Kde sa ženy obliekajú ako na ples?
Dobrý večer,dlhšie pozorujem že keď niekam idem napr.na kúpalisko,jarmok poprípade len mesto atď,všade pekné ženy ktoré asi cvičia a stále oblečené a vyfintene ako keby neviem kde išli ,mne to príde zbytočne sa napr na jarmok alebo do mesta maľovať a upravovať ako keby som išla na ples ,nevyzerám zle ale nejak nemam za potreby sa maľovať atď taktiež aj spolužiačky na vysokej som mala také že neviem aký outfit vytiahli a zmalovane ako keby išli niekam na svadbu...ja som dosť zamestnana domácnosťou a inými vecami,samozrejme normálne sa upravujem atď.len určite by sa mi tým nechcelo tráviť neviem koľko,ked idem napríklad do školy,všimli ste si to aj vy ? Alebo ako to máte ? 😀
Nemaľujem sa, ale ani nerobím nikomu vonku rozbor množstva make-upu na tvári a neskúmam, kam putuje... Načo? 🤷🏼♀️
Ano vsimam ale jedine co si poviem ja je ze by sa mi nechcelo . Viac nepremyslam o tom 😇
Ak sa im to páči a cítia sa tak lepšie nech sa maľujú aj 2 hodiny denne. Ja si upravujem len obočie a maľujem, pery mám prirodzene pekné, oči bohužiaľ veľmi citlivé a tie si maľovať nemôžem.
Ja sa takto neupravujem, mna to absolutne nebavi. Ale tak niektore zeny to maju v podstate ako zalubu, robi im to radost, tak sa upravia aj na beznu prechadzku, niekto kludne aj ked je len doma.
ja som sa maľovala aj keď som ležala v nemocnici 10 dní na traumatologii… keď nemáš tú potrebu, nenúť sa…
Ja by som bez makeupu a v teplakoch nešla ani do obchodu. Celý život sa licim , rada sa obliekam a baví ma to. Niekoho to baví niekoho nie. Keď sa ti nechce maľovať nemaluj sa. Aj keď ideme na kávu, alebo s mužom večer na drink, alebo aj na ten jarmok sa rada pekne oblečiem a namalujem. Cítim sa tak sama lepšie.Nevidím na tom nič zlé. Dokonca aj keď som cely den len doma si spravím aspoň úplne jemný makeup a normálne sa oblečiem
ja sa malujem -kedze to robim zaberie mi to chcilu .. mozno menej ako tebe ta mini uprava tvare.. kazda nech si predsa robi co chce.. niekto nech nosi teplaky a niekto saty na bal ... je to tvoj zivot -mas len jeden a nemala by si ho zit podla predstav druhych ale podla seba..
Ja som taka tiež bývalá, ale už ma to nebaví. Vtedy ma to bavilo, cítila som sa dobre, nemala som nič moc na praci tak som si robila vlasy, maľovala sa, nosila pekne outfity. Kvôli sebe.
Teraz to je trocha iné, páči sa mi iné oblečenie ako vtedy, maľovať sa nemusím a vlasy mam najradšej v sleek bune alebo rozpustené rovné. A už ma to až tak nebaví. Ale vždy keď uvidím takú ženu, tak si pomyslím len ako jej to pristane a do sekundy zabudnem ze som ju videla 🤣
A to ti ako vadi? Ja som mala aj dnes len v obchode a ma ihrisku dlhe obtiahnute letne šaty, vyzehlene vlasy a make up.
Ja som namaľovaná do 2 minút bez make upu :D.Viac mi netreba, ale niekedy sa nemaľujem.Normálne sa obliecť, učesať je však pre mňa samozrejmosť.
Ale nemám problém si dať teplákovú súpravu.
To na líčenie musí byt udalosť? Kedy sa dozijem toho, ze druhí nebudú riešiť, co ma ten druhy oblečené a ako vyzerá?
Rovnako, ako dokážem ist dokonale nalicena do dedinskych potravín ci na ples, dokážem ist nenamalovana vyhodiť smeti ci ísť do reštaurácie.
Autorka, mozno, keby si nebola tak zamestnaná sledovaním a hodnotením, ako su upraveni ostatní, mala by si viac casu na seba.
Ja to mam ako kedy. Niekedy sa mi vobec nechce a niekedy mam chut byt za peknu. A mam odpozorovane, ze to u mna suvisi s fazou menstruacneho cyklu.
Vidis a tie zeny su tiez zamestnane domacnostou, detmi a inymi vecami… a aj sa stihnu namalovat a pekne obliect…
To ako ides prezentuje teba a kazdeho je do toho nic-je to len a len tvoja vizitka takze ked chces ist v rozgajdanom tricku a teplakoch, nenamalovana na jarmok tak chod… ak sa citis dobre je to uplne v poriadku..ale potom nezazeraj a nedrz muza za ruku len aby mu ocko neubehlo na pekne upravenu zenu🙂
A kde ste tie, co neidete ani smetie vyniest bez mejkapu? 😉
Ja ho sice nepouzivam, lebo mam peknu cistu plet aj napriek veku. Jedine korektor pod oci a lesk na pery. Zato na oblecenie si potrpim. Ked idem niekde, vzdy elegantne oblecena. Rifle a botasky jedine do prirody. Cele leto saty, sukne, tricka, sandalky, kabelka., upravene ciste vlasy, nalakovane vlastne nechty. Oblecenie vela robi. Mne hadaju o dost rokov menej, hoci je mi to jedno. S vekom problem nemam.
Pacia sa mi pekne oblecene zeny. Myslim, ze by to u zien malo byt prirodzene, pekne sa obliekat a potrpiet si na to. Pekne oblecena zena ma naskok este skor, ako otvori usta.
Mne namalovat sa trva 10 minut, saty mam.na vesiaku, obliect ich je pohodlnejsie ako zehlit tricko zo skrine.
Pekný kompletný make up mi zaberie 20 minút - vrátane prípravy pleti a umytia zubov, vlasy mám dlhé a upravené tiež. Rada sa pekne obliekam a skladám si kombinácie. A vôbec neriešim, čo si kto o mne myslí 😏 Rovnako mne je jedno, že je niekto natural, hlavne, že je jemu dobre.
Ty sa venujes domacnosti a rozmyslanim nad druhymi zenami.. no a niektore zeny sa venuju domacnosti a sebe😀😀😀
V týchto palavach 32 plus si neviem ani len predstaviť mať na sebe cez deň make Up😯😯, Max mihalnice a lesk na pery.
@anajka266 inak tiež mi to napadlo😀 Ja mám 2000m2 pozemok, tri poschodia barak, pečiem si vlastný chlieb, varím, chodím do práce, cvičím a beham a predsa mám čas sa upraviť medzi ľudí.
@michaela329 základné líčenie trvá do 15 minút, vlasy päť aj to je veľa. Oblečenie mam nachystané v šatníku všetko na vesiakoch otvorím šatník hodím na seba letné saty, doplnky a idem. Nechápem čo by na tom komu malo trvať dve hodiny.
Ja zas nerozumiem keď je niekomu jedno ako vyzerá. Namalujem sa za 5min, a ci si oblečenie dám také alebo onaké, je časovo úplne jedno. Takže u mňa výhovorka "nemám čas " neobstojí. Ty si snáď myslíš ze iné ženy majú čas hodiny sa fintit ? Nie, nemajú, len si nájdu chvilu čas aj na to aby sa o seba postarali. Napr- vlasy si nenechám uschnut samé, ale vyfenujem ich cez kefu, sú potom pekne hladké (5min u mňa). Nechty mam stále upravené, nalakovane a to robím aj v záhrade. To ze si večer pred spaním za 3min nalakujem nechty nech nie sú ošúpané nevnímam ako niečo na co by som nemala čas..
Ja dám aj iný uhol pohľadu na vec. Napríklad ja, žena po extrémnom akné a s mastnou pleťou vyzerám oveľa lepšie a upravenejšie nalíčená. Aj sa tak cítim dobre. Mám jazvy, geneticky dané kruhy pod očami atď. Aj napriek tomu, že behám, cvičím a stravujem sa zdravo. Keď si nedám makeup, na 80% sa ma vždy niekto opýta či nie som chorá. 😇 Upraviť sa zvládam aj popri starostlivosti o domácnosť, náročné dieťa, každodenné varenie, záhradu, koníčky. Upraviť sa a vziať si pekné oblečenie zas nezaberá toľko času.
Veď to je normálne.V živote je rozmanitosť,ako sú rozmaniti ľudia.
Iným nemusí byť okej,ak chodíš možno ako hastros .
Niekto sa rád citi,keď si dá záležať na kvalitnom make-upe, oblečení,frizúre,zdvihne mu to sebavedomie, istotu,cíti sa úplne okej
Ako sa môžeš cítiť aj ty úplne okej bez žiadnych rapidnych zásahov.
A čím si zamestnaná, tými "inými vecami" okrem domácnosti?
Čiže podľa teba čím viac vyťažený človek,tým sa má menej o seba starať a upravovať?
Mne je vždy jedno,ako kto vyzerá,...(Ak nebehá niekto nahaty)
A tak isti mi je jedno,kto si čo o mne myslí.
Či mám vymaľované oči ako surikata či Breznev ,je mi úplne jedno kto si čo myslí.
Samozrejme, nechodím ani namaľované ako discogula do práce ,nemalujem sa doma,dokonca ani keď smeti idem vyhodiť ....
Ale pekný decentný make up je úplne ok si myslím do mesta....
@lakebabe presne. Minimálne to oblečenie si len tak visí v skrini, žehliť predsa treba aj tričko a aj šaty úplne rovnako.
Neviem ja sa cítim dobre keď som upravená a pekne oblečená. Keď sa maľujem len klasicky do obchodu alebo tak mi to trva max. 10 minút, keď si robím riadny makeup aj kontúry aj všetko tak max. 20 minút, vlasy mám spravené za 10 minút a len hodím na seba veci a doplnky, neviem čo by som dve hodiny robila...
@michaela329 asi tak ono je aj základ mat vsetko nachystané, prehľadné povesane v skrini požehlene, rýchlejšie sa nachystas ako hľadať veci v žehlení alebo niekde hodene
Ja neviem, ale ja neviem chodit niekde v teplakoch, proste sa v tom citim divne. Jedine ked nieco robim, tak mam na sebe monterky, zrovna tie boli drahe jak fras ( akoze okolo 80eur), by clovek neveril 😂 Inak chodim dost elegantne, ale mam ako pani popisala vacsinu veci zavesenu, makeup par minut, hodim nausnice a bezim dalej. Som tak zvyknuta. A to rano robim so synom ranajky, kavicku pre vsetkych doma a potom supom skolka, praca atd. Dve hodiny naozaj nemam len tak.
Do mesta, na jarmok, na výlet, všade sa obliekam pekne, tak aby som sa dobre cítila (primerane situácii) a pokiaľ nejde o nejaký šport, tak sa aj nalíčim… obliecť sa trvá rovnako dlho do hocičoho a jemné líčenie mám tak na 10 minút 😅 páčim sa tak viac sebe, som sebavedomejšia a teda spokojnejšia

Tiež si z nejakej nadmernej úpravy nerobím ťažkú hlavu 🙂