmi nepristanú, čudne sa mi dvíhajú na bokoch). Teraz na leto troje kraťasy, jedny už neoblečiem s bruškom 😅 a zopár takých domácich tričiek čo mi nie je ľúto zodrať, zašpiniť. + samozrejme vrchné vrstvy, na zimu pančuchy atď. Keď si všimnem, že sa niečomu dlhodobo vyhýbam, odchádza to, pre mňa nemá zmysel to vlastniť. Ja sa snažím o minimalizmus všade, nielen v skrini a je to neuveriteľne oslobudzujúce, odporúčam to každému. Ak by si sa chcela popýtať viac, kľudne, som v tejto téme otvorená. Fungujeme aj s manželom takto niekoľko rokov, ja od strednej školy a stále viac a viac. Minimalizmus nemusí byť extrémny, že nemáš doma žiadne farby a vlastníš len ozvenu :D
Nemam kapsulovy satnik. Ale mam dost basic kuskov a chodim do sekaca, takze tam si dokazem najst celkom jednoduche veci a hlavne, ktore mi dobre sedia. A aj saty na prilezisti ako oslavy a podobne.
Nemam vyslovene kapsulovy satnik - ale nazvem to satnik s prvkami kapsuly. Mam svoju farebnu paletu, o ktorej viem, ze mi pristane a k nej sa snazim kombinovat. Hlavne nohavice, bluzky, sukne, saka a svetre. Napr. vidim v obchode pekny sveter v sivej a smaragdovej farbe. A zacnem v hlave kombinovat s kolkymi kuskami viem vyuzit obe farby. A hoci sa mi mozno smaragdova paci viac, kupujem sivy, lebo ho viem lepsie skombinovat, na viac sposobov, tym padom ho viac vyzuzijem. Pri satach, ktore su akoby single kusky toto neriesim. Tam si sem tam uletim.
Celkovo sa snazim kupovat si kvalitne basic kusky, ktore viem, ze mi sedia a vydrzia, nezavisle na modnych trendoch a k tomu si obcas doprajem kusok, sezonny modny vystrelok co je prave in, napr. tricko/klobuk, nech to ma smrnc, ale neinvestujem velku sumu.
@anonym_autor ja budujem postupne po 40-ke nadcasovy a quiet luxury satnik.citim.sa v tomto style vynikajuco
Ved ty uz mas obmedzeny satnik. 3 nohavic a niekolko triciek. Nemas sa coho bat ist do kapsuli
Kukni našu skupinu minimalizmus. Ja mám minimum veci, do práce som si vytvorila kapsulu, tričko dlhý rukáv, rifle, svetrík/kardigan v zime,jar,jeseň. V lete tričko krátky rukáv a dlhé sukne. Nosím stále čierne tričká, tmavomodré alebo čierno biele pásikavé. Maximálne mi to vyhovuje. Nemusím riešiť čo na seba, keďže ich mám cca 7 ks dlhých a 7 ks krátkych. Takže v týždni sa mi každé prestrieda raz. Kedysi som mala plnú skriňu, nosila som tiež pár veci dookola, nevedela som sa pekne zladiť. Ja som spokojná.

@anonym_autor Kapsulovy nemam. Mam ale minimum oblecenia. Realne som si sama pred sebou priznala, ze si obliekam iba oblubene veci a ostatne stoja v skrini. Nove nekupujem, pokial nepotrebujem.
Prvotna myslienka prisla ked som nosila tehotenske oblecenie. Nechcela som kupovat vela lebo vyuzitelnost mala a neskor som prisla na to, ze vela ozaj nepotrebujem.