icon

Kupujete veci zo Sheinu a sú bezpečné?

22. dec 2024

Ja kupujem odtiaľ veci pravidelne a dopočula som sa, že oblečenie a iné produkty z tejto stránky môžu obsahovať škodlivé látky a vyvolávať choroby. Som prekvapená a zároveň neviem čo s tými vecami. Či je to hlúposť alebo je to pravda a radšej všetko vyhodiť.

Strana
z2
jessicastarblade
22. dec 2024

ja s tým veľmi skúsenosti nemám aby som bola úprimná, ale moja kamarátka tam nakupuje stále. nič sa jej zatiaľ nestalo, ani neochorela 😅

heleninamama
22. dec 2024

Kupujem tam všetko, čo sa mi zapáči a je za dobrú cenu a ostatné neriešim. Všetko sa aj tak vyrába v Ázii a je jedno aká tam je vo finále etiketa, rozdiel je len v cene. Výroba, použité farby, robotníci... sú rovnakí. Dopady takejto výroby na životné prostredie neriešim, priznám sa, že ma to nezaujíma. Oblečenie vždy pred nosením preperiem a pokojne ho nosíme. O údajne škodlivých farbách som počula x- krát, ale určite kvôli tomu nebudem kupovať len predražené veci z údajnej biobavlny alebo zo sekáčov. Vnímam to ako marketingový ťah.

oceanahory
22. dec 2024

Nekupujem a ani nebudem. Na jednej strane co som videla odtial tovar, co poobjednali znamy, tak za mna otrasna kvalita, nevedela by som to nosit. Na druhej strane pokial mi to financie dovolia, tak radsej kupujem oblecenie od overenych predajcov, kde je nizsia pravdepodobnost, ze si privolam nejaku chorobu 🫤.

janai1
22. dec 2024

Kúpila som raz, 2 šaty a nohavice. Ja čo mám vždy problém kúpiť nohavice lebo buď sú mi úzke, dlhé alebo dostávajú v páse tak odtiaľto najlepšie aké som kedy mala a to na blind 👍🏽
Jedny šaty hrozna kvalita, druhé úplne perfektné.

anos18
22. dec 2024

Nie

niekto2hy
22. dec 2024

Hodiny,policky...

anonym0001
22. dec 2024

Pre seba ano. Detom by som tam ale nic nekupovala.

lauriik
22. dec 2024

Nekupujem. Cely shein, temu a pod. je biznis plan ciny, ktora zo statnych penazi dotuje tieto podniky, ktore potom predavaju tovar extremne lacno a financne likviduju podniky v europe.
Navyse predaj ide mimo europsku uniu takze tovar nesplnuje normy, ktore miestne obchody splnovat musia. Takze ano, mozu obsahovat vyssie mnozstvo chemikalii ako je bezne povolene.

lenkalienka321
22. dec 2024

Nie, nekupujeme. Ideme zlatou strednou cestou, čo sa značiek týka. Tie overené, ktoré majú aj kvalitné materiály bez škodlivín, ale žiadne drahé veci. A veľmi sa oplatí kupovať oblečenie aj tu na MK, veľmi kvalitné, často takme nenosené oblečenie sa dá kúpiť za 20-30% ceny. Mne to overené oblecko vždy vydrzi viac praní, drží dlhšie formu, farbu, nerobia sa zmolky, má lepší strih. A mimochodom, tie škodliviny z oblečenia pôsobia na každého inak. Viac citlivé osoby môžu mať vážnejšie zdravotne problemy už po krátkej dobe, odolnejší ľudia zvládnu viac. Ale tie škodliviny z oblečenia sa pridajú k ďalším ( zo vzduchu, potravy, kozmetiky, aj pracieho prasku) a potom je tam časom ten synergický efekt. A jedného dňa to už telo nedá a ochorie. Je ťažké potom povedať, áno toto bolo len z oblečenia.

martinka13
22. dec 2024

Kúpila som par krát ale takmer všetko som vyhodila. Je to proste všetko ako plast. Veci ako peračník , nálepky, šuflíčky na drobností, opasky... su OK. Ale oblečenie už nikdy nekúpim

rozculena
22. dec 2024

NIE

stellarstar
22. dec 2024

Áno kupujem resp objbuz roky. Teraz už najmä deko a maličkosti do kuchyne, kúpeľne atd

nicoletta98
22. dec 2024

Áno, väčšinou oblečenie z nákupných centier alebo eshopov je tej istej kvality, vyrábané v tých istých krajinách 🤣

petamich
22. dec 2024

Nie, snazim sa nepodporovat (v zdravej miere) fast fashion

namornicka
22. dec 2024

Nekupujem, zo zásady. Ale myslím si, že oblečenie z lacných reťazcov je to isté ako Stein, len má trochu vyššiu cenu, lebo musí zarobiť firmám na chod a marketing, prenájom priestorov a pod. Shein ide priamo, tak sa to dá doviezť za lepšiu cenu.

tana85
22. dec 2024

nie, nikto to nekontroluje. v tom je rozdiel medsi oblecenim v HM alebo kludne F&F, ze znacky oficialne dovazane do EU su kontrolovane, aby neobsahovali tazke kovy a pod. niekto tomu neveri, jeho vec, tymto obchodom sa vyhybam

slavomira236
22. dec 2024

Ja len pera detom tuhy do skoly a sebe plavky

deborahzelenkava
22. dec 2024

nie nekupujem

struhanka
22. dec 2024

Nekupujem ani neplánujem nakupovať.

renesance80
22. dec 2024

ano v pohode, zo všetkých takýchto obchodov temu, aj ali expres , v pohode a hlavne ovela lacnejšie ako v obchodoch , aj tak to tie skupujú práve od týchto čínskych velkoobchodov

renesance80
22. dec 2024

@namornicka presne tak

denkabemommy
22. dec 2024

Nie nekupujem, je to lacný, nekvalitný odpad, ktorý sa po 1 použití totálne zničí. Ďalšia vec je etická stránka ale to je na dlhšie. Áno, tieto výrobky môžu obsahovať ďaleko presiahnuté povolené množstva škodlivých látok - ťažké kovy, chemické zlúčeniny, ktoré najmä na deti môžu zle vplývať. Ale teda čo poznám ľudí z môjho okolia a nakupujú tam, tak často sa stretávam s tým, že majú problémy s pleťou (čo predtým nemali) alebo rôzne zápalové ochorenia, neviem či je to náhoda alebo nie. V každom prípade je to za mňa lacný odpad, ktorý doma mať nechcem 🤮

veronicka1901
22. dec 2024

Nie, radšej pár kvalitnejších veci, ako plnú skriňu handier. U detí to isté, je náš doma 5, často periem, takže nám toho veľa naozaj netreba.

mimirka32
22. dec 2024

Ja som si raz objednala oblecenie, nepacila sa mi kvalita a za vratenie som musela platit vela penazi. Uz radsej objednavam z klasickych e-shopov, kde je vratenie zdarma

zuzinka888
22. dec 2024

Je to velky cinsky obchod- ak sa nebonis kupovat u cinanou tak sa neboj ani v shein. Polovica tychto znaciek- temu, shein, sinsay..........je vsetko vyrobene v cine za ich podmienok- neludska praca, cssto aj deti, mizerny plat, podozrive farby a chemikalie.......ale " vyborna cena"

bzuco
24. dec 2024

Z oblecenia som kupila zatial iba sal a čiapku - uplne perfektne, dalej vianocne dekoracne obliecky na vankuse- uzasne. Kupujem hlavne drobnosti- brošne- tie su super, veci na vyrabanie - to iste, co predavaju aj v obchodoch, akurat za ovela vyssiu cenu.

ndrag
24. dec 2024

nie, odmietam mat doma lacne smejdy.

sima2111
24. dec 2024

Nie nekupujem áno nebudem. Tie výhovorky niektorých , že však tu sa predáva to iste len drahšie sú totálne bullshity keďže na výrobu a následný predaj oblečenie musíš mať certifikáty a robia sa aj testy.. takže hviezdy, ktoré sa týmto obhajujú majú v hlave tak 💩

danyelia
25. dec 2024

Kupujem, žijem, neochoreli sme z toho 🙄

buba183
25. dec 2024

Áno počula som o Tom aj ja ale shein tam nebol

Strana
z2